מעמד האישה בתנ"ך

אמנם הסטת את הנושא...

אבל הן לא יזכו לתואר רב, אך כן לתואר 'רבנית' ולא רק כאשתו של רב. יש היום כמה וכמה רבניות שכאלה. לצערי עדיין אין אפשרות מעשית למעמד שווה בעולם הלימוד וההלכה (ואכן רובם גם לא רוצים בכך). בעז"ה המצב ישתנה עם הזמן. צריך רק סבלנות. כיום ישנה אפשרות לנשים ללמוד בצורה טובה מאוד. ובאמת, לפעמים כשאני קורא את תוכנית הלימודים של מקומות כמו 'מדרשת הרובע' 'אולפנת צביה' ומוסדות אחרים לבנות, אני מקנא, כי יש להם לעיתים דברים ושיעורים יותר טובים משיש לי כגבר. נשים רבות הגיעו ל'התעלות רוחנית' אמנם לא על ידי לימוד. אין שום מניעה לאשה כאשה להגיע לכך. בקיצור- גם כאן, כמו בהודעות אחרות שלך, הדעות הקדומות והלא מבוססות שלך מדברות. תשתחררי מהם- את יכולה לבחון את הדברים באמת.

foggy mind

New member
אני מנסה לבחון את הדברים "באמת"

אני מנסה לחשוב איך להגיע לדת ולאמונה שלי באלוהים שגם קשורה לתנ"ך וגם תתאים לדיעות המודרניות של היום. אני פשוט לא מוצאת קשר! אני רוצה להסתכל על הדברים אחרת אבל אני לא מוצאת איך. אני לא מוכנה לקבל את זה שבעיני אנשים דתיים גבר שווה יותר מאישה משום עצם היותה אישה. מה שאתה אומר שכיום, לאדם שמכיר במודרניזציה ומסכים איתה, אין מקום בדת, משום שהדת מפגרת כמה שנים מאחור. זה לא משנה אם לאישה תנתן הזכות ללמוד, או לעשות כל משהו אחר, כל עוד שלא כתוב שצריכים לנהוד באישה במידה שווה כמו לגבר, אז אולי אני אתחיל יותר להפתח.

ואולי... את לא מבינה את התנ"ך?

ראשית, הדעות המודרניות של היום לא תמיד נכונות וצודקות (וכל אדם נבון אמור להבין שאם המוסר לפני 100 שנה לא היה נכון, מי ערב לו שכיום הוא נכון?). שנית, כפי שהראתי לך, המסקנות שאת מוצאת בתנ"ך אינן נכונות, ועל כן כל ה'בעיות' שאת מוצאת בתנ"ך אינן קימות כלל. מה דעתך על המשפט הבא: "אני לא מוכן לקבל את זה שבעיני נשים חילוניות אישה שווה יותר מגבר משום עצם היותו גבר" אני לא התכוונתי למשפט הזה (למרות שיש נשים כאלו) ברצינות כיוון שאני מכיר את החברה החילונית קצת (הרבה) יותר ממה שאת מכירה את החברה הדתית (אה כן, יש לך שכנים...). מעצבן אותי שחילוניים חושבים שבגלל שדעתם כזו ודעת הדתיים אחרת, משמע שהדתיים מפגרים ופרימיטיביים רק בשל היותם דתיים. אחרי שהסברתי לך פעמיים שהטענה שקרית וסייגתי שאינני חושב שאצת שקרנית. עכשיו אין לי הסבר לעובדה שאת חוזרת על השקר הזה, אלא אם את אכן שקרנית במודע. אם יש לך הסבר אחר, אשמח לקבל. מה שאני אומר זה שלאדם שמכיר במודרניזציה ומסכים איתה באופן מוחלט, אין מקום בדת, משום שהמודרניזציה מפגרת הרבה שנים מאחור. עם זאת, רוב המגמות של המודרניזציה חיוביות, ואין צורך להיות מתנגד למודרנה כדי להיות דתי. צריך רק חוש ביקורת בריא. לאישה לא 'ניתנת הזכות ללמוד' הזכות הזאת שייכת לה מראש. מה שקורה הוא רק שינוי בחברה, וזה, כמו בחברה החילונית, לוקח זמן ודורש סבלנות. כתוב בגמרא: "השווה הכתוב אישה לאיש לכל דינים שבתורה" אך זה רק לעניין ההלכה מבחינת היחס העקרוני, אין צורך לכתוב זאת כי אין בכך ספק. אמנם, החברה היהודית, שהושפעה למרבה הצער מהגויים, סיגלה נוהג בלתי שוויוני בניגוד לתורה. עצם הטענה שלך מעידה על כך שאין לך כוונה להיפתח, שהרי אני יכול לומר באותה צורה:"עד שבית המשפט העליון לא אומר וכותב בפירוש, שצריך לדון דיני צדק, לא אפתח לשמוע את דבריו.

התנצלות ובקשת סליחה

טעיתי כשכיניתי אותך שקרנית, זה נבע מבלבול שלי. פשוט כתבתי הודעה שבה טענתי את הטענה הזו והסברתי מדוע אמירה כזו כלפי דתיים איננה נכונה. חשבתי ששלחתי אותה, אך מסתבר שלא שלחתי (עקב בעיות במחשב, אבל אני אשלח אותה...). בכל מקרה, נדמה לי שכאן (ובהודעותייך האחרות שלא הגבתי להם עדיין) את מדברת מתוך התנשאות והרגשת עליונות שאין לה כל צידוק ובסיס. אינני מבין מה מביא אותך להתייחס בצורה הזו כאשר (כך נראה לי) הידע שלך לגבי התנ"ך והחברה הדתית מוגבל ושטחי (לא אתפלא אם מקור המידע העיקרי שלך זה עיתונים).

ומה עם דברה הנביאה,

ומה עם מרים?ומה עם אסתר?אגב את יודעת למה חג 8 במרץ יצא דווקא בתאריך הזה.בגלל שבאותה שנה פורים יצא ב8 במרץ,ורוזה לוקסמבורג(קומוניסטית יהודיה מגרמניה) מצא את היום כיום הכי מתאים ליום האישה הבינלאומי.

ומה עם דברה הנביאה,

ומה עם מרים?ומה עם אסתר?אגב את יודעת למה חג 8 במרץ יצא דווקא בתאריך הזה.בגלל שבאותה שנה פורים יצא ב8 במרץ,ורוזה לוקסמבורג(קומוניסטית יהודיה מגרמניה) מצא את היום כיום הכי מתאים ליום האישה הבינלאומי.

למה דווקא מטבח?!

אישה לפי תפיסה יהודית היא שר הפנים של הבית,וגבר הוא שר החוץ.כי יש דברים שאישה מסתדרת איתם באופן טבעי בצורה יותר טובה מהגבר(לא ראיתי גננת ממין זכר) וכן להפך

למה דווקא מטבח?!

אישה לפי תפיסה יהודית היא שר הפנים של הבית,וגבר הוא שר החוץ.כי יש דברים שאישה מסתדרת איתם באופן טבעי בצורה יותר טובה מהגבר(לא ראיתי גננת ממין זכר) וכן להפך

למה דווקא מטבח?!

neko

New member
זאת לא "אפליה" במובן המודרני של

המילה. דרך החיים הדתית פשוט קובעת את חייו של האדם לפי נתוניו - אם הוא אישה\גבר, חכם\טיפש, אשכנזי\ספרדי וכו'. כמובן שככל שרמת הדתיות גדלה, מרפורמיות ועד לכתות (כגון נחמן מאומן וחב"ד), כך החופש שנותר לבחירה קטן.

foggy mind

New member
אבל מי בעצם קבע את זה??

אני אומרת שכל העניין הזה של ההלכות הוא רק גיבוב דיעות של כמה מלפפונים שחשבו שנשים הן עוזרות בית, מעין "פטימות קטנות", חסרות בינה וכל יכולת כלשהי לעשות מעבר ללחתל, לבשל או לנקות. אי אפשר אולי לעשות כמה שינויים שיתאימו לתקופה של היום בכל העניין הזה?? האם אין מקום לאנשים שמאמינים באלוהים אך לא מאמינים בעליונות האישה על הגבר??

neko

New member
שוב, הם לא מאמינים ב"עליונות" זו

או אחרת, אלא פשוט בחלוקת תפקידים מסויימת. כמו שלאישה החרדית אין ברירה אלא להשריץ תינוקות לפחות פעם בשנה, כך לגבר החרדי אין ברירה אלא ללמוד תורה כל היום (המצאה מודרנית, אבל ברגע שההלכה נקבעה היא נקבעה).

foggy mind

New member
הם כן.

אתה פעם שמעת בחור חרדי מדבר על אישתו?? זה נוראי, מה שהביאה "חלוקת התפקידים" הזו, זה פשוט במילה אחת- אפלייה. אפלייה במגזר החרדי אכן קיימת. הכל עוד התחיל לפני עידן המלפפונים- נגיד בתנ"ך, כמו שכתבתי למעלה מקודם, למה הנשים מוצגות אם בכלל כמסכנות, חסרות דיעה, חלשות, עקרות, זונות, שפחות וכיו"ב. להמשיך???

Levos

New member
כי גברים כתבו אותה

מה לא ברור? בכל מקרה, למה ציפית? מהפכת הפמיניזם התרחשה רק במאה האחרונה.

foggy mind

New member
אז למה היא לא מתחוללת במגזר הדתי??

למה נשים לא קמות ואומרות די לכל העניין הזה?? הנשים הורגלו להיות פאסיביות!! דרך אגב, כל המשתתפים עד כה חילוניים או דתיים??

neko

New member
הרוב אתאיסטים, אם כי יש כמה דתיים

(אך רובם אינם באמת מנהלים דיונים אלא רק מקללים מאיימים ומעתיקים חומר מאתרי החזרה בתשובה).

ehudt

New member
נראה לי עדיף שתגיד שהרוב אינם דתיים

כי יש פה הרבה אנשים ולא כולם בהכרח אתאיסטים או דתיים

אין שום הבדל מבחינת הפמיניזם

בין המגזר הדתי לחילוני- בשניהם עדיין יש אפליה, ללא סיבה מוצדקת. הבדל בודד הוא שהתופעות השליליות של הפמיניזם (מסוג מסוים) אינן מופיעות במגזר הדתי, ועוד ארחיב על הנושא.

למעלה