מעניין אותי לדעת..

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה דומה,

האם לכבידה יש השפעה על הלהבה? אני לא יודע את התשובה, אבל אם אני אצטרך לנחש, אני מנחש שלכבידה אין השפעה על הלהבה. אבל לא הייתי בzero gravity, כך שאני לא יכול לאמת/להפריך. (-:

the YOOK

New member
אני לא מבין איך אפשר לחשוב

שלכבידה אין השפעה על הלהבה... איך שלא נסובב את הנר, הלהבה תפנה ללמעלה. "למעלה" הוא כיוון שמוגדר על ידי הכבידה. ברור גם שללא כבידה התמונה תיראה סימטרית ולכן כדורית. לא היה לי ספק.

תודה.

מה שלומכם מתמטיקאים? מה אתם עוקבים אחריי?
לילה טוב!!!

ailag

New member
>>

ננרמל לפי מהירות האור, מסה היא גודל וקטור הארבע-תנע. קח פוטון שנע ימינה ופוטון שנע שמאלה. אותה תדירות וכל זה. מה גודל הארבע תנע של המערכת?

deathcaster

New member
המממממממ

אתם יודעים שבאיזו מעבדה בארה"ב הקרינו בצורה אנכית על מאזניים, אלומת אור מאוד חזקה וראו שהמאזניים זזו ? האם לאור יש מסה ?
ואהבתי " מה זו יציאת הא. עצבר הזו ? "

deathcaster

New member
ברור

אני סתם התלוצצתי בקטע של המסה...... אבל זה באמת מעניין, הנושא הזה, אכן כמו שמי שרשם כאן מדובר בלחץ קרינה, אבל איך הפיזיקה מסבירה את התנע הזה ? אני זוכר שהמרצה הסביר לנו את זה בזמן שכנראה הייתי עסוק באמצע בהייה מאוד חשובה בחלל הריק

אחמס1

New member
אני מניח שבתורת השדות הקוונטית יש

להם הסבר מצויין לתנע של פוטון והיעד המסה, אני פשוט לא יודע אותו. ההסבר ברמת מדע פופולרי שאני קיבלתי בתיכון ובשיעור הקדמה לתורת הקוונטים היה שלפוטון יש אורך גל, יש לו אורך כל אז זה בטח אורך גל דה-ברויי (לא קוראים לבחור דה-ברולי), אז מתוך זה נחשב את התנע. למעשה גם בתורה האלקטרומגנטית יש הסבר של התנע של האור באמצעות וקטורי פויינטינג או משהו כזה. זה אני אמור דווקא לדעת... יש עוד דרך להסתכל על הכוח שמפעיל האור, לפחות בהקשר של מוליכים: השדה החשמלי גורם לאלקטרונים במוליך לנוע בכיוון שלו, נגיד זה כיוון y. אבל פועל גם השדה המגנטי בכיוון x, אז מה כיוון הכוח שהשדה המגנטי מפעיל על האלקטרון שנע בכיוון y? כמובן הכוח יהיה "פנימה". זה הסבר אינטואיטיבי כמו שהוא פשטני...

sagima

New member
ברור לך שאם לפוטון

הייתה מסה אז הוא לא היה יכול לנוע במהירות האור... אפשר להגיד שלפוטון יש מסה בגלל שיש לו אנרגיה ואנחנו יודעים ש E=mc^2, אבל עדין אין לו מסת מנוחה. יש לך אולי קישור להסבר על הניסוי עם המאזניים? זה דיי מעניין.

עשו עם זה דברים הרבה יותר מגניבים

תדמיין את האות W עכשיו תסובב אותה סביב ציר הY (למעלה/למטה) 180 מעלות (סביב המרכז של הW), ונוצר לך גוף תלת מימדי עכישו תחזיק את הגוף התלת מימדי בראש.. בנו כזה עניין ,דיי גדול , בקוטר של חצי מטר ,ושמו אותו על הצד ,שיגרו לתוכו קרני לייזר עוצמתיים ביותר והוא עף קיביינימט... המטרה כביכול היא לשלוח חללית לחלל , בלי מנוע בלי כלום , ככה היא תהיה נורא קלה ,ואז לתת בה עם הלייזר , וככה אפשר להאיץ אותו למהירות גבוה , 5% ממהירות האור או יותר .. היה על זה תוכנית בDiscovery. היה עוד רעיון, של מפרש ענק בקוטר 100+ מטר , הוא יפנה לשמש , ויצבור מהירות מהפוטונים שפוגעים בו מהשמש .. גם זה אמור להגיע למהירות ענקיות .. אני לא ממש זוכר איך קוראים ל"תופעה" אבל זה דיי הגיוני, מחוק שימור תנע.. אפשר להגיד שזה פיזור קומפטון

קוראים לזה "לחץ הקרינה"

גל אלקטרומגנטי יכול להפעיל לחץ על משטח וזו פונקציה של התנע והאנרגיה שהוא נושא. אני יכול לרשום כאן את החישוב אם אתה רוצה.

למעלה