את הכרטיס תלמיד הוא הציג לי ביום הראשון וכל כמה שיעורים הוא הראה לי המצב שלי בכרטיס. בשרטוטים הוא השתמש בכל פעם שלימד אותי משהו חדש. היו לו מין לוחות כאלה מיוחדים עם ציורים של כל מיני צמתים [ואפילו מכוניות צעצוע קטנות
אני ראיתי את הטופס הזה לראשונה (ולאחרונה..) בטסט הפנימי. לפני הטסט הפנימי, המורה שלי נתן לי לחתום את כל ה"מליון" חתימות האלה מבלי שידעתי בכלל על מה אני חותם. ועכשיו אני מגלה על מה חתמתי באותו זמן... מעניין למה הוא הוא הסתיר ממני את הטופס הזה עד אז...
יכול להיות מצב שתלמיד למד נהיגה ועבר טסט (חיצוני) ואף פעם לא נתקל בכרטיס תלמיד? אני בכל אופן, עשיתי טסט פנימי לפני מספר שבועות ולא שמעתי ולא ידעתי שקיים דבר כזה עד עכשיו...
המורה חותם במקום שהתלמיד אמור לחתום, הבוחן ,שבודק את הטופס, אינו אמור להבחין בכך , התלמיד מרוצה שעבר את המבחן, המורה מרוצה מכך שעשה את המינימום ואין על זה פיקוח, ובא לציון נהג חדש..
מורי הנהיגה בכדי למשוך יותר כסף מהתלמידים! הם יודעים שאם הם ילמדו את התלמידים בצורה מסודרת ואסטטטית עפ"י כרטיס התלמיד וידאגו לחילוק השעורים עפ"י נושאים מסויימים, השעורים יהיו יעילים יותר ופחותים יותר עבור התלמידים - אך כנראה שבכוונה הם אינם עושים זאת... ממש מעצבן ומרתיח מזעם!
מורה שמקפיד על כל שלב בלימוד ומעוניין לעבור על כל המטרות יתקשה לעשות זאת ב28 שעורי נהיגה. קח בחשבון שרק השלב של נהיגה בדרך הררית "גוזל " ממורה ממרכז הארץ מספר שעורים עקב המרחק. אותם שעורים היו יכולים להיות "מנוצלים" לסיבובים יעילים סביב משרד הרישוי.
בדיוק להפך, המורה הזה מחפף, ומתעצל. דבר אחר שאני חושב עליו הוא שמורה אשר מקפיד על לימוד איכותי ייעשה זאת ביותר שיעורים מאשר מורה שמחפף ומכין לטסט. לכן התלמידים יעדיפו את המורה ה"מגניב" ששולח תלמידים מהר לטסט על המורה ה"כבד" שמלמד היטב.
אבל אין ספק שזאת הסיבה העיקרית לכך שתרבות הנהיגה בארץ שלנו היא על הפנים. במקום להדביק חוקים מטופשים כמו החוק המטופש של המלווה, יכלו להדביק חוקים אחרים הרבה יותר מועילים.
הוא אחד החוקים המאוד לא מטופשים. נהגים שמנצלים אותו ונוהגים יותר מ-5 פעמים בשלושה חודשים האלו לומדים המון. לי אישית (ונהגתי המון במלווה) התקופה הזאת תרמה המון לנהיגה. אם כבר חוק שני הנוסעים מטופש.
אתם יודעים ששמעתי על זה רק חברה שלי? היא סיפרה לי שהמורה שלה נתן לה לחתום עליו לפני הטסט הפנימי. אני כבר עברתי טסט ובחיים שלי לא ראיתי או שמעתי על הכרטיס הזה. המורה שלי היה מזה דפוק חחח.. בשיעור הראשון הוא לקח איזה דף של פרסומת מהדואר או משהו, של איזה קוטל חרקים, וצייר לי מאחורה את כל הקטע של תיבת ההילוכים והחיבור למנוע והגלגלים ושיט.. וכשלוחצים על הקלאץ' זה מופרד ולא זוכרת... זיוני שכל קיצר... הוא רצה שאני אבין את ההגיון שמאחורי כל הדברים. וכרטיס תלמיד בחיים לא היה לי. חברה שלי נגיד, אז למורה שלה יש לוח כזה עם טושים ולוח לבן שהוא בעצם מגנט, ומכוניות נדבקות כאלה.. הוא הסביר לה על זה חניה וכאלה..
פעם אחת עם המורה הראשון בשיעור הראשון (ומאז לא ראיתי) ופעם שנייה עם המורה השני שיעור לפני הטסט הפנימי, עברנו על כל מה שהוא לימד אותי וחתמתי ליד זה תמיד השתמש בשירטוטים על לוח, נורא נורא עזר.