זה לא כזה פשוט.
ראשית מדובר בעלות, אמנם זניחה, שמטילים על בעלי המסעדות על לא עוול בכפם.
שנית ברוב המוחלט של המקרים האלרגיים יודעים שהם כאלה ואמורים לשאת איתם את התרופה.
שלישית וזה העיקר, ברגע שאתה מטיל אחריות על המסעדה אתה גם מטיל אחריות, במידה כזאת או אחרת, לשלום הסועדים. כך עלול לקרות שיגיע סועד, ייכנס לאנפליקסיס כתוצאה מאכילת מוצר בעייתי, ויתדרדר כל כך מהר או לא יהיה מספיק מרוכז כדי להזריק את התרופה לעצמו, גם אם איש צוות המסעדה יגיש לו אותה.
התוצאה האפשרית היא תביעה משפטית של משפחת הסועד (אם לא ישרוד ל"ע) נגד המסעדה, על כך שחברי הצוות בה לא הזריקו בעצמם את התרופה לסועד. במילים אחרות, יתכן שתוצאה לא מתוכננת של חיוב כזה, יהיה הטלת חיוב על כל עובדי כל המסעדות בישראל לעבור הכשרה לשימוש באפיפן. זה כמובן כבר עלות הרבה יותר גבוהה (על אף שההכשרה כשלעצמה לא חייבת להיות ארוכה). מעבר לעלות, זה כבר יוצר בלגן לא קטן. בעיקר אם נתחשב בכך שבמסעדות לא מעטים חברי הצוות מתחלפים דרך קבע ולא בהכרח עובדים במקום לאורך שנים.
בכלל, יש הרבה מקרים רפואיים בהם מתן תרופה כזאת או אחרת או שימוש בציוד כזה או אחר, יכול להציל חיים תוך רגעים ספורים. האם באמת ניתן לדרוש את פיזור הציוד הזה והתרופות האלו בכל רחבי הארץ? טול למשל אדם שסובל מפרפור חדרים קרדיאלי. דפיברילטור סמי-אוטומטי יכול להציל את חייו. אכן יש חוק (שלא ממומש יותר מדי עדיין) להצבת מכשירים כאלו ברחבי הארץ. אבל זה על חשבון המדינה כמדומני. אגב, יש חוק דומה גם לאפיפן במוסדות חינוך. אבל להתחיל לחייב מוסדות פרטיים? אין סוף לדבר. מה למשל לגבי נוגדן להכשות נחשים שיפוזר בכל רחבי המדינה בצמוד לפלקט גדול בו נוכל לזהות את סוג הנחש ולפי זה גם לתת את הנוגדן המתאים מכל המבחר שיהיה לנו שם על הקיר?
בכל מקרה אם כבר הולכים על זה, לא נראה לי שייך לחייב מסעדה בשרית שלא אמור להיות בה שום דבר חלבי בהחזקת אפיפן. בכל אופן לא בהקשר של אלרגיה ממוצרי חלב. נכון, כאן נעשתה ככל הנראה טעות אנוש קשה. אבל זה הרי משהו שמתרחש אחת למליון שנה בערך. גם מטעמי כשרות וגם בכלל (אני מדבר על הטעות הספציפית הזאת, לא על התקפי אלרגיה).