מעורבות חברתית

missmith

New member
זה יכול להיות נכון ויש סיכוי שאתה צודק

אבל כמו שאומרים על הכביש 'היה חכם ולא צודק' או משו דומה. כמו שאמרת, בעיות תקציב יש בשפע, זמן אין לנו, אנשים מתים בכל יום. אז כמה שאלות: איך היית מזהה את אותם נהגים מועדים לפורענות לפני שהם עולים על ההגה? איך תרכז את כל המידע<? מי יהיה אחראי לרכז את כל המידע ? מי יהיה אחראי לעבד אותו? איפה תשיג תקציב לריכוז כל כך הרבה דוחות? מי מחליט מי מסוכן מדי לכביש? אני רוצה שתדבר על פתרון ריאלי רשמת ו"בהם גם|סגדש| ישנם תאונות קשות מאוד", זה לא אומר שלא נפתור את חלקן אם נשים כיכרות בצמתים. אני מדגישה שוב, אני מחפשת פתרון טוב, ישים, יעיל, עלויות נמוכות- קיצר פתרון אידילי למצב. כמה פתרונות, עשרות פתרונות, שאפשר באמת וביציב ליישם אותם. תגיד תאמת, לדעתך מה שאתה מציע יטי, האם זה יישומי

y e t i

New member
במדינת ישראל שאנשים נהרגים

כמעט בכוונת זדון ולא בטעות ע"י טירוף של נהגים אחרים הקלישאה המפורסמת "היה חכם ולא צודק" כבר לא רבלנטית יותר . נניח שוב שתוכלי לבנות כיכר בכל פינה בעיר עדיין יש לך את הסיבות האחרות שגם הן גורמות לתוצאות קשות , אי מתן זכות קדימה , סטייה מנתיב , חציית פס לבן , פרסה במקום שאסור וכ"ו , אלו מסבות נזק עצום של מעל ל 50% נזק ונפגעים לפחות עפ"י מה שמראה אותו דו"ח . בסה"כ מדובר בחוק שאמור להיות מחוקק בכנסת שלפי , נהג שעבר X עבירות וקיבל Y דו"חות לא יהיה נהג יותר בישראל . משטרת ישראל אמורה לרכז את כל הנתוני הדו"חות ועבירות התנועה , ובשיתוף עם חברות הביטוח שהם יכולים לספק משטרה דו"חות בזמן אמת על תאונות שנגמרו ללא נפגעים אלא רק עם בנזק . ואז לנקז את כל הנתונים , ופשוט לשלול רישיונות נהיגה לצמיתות , בלי אפילו להגיע לביה"מ . המדינה נותנת את הרשיונות זכותה גם לקחת אותם , נגד צעד כזה לאזרח לא יהיה מה לעשות יותר , מכיוון שיהיה ברור שגם אם לא תעשה תאונה וגם אם תהיה בסדר גמור , עדיין המערכת תוכל לשלול את רשיונך , וזה שום בלי שום קשר לענישה ואכיפה של תאונות שחובה למצות דין עם נהגים כאלו , ולהאשימם ברצח ולא בהריגה .

missmith

New member
אני יכולה להסכים איתך ואני יכולה גם שלא

אבל לא זה מה שמשנה, עדיין לא ענית לי על השאלה , האם זה יישומי

ChilD SouL

New member
-מחכה לסקילה-

אני דיי אפטית. אני יודעת שזה חרא, שזה שגוי ושלא רק "אחרים" גרים ונוהגים בעולם הזה אלא גם המשפחה שלי, החברים שלי ועוד אבל אני פשוט אדישה. ולמרות זאת
אני מעורבת דיי הרבה חברתית באי-אלו מקומות ובכל מיני נושאים וארגונים.

exterior

New member
כנ"ל ../images/Emo4.gif

למרות שהתנדבתי ל 4 מקומות - לכל מקום במשך שנה שלמה... יותר מזה לא עשיתי.

עונה לשאלה :)

מה קורה למדינה שלנו? חרבנה מה אנחנו - כדור "הבא" - יכולים לעשות? לקוות לטוב, ואם לא, לרדת מהארץ איפה אנחנו יכולים להשפיע ולשנות את המצב? אותה תשובה כמו הנ"ל. הכוח מרוכז במדינה הזאת באנשים עם הכסף, כל המדינה נעה סביב תרומות, להיות אזרח בקושי מקנה זכויות בסיסיות ביום שמדינה תדאג לאזרחים שלה ולצריכהם הבסיסים (חינוך, בריאות וכיוב') המצב ישתפר.

TaMaR242

New member
משהו קטן...אבל גדול מאד

היי כולם, באמת כמו שכבר ראיתי פה שכתבו פה...קשה מאד לשנות את כולם ובכלל את העולם אבל דברים קטנים שיכולים להשפיע בגדול תמיד אפשר לעשות... אני אשמח לשתף אתכם במשהו שאני עשיתי ולדעתי הוא נכנס תחת הקטגוריה הזאת... זה נקרא בית מדרש ישראלי. וכמובן השאלה שנשאלת מיד היא: מה? אז אני אנסה לענות, שנה שעברה הייתי חלק ממחזור ראשון, חלוצי של פרוייקט חדש במסגרת המדרשה באורנים של בית מדרש שלומדים בו ביחד דתיים, חילוניים, בנים, בנות וכולם ביחד. הייחוד של המקום הוא בכך שהוא משלב לימודים של יהדות באווירה חופשית ופלורליסטית בנושאים כמו: טקסים יהודיים, הוגי דעות יהודיים לאורך השנים, תלמוד וכו' אך גם בנוסף לזה ספרות עברית מודרנית, ואפילו עד שירים של מאיר אריאל...:) בנוסף ללימוד עוסקים גם בעשייה חברתית, שזה בהחלט קשור למה שדיברנו קודם, יש עבודה (בשכר) בקהילה בנושאים שונים שקשורים לחינוך, הדרכה, כל אחד לפי בחירתו והתנדבות במרכז קליטה. כל החוויה הזאת שינתה אותי לגמרי..... קודם כל המפגש עם אנשים מכל קצוות האוכלוסיה, דבר שלא נחשפתי אליו קודם בשום סיטואציה, פתאום לשמוע דעות וחוויות של אנשים שהן שונות בתכלית משלי....אבל מהצד השני, להבין מאיפה זה בא, להכיר את האנשים לעומק, להבין למה הם חושבים ככה, ללמוד איתם, לחיות איתם, לא לשפוט אותם רק כי הם חובשים כיפה על הראש לצורך העניין, הוא כי הם נראים לא לטעמנו.... ואני חושבת שזה פחות או יותר הבסיס של כל מה שאתה שואל פה, אנשים פה לא מבינים ולא מקשיבים אחד לשני, אפילו במובן הכי פשוט של העניין, בכביש לדוגמא.... אם כל אחד יעצור שנייה, יחשוב על הבנאדם בתוך הרכב שנמצא מולו, יספור עד 10 ויבין שהם שני בני אדם, עם צרות בחיים, ושניהם עצבניים ורוצים להגיע הביתה, אולי הוא יירגע ויבין שזה לא יהיה סוף העולם אם הוא יחכה עוד 20 שניות ברמזור... חוץ מזה המסגרת הזאת נתנה לי להיות עם אנשים בגילי באיזשהי מסגרת שגרים ביחד וכולם מתמודדים עם הקשיים של הגיל הזה, טיול, אוניברסיטה, זוגיות,קריירה, משמעות.....ותראו אני חושבת שאין מקום יותר מוצלח מזה כדי למצוא את עצמך, ואם תחשבו על זה גם לרגע, זה לא חייב להיות תאילנד... זהו, פשוט רציתי לשתף אתכם בחוויה שלי, שבהתחלה נראתה לי כדבר אולי שולי, ועכשיו נראית לי פשוט ענקית.... נפתח מחזור חדש באוקטובר, אם יכול לעניין מישהו מכם גם להצטרף לחוויה כזו, שונה מסוגה בכל דבר אחר, אני אשמח אם תיצרו איתי קשר, ואני גם מצרפת לינק עם פרסום קצת יותר מפורט ממה שעשיתי פה וגם יש אנשי קשר.... בכל אופן, גם לשאלות או כל דבר אני פה, למייל או לפלא: [email protected] 050-8855015 תמר:) .

למעלה