מספר שאלות

limalima7

New member
מספר שאלות

היי,אני שוקלת להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה בדקתי סיכויי קבלה באוניברסיטאות ואני לא מצליחה להבין באתר של בר אילן כמה פסיכומטרי אני צריכה. זה מוצג לפי ציון משוקלל. מישהו יודע אולי מה הפסיכומטרי שצריך כדי להתקבל עם בגרות של 107 נק'? ועוד שאלה - באונ' ת"א יש אופציה לתואר דו חוגי של משפטים עם תקשורת? תודה ושבוע טוב

sacrament

New member
לגבי שאלה 2- לא בדיוק

לא חושבת שיש דבר כזה דו חוגי במשפטים באת"א פשוט אפשר ללמוד שני תארים במקביל כדאי לברר גם עם מזכירות את"א

tautau2

New member
תואר וחצי

זה לא באמת שני תארים במקביל אלא- את חצי התואר במה שזה לא יהיה את עושה כאילו הוא היה דו חוגי (כלומר בערך חצי מהנקודות) את התואר במשפטים עושים כמעט במלואו, במקום 144 שעות עושים 128 - כאשר הפטור הוא על שעות שכל סטודנט שלומד רק משפטים יעשה מחוץ לפקולטה (בת'כלס עושים את כל התואר משפטים). זה יוצא בסוף בערך 190- 200 נק' - שזה תואר וחצי (אולי קצת יותר) בהצלחה

tautau2

New member
משפטים ותקשורת

קיים בהחלט ואפילו דיי נפוץ (בהתחשב בזה שמדובר בתואר נוסף שהוא לא כלכלה/ניהול1חשבונאות/$)

limalima7

New member
על איזה מוסד אקדמאי מדובר?

או שאמרת את זה באופן כללי? אני יודעת שבמכללה למנהל מסיימים עם 2 תארים,במשפטים ובתקשורת

Proper2

New member
את צודקת שני תארים

יש לי חברים שלומדים במסלול הזה במכללה למינהל, אני לומד רק משפטים. זה דו-חוגי אבל תואר מאוד קשה ! ואם תשאלי אותי אז גם מאוד מאוד מוצלח. אני שוקל ברצינות לנסות לעבור למסלול הזה, כבר התחלתי לברר, גם במחיר שאני אלמד עוד סמסטר או שניים.

limalima7

New member
על סמך מה אתה אומר שהוא מוצלח?

ממה שאתה שומע מהחברים? האמת שגם אני שמעתי עליו הרבה דברים טובים והוא מאוד קורץ לי אבל איך מממנים תואר בסכום כזה?<

Proper2

New member
אני סטודנט למשפטים במכללה למינהל

ויש לי חברים שלומדים במסלולים האלה והם מאוד מרוצים! העבודה מאוד מאוד קשה אבל הם יוצאים מסופקים, יש להם מרצים שלי אין והם מעולים, כאלה שעובדים במשרדים ומביאים ללימודים את הדברים הכי חמים וסיפורים על קייסים מעניינים. איך מממנים, פשוט מממנים. אני עבדתי קצת לפני הלימודים ואני נעזר בהורים. יש אנשים שעובדים תוך כדי הלימודים, זה אפשרי לחלוטין אבל אני לא כ"כ חושב שבמסלול דו-חוגי זה יהיה קל, זה אפילו יהיה קשה מאוד. אחד החברים שלי במסלול הדו-חוגי עובד במקביל כמלצר והוא מחזיק מעמד אבל ממש קורע את התחת. יש גם כאלה שלקחו הלוואה מהמכללה, יש כזה פרויקט שנותנים הלוואה ללא ריבית. ויש כאלה שהתקבלו עם מלגת מצויינות ומשלמים פחות כסף. בסוף כולם מסתדרים, במכללה למינהל רוב האנשים לא עשירים הם ממעמד הביניים שיכולים להרשות לעצמם להשקיע בלימודים. סה"כ לומדים פה מגוון רחב של אנשים.

limalima7

New member
כן אולי עם מלגות זה קצת יותר נורמלי...

בכל אופן,זו אופציה למקרה שלא יילך באוניברסיטה.. ד"א - יש לך מושג אם אפשר להתחיל במכללה ולעבור אח"כ לאוניברסיטה?

לחוצה11

New member
אתה שתול של המכללה למנהל הא..

ממש לא מוסרי בעיניי שאנשים שמסתובבים כאן במסווה אובייקטיבי כביכול ומנסים להטות החלטות של אנשים. ***וכאילו שאיזשהו סטודנט למשפטים היה אומר את המשפט "יש להם מרצים שלי אין והם מעולים, כאלה שעובדים במשרדים ומביאים ללימודים את הדברים הכי חמים וסיפורים על קייסים מעניינים"

sacrament

New member
למזלנו קל לזהות אותם...

ולדעתי הם עושים פרסום שלילי מאוד למוסד אותו הם מפרסמים, אז אני מעדיפה להשאיר את ההודעה, ושייהנו מהספק...

tautau2

New member
זה לא באמת משנה

אני יכולה להגיד בוודאות ומניסיון שאין שום הבדל בין שני תארים, לתואר וחצי , ל1.87649 תארים ביחד בסופו של יום זה אותו דבר מכל בחינה אפשרית כך שחבל להתעסק בנושא הזה ... בכל אופן בהצלחה בנושא הקבלה :)

lol65

New member
לגבי בר אילן

אני יודעת חבר'ה עם בגרות 104 התקבלו עם פסיכו 655 או 665 (לא זוכרת בדיוק), והם היו אפילו קצת מעל סף הקבלה. אז עם בגרות כמו שלך אני מאמינה שיספיק 640 בערך.

limalima7

New member
תודה על כל התגובות

התקשרתי לבר אילן ואמרו לי שכדי שתהיה לי אופציה בכלל להתקבל ללימודים אני צריכה לכתוב מכתב לדיקאן הפקולטה ולהסביר מה הביא לכך שאני אעשה פסיכומטרי ביולי ורק לאחר האישור שלה אני אגע אם בכלל אוכל להתקבל.למישהו יש מושג מה הסיכוי באמת להתקבל?

Proper2

New member
נראה לי שזה יצא לך לחוץ

ורק שימי לב שלא תפספסי שנה. חבל.

למעלה