מספר שאלות

natilousky

New member
מספר שאלות

שלום לכולם,

רציתי לשאול מספר שאלות

א.השנה זאת השנה הראשונה שמתחילים לראיין מתמחים מהשנה השלישית?(כלומר המחזור שמתראיין עכשיו,לא שכבר מצא התמחות)

ב.למה לדעתכם אוניברסטאות ומכללות בארץ לא נוהגות כמו אוניברסטאות בחו"ל שמפרטות כמה תלמידים מצאו עבודה בכל תחום ותחום?(לפי מחזורים)

תודה.:)

עידוdee

New member
לא בטוח לגבי השאלה הראשונה, אך לגבי השניה:

בארה"ב יש את לשכת עורכי הדין האמריקאית (ABA) שהוא ארגון שעושה רגולציה מאוד נוקשה על בתי הספר למשפטים בארה"ב.
ABA מחייב את כל בתי הספר למשפטים בארה"ב שמוסמכים להעניק את התואר הראשון (J.D.) לדווח ולפרסם על סטטיסטיקות התעסוקה של הבוגרים בכל מחזור ומחזור. הסיבה לכך היא משום שיש ה-מ-ו-ן בתי ספר למשפטים (חדשים וישנים) וכל אחד היה מתפאר בסטטיסטיקות ממוצאות או מוטות לטובת אותו מוסד, כך שנוצרו כללים מאוד ברורים איך מחשבים את הסטטיסטיקה, וכל בית ספר חייב לדווח.

בארץ אין דרישה כזאת של הלשכה עד כמה שידוע לי, וכל מוסד ממשיך לדווח בצורה מגמתית כמה מהבוגרים שלו מועסקים (פחות חשוב אם זה בעריכת דין או במקדונלדס).

natilousky

New member
איפה ניתן לראות את כמות המועסקים בארץ?

מכל מוסד ומוסד?

וחבל שזה לא ככה,באמריקה זה ממש ברור וממצה.

natilousky

New member
עוד שאלה ברשותכם

הגבלים עסקיים,תחרות,חברות,מיזוגים.

זה תת תחום מסחרי? או שזה תחום התמחות בפני עצמו?

תודה.

natilousky

New member
אגב,

למה הרוב המוחץ של העוסקים בתחום הם בוגרי אוניברסטאות?

התחום הוא יחסית מורכב?(הכוונה היא להגבלים עסקיים,תחרות)

תודה.

Atenolol

New member
כי...

כי פעילויות דוגמת הגבלים עסקיים ומיזוגים ורכישות מאפיינות חברות גדולות, וחברות גדולות עובדות עם משרדים מסחריים גדולים, ומשרדים מסחריים גדולים מעדיפים (כך יוצא, לא תמיד, בהסתייגויות המקובלות) בוגרי אוניברסיטאות.

natilousky

New member
לא בהכרח

יש משרדי בוטיק שמתמחים רק בהגבלים עסקיים (ע"ע תדמור)

ואם נאמר שאתה צודק,וניקח לצורך הדוגמא את פישר בכר.

אם נבחן לדוגמא את מחלקת הReal State של הפירמה נראה שרובם שם (אם לא כולם) יוצאי מכללות(אולי מלבד השותפים) לעומת זאת בהגבלים עסקיים המצב הוא הפוך(המצב דומה גם באגמון)

לכן הסיבה שרשמת היא לא בהכרח נכונה.
אם כן מה הסיבה לדעתכם?

תודה.

natilousky

New member
את אוהבת להימשך לזוטות אני מבין

בסדר אז לא רק, אבל זה חלק עיקרי מההתמחות הכוללת שלה

לראייה דוד תדמור.

וגם כל המבקרים שיבחו את תדמור כמשרד עילית בהגבלים עסקיים.

באתר שלהם הם קצת הרבה חופרים על זה.

חיפשתי תשובה למה זה ככה.
לא האם התחום העיקרי של תדמור זה הגבלים עסקיים או לא.(מה שכן)

Lady McBeth

New member
אני אוהבת לתקן אנשים שטועים, כן

"יש משרדי בוטיק שמתמחים רק בהגבלים עסקיים (ע"ע תדמור)" - לא, תדמור הוא לא משרד בוטיק, והוא לא מתמחה רק בהגבלים עסקיים (רחוק מזה, למען האמת. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה). זה שמדובר באחד המשרדים המובילים להגבלים עסקיים לא אומר שזה משרד בוטיק או שהוא מתמחה רק בהגבלים עסקיים, בניגוד גמור למה שטענת. עו"ד אמורים להיות קטנונים, אתה יודע.

natilousky

New member
תודה לך.

את מרגישה הרגשה שונה מהיחס והגישה של המשרדים לשנה שלישית?

זה לדעתך מהלך חיובי?

lol65

New member
יש פנים לכאן ולכאן

אני לא יודעת מה היה בשנים הקודמות, אבל מה שהולך השנה זה פשוט מטורף. משרדים עטים על מתמחים, אנחנו רצים כל השבוע בין ראיונות, ממש 3-4 ראיונות ביום, יש משרדים שאפילו לא נותנים זמן לחשוב וישר רוצים לסגור, מי שהראיון שלו נקבע לא ביום ראשון אלא ביום שני יכול כבר לבוא לראיון ויגידו לו שאין יותר מקומות... בקיצור, בלאגן.
אני כבר לא מדברת על זה שלרוב בראיונות אתה נשאל על קורסים שלמדת בשנה א', אז להתחיל עכשיו לחזור על כל המחברות כששום דבר כבר לא טרי, זה ממש לא כיף.
מצד שני, בשנה ג' רובנו כבר יותר מגובשים לגבי המקום והתחום שבו אנו רוצים להתמחות, אז יש לזה גם יתרון.

natilousky

New member
נשמע שהיתרונות גוברים על החסרונות

אתה יותר מגובש בדעה שלך לגבי מקום ההתמחות שתרצה וזה חשוב.

לא יודע עד כמה זה בריא בשבילך לסגור התמחות על הראיון הראשון שאין לך אפילו זמן לעכל את המידע,אלא במידה וחשקת במשרד הזה מלכתחילה.

הראיונות היו עם סף זימון?(ציונים?,בוגרי מכללות?,וכדומה.)

תודה.

Not4Sale2004

New member
לפחות לגבי הראיונות בירידה ההשמה באונ' בעברית

בתור מי שהתראיין בעצמו ביריד ההשמה לפני יותר משנתיים כשהראיונות עוד נעשו בתחילת שנה ב'. וכמי שהיה מעורב בתהליך ארגון היריד שנעשה השבוע בעברית יש יתרונות וחסרונות:
ראשית לשאלתך, הראיונות (ביריד לפחות) אינם עם סף זימון- המעסיקים (משרדים ומגזר ציבורי) מקבלים רק את קורות החיים של הסטודנט. ולכן גם סטודנטים עם ציונים נמוכים שאולי לא היו מקבלים זימון כלל למשרדים הגדולים, מקבלים ראיון. כמובן שבראיון עליהם להציג את גיליון הציונים, אבל תהיה להם הזדמנות להתראיין ומהנסיון של השבוע- רבים עם ממוצע נמוך מזה שלכאורה מחפשים באותם משרדים - התקבלו להתמחות.

היתרונות- כאמור, הסטודנטים מנוסים ומגובשים יותר, ויש להם מושג טוב יותר לגבי כיוון ההתמחות שבו הם מעוניינים. המעסיקים יכולים להתרשם בצורה הרבה יותר טובה מהסטודנטית שיושבת מולם. לא רק ברמה השטחית של מה הציונים שלה במקצועות גם של שנה ב' וג' (סמסטר א'). אלא גם מה הכיוון שמעניין אותה על פי הקורסים שלקחה, ובהתאם לשאול שאלות שיעזרו להם להחליט.

החסרונות- קשורים בעיקר להתנהלות המעסיקים השנה, רבים מהמעסיקים הציעו לסטודנטים הצעות התמחות 'על המקום כן או לא', או דחקו והפעילו לחצים שהקשו על הסטונדטים להתנהל. כמובן שאפשר לטעון שאלו קשיים שהסטודנטים יכולים להתמודד איתם, אבל אני מאוד התאכזבתי מההתנהלות. הסטונדטים של השנה לעומת המחזור שלנו, ובעקבות לא מעט הטפות מוסר - התנהלו בצורה ראויה לשבח, וברובם לא נתנו התחיבויות ואז חזרו בהם. השנתון שלי לעומתם, לא חשש לקבל הצעות, לבטל, ושוב לבטל כאשר מצאו אופציה טובה יותר.

בשורה התחתונה, זו הפעם הראשונה שבה מגייסים בשנה ג'- ויש קשיי הסתגלות ולמידה הן מצד מארגני היריד והן מצד המעסיקים. יש לקוות שיופקו לקחים ולהבא זה יתנהל בצורה חלקה יותר.

lol65

New member
כמובן

הכל תלוי לאן אתה מתראיין... למשרדים הגדולים יש סף משלהם, למערכת בתי המשפט ולציבורי סף משלהם, למשרדים קטנים דרישות אחרות וכו'.
אכן הכי חכם, לדעתי, לעשות ראיון ראשון אצל מישהו שפחות מעניין אותך ולא לסגור אלא סתם כדי להתאמן לקראת הראיון השני או השלישי, שהוא כבר במקום שבאמת מעניין אותך.

למעלה