מעונות טליה

זיגזג8

New member
מעונות טליה

בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי הודעה שאני הולכת לגור שנה הבאה במעונות. כנראה טליה.
יש מישהו שהולך לגור שם/גר שם? האם יש דברים (מכבסה, ספרייה וכו') שקרובים למעונות האלה? האם המעונות האלה קרובים לפיזיתרפיה? לילה טוב :)

stkachov

New member
שלום

צר לי, אבל אני הולך קצת לנפץ לך את המחשבות שיש לך לגבי המעונות באונ' חיפה. לא מדובר באיזור גדול במיוחד, אלא בשטח שצמוד לאוניברסיטה ומגודר בגדר על מנת שרק דיירי המעונות יוכלו להכנס לשם. בתוך שטח המעונות יש כמה חדרי כביסה(בתשלום) וכמה חדרי מחשבים אם אין לך מחשב בחדר. מעבר לכך, אין ספריה או איזשהו מקום נורמלי ללמוד בו. יש את המועדון שנפתח כל יום לכמה שעות, אבל זה לא זה. מה שכן, בגלל שהקמפוס הוא במרחק הליכה, יש לך את כל מה שאתה צריך שם, לפחות עד שעות הערב. במעונות עצמם יחסית משעמם, ואין יותר מדי פעילויות או דברים לעשות. כמו שאמרתי, המעונות סמוכים לקמפוס, אבל באונ' חיפה אין ממש בניין נפרד לכל חוג, אלא הרוב לומדים בבניין רבין או הבניין הראשי, כך שכן, זה קרוב ללימודים אם לזה התכוונת.

זיגזג8

New member
רגע, לא הבנתי...

אין שם איזו ספרייה שפתוחה עד השעות המאוחרות של הלילה? הכביסה שם בתשלום???? (WTF?! למה?!) כמה עולה לעשות כביסה שם? איפה אנשים מתאספים בד"כ כדי לחרוש? (כי כנראה שזה מה שאני אעשה רוב הזמן...)

stkachov

New member
תשובה

כמו שאמרתי, אין ספריה. יש מועדון שפתוח עד חצות, ולפעמים אפשר ללמוד בו, אבל לפעמים יש בו פעילויות שונות או רואים בו טלויזיה, סרטים וכדומה. על מנת לכבס יש לרכוש אסימון. אם אתה חבר אגודה אז 2 אסימונים עולים 10 שקל, ובנוסף אתה זכאי לקבל אסימון אחד חינם כל חודש ממשרד המעונות. כך שסך הכך יוצא 10 שקל עבור 3 אסימונים, שלי זה מספיק לחודש, זה בהחלט לא נורא. איפה חורשים? בעיקר בחדר או במדרחוב יש בו שולחנות שפזורים לאורכו. בקיץ יכול להיות נחמד לשבת שם, בחורף זו בעיה, לומדים בחדר.

בוריס1987

New member
בקשר לקרבה

המעונות מאוד קרובים לחוג שלנו. אנחנו לומדים בקומה 4 של בנין המדרגה שזה הבנין הכי קרוב למעונות. במחינת לימודים יהיה לך חדר משלך אז אין בעיה. לנו לא היה כל השנה והיינו צריכים לשבת בחוץ וללמוד וזה לא תמיד כיף, במיוחד לא בקיץ כשהoverseas תופסים את כל המקומות בחוץ...: / אם יהיו שאלות ספציפיות על החוג אני כאן

זיגזג8

New member
שאלה ספציפית על החוג

קודם כל - לגבי החיסונים. לא הבנתי בדיוק עד מתי אני יכולה לעשות אותם. וגם לא ברור לי כמה זמן בד"כ לוקח להמתין בתור כדי לקבל אותם. דבר שני - האם יש אנשים בחוג שמשלבים פיזיותרפיה עם ריפוי בעיסוק (או קורסים מסויימים של ריפוי בעיסוק)? יש בכלל אפשרות לעשות דבר כזה?

בוריס1987

New member
תשובה ספציפית על החוג

היי, חיסונים- ניתן להגיש אותם (מוכנים כבר) למזכירות עד סוף שנה א', אחרת דופקים אותך בהתנסות ואת לא מקבלת מה שאת רוצה...מן נוהל מוזר שכזה. ממה שהבנתי מאנשים בכיתה לוקח זמן לעשות אותם. ההפרש בין הזריקות מגיע לכמה חודשים, כלומר אי אפשר לעשות הכל ביום אחד. כדאי שמעכשיו תפני למשרד הבריאות הקרוב למקום מגורייך והאחות תדריך אותך מה לעשות הלאה. לא ניתן לעשות דו חוגי או משהו כזה עם ריפוי בעיסוק וגם לא לקחת קורסים משם..מה גם שהקורסים הם פחות או יותר דומים בהתחלה (כל מדעי היסוד והרפואה)..אולי יעודד זה שאתם תלמדו איתם בסמסטר א' של שנה א' שני קורסים- פסיכולוגיה (מאכזב) וסוציולוגיה (מעולה!!)...

אבי2511

New member
היי

גם אני הולך לגור בטליה. לא שמעי על אוניברסיטה שיש ספריה במיוחד למעונות... בנוסף, אם אתה בטליה ויש לך חדר לבד, למ אתה צריך "מקום לחרוש בו" חוץ מהחדר? לא הכי נוח בחדר? האמת היא שאני ממש בדיכאון מזה שאגור במעונות. נשמע כמו מקום מדכא...

זיגזג8

New member
היי אבי

מעונות זה מדכא? דווקא נשמע לי ממש כיף! אני רק מקווה שייצאו לי שותפות שהן באותו ראש... בחדר אפשר לחרוש, אבל ממש לא נוח אם אתה עם קבוצת לימוד של כמה אנשים (החדרים די קטנים, למיטב הבנתי...) יאללה, תתעודד! יהיה כיף!

אבי2511

New member
האמת היא

שכשאני חושב על הרעיון של מעונות זה אכן נשמע לא רע, אבל במקרה של חיפה בגלל שהם בתוך הקמפוס ומבודדים מהעיר אני חושב לדוגמה על שישי בלילה ובא לי להתאבד
ברור שאם מוצאים שם את האנשים הנכונים אז יכול להיות מעולה. הבעיה אצלי היא שאני מתחיל תואר שני ומשום מה נראה לי שהחבר'ה בתואר שני בקושי שוכרים במעונות (ואלה ששוכרים - פאקצות). הסיבה שאני שוכר במעונות היא שאני גר בדרום אז חשבתי שכדאי להתחיל במעונות כדי להכיר את העיר וכדי שאוכל לראות דירות בכייף (הרי לבוא מב"ש כדי לראות כל דירה שמתפנה לא נשמע כמו תענוג גדול). אבל אם אתם\ן פה - אני רגוע
מישהו יודע אם יש חדר עם פסנתר איפשהו באוני?

zebrafish

New member
אם תמצא חדר פסנתר

תקרא לי, ננגן ביחד (אני מנגנת על חליל [צד]). אתה מנגן קלאסי? ג'אז? ואני מוחה לגבי עניין הפקאצות! כן, גם אני עומדת להתחיל תואר שני, ועוברת מדירה שכורה [גרתי פה בחיפה חמש שנים בדירות שכורות] למעונות. מה אתה הולך ללמוד? החוג שלך נותן לך מלגה?

אבי2511

New member
היי

בעניין הפקאצות, נו את יודעת...חוץ משנינו
למה בעצם את עוברת מדירה שכורה למעונות? אני מבין שבגלל שהקמפוס די מבודד משאר שכונות העיר, יש למגורים במעונות יתרונות וחסרונות, אבל את יכולה להצביע על משהו מרכזי שבגללו את עוברת (כי גם מבחינה כלכלית, ההבדל לא גדול, אם בכלל)? אני מנגן בעיקר קלאסי... אני אלמד בחוג לתקשורת. הגשתי בקשה למלגת המר אבל הסיכוי הוא די קלוש (8-10 מכל הארץ). בחוג לתקשורת לומדים 10-15 סטודנטים לכל היותר (מ"א) ועשרה מהם מקבלים משרת תרגול, כך שאני מקווה שאם לא אקבל את מלגת המר, התרגול יצליח להחזיק אותי. בכלל - בלי המלגה אין לי שום מושג איך אצליח להסתדר. באיזה חוג את? את תקבלי מלגה?

zebrafish

New member
אז ככה

אני הולכת ללמוד נוירוביולוגיה. כל מי שמתקבל לזה מקבל מלגה מהחוג עצמו, ואסור לעבוד חוץ מתרגול, אבל בינתיים לא אמרו לי שאני חייבת לתרגל- אז בסמסטר הראשון אני רוצה קצת להתאפס על המקצוע- יש מלא קורסים וגם רוטציות במעבדות (=לעבוד בכל המעבדות של החוג), עד שנכנסים למנחה. אני כן מקווה לתרגל בסמסטר השני, שיכניס לי עוד קצת. ואולי גם לנסות לגרד עוד איזו מלגה חיצונית. [המזכירה אמרה שהיא צריכה לשלוח לי חומר לגבי נהלי קורסים, בחירת מנחה וכו' במהלך החודש הזה- אני חוששת שיש איזשהוא קאטץ' או משהו בסגנון, שחייבים נניח לקחת קבוצת תרגול בסמסטר/שנה בלי שום תוספת, אבל כל עוד לא הזכירו את זה מפורשות כשדיברו איתי על עניין המלגה ולא ראיתי את המכתב -אני מנסה להיות אופטימית...
]. התואר הזה הולך להיות די עמוס ואינטנסיבי, אז אני אצטרך להשקיע הרבה. חוץ מהקורסים- רוב התואר עושים ניסויים, וצריך להתרכז בזה (לכן נותנים מלגה, שתשקיע את כל הזמן שלך בעבודה- זה פשוט כמו עבודה). אז חשבתי שמגורים בסביבה המאד קרובה למעבדה די יקלו עלי את החיים, במיוחד אם יש איזשהוא ניסוי שאתה צריך לחזור עליו מלא פעמים ולכן להשאר עד מאוחר בלילה, או לקפוץ למעבדה בשעות מאד מסויימות, או אפילו אם יש לך שעה-שעתיים פנויות- עדיף לקפוץ ולהתרענן בחדר, מאשר לחכות איפשהוא בתוך האוניברסיטה. בנוסף, נחסך כל העניין עם הנסיעות באוטובוס. כלומר, בשורה התחתונה בחרתי במעונות מטעמי נוחות, כי אני עומדת לבלות הרבה זמן באוניברסיטה. מנגן בעיקר קלאסי? זה מצויין!
יש לי תווים לפסנתר (ולחליל, כמובן) עבור כמה יצירות לחליל ופסנתר.

אבי2511

New member
או קיי,

נראה שעבורך המעונות הם באמת פתרון לא רע, אם כי יש מצב שזה יהיה פחות לחוץ ואינטנסיבי ממה שזה נראה לך עכשיו. יש לי כמה חברים שלומדים מקצועות שגם בהם נדרשת עבודה במעבדה (כימיה תואר שני, לדוגמה) וזה לא עד כדי כך מטורף, אבל אני מניח שלמרות הכל יש הבדל מסוים בין כימיה לבין נוירוביולוגיה (ה' ירחם). כמובן שמדעי החברה\הרוח לא מחלקים מלגות בכזאת קלות ככה שאנחנו צריכים לקבץ נדבות
האמת היא שאין לי בעיה עקרונית עם המעונות, בייחוד בגלל שיש את קו 200 כל הלילה לעיר, אבל החשש הכי גדול שלי זה ליפול על שותפים שלא יתאימו לי וזה נשמע לי כמו סיוט אמיתי. לא מזמן ביקרתי במעונות של תואר שני ומאוד התאכזבתי. ציפיתי לראות משהו שדומה לתמונות שיש באתר המעונות וזה כ"כ לא דומה שבא לבכות. הדירה ממש פיצית. חוץ מזה שבניתי על שירותים ומקלחת מפוארים
בדיוק אתמול קיבלתי מכתב מהאוניברסיטה שבו נשאלתי האם אני רוצה להיות מתרגל או עוזר מחקר ובאילו קורסים
אני בספק אם אמצא פסנתר באוניברסיטה אבל אם כן, יהיה דיסקו

אבי2511

New member
עדיין לא...

אנחנו מגישים את הטפסים רק עכשיו. אני מניח שיצטרכו לעשות הצלבות וכו' כדי לסדר את כל המתרגלים. למה? את\ה תקשורת תואר ראשון?

למעלה