מעמד האישה בתנ"ך

foggy mind

New member
מעמד האישה בתנ"ך

האם אתם חושבים שהאישה מופלית לרעה בתנ"ך ומדוע?? אם לא, אשאל את אותו כנ"ל. האם אתם חושבים שדרך החיים הדתית מפלה בעיני גברים את הנשים??? או שהדברים נלקחים ב.. בואו נקרא לזה פרופורציה כי אני לא מוצאת מושג אחר.

ehudt

New member
בבקשה

את יכולה בבקשה לתת נקודת התחלה יותר ספציפית? כי הרי ברור שהחילונים יגידו "ברור שהיא מופלת וכו' וכו'", והדתיים יגידו "חו"ח, היא לא מופלית, פשוט יש תפקידים שונים וכו' וכו'" והגענו לדרך ללא מוצא. אם את יכולה להעלות נקודה יותר ממוקדת, זה יעזור לדיון. תודה :)

foggy mind

New member
נניח מדוע דווקא מקומה של האשה

לפי ההלכות הדתיות מקומה הוא במטבח.. וכ"ו וכ"ו וכ"ו תתחיל לדבר על כל מה שעולה בדעתך...

למה דווקא מטבח?!

אישה לפי תפיסה יהודית היא שר הפנים של הבית,וגבר הוא שר החוץ.כי יש דברים שאישה מסתדרת איתם באופן טבעי בצורה יותר טובה מהגבר(לא ראיתי גננת ממין זכר) וכן להפך

למה דווקא מטבח?!

אישה לפי תפיסה יהודית היא שר הפנים של הבית,וגבר הוא שר החוץ.כי יש דברים שאישה מסתדרת איתם באופן טבעי בצורה יותר טובה מהגבר(לא ראיתי גננת ממין זכר) וכן להפך

foggy mind

New member
אווו כמה בולשיט בהודעה אחת.

כמה שוביניסטי ופרמיטיבי מצדך לומר דברים שכאלה. אשה מסתדרת עם דברים מסויימים באופן טבעי, כי בשנים הקודמות, משהו כמו לפני הספירה, האישה דוכאה. ובמרוצת השנים התקבל העניין של אשה במטבח כמובן מאליו. אתה לא ראית אישה "גננת" אבל אני שמחה להודיע לך שאני כן ראיתי, למעשה לא רק אחד אלא מספר. דבר נוסף, גברים מסוגלים לעמוד במטלות ניקיון הבית בצורה טובה. יש לרוב הגברים יתרון פיזי ולכן הם מסוגלים לפרק את החלונות להרים שולחנות או ספות, להגיע למקומות גבוהים יותר. אבל לפי דעתי כל משימות הבית צריכות להיות חלוקות שווה בשווה. עוד דבר שאפשר להתדיין עליו- מדוע נשים מוזכרות מספר פעמים מועט בתנ"ך וכאשר הן מוצגות, הן מצטיירות כחלשות וחסרות אוני. לעומת הגברים- לוחמים, חכמים וכ"ו וכ"ו..

סליחה?

א. יש בין נשים לגברים שוני פיזי ונפשי (מוכח מדעית). שוני זה גורם לתפקידים שונים. חלק מכך זה שתפקידה של האשה זה לנהל את הבית, מעשית ורוחנית. לעומתה, הגבר נאלץ (אני אומר בכוונה נאלץ, כי בעיני חז"ל, עולם הבית וחינוך הילדים חשוב הרבה יותר מהבאת הכסף לבית) לצאת ולפרנס. כמובן אלו כללים שבמקרים מסויימים יש חריגות מהם, כך שיש נשים שמתאים להם יותר תפקידים אחרים. כמובן שמשימות הבית צריכות להחלק באופן שווה, אלא אם כן יש הבדלים טכניים- אחד מבני הזוג לומד/עובד/משהו אחר. לגבי התנ"ך- מהיכן המסקנה המטומטמת והלא נכונה הזו? אכן הגברים לוחמים בדרך כלל אך מה בין זה לתכונות אופיים?בין הנשים כמו בין הגברים יש דמויות טובות ורעות כאחד. וחוץ מזה, לפי זכרוני, במפגשים תנ"כיים בין גברים לנשים דווקא הנשים מצטיירות כחזקות (מה זו ההפליה הזו?): כך שרה ואברהם, תמר ויהודה, רבקה ויצחק, מרים ומשה, יעל וסיסרא, אסתר ומרדכי (נערה צעירה מחלקת הוראות לראש הסנהדרין!) ועוד בנות צלפחד, רות ונעמי ורבות נוספות. כך שהשאלה היא למעשה הפוכה...

foggy mind

New member
עוד בבל"ת

זה שיש שוני במובן הפיזי על זה אין להתווכח. שוני פיזי ותו לא. אין אני רואה קשר בין יכולת פיזית לבין יכולת לניהול בית, מעשית או רוחנית. אם הגבר "נאלץ" (אוי מסכן) לצאת ולפרנס בעוד שזו נחשבת לעבודה פחות חשובה מ"עולם הבית וחינוך הילדים" אז בכבוד- בואו אתם הגברים בחברה הדתית ותתחילו להנחיל ערכים ולנקות אבק. אני לא רואה במבנה הגופני או השכלי שלכם הגבלה מסויימת מלעשות את שניהם. מסקנה מטומטמת?? ראשית תודה על המחמאה- מהרגע הראשון ממש חיבבתי אותך. אנא תן לי להביא עובדות שלמדתי בשיעור תנ"ך ובוא נגיד שאני תלמידה טובה. גברים תמיד נחשבים למנהיגים בעוד נשים עומדות צופות מהצד. הדוגמאות שהבאת ממש אבל ממש מפילות אותך בפח פה- אברהם נחשב למייסד המונותאיזם, אבי עם ישראל, אדם משכמו ומעלה לעומתו, בת זוגתו שרה- עקרה, פאסיבית, וכאשר היא מציעה לו לשכב עם הגר משום שהיא אינה יכולה ללדת, בום (!!!) שהוא יגיד לא? דוגמא נוספת: לרוב תמצאו יותר נשים שהן שפחות מאשר גברים אם בכלל. כללללל הנשים כולן פתאום עקרות. מה יש?? מה עם הגבר?? לו אין חלק?? תמיד נמצאת האישה אשמה. וכל הנשים האחרות הן זונות. אז אני שואלת פה, איפה בא כאן כל העניין שהמסקנה שלי היא מטומטמת??

Lu Tze

New member
יש שוני מנטלי בין הגבר והאישה.

למשל, לגברים יש תפיסה מרחבית יותר טובה. אי אפשר לומר שאין הבדלים בין גברים ונשים. מה שכן, מדובר כמובן בהבדלים סטטיסטיים, זה לא אומר שאין נשים בעלות תפיסה מרחבית טובה מרוב הגברים. אי אפשר לטעון שרק בגלל שיש הבדלים סטטיסטיים מסויימים בין נשים לגברים יש לחלק את כל החובות והזכויות באופן אוטומטי בין נשים לגברים. למשל, נשים בד"כ יותר טובות עם ילדים מאשר גברים (אגב, אני סתם זרקתי את זה. אין לי מושג בנוגע לנכונות של הנתון), זה לא אומר שאת מלאכת גידול הילדים יש להפקיד אוטומטית בידי האישה ואת הפרנסה בידי הגבר, זה רק אומר ש*סטטיסטית* ברוב המשפחות האישה תגדל את הילדים והגבר יהיה זה שמפרנס את המשפחה.

Lu Tze

New member
איזה עניין?

השתמשתי בתפיסה מהרחבית כי זו התכונה היחידה שאני בטוח שיותר מפותחת אצל גברים, זה לא ההבדל היחיד. אבל כמו שאמרתי, זה לא משנה, כי ההבדלים הם סטטיסטיים בלבד.

100 אחוז, בעצם- 99

למשפט האחרון: ...סטטיסטית, ברוב המשפחות, האשה צריכה (!) לגדל את הילדים והגבר צריך (!) לפרנס...

אויש, סליחה

לא התכוונתי לומר ש-99 אחוז מהנשים כך. התכוונתי לומר ש99 אחוז מהודעתך נכונה. רק המשפט האחרון צריך תיקון. חשבתי שעל זה שאלת קודם.

Lu Tze

New member
עם כמה סייג אחד,

ההבדלים המנטליים נתגלו באנשים בוגרים ולא ידוע אם בחברה שונה עדיין יהיו אותם הבדלים. ובוא נתפשר על "עדיף" ולא "צריך", שכן ההבדלים הם לא כאלה שימנעו מרוב הגברים לגדל ילדים או לרוב הנשים לפרנס משפחה.

בבל"ת?

למה שיהיה שוני פיזי ולא מנטלי? מהכרותי עם נשים וגברים, יש שוני רב מאוד ויעידו כל גבר ואשה נשואים. אני 'גבר בחרה הדתית', מתכוון 'להנחיל ערכים ולנקות אבק', לצערי, הגברים בחברה החילונית והדתית כאחד לרוב אנם כך. אמנם, אם הגבר מפרנס והאשה לא, היא צריכה להשקיע יותר בבית וכן להיפך. למרבה הצער, נראה לי שאם אני אהיה אחראי על הבית, המצב לא יהיה טוב, ולכן עדיף שאשתי (כשתהיה) תעשה זאת. לגבי התנ"ך- בדיוק. ההערה 'מסקנה מטומטמת' לא כוונה להעליב אותך אלא דווקא את המורה שלך לתנ"ך שהרשי לי להניח שיצא מאותן דעות קדומות כמו שלך וגם לא היה בדיוק מועמד לחידון התנ"ך העולמי. הדוגמא הזו בדיוק הדוגמא הטובה לדברי- לאברהם "מייסד המונותאיזם, אבי עם ישראל, אדם משכמו ומעלה" כפי שהגדרת אותו, אומר ה' "לכל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה"! מי מחליט בבית (ולא מדובר על לקיחת הגר)? שרה! מי מחליט אצל בבית יצחק- רבקה! לגבי נשים כשפחות, לא בדקתי סטטיסטית בתנ"ך (ונראה לי שגם את לא) אך גם אם כן (ונדמה לי שאין זה כך), זה נובע ממציאות ולא מתיאור דמות של האשה (מעמדה לא אומר דבר על אישיותה) וגם, כיוון שברור שהיו הרבה יותר עבדים מאלו שתוארו בתנ"ך, מסתבר שתיארו רק עבדים ושפחות שראויים לאיזכור- והנה יש יותר נשים כאלו, אז מה את מתלוננת? עקרות- המונח עקרה משמעותו 'לא יולדת' ומה לעשות, תהליך הלידה נערך אצל האשה. לא מדובר בעקרות כבימינו, שהרי בסופו של דבר הן ילדו. אין כאן כל אשמה- ולראיה דברי רבקה ליצחק- "הבה לי בנים" אם היא אשמה, מה תלונתה? כל הנשים האחרות זונות?! אני מכיר אחת כזו בתנ"ך- רחב. זו מתוארת כדמות כל כך גדולה שאני אמור לכאורה להבין מהסיפור שאם כך זו אשה זונה, באיזו רמה נמצאת אשה רגילה? חוץ מזה- אזכיר לך שעד לא מזמן היו רק זונות נקבות ולא היו (כמעט) זכרים כאלו. אז הנה- כאן בא הענין שמסקנתך מטומטמת (ושוב אבהיר, אין כוונתי שאת מטומטמת, אלא שמסקנתך מטומטמת [או מדויק יותר לומר- מטופשת], כיוון שאין לך ידע מספיק). הדגשה: דברי אינם תירוצים! זו האמת והעובדות, זה שלך יש שאלות הנובעות מחוסר ידע ו(כן, כן) שטיפת מוח, לא הופכות את דבריך לאמת.

ehudt

New member
שוני מנטלי

נובע מתהליך החיברות השונה שעוברים גברים ונשים, ולא בהכרח מסיבות גנטיות.

למעלה