מסיבת סיום כיתה ו'

שקדייה

New member
צרפתי לך, שורה מעל

סביון1

New member
על כל מה שכתבת בשירשור הזה. אני לחלוטין בדעתך!

ואשמח לדעת איך הצלחת לגרום לבית הספר להפסיק עם מכירות ממתקים.

שקדייה

New member
לא לגרום לביה"ס לגרום להורים להפסיק לשלוח כסף לזה...

נפלתי על חלון הזדמנויות נדיר, אחוז מאוד מאוד מאוד גבוה של תלמידי כיתות א' השנה הם ילדים בכורים.
מה שאומר שההורים הם "בתולי הורות בי"ס", מה שאומר שהם עדיין לא סוחבים איתם תבניות של "ככה זה" ו"ככה היה כל השנים" או "אבל הילד שלי בכיתה ח' קונה 8 שנים זבל, ודווקא השנה נפסיק?!?"......

לחלון ההזדמנות הזה, החדרתי קצת הגיון, קצת מחשבה שונה למה זו אהבה הורית (לא, לתת לילד את ה"חוויה המדהימה של לקנות שיפוד סוכריות גומי" זו לא אהבה. לשמור ולהגן על הילד מרעלים- זו אהבת אמת
)- וביטלנו את ה"שלא ירגיש מסכן כשכולם קונים".....
בנתיים הפסקה מתוקה אחת עברה בחרם יחסי. נראה לאן נמשיך... מה שכן, פתאום יש התענינות במגמה גם מכיתות אחרות......

המנהלת רוצה לרצוח אותי

לא זוכרת את הסכומים

אבל בהחלט בזארים היו דרך לגייס כספים
מה זה מחיר מופקע?
אצלנו ביסודי אישרו למכור רק אוכל בריא
מכרנו לימונדה ב 1 שח
כוס תירס ב 2 ש"ח
טוסט ב 5 ש"ח
כוס מלאה ירקות חתוכים ב 3 ש"ח
&nbsp
בעיניי זה בכלל לא מופקע - מה גם שמלמד את הילדים שבשביל כסף צריך להתאמץ! לבסוף עוד נשארה יתרה מעל 1000 ש"ח לאחר הספר השכרת במה תאורה ועוד. הכסף נתרם עפ"י החלטת הוועד לטובת בית הספר היסודי.

tomi32

New member
הבעיה היא עם הסטנדרט של המסיבה: במאי, תאורה

לא רק שזה פסול מבחינה חינוכית, אלא שמדהים למה ההורים משתפים פעולה עם הוצאה כל כך גדולה, כשבמקביל אפשר לממן כל כך הרבה דברים חשובים בבית הספר באותם סכומים אבל עליהם אף אחד לא מוכן לשים שקל.
לפחות בבית הספר שלנו, המנהלת (הקודמת) היתה זו שדחפה למסיבות כל כך ראוותניות והועד יישר איתה קו. אני מקווה שהשנה זה ישתנה.

lavendula

New member
תאמין לי, עדיף במאי

על פני המורות העצבניות שגוערות ומעליבות את התלמידים על ימין ועל שמאל בתקופת החזרות. מניסיון.

tomi32

New member
אז אולי עדיף שהבמאי ילמד גם תנ"ך וחשבון במקום העצבניות

וברצינות, לשפוך 40 אלף ש"ח על מסיבת סיום (זה הסכום אצלנו, שחלקו מכוסה על ידי העירייה) זה ממש מוגזם ולא חינוכי.

tomi32

New member
לצערי כן

אנחנו עוד לא שם, אבל הבנתי מההורים שהעירייה נותנת כעשרת אלפים ש"ח והשאר במימון ישיר ועקיף (מכירת ממתקים) של ההורים.

lavendula

New member
מה הקשר? כל אחד והתחום שלו

מורה לתנ"ך יכולה להיות נחמדה בשיעורי תנ"ך ומפלצתית בחזרות למופע סוף שנה כי אין לה גישה לבימוי, העמדה וכו'.
כמו כן, המופע והחזרות אמורים להיות משהו חוויתי, וזה בכלל לא חשוב אם הוא לא יהיה מושלם. למה צריך לכעוס ולהעליב ילד/ה בגלל זה?
זה שונה לגמרי מהעברת שיעור שיש בו הרבה יותר דרישה למשמעת.

3תיתי

New member
העניין עם ההעלבה נראה לי בעיה מקומית

אני מסכימה לחלוטין, שההופעה לא צריכה להיות מושלמת. לכן גם עניין הבמאי נראה לי מיותר. מסכימה, שהמורה דליה יכולה להיות נטולת יכולת בימוי. אז שהמורה דליה תכין את התפאורה יחד עם המורה חדוה. והמורה דיצה, שדוקא היתה תמיד כוכבת בחוג הדרמה, תהיה בימאית. וזה יצא חובבני, וסביר.

ברור שהמורות ו/או הבימאי, לא אמורים להעליב את הילדים המשתתפים.

lavendula

New member
מן הסתם בחרו מורות שכביכול יש להן

גישה לתחום. והיה מופע נחמד. אבל כל יום הייתי שומעת את הצעקות, במשך חודשיים
, כי גרנו ממש קרוב לבית הספר.
זה היה בשכבה של הבכורה.
אצל האמצעית לקחו במאית חביבה והיה אחלה. גם התחילו בחזרות רק חודש קודם. אגב, זה לא עלה כ"כ הרבה. מעבר ל-75 ש"ח שמשרד החינוך מתיר לגבות, כל השאר מומן ממכירות במהלך השנה. לא הוספנו מעבר לזה.

tomi32

New member
ברור שלא צריך לצעוק ולהעליב

אבל המסקנה של העובדה הברורה הזו היא לא שצריך לקנות שקט נפשי בארבעים אלף שקל אלא שכדאי שהמורות ימצאו דרך לשלוט על העצבים שלהן, ואם הן לא מסוגלות, אז צריך כוח חיצוני (למשל, מנהלת שתרגיע אותן במהלך החזרות, או הורים שמאיימים עליהן בתלונה) שיגרום להן להירגע.

אצלנו המורות היו הרבה יותר נחמדות מהבמאית

כנראה השאלה מי הן המורות

ואיזה "במאי" בית הספר מוצא.

מירי,

New member
אין אצלנו במאי.

באחד המחזורים ניסו בלי תקליטן/הגברה בשביל לחסוך.
היה זוועה! ההורים לא שמעו את הטקס, וזה הופך את כולם לחסרי סבלנות, ואז מתחיל הרעש...
מדובר בטקס והופעה שיש לה במקרה הטוב 300 אורחים.
התקליטן ממשיך איתם גם ל'אפטר פרטי'.

Yemeth

New member
זה פאקינג כיתה ו'

למה צריך מסיבות, ספר מחזור ושאר שטויות?
סיום תיכון מילא, אבל כיתה ו'?
&nbsp
מעט בוטה, אך צורם לי לראות שההתלבטות הינה לגבי המחיר ולא לגבי עצם קיומם של בזבוזי כסף כאלו.
חפלה נחמדה בחצר בית הספר עם מעט קישוטים תהיה נחמדה לא פחות לילדים והם יכולים להכין דברים בעצמם ולהביא - לא למכירה אלא להנאת שאר המשתתפים.

למעלה