מעורבות חברתית
כמה אנחנו מעורבים חברתית במה שקורה מסביב? איך אנחנו יכולים להשפיע על המצב הקיים, שלדעתי הוא עגום? הסבר: בסופ"ש האחרון קפצתי לאילת (לא לצרכים חופשתיים
) - ברכב. בדרך, על כביש הערבה וגם במקומות אחרים, נתקלתי בעשרות עבירות תנועה שהדהימו אותי. אנשים עקפו על פס לבן, עקפו שיירות שלמות של רכבים, אוטובוסים של אגד שנכנסו לעקיפות בסיבובים עם ראות אפסית, ועוד הרבה דבילים שבמקומות הכי לא הגיוניים והכי מסוכנים החליטו שהם חייבים לעקוף את הרכב שלפניהם, גם אז זה אומר שהם מורידים את הרכב ממול לשוליים.ניידות משטרה - הצחקתם אותם. שוטרים עומדים מקסימום כמה ק"מ צפונית לאילת או דרומית לצומת הערבה. אין להם כוח לסיוע רחוק יותר. בדרך התחלתי לשוחח עם אבא שלי על זה ומפה לשם שנינו קיטרנו על אוזלת היד במדינה הזו ועל איך שהשלטון שלנו נראה. אתמול קראתי בעיתון כתבה שעוד יותר חיזקה את ההרגשה שלי - שוטרי תנועה עצרו רכב בקרבת ב"ש כיון שראו ילדים לא חגורים במושב האחורי. השוטרים נדהמו לגלות שהנהג שיכור לגמרי, אשתו שישבה לידו שיכרה גם היא וכן גם שני חבריהם במושב האחורי, שישבו שם עם שני ילדיהם של הזוג. בנוסף - לנהג כמה וכמה עבירות של נהיגה בשכרות קודמות, והוא בשלילת רישיון בגלל זה. העונש שקיבל במקום - שלילת הרישיון (שאין לו) ושלילת הרכב ל-30 יום. למה אף אחד לא חושב להכניס אותו לכלא, ולהזמין עובד סוציאלי - אני לא יודע. הבטיחות בדרכים, איכות הסביבה, פיתוח, תחבורה ציבורית...כל כך הרבה דברים שגורמים לי לשאול "לאן הגענו?!". ואני לא מדבר אפילו על גיוס שווה לכולם, התקציב ונושאים אחרים. מה קורה למדינה שלנו? מה אנחנו - כדור "הבא" - יכולים לעשות? איפה אנחנו יכולים להשפיע ולשנות את המצב? אני חוזר לשאלה המקורית שלי
כמה אנחנו מעורבים חברתית במה שקורה מסביב? איך אנחנו יכולים להשפיע על המצב הקיים, שלדעתי הוא עגום? הסבר: בסופ"ש האחרון קפצתי לאילת (לא לצרכים חופשתיים