מעניין אותי לדעת?

ToryMaster

New member
כן.

תגידי לה מה שאת מרגישה, תספרי לה שכל פעם שאתן מדברות משהו קורה.תשמעי, זה נשמע לי כמו בעיה בתקשורת ביניכן... איך אחרת אפשר לפתור את זה?

הייתה לי אותה בעיה

עם אמא שלי. היא אישה מיוחדת, אין לי ספק. אמנם לא הייתי במצב כמו שלך, שדברים פשוט קורים באופן שיטתי, אבל קרה לא פעם ולא פעמיים שאמא שלי אמרה לי דברים כמו "תיזהרי שלא יקרה לך X", ואני הגבתי "נו אמא אין סיכוי" וזה קרה. המון המון פעמים. עד שפעם אחת קרה לי משהו שהיה בגדר הטרדה מינית והיא הזהירה אותי מפני אפשרות כזו, וכמובן, התגובה הישירה שלי הייתה לחשוב בהיגיון ומה הסיכויים שמשהו כזה באמת יקרה? בסוף, חזרתי הבייתה בוכה. בכיתי לה שכל מה שהיא אומרת קורה לי, אז שבבקשה תיזהר בדבריה, ושפשוט תחשוב פעם נוספת לפני כל דבר שהיא אומרת לי. מאז דברים השתנו. אני פניתי לכיוון המאגיה והכישוף, וזה פשוט חיזק אותי מבחינת הדברים שצפויים לקרות לי. אמא כבר לא אומרת דברים כאלה גם כי כבר גדלתי ואני נזהרת לבד, וגם אם היא אומרת, היא לא יכולה להשפיע עליי. פשוט כי אני מוכנה, ומנוסה.. אני באמת חושבת שלידע אותה במה שהיא עושה לא בכוונה יכול לעזור. אמא בחיים לא תפגע בבת שלה כך סתם בכוונה. למילים שלנו יש כח, לא סתם אנו לומדים שצריך לחשוב לפני שמדברים, כי ברגע שמוציאים מילים מהפה, אין דרך חזרה ואי אפשר לדעת עד לאן המילים האלו יגיעו. זה כמו חצים, פשוט יורים חצים ואי אפשר לדעת אף פעם איפה הם נחתו ומי מצא אותם, אלא אם כן מכוונים ממש ממש טוב למטרה. מאחלת לך רק טוב, ובהצלחה עם אמא

אצלי היא לא מזהירה אותי

פשוט כל מה שאני אומרת לה (ומנסה לצמצם במילים) אח"כ חייב להיגמר לא טוב בדברים הכי פשוטים של החיים . וזה קורה ממש כל הזמן זה משגע אותי . מי מה שאת למדת בכיוון המגיה והכישוף יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי שזה יפסק כשאני מעירה לה על דברים שקורים אחרי שהיא דיברה (כל יום) היא אומרת שהיא לא אשמה. וממשיכה לשבש לי את החיים . אני יודעת שהיא לא עושה את זה בכוונה אבל זה קורה .עובדה.

ToryMaster

New member
היא לא עושה אעת זה בכוונה

זה משהו שאת חייבת להבין. את אם, את בטוח יודעת שאימא בחיים לא תפגע בילד שלה בכוונה. זה קורה עובדה, ואנחנו מציעים לך פיתרון, שהוא קשה ליישום, אבל אני חושבת שיהיה הכי אפקטיבי.

אני הערתי לה כמה פעמים זה לא עוזר

היא פשוט לא מודעת למה שהיא גורמת . אני לא אומרת שזה בכוונה . מה היא יכולה לעשות?

ToryMaster

New member
אוקי

הערת, אבל האם ניסית לשבת איתה לשיחה רצינית ונורמלית?

שיחה רצינית?!

להזמין אותה אלי הביתה ולהגיד לה אמא תפסיקי לעשות לי עין רעה? זה באמת יגמר מאוד רע!

האם אמרת לה

"אמא, אני יודעת שאינך עושה זאת בכוונה, אך אני מבקשת ממך להיזהר בדבריך כי הם מתגשמים."? ביקשת ממנה?

אוקי...

והיא לא הבינה? היא לא שמה לב למה שהיא אומרת? בכל אופן, נתנו לך כאן שלל פיתרונות והצעות.. תנסי.

tontie

New member
אל תתני לה להשפיע עלייך כל כך

את מזמינה את העין הרעה או איך שתקראו לזה כשאת מתעסקת עם זה כל כך. בלי לשים לב את מקשה על עצמך הרבה יותר. את סוגרת את הדלת הראשית אבל פותחת את האחורית. אל לא תתני לה או לדברים שהיא אומרת\חושבת\עושה להשפיע עלייך. את מאמינה כל כך חזק שיש לך מזל רע שאת מביאה אותו על עצמך. אני לא חושב שהבעיה כאן היא רק אצל אמא שלך, אבל אני מאמין שכדאי לך לנסות לדבר איתה. זה קשה וכואב, אני יודע, אבל זה יכול לשפר את המצב.

אני מנסה

אני מנסה שזה לא ישפיע עלי . אבל מה לעשות אם כל מה שאני מספרת לה ( אחרי צנזורה) בכל זאת נהרסים . עובדה שאני מספרת לאנשים אחרים כל מני דברים ואף פעם לא זה לא קורה. זה קורה במיוחד בדברים משמחים , כמו לצאת לנופש בסוף הכל נהרס ... עובדה כשאני לא מספרת לה ,אז הכל תקין מה קורה פה?

SJdU

New member
פתרונות

קודם כל.. הפתרון הכי פשוט שכל בן אדם שפוי יגיד לך זה: תפסיקי לספר לה דברים, ועם היא עושה לך עין הרע אז תשימי עליה *** אפילו שהיא אמא שלך ואל תספרי לה כלום.. דבר שני תלכי ותעשי טיהור בבית ונפשי.. מכל האנרגיות השליליות שהיא העבירה לך.. דבר שלישי אני רואה שיש לך אנרגיות מאד שליליות כלפי אמא שלך.. "התייחסה אלייך לא טוב וכו..." את חייבת לדבר איתה על זה ולפרוק הכל.. אל תפחדי מהתגובה שלה.. וכשאת עושה טיהור נפשי (אישי) תשפכי הכל הכל הכל

תגובה

אני מרגישה שהיא הרסה לי את החיים גם שהייתי ילדה , גדלתי אם חוסר ביטחון, בגלל חוסר באהבה מינימלי , היום ברוך השם , יש לי בעל נהדר ויש אהבה גדולה בינונו כבר 17 שנים (אני איתו מגיל 15 ) הוא הפיצוי שלי על חוסר האהבה שלא קיבלתי אני פוחדת שהיא תעשה לי עין רעה גם בזה ולכן אני לא מדברת עליו ב כ ל ל . כנראה שהפתרון לצמצם מילים מה שאני משתדלת לעשות כל יום .

ToryMaster

New member
תגידי

את לא חושבת שזה מוגזם להאשים את אימא שלך שהרסה לך את החיים? את לא מייחסת לה יותר מדי כוח? לדעתי, הפחד והכוח והעוצמה שאת מייחסת לה, משפיעים על מה שקורה.

תגובה

ילד שגודל בלי אהבה , בחוסר ביטחון , איך הוא יכול להצליח בעתיד? כל הזמן היא ירדה עלי , ונתנה לי להרגיש שאני שנואה עליה , כאילו מיותרת . היום היא מנסה לפצות את העבר ולכן היא מתקשרת כל יום כאילו היא חברה טובה . רק שהיא לא מבינה שהיא גורמת יותר לרע מאשר לטוב.

ToryMaster

New member
עובדה?

יש הרבה ילדים שגדלו ככה והצליחו. את לא מדברת איתה ולא אומרת לה שתפסיק ושזה מפריע לך, מה את מצפה שיקרה? שהכל יסתדר מעצמו בלי שתנסי לסדר אותו?

למעלה