מסע לפולין

Alex7

New member
מסע לפולין

שלום. אני לא יודע אם זה המקום המתאים להעלות את זה, אך לא מצאתי מקום מתאים מזה =] כמדי שנה מתקיימת בבית ספרי סדנת פולין מדהימה במהלך החופש הגדול של סוף י"א, שבסופה יוצאים אל המסע הגדול לפולין בתחילת י"ב. כתלמידי י"א אנו מאוד מתרגשים לקראת המסע והסדנא ושמענו תגובות ממש טובות לגבי המסע והסדנא. אך להפתעתנו הרבה, מאז שמנהל בית הספר חזר מהמסע האחרון לפולין עם שכבת י"ב הנוכחית לא מפסיקות השמועות לגבי שינויים דרסטיים בתכנית ואף ביטול. נדהמים, פנינו להנהלה לראות במה מדובר. לפני הסיבות שהועלו בפנינו אסביר שאת המסע שלנו מעבירים התלמידים עצמם. כל תלמיד או שניים מכינים יום שבו הם מסבירים על האתרים, קוראים טקסטים ומארגנים את הטקסים. דבר שהצליח מאוד, ותלמידים מכינים הדרכות טובות. אז, הטענות לביטול או שינוי שעלו בפנינו הם: 1. החברה שהשתנתה. משנה לשנה ניתן להבחין כמה לנערים שטסים לפולין אכפת פחות מהמתרחש. מה הכוונה? אתן דוגמא - תלמיד שהשקיע מאוד והכין יום נהדר, והכל עבר טוב ויפה, למחרת - כשחחברו מדריך, כבר לא אכפת לו, כי הוא את שלו עשה. או שעושים שטויות במסע (לפני שנתיים קבוצה מהבית ספר גנבו חולצות כדורגל מאחת החנויות). 2. פולין שהשתנתה - פולין כבר לא פולין של פעם. נהיתה יותר מפותחת ויותר מפתה. המסע הפך לטיול שנתי. 3. בעיות כספים (שלדעתי זו הסיבה העיקרית שמפריע למנהל) - המסע יקר, ויש תלמידים שלא יכולים לממן אותו.חלק מההורים מוציאים את כל מה שיש להם כדי שהתלמידים יצאו, או שהתלמידים עובדים בשביל זה קשה, ובסוף המסע נהיה טיול שנתי, וכסף לא היה שווה את זה. לפי השמועות עלו כמה רעיונות. אחד מהם זה להעביר את התאריך של המסע, אך אין שום פתרון בזה. הרעיון הרכזי שעליו הם מדברים כרגע הוא לעשות מסע לפולין בארץ (בטענה שבארץ יש יותר מה לראות משם - יד ושם וכו') רציתי לדעת מה דעתכם בנושא? האם הטיעונים צודקים? האם מסע בארץ ישרת את המטרות? בתודה, אלון.

p a l o m a

New member
נו, הוא שאמרתי... לפני כמה חודשים

דננו בבעיה הזאת כאן בפורום והועלו כל מיני דעות.. לצערי אתה כנראה צודק בדבריך... היחס שמשתנה אל המסע לפולין היה צפוי .. ויש על כך דיונים ולדעתי יבוטל תוך כמה מחזורים. בקשר אליך באופן אישי, האמן לי שגם אם תסע בגיל קצת יותר מבוגר לא תפסיד. ועד שתסע, "יד ושם" הוא המקום לבקר בו שוב ושוב ולהפנים וללמוד את קורות העם היהודי בשואה.

deebeebee

New member
את התנגדותי ---

למסעות הנוער לפולין הבעתי מספר פעמים, בין השאר מהסיבות שציינת. אני חושבת שכדאי להמתין עד אחרי השרות הצבאי או לנסוע במסגרת משפחתית, אם רוצים, אבל אין מקום לדעתי למסעות התלמידים/תנועות הנוער.

מרותי

New member
כמוני כמוך deebeebee

שלום לכולם גם אני חושבת שהגיל והמסגרת אינם מתאימים הביקור חשוב מאד, אבל בגיל התיכון עדיין צעירים מדי. וגם אני חושבת שמסגרת המשפחה, או מסגרת תומכת אחרת, מתאימה יותר. רותי.

אני מצטערת, אבל אני חולקת על כך,

לדעתי בכורח הנסיבות בהם אנחנו חיים, בני הנוער מתבגרים בארץ מהר, אינני חושבת שיגרם להם נזק שצריך לגונן עליהם בפני זה, ובמסגרת תנועות הנוער, יש לביקור בפולין משמעות חשובה

הלינקה

New member
קירתי, לא מדובר חלילה על נזק לילדים

מדובר על הנזק שהילדים שלנו עושים לתדמית ישראל בהשתוללותם הבלתי מרוסנת. בכול זאת אני בעת הפגנת נוכחות מתמדת במקומות האלה.

טלמ

New member
אני דווקא חושב שהטיולים נחוצים

מי שלא רואה חשיבות בטיולים האלה ומזלזל בהם - לא צריך לצאת אך ורק מי שרואה חשיבות במסע מוזמן לצאת - מי שלא, מוזמן להישאר בארץ למשל אצלנו בבית ספר, כדי למנוע את העניין של המסע לפולין כ"הברזה" לשבוע מהלימודים, הטיול נדחה למהלך יולי. פולין הופכת למערבית יותר ומשתנה כמו כל מזרח אירופה וזה מבורך! אחת הבעיות שאני שמעתי מאחיות שלי שחזרו מהמסע זה חיי היומיום - בקושי מים מינרלים נורמלים הם מצאו (לעומת שאר אירופה בה רואים חברות כמו evian, vittel ו-jana במדינות יגוסלויה לשעבר - יש לי התמחות במים
) בעיות הכספים זה בעיה רצינית אבל כמו שטיול רגיל לאירופה לא זול כך גם המסע לפולין - משרד החינוך/ בית הספר לא יכול לממן את כל המסע לתלמידים... בד"כ כל בית ספר מארגן תרומות מאנשים כדי שהתנאים בטיול יהיו טובים יותר אבל ה-1000 או 1200 דולר הבסיסיים חיוניים. הטיול מאוד תלוי בנוסע הספציפי - מי שמעריך את הנסיעה ייקח אותה ברצינות וינסה לקחת ממנה את המסרים , מי שלא - שישאר בארץ

טלמ

New member
ד"א אני מקווה מאוד שלא יבוטל

אחד מאלה שהנהיגו את המסעות לפולין הוא מורה נתנייתי, עצוב לו לראות איך שהיום אין הערכה לטיולים אבל למה לבטל בגלל קומץ קטן כאשר יש כל כך רבים שכן רואים חשיבות במסעות ומעריכים אותם?

deebeebee

New member
מי אמר שהפיכת מדינה למערבית

הינה דבר טוב. המערב (שזה בדרך כלל ארה"ב) לא תרם הרבה דברים חיוביים לעולם. לגבי המים המינרלים- אני שתיתי מים מאד טעימים בפולין. לפולין ולארצות האזור יש הרבה מעיינות מים טובים. אגב, ממש ליד בית הכנסת נוז'יק התגלה לו מעין מים רעננים קטן. על המעין נודע לי יום אחד כשראיתי אנשים מגיעים עם בקבוקים ריקים וממלאים אותם במים. אחת הבחורות מנוז'יק, שגם היא הגיעה עם שני בקבוקים, סיפרה לי על המעיין. נחמד. מעיין בלב ורשה.

deebeebee

New member
מדינות מאבדות את זהותן

האתנית והתרבותית ומאמצות את הזבל ה"מערבי". זה רע! וזו רק אחת התופעות הרעות.

טלמ

New member
פולין נואשת להיות מערבית ובכלל ---

אירופית הזהות שלהם נשארת גם בתהליך ה"מערביות" של המדינה ובנוסף הקידמה מגיעה אליה (ולא זאתי של שרון
) והשילוב בין המערב לתרבות והזהות המקומית יוצר לדעתי דבר מקסים. וד"א פולין רואה בכל דבר שמסמל את אירופה דבר מאוד חשוב, הם נואשים להיות חלק מאירופה מבחינה תרבותית... אפילו דברים שוליים כמו האירוויזיון נחשב אצלהם לדבר מאוד חשוב ורק כי בשבילהם הוא מסמל את אירופה... שהוא למעשה 40 שירים בשנה שרק 3 מהם סבירים ואחד טוב.

deebeebee

New member
ערכת מישאל עם בפולין?

שמת לב לעובדה שבשנתיים-שלוש האחרונות יש נטייה ליצוג יותר "אתני" בארוויזיון ולא לשירים "מערביים"? ארצות שבעבר ניסו לחקות "מוזיקה מערבית" חוזרות לשורשים שלהן. נראה לי שזה אומר משהו על רצונן לשמור זהות משל עצמן ולא "להתבולל". כשהייתי בפולין לפני מספר חודשים היה בדיוק חג קתולי- קורפוס קריסטי- והעיר וורשה התמלאה בתהלוכות דתיות. מלבד הנופך הדתי, שכנראה הוא קתולי אוניברסלי (אני לא מומחית לקתוליות) התפילות ששמעתי ברחוב נאמרו בפולנית (אפילו לא בשפה הלטינית שהיא שפת הקתולים) והשירים ששרו בתהלוכה גם היו בפולנית. מלבד זאת המון אנשים לבשו בגדים מסורתיים פולנים. לא נראה לי שכל כך מהר הם ירדפו אחר זהות אחרת.

יקח די זמן עד שפולין תתמערב לגמרי..

אם ביכלל לגמרי כי בפרובינציה התהליך הוא הרבה יותר איטי ושם האוכלוסיה מסורתית יותר,חוץ מזה גם בארצות מערביות כמו הולנד וצרפת כבר יש התנגדות לאיחוד האירופאי. שלכם חנה גונן

טלמ

New member
רק השנה היה אתני.... 2004-03 היו

יותר מערביים. אבל מוזיקה זה דבר זניח מבחינה פוליטית וכלכלית לפולין עדיף להיות מערבית מאשר מזרח-אירופאית

למעלה