מעורבות חברתית

TriPax

New member
מעורבות חברתית

כמה אנחנו מעורבים חברתית במה שקורה מסביב? איך אנחנו יכולים להשפיע על המצב הקיים, שלדעתי הוא עגום? הסבר: בסופ"ש האחרון קפצתי לאילת (לא לצרכים חופשתיים
) - ברכב. בדרך, על כביש הערבה וגם במקומות אחרים, נתקלתי בעשרות עבירות תנועה שהדהימו אותי. אנשים עקפו על פס לבן, עקפו שיירות שלמות של רכבים, אוטובוסים של אגד שנכנסו לעקיפות בסיבובים עם ראות אפסית, ועוד הרבה דבילים שבמקומות הכי לא הגיוניים והכי מסוכנים החליטו שהם חייבים לעקוף את הרכב שלפניהם, גם אז זה אומר שהם מורידים את הרכב ממול לשוליים.ניידות משטרה - הצחקתם אותם. שוטרים עומדים מקסימום כמה ק"מ צפונית לאילת או דרומית לצומת הערבה. אין להם כוח לסיוע רחוק יותר. בדרך התחלתי לשוחח עם אבא שלי על זה ומפה לשם שנינו קיטרנו על אוזלת היד במדינה הזו ועל איך שהשלטון שלנו נראה. אתמול קראתי בעיתון כתבה שעוד יותר חיזקה את ההרגשה שלי - שוטרי תנועה עצרו רכב בקרבת ב"ש כיון שראו ילדים לא חגורים במושב האחורי. השוטרים נדהמו לגלות שהנהג שיכור לגמרי, אשתו שישבה לידו שיכרה גם היא וכן גם שני חבריהם במושב האחורי, שישבו שם עם שני ילדיהם של הזוג. בנוסף - לנהג כמה וכמה עבירות של נהיגה בשכרות קודמות, והוא בשלילת רישיון בגלל זה. העונש שקיבל במקום - שלילת הרישיון (שאין לו) ושלילת הרכב ל-30 יום. למה אף אחד לא חושב להכניס אותו לכלא, ולהזמין עובד סוציאלי - אני לא יודע. הבטיחות בדרכים, איכות הסביבה, פיתוח, תחבורה ציבורית...כל כך הרבה דברים שגורמים לי לשאול "לאן הגענו?!". ואני לא מדבר אפילו על גיוס שווה לכולם, התקציב ונושאים אחרים. מה קורה למדינה שלנו? מה אנחנו - כדור "הבא" - יכולים לעשות? איפה אנחנו יכולים להשפיע ולשנות את המצב? אני חוזר לשאלה המקורית שלי

Paranoid Eyes

New member
../images/Emo4.gif

איך אנחנו יכולים לשנות? להתנהג כמו שצריך ולחנך את הילדים שלנו לאותו דבר. לא לעשות עבירות תנועה.. לא לשתות ולנהוג שזה נכלל בעבירות תנועה. לא להיות אלימים? פיזית, מילולית שתמיד גוררת לפיזית.. אם מדברים על גיוס שווה, אז אנשים שאנו מכירים שמתלבטים או התלבטו בקשר לצבא, לעורר בהם קצת אהבת מולדת וצה"ל סתם דוגמא : בת דודה שלי "דתיה" (מרכאות בכוונה) היא נולדה וחיה במשפחה דתית אבל היא עצמה לא.. והיא התחתנה רק על מנת לא להתגייס.. בוא נאמר שאיתה אני בקושי מדברת, בין השאר בגלל זה. בת דודה אחרת שלי שהייתה לפני גיוס והחליטה שירות לאומי ולא צה"ל... חפרתי לה ודיברתי איתה ,סיפרתי לה איזו חוויה היא מפספסת וכמה שזה חשוב צה"ל. (כרגע אני לא יודעת מה איתה אבל היי, לפחות ניסיתי
) לשנות את הקיים יהיה קשה מאוד, אבל לשנות דברים מתוכינו זו ההתחלה הכי טובה שיש. ללמד את הילדים שלנו ערכים שנעלמו ואבדו קצת... לא יודעת, מה אתה מציע?

TriPax

New member
אין לי הצעות, זו הבעיה

פשוט מבאס אותי לראות את זה כל יום בחדשות, בכביש, בתורים וכמעט בכל מקום. אני יודע שאת הילדים שלי אני אחנך בדרך ה"טובה" וה"נכונה", אבל יש ויהיו כל כך הרבה מסביב שמשתינים בקשת על החוקים ועל הנורמות, שהחינוך שלי ושלך ושל כל יושבי הפורום לא יעזור.

Paranoid Eyes

New member
אכן מבאס...

אבל אין לנו ברירה אחרת מאשר לנסות לשפר מתוכינו ואת הסביבה שלידינו בלבד.. אי אפשר לשנות את כל העולם. *גם זה שאף אחד לא הגיב פה..מעורר תהייה*

TEPELA

New member
בקשר לבת דודה שלך-

בוא נגיד שכל מה שעושים כדי להתחמק משירות צבאי הוא... אין לי את המילה המתאימה, אבל לא עושים את זה. זה לא לעניין! אבל שירות לאומי במקום צבא זה בהחלט לגיטימי. זאת לא השתמטות הלוואי שכל החרדים היו עושים ש"ל (לפחות). ותסכימי איתי שהרבה בנות בצבא "מתבזבזות" בתור פקידה או משהו, בזמן שהן יכלו לעזור באיזשהו מוסד. מה שאני אומרת בעצם זה שלפעמים נוטים לבחור בצבא בתור האפשרות הנכונה כשהיא בעצם (לא תמיד, לפעמים...) האפשרות הקלה. אני אומרת, מי שיש לו מניעה כלשהי- דתית, פציפיסטית וכו', לפחות שיעשה משהו לטובת הלאום שלו, כי כמו שאמרת, ככה נוכל להכניס לעצמינו ערכים וגם לילדים שלנו. (סליחה אם עצבנתי מישו. אני מוכנה להבהיר את עצמי כדי למנוע צעקות..)

TEPELA

New member
לא נראה לי.

חוץ מזה, גם ככה מקצצים עכשיו תקנים לשירות לאומי אז לא תהיה הרבה ברירה למשתמטים

flutter girl

New member
ממש שטויות

תאמיני לי שהרוב הגדול עדיין רוצה לעשות צבא, בגלל ה"חוויה", אני יודעת כי עשיתי בעצמי שירות לאומי - ואני יודעת מה הגישה לשירות. אבל לזלזל ולהגיד ששירות לאומי הוא לא שווה ערך לצבא? נו באמת. תאמיני לי שתרמתי בשירות הלאומי שלי הרבה יותר ממה שהייתי מסוגלת לתרום בצבא (עקב המסגרת ה"חווייתית"). ולא, אני לא מדברת על בנות שהולכות לקופ"ח ולשבת ולענות לטלפונים.

Paranoid Eyes

New member
אני לא מזלזלת בשירות הלאומי

אני מעדיפה שיעשו שירות לאומי מאשר ישתמטו. ואני מכירה כמה שעושים שרות לאומי מועיל ותורם מאוד. אבל אני לא מסכימה עם זה שעשו אותו תחליף לצבא.

flutter girl

New member
אבל הוא תחליף לצבא

גם אני, אגב, מאוד לא מחבבת את הבנות שהן "דתיות" והולכות לשירות לאומי, מהסיבה הפשוטה שברוב המקרים, אלה פוסטמות שהיו מפונקות מדי מכדי ללכת לצבא, וההתנהגות שלהם בש"ל הלאומי היא של "מגיע לי" ו"אני מקופחת". אחח, כמה כאפות רציתי לחלק בזמנו...

Paranoid Eyes

New member
מסכימה איתך.. הייתי מכפכפת כמה כאלו בכיף..

אבל אני עדיין לא חושבת שהוא צריך להיות תחליף לצבא חחח :)

flutter girl

New member
אבל הוא כבר תחליף לצבא ../images/Emo6.gif

השירות הלאומי יהיה חסר משמעות אם הוא לא יהיה תחליף לצבא - כי הוא מיועד לאלה שלא הייתה באפשרותם להתגייס, מכל מיני סיבות, לא רק משתמטים...

Paranoid Eyes

New member
../images/Emo122.gif

את מתווכחת לשווא... הוא תחליף אבל אני לא חושבת שהוא צריך להיות. את יודעת, יש כזה דבר גרעין נח"ל.. שבמסגרתו את גם מתגייסת לצבא ומשרתת שנה+ כחיילת סדירה, וגם במשך כמה חודשים מוצבת ב"היאחזות" שזה את כולך מתפנה לעינייני תרומה לקהילה, את והגרעין שלך. אה, אחלה שילוב לא? אומנם זה קיים רק בתנועות נוער, אבל אני התגייסתי בגרעין של "החברה למתנסים" שזה ממש לא תנועה. וזה נתן לי אפשרות לשרת כחיילת רגילה (כי בחיים לא הייתי מוותרת על התענוג) וגם כמה חודשים תרומה לקהילה. אבל אין על מה להתווכח.. שרות לאומי זה אחלה זה טוב זה עדיף מכלום. ובכל זאת הייתי מעדיפה שיתגייסו לצבא .

flutter girl

New member
האמת שיש לך שנת שירות

וניתן להתנדב בהמון מקומות, וזה בעצם יוצר דח"ש של שנה. כן, יש אלטרנטיבות שבהן ניתן לתרום לקהילה. למען האמת, התפקיד שעשיתי בשירות הלאומי היה תפקיד שמתאים (וגם היו בו) למורות חיילות. אבל זה לא משנה את העובדה שיש אנשים שלא מסוגלים לשרת בצבא, ואת זה את חייבת להבין. ואני לא מדברת על אנשים מפונקים, או בנות בכייניות.

flutter girl

New member
לא,

אבל אם את מעוניינת באמת לדעת, אני מוכנה לדסקס את זה במסרים.

דנה 211086

New member
למשל

כשהייתי באמצע השירות החליטו בצבא שאני לא מתאימה להם. שאני לא יכולה לשרת שם, בגלל בעיה בריאותית כלשהי

דנה 211086

New member
מסכימה וגם

הזמן שהייתי בצבא לא היה בשבילי חוויה וגם לא ממש הייתי נחוצה שם או שגרמתי לאיזשהו שינוי. אולי בשירות לאומי הייתי יכולה לעשות משהו באמת מועיל.

EdisonGirl

New member
הגיוני שהכל תלוי בחינוך הילדים,

כי הם הדור הבא. השאלה מי יחנך אותם אם הדור הנוכחי נראה כמו שהוא נראה... אני חושבת שאם החברה (ואין כאן האשמות ספציפיות) הייתה מתעסקת פחות בדיבורים "חשובים", במחאות חיוניות, בניסיונות להרוויח ולבדוק כל הזמן מה לא בסדר ואיפה יש אי צדק ואיפה צריך להרביץ קצת מוסר, ומתמקדת במחשבה על העתיד ועל דרך טובה ליצור את העתיד הרצוי- משהו היה משתנה. אני לא אומרת שהיינו חיים בעולם מושלם, אבל הוא בהחלט היה נראה טוב יותר. זה נכון לפרטים באוכלוסיה, וזה נכון גם לגבי כלל האוכלוסיה. כשאתה חי במחשבה על העתיד, אתה נותן דגש חזק יותר להשלכות של מעשיך. אתה יודע שאם אתה רוצה שהרחוב שאתה הולך בו לא ייראה כמו מזבלה, אתה לא "תשמוט" אל המדרכה את עטיפת החטיף שזה עתה חיסלת; ואם אתה רוצה לשמור על העבודה שהשגת, אתה לא תתנהג בטיפשות ולא תזלזל בעבודה. ואם אתה רוצה שהמיסים יירדו, אתה לא "תדפוק" ת'מדינה "בחזרה", כי אתה, ועוד חבורה ענקית של ברנשים, תסבלו מזה בסופו של דבר. כשהחיים נתונים רק לכאן ועכשיו, ולהנאות של הרגע, אפילו אדם שנחשב למוסרי מאוד ומתחשב כלפי הסביבה וכו' יסחף ו"יחטא". החינוך צריך להיות רחב היקף. צריך ליצור צבא מחונך שלם שיחנך את הדור הבא.

rotesh8

New member
אני חושב שיש מה לעשות

אני מאמין גדול בכוחו של הפרט. בסוף כל חברה מורכבת ממס' פרטים ולכל אחד יש השפעה, גם אם מזערית, על איך שהחברה שבה הוא חי נראית. חוץ מהעניין של חינוך בבתי-ספר, חוגים וכו' אני חושב שיש משהו שכולנו יכולים לעשות ביומיום ושיש לו השפעה עצומה. כולנו משפיעים על אנשים אחרים - אם במודע ואם לא- ולכן כולנו באיזושהי דרך גם מחנכים.אם זה משפחה, חברים מהבית, מהעבודה, במילואים ובכל מקום בעצם. גם בהתנהגות שלנו וגם בדיבור על זה. אני חושב שאחת הדרכים היותר טובות לגרום לשינוי בחשיבה אצל אנשים היא עשייה. אם אני הולך ברחוב ומקפיד לזרוק את הזבל שלי בפח ולא על המדרכה, הילד הקטן שבדיוק עבר שם קלט את זה ואולי זה חילחל אצלו באיזה מקום, ואם בזמן נהיגה אני מעיר לחבר שהוא עוקף במקום מסוכן (כי אכפת לי ממנו) אז גם זה יכול לחלחל אצלו ולגרום לשינוי. ויש עוד עניין, והוא שהרבה אנשים חושבים "למה לא לזרוק את בדל הסיגריה על המדרכה? גם ככה מלוכלך פה..." - זו חשיבה מוטעית. ולכן כל הארץ שלנו נראית כמו מזבלה אחת גדולה
קיצר, אמרו את זה כבר לפני - אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות למענך, תחשוב מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה שלך (והחברה שבה אתה חי) בהמון מעשים קטנים טמון כוח גדול יום טוב

למעלה