מספרים

tafustafus

New member
מספרים

בהקשר לוגי, בתבנית כללית של טיעונים מופיעים מספרים פשוט כממלאי מקום לטענות. דוגמה: התבנית "אם 1 אז 2" היא תבנית כללית שאפשר למלאה בטענות כמו "אם יורד גשם אז בא החורף" ובהרבה טענות אחרות. הטקסט מסביר שהמספרים הם cardinal ולא ordinal, כלומר, לא מדובר במספרים סודרים: אפשר להשתמש במקום ב-1 וב-2 גם ב-9 וב-7. המספרים פשוט מבחינים בין דברים שונים שיכולים להחליפם. ושאלתי אליכם, אנשים נבונים: איך אומרים בעברית ובאלגנטיות שהמספרים הם cardinal ולא ordinal.

tafustafus

New member
תודה

האם מספר סתמי הוא מונח בעל משמעות מוגדרת בעגה המתמטית?

Fanja

New member
מה דעתך על:

cardinal = מספר יסודי ordinal = מספר סידורי

tafustafus

New member
עם ordinal אין בעיה

אבל 'יסודי' לא כל כך מתאים, מפני שבהקשר זה אין עניין של יסודיות. (האמת היא שלדעתי השימוש ב-cardinal אינו מדוייק, וצריך להיות אולי nominal, אך איני בטוח בכך כלל.)

tafustafus

New member
../images/Emo121.gif הוצאת אוויר

אומרים "להוציא את האוויר מן המפרשים" של מישהו. האם לדעתכם אפשר פשוט לומר "להוציא את האוויר" כשמדובר במישהו ש-punctures את טענותיהם של אחרים בהראותו שהן אינן נכונות?

Fanja

New member
אני לא הייתי משמיטה את המפרשים

אולי מתאים לכתוב הוציא/ניטרל את העוקץ אולי אם תכתוב את כל המשפט אוכל למקד יותר

ססילי

New member
להוציא את הרוח מן המפרשים

לא את האוויר. אני מסכימה עם Fanja - אם אתה משתמש בביטוי הזה יש להביא אותו בשלמותו. אולם, יש ביטויים מתאימים עוד יותר שכבר הוצעו לך.

tafustafus

New member
נכון, אוויר מוציאים מגלגלים ../images/Emo73.gif

ובעצם, זה מתאים יותר ממפרשים כאשר מדובר בפינצ'ור טענות.

Eldad S

New member
גפן, גפן!

תן לו עם הגונג... {לא יכולתי להתאפק
}

tafustafus

New member
תודה על התשובות

לא מדובר בהוצאת עוקץ, אלא בהפרכה, ולא סתם הפרכה, אלא כזאת החושפת את יומרתו/נפיחותו חסרת הבסיס של המחזיק בטענות. במקור כתוב שמישהו puncturs others' claims to knowledge.

Fanja

New member
אז זה גם לא

להוציא את הרוח מן המפרשים, אלא ממש לקטול
קצת נברתי אצל נריה והעליתי: סותם את הגולל על הטענה ש.... התוכל להביא את המשפט המתורגם לעברית במלואו?

Eldad S

New member
אני מצדד בהצעתה של עידית:

נטל את העוקץ מטענותיהם. נשמע לי הכי מתאים כאן.

למעלה