בבל"ת?
למה שיהיה שוני פיזי ולא מנטלי? מהכרותי עם נשים וגברים, יש שוני רב מאוד ויעידו כל גבר ואשה נשואים. אני 'גבר בחרה הדתית', מתכוון 'להנחיל ערכים ולנקות אבק', לצערי, הגברים בחברה החילונית והדתית כאחד לרוב אנם כך. אמנם, אם הגבר מפרנס והאשה לא, היא צריכה להשקיע יותר בבית וכן להיפך. למרבה הצער, נראה לי שאם אני אהיה אחראי על הבית, המצב לא יהיה טוב, ולכן עדיף שאשתי (כשתהיה) תעשה זאת. לגבי התנ"ך- בדיוק. ההערה 'מסקנה מטומטמת' לא כוונה להעליב אותך אלא דווקא את המורה שלך לתנ"ך שהרשי לי להניח שיצא מאותן דעות קדומות כמו שלך וגם לא היה בדיוק מועמד לחידון התנ"ך העולמי. הדוגמא הזו בדיוק הדוגמא הטובה לדברי- לאברהם "מייסד המונותאיזם, אבי עם ישראל, אדם משכמו ומעלה" כפי שהגדרת אותו, אומר ה' "לכל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה"! מי מחליט בבית (ולא מדובר על לקיחת הגר)? שרה! מי מחליט אצל בבית יצחק- רבקה! לגבי נשים כשפחות, לא בדקתי סטטיסטית בתנ"ך (ונראה לי שגם את לא) אך גם אם כן (ונדמה לי שאין זה כך), זה נובע ממציאות ולא מתיאור דמות של האשה (מעמדה לא אומר דבר על אישיותה) וגם, כיוון שברור שהיו הרבה יותר עבדים מאלו שתוארו בתנ"ך, מסתבר שתיארו רק עבדים ושפחות שראויים לאיזכור- והנה יש יותר נשים כאלו, אז מה את מתלוננת? עקרות- המונח עקרה משמעותו 'לא יולדת' ומה לעשות, תהליך הלידה נערך אצל האשה. לא מדובר בעקרות כבימינו, שהרי בסופו של דבר הן ילדו. אין כאן כל אשמה- ולראיה דברי רבקה ליצחק- "הבה לי בנים" אם היא אשמה, מה תלונתה? כל הנשים האחרות זונות?! אני מכיר אחת כזו בתנ"ך- רחב. זו מתוארת כדמות כל כך גדולה שאני אמור לכאורה להבין מהסיפור שאם כך זו אשה זונה, באיזו רמה נמצאת אשה רגילה? חוץ מזה- אזכיר לך שעד לא מזמן היו רק זונות נקבות ולא היו (כמעט) זכרים כאלו. אז הנה- כאן בא הענין שמסקנתך מטומטמת (ושוב אבהיר, אין כוונתי שאת מטומטמת, אלא שמסקנתך מטומטמת [או מדויק יותר לומר- מטופשת], כיוון שאין לך ידע מספיק). הדגשה: דברי אינם תירוצים! זו האמת והעובדות, זה שלך יש שאלות הנובעות מחוסר ידע ו(כן, כן) שטיפת מוח, לא הופכות את דבריך לאמת.