מעמד האישה בתנ"ך

אין צורך בפמיניסטיות כלל.

צריך צדק ואמת. זה מה שמספקת היהדות. בחברה, בשל המצב הקיים צריך שינוי ויש ארגונים שעושים מלאכה חשובה בתחום אם כי לעיתים עושות דברים לא חיוביים.

foggy mind

New member
היהדות מספקת צדק ואמת??

הרשה לי שנייה לגחך
כמה אבסורדי. בעיניך כן, בעיני אדם שמסתכל על כל העניין מהצד ממש אבל ממש לא. "צדק ואמת"
הטחול שלי רועד מצחוק בזה הרגע.

Justin Angel

New member
האיש צודק ברמה העקרונית

ביהדות יש הרבה מאוד חוקים ומצוות אפילו בתנ"ך עצמו שמדברים על צדק ועל אמת. זה שהאמונה היהודית בימינו בישראל והמאמינים שלך לא ממשים את אותם חוקים ומצוות, זה כבר משהו אחר לחלוטין. אבל יהדות בפני עצמה כן מציגה מצע רחב של הצעות שעיקרם הם צדק ואמת. ברכות זוהרות

ehudt

New member
איני רוצה שמישהו יתפוס אותי במילה

אך אני אעיד כחילוני ש"התופעות השליליות של הפמיניזם" אכן מופיעות במגזר החילוני, והן לא יותר טובות מהגברים שחושבים שמקומה של האישה במטבח.

neko

New member
ההבדל הוא שהחילונים מעוניינים

לשנות את המצב, ושיוויון בין המינים אפילו נתפס (בין השאר) כקריטריון לקידמת מדינה (יחד עם חינוך, פשיעה ועוד כמה גורמים). לעומת זאת, אצל הדתיים האפליה טבועה כחלק מהתרבות, ואין להם רצון לשנותה.

וזה השקר הגדול

או הבורות, היינו הך מבחינתי. אם כי, שיוויון איננו בהכרח זהות. שוב בחברה הדתית כמו בזו החילונית, יש כאלה שאינם מעונינים בשוויון, ואולי קשה יותר לשנות את המצב כיוון שהם חושבים שזה הכרח דתי. אך אין קשר בין זה לבין המציאות הדתית. במקום זה חשוב להדגיש שלא כל מה שנתפש כמוסרי בעיניה הצרות של התרבות המערבית, הוא אכן מוסרי באמת, והדת לא בעמדה שהיא מנסה להתאים עצמה לאידיאלים המערביים המוטעים (כמו מתירנות מינית) אלא מציבה מוסריות משלה ועומדת מאחריה. במקרה זה בוודאי שאין יסוד להניח אי שיוויון (לדעתי) ואכן הדת שיוויונית, ולמעשה יותר מתרבות המערב כי אתם לא מתחשבים בהבדלים הקיימים, כך שבמצבים כאלה אתם למעשה- לא שיוויוניים.

הדת איננה תורת מוסר

אמנם יש בין ציוויי הדת חוקים רבים בעלי תוכן מוסרי לכאורה, אולם יש לקיימם משום ש"כך ציווה האל", לא משום ש"כך מוסרי". מבחינה זו, ל"לא תרצח" ול"לא תלבש שעטנז" יש אותו תוקף דתי, למרות שאין שום פגם מוסרי בלבישת שעטנז. באשר ל"עיניה הצרות של התרבות המערבית" - עיניים אלו רחבות עשרות מונים מהצייקנות והפוריטניות האורתודוקסית אכולת התסביכים. מתירנות מינית איננה אידאל בתרבות המערבית אלא תוצאה לוגית של אידאל חופש הפרט. אפשר לא לצדד במתירנות מינית מטעמים בריאותיים או חברתיים, אבל בין זה ובין מוסר אין דבר וחצי דבר. ערכים מוסריים קשורים אך ורק לפגיעה של אדם בזולתו. הלבשת ערך מוסרי כביכול לכללים ולנורמות שכלל אינם קשורים בכך הוא סילוף האופיני לאידאולוגיה דתית.

למה את משקרת?

מתי שמעת חרדי מדבר על אישתו? אני שמעתי והלוואי שחילונים היו מדברים על נשותיהם ברבע מהאהבה והאיכפתיות של החרדים. אל תשקרי! מה בדיוק האפליה? פרטי באילו דברים יש אפליה? למה את חוזרת על השקר הזה כאילו כך הנשים מוצגות? כן תמשיכי... רק תגידי איפה שמעת את השקרים הללו?

foggy mind

New member
אני במקרה אבל רק במקרה,

גרה במקום בו יותר ממחצית האוכלוסייה הם דתיים או חרדים. אני לא רואה בכך שנשים נכלאות בביתן כמו בבונים כבוד, הערכה, חיבה וכיו"ב. אל תגיד משקרת, זה מקומם.זה מעצבן. ואולי תממש במקצת את "אהבת לרעך כמוך" או כל פתגם חכם של חז"ל שאומר לא לכנות אנשים בכינוי המתוק הזה- שקרנית, או מטומטמת. או מה שלא יהיה.

מעניין...

יש לי 8 דודים חרדיים, ואף אחת מהנשים ביניהם לא כלואה בביתה. לגבי השקר- מה שאמרת על התנ"ך הוא שקר. חד וחלק ואמרתי את זה בדיוק כדי לקומם אותך שתחשבי: אם כך הוא מיחס לכך אולי באמת אני לא יודעת נכון? אולי זה לא עבד כראוי ואני מתנצל על שנפגעת, אך אני רוצה להעביר שהדברים הללו לא ש"ניתן לתרץ אותם" אלא פשוט לא נכונים. ואם את לא שקרנית, אז המורה שלך שקרן או המורה שלו. אפשרות אחרת- זה שאת מדברת מתוך חוסר ידיעה, וזה שקול בעיני לשקר מודע. כי אם אתה לא יודע- שתוק. לא אמרתי שאת מטומטמת. להיפך, אילולא חשבתי שיש לך שכל, לא הייתי טורח להתווכח איתך. אמרתי שהמסקנה שהגעת אליה מטומטמת. וזה כנראה כי לא ידעת את העובדות.

foggy mind

New member
אני יודעת בדיוק מה הן העובדות

הכל כתוב בספר. אתה פשוט לוקח את הדברים בצורה שונה ממני, אתה ועוד ביליון אנשים כמוך שלא רוצים שיוויון. אז תחייה איך שבא לך פשוט אל תטען שזוהי הדרך הנכונה כי היא פשוט לא, אתה היחיד כאן, שחי בשקר.

L7

New member
הדתיים מתעללים בנשותיהם ע"י הריון

שהוא מצב פיזיולוגי קשה החוזר על עצמו 10-20 פעם

הכריחו אותה להכנס להריון?

תפנה למשטרה, הרי זה אונס! למה אתה לא פונה? אה היא עשתה זאת מרצונה? אז מה הטענה?

L7

New member
זהו אונס תרבותי. אין לאשה דתית

ממוצעת את הכוח והחינוך להתנגד לזה. כמו אנשים שנולדו לעבדות. מעטים מסוגלים להתמרד.

למעלה