מסעדות כשרות

sela v

New member
מסעדות כשרות

זה לא אני, אבל אתמול רציתי לאכול משהו עם חבר שלי שהוא גם דתי, והוא לא יאכל במקומות ללא תעודה, שמעידה שהמקום הוא כשר. היינו בקניון ארנה בהרצליה, ויש שם בית אוכל אחד כשר, המסעדה של טירת צבי, אבל מה רק נקניקיות מוכרים שם, וככל שידוע לי, בכל האזור הזה של הרצליה פיתוח אין מסעדות כשרות, תקנו אותי אם אני טועה. שני דברים שעלו בראשי, הדתיים מתלוננים שאין מסעדות כשרות, אז למה המפלגות שלהן דואגות לסגור לנו מסעדות בשבת, ולא דואגות במקום זה לפתוח עוד מסעדות כשרות לציבור שלהן? עוד דבר, אם יש כל כך הרבה מסעדות לא כשרות יחסית למסעדות כשרות, איך זה שאין אף סופר חוץ מטיב טעם, שמוכר אוכל לא כשר?

שח_מט

New member
אחלה שאלות

יש לי כמה תיאוריות בעניין, לא מדעי: * קשה למצוא דתיים אניני-טעם. זה מסביר מדוע מעט מסעדות שוות כשרות קיימות לאורך זמן. מקומות של צהריים ברמה בינונית דווקא יש הרבה (פולמוס ואחת די ממול באבן גבירול מלאות בעו"ד דתיים מהסביבה) וכן מלא מלא שיפודיות כשרות בכל גוש דן. * הרגלי קניה של ציבור מסורתי כוללים חנויות ממכר אוכל כשרות. אותם אנשים מוכנים לאכול במסעדה לא כשרה (אבל לא יערבבו או יאכלו שרצים). דווקא את הנובו רישים של ת"א תמצא במלא מעדניות לא כשרות לאורכה ורוחבה של ת"א. זה בינתיים, שח

מיכל25אב

New member
בתור דתיה אנינת טעם...

אני רוצה למחות על התאוריה שלך ולהצטרף למחאה על מחסור במסעדות טובות כשרות... כנראה פשוט השפים לא עומדים באתגר....

neta2

New member
צודק../images/Emo45.gif

אבל כבר מזמן התיאשתי מכל ענייני דת ומדינה
למרבה המזל, כמות המסעדות היום שמוכרות אוכל לא כשר, מגוון של מטעמים ומכירת "חמץ" בפסח רק עולה וזה משמח אותי. לגבי מעדניות שמוכרות אוכל, אכן טיב טעם הגדולה היחידה. באמת חבל

meravbr

New member
KOSHER. קדימה KOSHER

קודם כל - בארנה יש גם שיפודי (או מסעדת) שאול - זה לא כשר? ומה עם פיצה פינו? ובאיזור התעשיה עצמו יש גם כמה מסעדות בייגל ופיצריות (פיצה מטר, איזה מקום ליד אלדו ועוד) - מה אתן? ועם מלכות הפלאפל ליד ד"ר לק? ולגבי סופרים - יש עוד כמו מעדני מניה לידינו ואני בטוחה שיש עוד... ולגבי הויכוח הפוליטי - עזוב, חבל"ז...

sela v

New member
לפיצה פינו

אין תעודת כשרות, ואני אספר את הסיפור שהחבר סיפר לי. אשתו לקחה את הילדים לאכול פיצה במקום ללא תעודת כשרות, אבל רק עם אוכל כשר, ובעל הבית החזיק ביד אחת שווארמה עסיסית ונתן ביסים, וביד השנייה פיזר גבינה על הפיצה, ולכן הוא לא יקנה במקום ללא תעודה.

גידי42

New member
קודם כל אתה טועה

יש בהרצליה פיתוח את צימעס. מסעדה כשרה למהדרין . את משנתי לגבי גסטרונומיה ודת או סקס ודת אחסוך מכם גם מהטעם שאני לא רוצה להכביד על אילה שמשתמשים במנועי החיפוש למינהם ומתוך החשש הכבד שהם יתקלו בזה בטעות וכל התיאבון יעבור להם

missGS

New member
מניסיון....

קהל השומר כשרות די מקופח בכל הקשור למסעדות בארץ. אכלתי בלא מעט מסעדות כשרות ( באילוץ ) ושוב מניסיון המסעדות הכשרות הטובות ממוקמות בדרך כלל במלונות והאווירה במסעדות אלו שונה לחלוטין מהאווירה במסעדה רגילה. הרצליה מקום מעט בעייתי מהבחינה הזו ( אפילו אל גאוצ'ו לא כשרה ) אבל אם מפשפשים היטב ברשימת המסעדות שיש להרצליה להציע ניתן למצוא את: בר-בריא,Steak.com,בריוש,טריפולי קאזה,מדיום-וול ועוד.... בהצלחה!

גידי42

New member
האם זה קהל שומר הכשרות שמקופח

או שפשוט אי אפשר טעים וכשרות לא הולך ביחד? נקודה למחשבה!

גידי42

New member
התחרבש לי

או שפשוט טעים וכשרות לא הולך ביחד.. התכוון המשורר.

neta2

New member
לא יודעת אם טעים..

אבל אוכל כשר לא הולך עם גיוון. כאילו, שנים היו רוב המסעדות בארץ כשרות ואכלנו ואף נהנינו, ולטס פייס איט, אני בביתי אוכלת בד"כ אוכל קליל וטעים שהוא גם כשלעצמו כשר (עוף, בשרים, כבש, פסטות, סיני) אממה.. הגיוון העשיר מחייב אכילת מאכלים לא כשרים, וגם בישול לא כשר (חלב עם בשר)

neta2

New member
ואל תסקלו אותי.. אני יודעת שניתן

לגוון גם באוכל כשר. פשוט נפתחות לפנינו עוד הרבה אפשרויות טובות שלא מתמקדים בכשר.

קינוחים לא חלביים פחות איכותים

לדעתי- כמה שנתאמץ וכמה שנרצה- ריץ' לא שווה לשמנת מתוקה. על כן, בחתונתי היתה עגלה של ד"ר לק
שהיתה הצלחה אדירה

גידי42

New member
אמא של... אני מחלק את חיי

ללפני הגילוי המדהים שלך שקינוחים פרווה "פחות טעימים" (האנדסטייטמנט של השנה... פחות טעימים אלק... מגעילים!) ולאחרי. אין ספק ,כלום לא יהיה אותו הדבר מעכשו!!!

מצחיק

תתפלא- אבל בפורום מתכונים יש המון שטעמם נח דווקא על ריץ'
ולא על שמנת חלבית
קורה.

sela v

New member
אם כבר מדברים על חתונות

אני חושב שלא טוב כל החיקוים, כמו להטעים טבעול בטעם בשר או קפה הפוך עם קצפת של ריץ' בחתונות. לכל מאכל צריך להשתמש במיטב החומרים, ואם רוצים למצא אוכל כשר טוב, צריך יותר להתאמץ בלמצא משהו מוצלח, ושיתאים, ואפשר למשל לקינוח לאכול משהו על בסיס פירות, שאין בעיה של חלב עם בשר. זה כמובן לאוכלי הכשר, למי שלא אוכל כשר כמוני, יש הרבה יותר מגוון, ובמיוחד בחו"ל כיף לאכול ולטעום מכל דבר, ומבחינתי לטעום אוכל חדש בחו"ל זה חלק מהחוויה.

Amoureuse

New member
זוכרים את המקום הקודם של רפי כהן?

השף של רפאל המהוללת זכה לציון 16 בגומיו על המסעדה הכשרה שהיתה לו במלון בירושלים. כנראה ששפים ממש מוכשרים יכולים לצאת טוב גם בכשר (אני מקווה שזה לא יתחיל להחשב אתגר לשפים...).

למעלה