דברתי על קודשי האחרים
באשר לפגיעה באדם - אין למרוד באומות, אין לשפוך דם אדם, אין להוציא את עינו (כמשל, כזכור, לכל פגיעה אחרת) וכו´, ובכלל, אסור לפגוע בגופך שלך, קל וחומר בשל אחרים. דברת על כופרים. מי שעזב את אותו רב ספציפי, לא סר יותר למרותו, ובכך הינו כחילוני או גוי בעיני אותו רב מבחינה משפטית (לא תיאולוגית כמובן). אני לא הצדקתי דבר. שאלת למה, והתשובה היא פשוטה - כי הדבר קשה. לא הצדקתי את זה בחברה האחרת, הראתי שעצם העובדה שפרטים מסויימים נוהגים באופן מסויים, אינו מלמד דבר על האמונה שהם מתהדרים בשמה. 1) הזרמים החרדים, לפחות הלא-ציונים, (למעט זרמים מסויימים, למשל קבוצה מינורית בקרב נטורי קרתא שאשרה אלימות נגד מדינת ישראל, אבל אפילו נטורי קרתא הקיאו אותם מתוכם והחרימו אותם בגלל זה) אינם מאמינים באלימות (ואני מדבר על הרבנים כזכור, לא הרחוב). אני לא יודע אם הם מרשים לעצמם; ןאם שוב אעשה הדגמה (לא לבלבל עם הצדקה) לצד השני, גם האדם שגונב, סביר להניח שיתמוך בחוקי לא תגנוב. כאמור, הם מועדים לחטא; אלמליא היו כאלו, היו נחשבים למלאכים או לחיות, לא לבני אדם. אגב, יכול להיות גם שהאספסוף מרשה לעצמו, אבל אותם פרטים מועדים לעונש גם בעיני הרבנים. אנשים שרוצחים צריכים להענש, בהנחה והם מאמינים שאסור לרצוח. כלומר, אם אתה לתורך העניין רצחת, אתה מאמין, מתוקף היותך תומך מדינת ישראל, שכל חוקי הפרלמנט הישראלי (שהינו לגיטימי בעיניך), כולל איסור הרצח, הוא לגיטימי בעיניך, ולכן מותר לשפוט אותך. באשר לחרדים, הדבר מסובך יותר; בעקרון, הם מאמינים שהם ישפטו בפני שמים, ובפני בית הדין הרבני (בהנחה והרצח בוצע בתוך הקהילה הרבנית) בה הם מכירים כלגיטימית; אם הרצח בוצע כלפי הגוי, הנוהל הוא שהרוצח שיפט בבתי המשפט של הגויים (אני אישית תומך בכך, כל עוד מתקיימים שני תנאים שבעיני צריכים להתקיים בכל העמדה לדין, לא משנה של מי ושל מה - אין הוצאה להורג, והמטרה היא לחנך את העבריין ולא להתעמר בו סתם. עם זאת, אני לא בטוח מה דעת היהדות על שני הסעיפים האלו). בקשר לעולם הבא, ייתכן מאד, כשם שיתכן שהנאצים כולם יושבים בגן עדן, שכן רק האל יכול לקבוע החלטות כאלו ואין לנו מידע עליהן מן הסתם. עם זאת, ההנחה היא שלכל ישראל יש מקום בעולם הבא, כיוון שהוא העם שסובל למען כל האנושות, וגם ישראל שחטא עודנו ישראל (למעט, אני חושב, חילונים, מאמיני הספרים החיצונים ועוד קבוצה שפרחה מזכרוני).