מסעדות כשרות

פומפיה

New member
בחתונה של חברה שלי

ביקשתי, בתמימות, פיזנג. קיבלתי משקה כחול מדיי... ופתאום זה היכה בי... שבחתונות קונבנציונליות האוכל כשר. הברמנית קלטה את המבט המאוכזב שלי, סימנה לי לחכות, התגנבה למטבח וחזרה עם פיזנג עם חלב. יצאה ממש כלה!

liti

New member
מזכיר לי....

שבעבר, כמו רבים אחרים, מילצרתי ברשת המזעזעת אפרופו
הסניף בו עבדתי (סניף היכל התרבות בת"א) היה (ואולי עדיין, אין לי מושג) כשר עם כל התעודות הדרושות, וכמובן גם סגור בשבת. רק מה, דבר אחד היה שם לא כשר, איזהשהוא סוג של קוניאק מיובא, ואנחנו המלצרים היינו צריכים לומר זאת כל אימת שהיתה התעניינות בקוניאק (ולא הרבה, מן הסתם, כמצופה מאנשים המגיעים לאכול באפרופו). עד היום אני לא מבינה את הסתירה הזו, ומעניין אותי האם משגיח הכשרות ידע מזה או שהעלים עין תמורת חופן של מרשרשים, אבל, מצד שני, זה לא באמת חשוב...

missGS

New member
היום יש קינוחים לא חלביים....

שאני מוכנה להיתערב שבחיים לא היית מנחשת שהם פרווה!

bluefish

New member
דעתי שוב שונה לגמרי משלכם

אני ממש לא מסכימה לכך שאוכל כשר לא יכול להיות טעים. נכון שיש בעיה אם קינוחים אבל לא חייבים לסיים אם משהו חלבי דווקא. וגם אני לא אוהבת את התחיליפים. אני מעדיפה סורבה טוב על עוגה על בסיס ריץ. יש ליד העבודה שלי מסעדת צהרים (לפועלי היטק)איכותית מאד שאנשים מעדיפים לצאת עליו ואשר לאכול מהקייטרינג שמביאים להם עד הפה. והיא בבעלות אדם דתי. ויש בחיפה בתי קפה כשרות ומאד מוצלחות. (שני, Ami's) אני חושבת שהעיניין קשור יותר לציבור הדתי כצרכן מאשר לאיכות האוכל שאפשר להכין במסגרת הכשרות.

Intensity

New member
זה ברור לגמרי

למה כמעט ואין מסעדות כשרות- לא כי אי אפשר להכין אוכל כשר טעים אלא כי הן עושות את רוב הרווחים בשבתות בדרך כלל. לכן הן מעדיפות מראש לוותר על הציבור הדתי (שזה ציבור לא גדול בכלל) למען עבודה בשבת. פשוט מאוד. ומה שתומך בדעתי הוא שבירושלים יש המון מסעדות כשרות. כנראה שם הקהל הדתי מביא יותר רווחים מאשר עבודה בשבת.

sela v

New member
ומה עם העובדה

שכל רשתות השיווק הגדולות הן כשרות? האם פה לא אכפת להן שהציבור החילוני יעדיף לקנות ברשת כמו טיב טעם?

Intensity

New member
ממש לא!

למה שציבור חילוני יעדיף לקנות בטיב טעם? כמה מאנשים כאן קונים ברשת הזאת? נכון, את הדברים המיוחדים כמו פירות ים וכו' קונים שם, אבל את רוב המוצרים בסופרים רגילים. מה, ברשת קוא-אופ קונים רק דתיים? ממש לא! קונים גם אלו שבכלל אוהבים לאכול בשר ים גבינות וכו'- הרי ניתן לקנות את כל הנדרש בסופר רגיל ולהכין מנה לא כשרה, מה הבעיה? ובמסעדה כשרה לא יגישו בשר עם חלב. זה ההבדל

sela v

New member
בסופר כשר

לא ימכרו את הבשר היותר איכותי, שבו משתמשים במסעדות הטובות יותר, זה ההבדל. בפירות וירקות ורוב מוצרי החלב אתה צודק, למרות שיש גם כמה גבינות מיובאות, שלא קיבלו הכשר.

Intensity

New member
אבל אל תשכח

אל תשכח שאת רוב האנשים הרמה של הבשר הנמכר בסופר מספקת בהחלט! ואל תשכח שאנשים בפורום הזה לא מדגם מייצג בכלל! בוא תשאל מה הוא אחוז האנשים שהולכים למסעדה לפחות פעם בחודשיים. אני בטוחה שיותר מחצי האוכלוסיה קונים עוף מוקפא ב-10 שקלים לקילו ומאושרים. על איזה בשר נבחר אתה מדבר? הסופרים הרגילים מתמכדים ברוב.

Giggle Loop

New member
מי קונה בשר בסופר ?

לנו יש קצב שכונתי פשוט מדהים. הבשר כשר ואיכותי ביותר, הסטייקים שלו לא היו מביישים אף מסעדה. הוא הופך להיות לא כשר עם מה שאנחנו עושים איתו ... לדעתי, אפשר להכין אוכל כשר טעים ביותר ולראייה יש את כל בישולי הסבתות שכולנו מלקקים את האצבעות אח"כ .. במסעדות זה דורש קצת יותר יצירתיות בכדי להתחרות עם המסעדות הלא כשרות והרוב פשוט מוותרים מראש כי לא שווה להם המאמץ.

Amoureuse

New member
עניין של מודעות והשקעה

אמא שלי היתה מרוצה מהעוף בסופר, עד שהיא ניסתה פעם ראשונה את העוף הלא מוכשר של טיב טעם. מאז היא קופצת לשם מדי פעם (פנסיונרים, יש להם זמן), ולא נוגעת בשום עוף בסופר. מצד שני כפי שנאמר כבר האנשים פה הם לא דוגמא. מסביבי, למשל בעבודה, יש הרבה אנשים לא דתיים, שגם אוכלים במסעדות לא כשרות (רובם לא יקחו חזיר או מנה של בשר ברוטב שמנת, אבל לא שואלים יותר מדי שאלות על פרטי המתכון) אבל בבית הם משתדלים להקפיד ולטיב טעם לא יכנסו בחיים. אז הכללים של סופר ומסעדות הם שונים להרבה אנשים, ומכאן ההבדל במה שיש.

Amoureuse

New member
יש להם כשרות של שרימפס ושינקן

הכניתי בשבוע שעבר ריזוטו פירות ים בעזרתם האדיבה: יצא מצויין.

הוא בטוח קיבל משהו...ככה זה פועל

כל שתצ'פרי אותם- ככה יהיה לך יותר חופש פעולה. וזה לא שאפשר להגיד שזה בבקבוק סגור על מדף ושויות, כי זה היה נמזג לתוך כוס "כשרה".

liti

New member
רשת טיב טעם מתמקדת בקהל הרוסי,

לכן גם נמצאת באזורים בהם יש אוכלוסייה רוסית גדולה, ובפועל הרשת מהווה גם כלי למשיכת ציבור חילוני המחפש את המאכלים הלא כשרים או שמחפש סוג אחר של סופרמרקט ומוצרים חדשים ולא מוכרים. העניין הוא שגם אם הרשתות הגדולות מפסידות לקוחות בגלל טיב טעם, דבר שסביר להניח שכן איכפת להם עקב פגיעה ברווחים, הם לא יכולות לעשות הרבה כל עוד הן כבולות במגבלות הכשרות. למרות זאת אני בספק אם הן יוותרו על תעודות הכשרות שלהם (מה גם שזה יהיה בעייתי כיוון שמדובר ברשתות ולא בחנויות בודדות) ויפסידו את הקהל הדתי והמסורתי, שלהערכתי הוא גדול יותר.

למעלה