מעמד האישה בתנ"ך

ehudt

New member
יש לי בקשה ושאלה

ענה בבקשה על שני הסעיפים א. הבא אם אתה יכול קישור או הפניה למחקר אשר הוכיח שוני פיזי או נפשי בין גברים לנשים אשר יש לו קשר בתפקיד של ניהול הבית לעומת תפקיד של פרנסה. ב. אני דווקא יודע שהאישה תמיד מוצגת כמניפולטיבית, כרעה. אין לי הרבה דוגמאות, אבל הנה אחת: כאשר אמרו לשרה שהיא תלד היא צחקה. גם אברהם צחק כאשר שמע שיוולד לו בן מאישתו. חז"ל (אם אני לא טועה זה היו הם) פירשו את הצחוק של שרה כצחוק של חוסר אמונה וזלזול, בעוד את הצחוק של אברהם הם פירשו כצחוק של אמונה ושמחה. בטקסט המקורי לא נראה הבדל בהקשר שבו מוזכר הצחוק, כך שאפילו אם התנ"ך היה שוויוני בקטע ההוא, אז חז"ל הראו נטייה לחוסר הערכה לאישה. אתה מסכים?

בשמחה

א. קראתי מאמרים על מחקרים בנושא בידיעות אחרונות והארץ, מחוסר זמן לא אביא יותר מכך, אך בעז"ה בחופשת סוכות אביא את הידיעות או המחקרים עצמם. בינתיים תוכל לעיין בסדרת הספרים 'גברים ממאדים נשים מנוגה'. ב. אתה מקשקש ולראיה דבריך "אין לי הרבה דוגמאות". האשה לא מוצגת כך. אני מסכים לגבי הדוגמא הספציפית, אך יש דוגמאות הפוכות רבות וכך גם דוגמאות 'שוויוניות'. אין זה מבטא מגמה כלפי האשה, אלא יחס למקרה הספציפי, שנובע מהעובדה הפשוטה שה' כעס על שרה ולא כעס על אברהם. לעומת זאת, מהמקרה שהצגתי שאומר ה' לאברהם לשמוע לשרה, לומדים חכמים (אם אינני טועה) שלשרה היה כח נבואה גדול יותר. זה שמצאת מקרה ספציפי זה לא אומר כלום. וכך כתוב למשל: "מצא אשה מצא טוב" ו"מוצא אני מר ממוות את האשה" איך זה? אלא שבמקרים מסוימים זה כך, ובאחרים זה הפוך.

foggy mind

New member
התנ"ך, הפרשנויות, וכל שאר איסוף ה

חוקים הדביליים האלה פשוט סותרים את עצמם. ה' כעס על שרה ולא על אברהם, אבל למה??? מישהו מאותם פרשנים היה שם בכלל שהוא יכול לפרש את צחוקה של שרה כלגלוג ואת צחוקו של אברהם כצחוק שמחה. לאאאא, אף אחד מהם לא היה שם, פשוט לפי דעתם האישה היא קטנת אמוה שלא יכולה להבין את "הרעיון הכביר" הזה של אמונה במשהו לא מוחשי כנראה.

את זה את אמרת...

תני הסבר אחר למה ה' כעס על שרה ולא על אברהם. מה סותר את מה? תפרטי... אל תסמכי על מה שאיזה מורה שלא יודע/ת משהו מיוחד אמר/ה לך.

ehudt

New member
"ברוך שלא עשני אישה"

"ברוך שעשני כרצונו" אם אני לא טועה

ehudt

New member
למה את מצפה?

התנ"ך נכתב מתוך ראיית עין צרה ופרימיטיבית, ולרוע המזל, ישנם עוד אנשים בעולם אשר מתייחסים אליו כעל אמת מוחלטת, על אף שנכתב לפני יותר מ-2000 שנה. את צודקת שצריך להיות שוויון בתפקידי הגבר והאישה, משום שאין הצדקה להפרדה או יחס שונה לאנשים בעלי מין שונה. בכל זאת, הפונדמנטליזם הדתי עדיין צריך לשלוט בנתינים שלו כדי לשמור על כח ועל שליטה, ולכן משכנעים את הנשים שזה תפקידן בגלל כל מיני מאפיינים ביולוגיים, וכך מונעים מהן השכלה ויכולת להבין בתוך מה הן נמצאות.

foggy mind

New member
וזה עצוב.

וגם אישה ללא השכלה, אמורה לזרוק את הכל ולהגיד משהו כאן לא בסדר. למה אני לא צריכה לראות משהו מחוץ לכל "גישת הפטימה"- אני מאכילה, מנקה, מסדרת וכיו"ב. תאמין או לא, גם לאישה נטולת השכלה או אנאלפבתית או מה שלא יהיה יש ה-י-ג-י-ו-ן!!! אני לא מבינה מי או מה מונע ממנה ללכת ולשנות את החיים שלה.

ehudt

New member
כי

אנשים מפחדים משינוי. בעיקר אנשים שכל חייהם למדו שהם פאסיביים וחלשים, ואין להם אפשרות להשתנות. כמו כן האמונה באל אשר יתן להן מקום טוב בעולם הבא מוסיפה להם מוטיבציה להשאר ולעשות את מה ש"ציווה האל".

foggy mind

New member
לי יש שאלה

למה כאשר השאהידים מתאבדים כדי להזדכות בחיים טובים בעולם הבא זה נשמע חולני בעוד הפאסיביות של הנשים לאותה מטרה בכלל לא נשמעת נוראית לחלק מאיתנו. בגלל שהיא לא מתפוצצת?? אולי לא נתנו לה את האפשרות??

ehudt

New member
שני הדברים

נחשבים בעיני להליכה עיוורת אחרי דת מסוימת, ושניהם נוראים באותה מידה, רק שהשאהידים הורגים לי חברים, בעוד האישה רק מפסידה את עצמה - ולכן המעשה שגורמת ההליכה העירוות במקרה של המחבלים הוא גרוע יותר בהרבה. מובן, לא?

foggy mind

New member
כמובן.

אתה מבין אתה אמרת פה רק את עצמה זה לא רק את עצמה זה עולם שלם בדיוק כמו החברים

ehudt

New member
אני מניח שאת יכולה להבין

שאצל אותה אישה, ההפסד הוא רק שלה, ועל אף שאני לא אוהב את מצבה, המצב בו שאהידים לא פוגעים רק בעצמם אלא גם באנשים אחרים הוא מצב גרוע יותר.

Pixie Corpse

New member
כן, כן, ברור.

אך לא מבחירה אישית. נעשה מתוך כפייה המונית והסתגלות לעניין והבנתו כמובן מאיליו. את שתי התופעות צריכים למגר.

שקר מוחלט ללא כל הוכחות.

ולעניין- אי יציאתם של נשים להשכלה אין לה וגם לא היה או יהיה לה קשר לדת. אצל חרדים נשים וגברים כאחד לא יכולים לצאת ללימודים כלליים. לצערי, עדיין ההשפעה התרבותית, אצל דתיים וחילוניים גורמת למעין לחץ חברתי על הנשים לא ללמוד או ללמוד פחות.

neko

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif "אצל החילוניים"?

למעלה ממחצית הסטודנטים באוניברסיטאות הן נשים, למרות שיש מעט יותר גברים באוכלוסיה.

neko

New member
סליחה, תיקון - באוניברסיטת ת"א,

אם כי למיטב ידיעתי המגמה דומה גם באוניברסיטאות אחרות.

א. רוב האוכלוסייה (נדמה לי-53%)

הם נשים. אם כי רוב היילודים הם זכרים. ב. זה רק בלימודי תואר ראשון, בשני הן מיעוט ובשלישי- נדירות. לידיעתך גם במגזר הדתי נשים לומדות יותר במכללות או אוניברסיטאות, אך בשני המקרים זה לתקופה מוגבלת, בד"כ אחרי כמה שנים, הלחץ מהמשפחה וחברות משפיע על הלומדות משני המגזרים להפסיק ולהקים בית ומשפחה (שזה עצמו חיובי ביותר, אך לא צריך לבא על חשבון הלימודים).

foggy mind

New member
אוקיי, נכון, נשים יכולות לצאת ללמוד

אך לשם מה?? הן בין כה וכה לא יזכו לתואר "רב" ממין נקבה. אני לא מדברת על רבנית. אישה לעולם לא תוכל להגיע לדרגת "ידיעה וחוכמה" ולהגיע לדרגת רוחניות גבוהה כמו שגבר יכול. אם אני לא טועה קוראים לזה פרד"ס- האם אישה דתית הגיעה אי פעם למעמד בו היא עברה את כל השלבים הללו והגיעה להתעלות רוחנית?? ברור שלא, כי היא פשוט אישה. כמה אידיוטי. הלימודים הן מעין ניסיון ל"סתימת פיות" אצל נשים דתיות, שמבינות את עצם האפלייה הנוראית ומנסות לעשות משהו.

למעלה