מעורבות חברתית

TriPax

New member
אגב, בדיוק בגלל זה

אני עשיתי הכשרה קצרצרה שנקראת נאמן איכות הסביבה - ומי שזורק בדלי סיגריה מהרכב, למשל, נשלח לו לאחר מכן דו"ח על סך 250 ש"ח... תרומתי הקטנה לאיכות הסביבה.

missmith

New member
'אף אחד' כולל אותך??

זה בא משני הכיוונים. כמו ניהול כל פרוייקט גם מדינה יכולה להתנהל. תסלח לי- הצעות לשיפור ומעשים לשיפור- באים משני הכיוונים מלמעלה ומלמטה מהאמצע ומהצד. זה מאוד קל לך להגיד 'היי, מי שאחראי על המדינה זה הבוסים שלה'. ומה יקרה אם בחברת היי-טק, העובדים שבתחתית הסולם יאמרו: 'היי, אני לא מתכוון לעשות את העבודה שלי כי זו אחריות הבוסים שלי שהיא תעשה' , נו באמת? אל תרגיז אותי אז כאמור- זה מתחיל משני הכיוונים.

כולל אותי מותק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זו המציאות שלנו במדינה כיום . המציאות הזו היא תוצר לוואי של המצב של מדינתנו , פשוט לאף אחד (אולי מלבדך) לא אכפת !!! get it ?

missmith

New member
אולי לך לא אבל לי כן

:) להרבה אנשים אכפת, תתפלא :) פשוט..אולי לא עושים שום דבר בנושא. כשאתה אומר לא אכפת, אתה מתכוון לאדישות שיש בארץ, כי החיים כאן קשים מה לעשות. אבל לא 'לא אכפת' בכלל. אני צודקת?

ארטיק 22

New member
אפשר

לשלוח הצעת חוק שתחייב נהגים עם עבירות חמורות לשים סטיקרים של "איך אני נוהג",אולי מכאן יתחיל שינוי

y e t i

New member
סקרו את העניין הזה .

המספרי טלפון שכתובים על הסטיקר מגיעים למוקד של חברה שנשכרת ע"י חברה אחרת שלה שייכים הרכבים . באותה חברה ישנו איש אחד שאחראי על הרכבים האלו ועד שמגיעים אליו הדיווחים על הנהגים שלו שלכאורה מתפרעים לוקח די הרבה זמן .

y e t i

New member
מעורבות חברתית לא תביא לפתרון .

האחריות עדיין היא של כל אחד ואחד באופן אישי, ואף אחד לא יכול לחנך נהג אחר או לומר לו איך לנהוג , אוזלת היד היא אך ורק של ממשלת ישראל , ויאמר לזכות שר התחבורה שלנו שהוא עושה כל מה שהוא יכול ע"מ להוריד יותר את אחוזי התאונות ביחס לשרי תחבורה לפניו. במדינת ישראל כמו במדינת ישראל בתאונות דרכים הנהג הישראלי מאשים את כולם חוץ מאת עצמו , והוא אגב אשם 95% מהתאונות שנגרמות . עם כל מה שכתבת , קיימת ירידה באחוז הנפגעים בתאונות בשנים האחרונות ,מה שחסר לנו זאת לא מודעות \ מעורבות חברתית ,אלא פרטים טכנים ולוגיסטים שיאפשרו למי שאמור לפעול , לפעול באופן יעיל יותר . בישראל של היום ישנה עלייה בכמות הרכבים על הכביש ויחד עם זאת לא קיים שינוי בתשתית הכבישים שיאפשרו איכלוס של יותר רכבים עליהם , משנה לשנה הכביש נהיה צפוף יותר ועמוס יותר מה שהופך את הנהג הישראלי לעצבני ופחות סבלני . המערכת צריכה למצוא הגדרות לנהגים בעייתים ולהוריד אותם מהכביש ולשלול רשיון לצמיתות , לא רק בגלל שהם עשו תאונה , אלא רק בגלל שצברו עבירות קשות , או גרמו ליותר מידי תאונות נזק ללא נפגעים שנגרמו מרשלנותם . להגביר אכיפה על הכביש ולהרחיב סמכויות לשוטרים , ולתגבר אותם ביותר כוח אדם . העונשים שמקבלים מורשעים מגוחכים , אדם שהרג 5 אנשים בגלל שנהג תחת השפעת סמים ואלכוהול מואשם בהריגה ברשלנות ולא ברצח . להחמיר עם הסעיפים , לא לתת הנחות לאף אחד , ולהכניס עבריינים כאלו לכלא כמו כל רוצח בכוונה תחילה . כל נושא המלחמה בתאונות קשור לפרטים טכנים והגדרות חוק חדשות , אתה ואחרים כאן לא תוכלו לתרום לדבר ע"מ להוריד את כמות התאונות .

missmith

New member
^ פתרונות יצירתיים ופרודקטיביים ^

כמה משלי: בנוגע לתאונות הדרכים רבות: כיכרות , במקום רמזורים. סטטיסטית, מעשית ואיך שלא תקראו לזה, רוב התאונות ובייחוד הקטלניות, קורות בצמתים. שתי דוגמאות: רעננה- ראש העיר הוריד את רוב הצמתים הממומזרים בעיר והחליף אותם בכיכרות. התוצאה: 80% פחות תאונות בעיר (@@@@!@!!!@!!!!!!!) מישהו רוצה להתווכח עם הנתון המדהים הזה<? הוא לקח דוגמא מצרפת. היתרונות של כיכר: 1. זה פשוט לתת זכות קדימה, אחרת אי אפשר להכנס לכיכר, תשומת הלב מופנית לסביבה, לנהגים ולהולכי רגל אחרים, במקום לאור אדום אור ירוק. 2. כיכר = שואף ל-0 עלויות, קבוצת אבנים מסודרת בעיגול יכולה לעשות את הטריק.., רמזורים = חשמל= כסף= תכנון= עוד כסף= פועלי בנייה של הרמזורים והמדרכות= תחזוק חוזר של הרמזורים. כיכר אבנים, פעם אחת שמתם כיכר וזהו! 3. 0 זיהום סביבתי (אורות של הרמזורים, אנשים מצפצפים יותר מול רמזורים וכו'). ועכשיו תורכם, אין לכם מושג מה העלאת רעיונות בפורומים יכולה לעשות. למישהו יש עוד רעיון יישומי?

y e t i

New member
טוב , אז זה לא נכון .

רוב הרוגי התאונות והתאונות הקטלניות הם עם מעורבות של הולכי רגל , ואי מתן זכות על מעבר חציה ,והם מהווים מעל ל 40% מכלל הנפגעים וההרוגים . ככר , גם אם תשימי כל 20 מטר בתוך העיר , לא יגרום לנהג לתת זכות קדימה להולך רגל .

missmith

New member
תבדוק בסקרים.

זה כן נכון. מישו יודע איך מעלים הצעת חוק?

y e t i

New member
הדו"ח שהוגש לממשלה בשנת 2006 ע"י למ"ס .

אין צורך לחפש סקרים . ואל תשללי דברים בלי לבדוק אותם עד הסוף , ככר יפתור חלק מהבעיה אבל לא ימנע תוצאות קשות, שהם מעל ל 50% מתוצאה שכולנו רואים . % מכלל הנפגעים (הרוגים ופצועים) ו-33% מכלל ההרוגים היו הולכי רגל. בני 65+ מהווים 27% מבין הולכי הרגל שנפגעו, פי 2.5 מחלקם באוכלוסייה. מעבר החצייה אינו מבטיח חצייה בטוחה – מבין הולכי הרגל שנפגעו בעת חציית כביש, 61% נפגעו במעבר חצייה. מבין הילדים (עד גיל 14) שנפגעו בעת חציית כביש, 38% נפגעו במעבר חצייה, ומבין הקשישים (בני 65+), 50%. חומרת התאונה בדרכים לא-עירוניות הייתה גבוהה מאשר בדרכים עירוניות. בדרכים עירוניות 1.4% מהתאונות היו קטלניות ועוד 9.7% קשות, ואילו בדרכים לא-עירוניות 4.2% היו קטלניות ו-14% קשות. 64% מהתאונות אירעו בשעות היום ו-36% בשעות הלילה. 71% מהתאונות היו התנגשויות של כלי רכב זה בזה, כ-17% מהתאונות היו מסוג פגיעה בהולך רגל והשאר תאונות רכב יחיד. העבירות בזמן התאונה : סך כולל 16,955 אי-ציות לרמזור 2,417 סטייה מנתיב 2,202 אי-שמירה על מרחק 1,739 אי-מתן זכות קדימה לרכב 1,541 אי-ציות לתמרור "עצור" 1,362 אי-ציות לתמרור "זכות קדימה" 1,361 אי-מתן זכות קדימה להולך רגל 1,267 מהירות מופרזת 1,065 פנייה לא נכונה 969 עבירה אחרת 3,032

missmith

New member
נפלא שאתה מראה את זה

אז נכון, לא כל התאונות יכולות להיפסק אם נוריד צמתים ובמקומם נבנה כיכרות. אבל זה יעשה משהו, והמשהו הזה הוכח כטוב במספר מודלים! (כמו הדוגמאות שנתתי בהתחלה). למה שיהיה לי פתרון לככלל תאונות הדרכים? זה קצת פסיכי לחשוב שיש פתרון כולל להכל לא? אז אל תגיד לי זה לא יפתור, זה יתקן, זה יוסיף, זה יעזור - משמע זה טוב!! אשמח לשמוע מה שאתה אומר! יש לך הצעה קונקרטית?

y e t i

New member
נצא מתוך הנחה

שבתוך העיר , תוכלי לבנות ככר בכל צומת ,זה בוודאות לא יפתור שום דבר , מכיוון שיש לך צמתים בין עירונים שהם מרומזרים ובהם גם ישנם תאונות קשות מאוד , מה שיכול להחליף אותם אלו רק מחלפי תנועה ,ולראות את ישראל רק עם מחלפים מעבר לעניין התקציב זה עניין של הרבה מאוד זמן . הגישה צריכה להיות מופנית כלפי הנהג ורק כלפיו , "הגורם האנושי" הוא הסיבה לרוב התאונות הקשות , ובו צריך לרכז את תשומת הלב בבעיה הזאת . מדינת ישראל יודעת לזהות "פצצה מתקתקת" לפני שהיא מגיעה להתפוצץ במרכזי אוכלסין , באותה שיטה יש לנהוג כלפי הנהגים , לדעת לזהותם לפני שהם מניעים את הרכב ויוצאים לדרכם . במילים אחרות , לא משנה אם נהג עשה תאונה קשה או לא . אחת לשנה לרכז את כל המידע שיש על כל נהג בישראל , תאונות ללא נפגעים , עבירות קשות , דו"חות תנועה וכ"ו , ולהחליט אם הנהג הזה ממשיך לנהוג או יורד מהכביש לצמיתות . אם נדלל את כמות הרכבים וכמות הנהגים הבעייתים יהיה לכולנו הרבה יותר בטוח על הכבישים .

למעלה