מסיבת סיום כיתה ו'

אגוזים1

New member
שקדייה

אני מסכימה עם כל מילה שלך בשירשור הזה!!!
&nbsp
פשוט לא מבינה את החידלון הזה

שקדייה

New member
אני שמחה לשמוע, כי כבר חשבתי שאולי אני באמת הזויה...

הרי אין לי ילדים בכיתה ו', אז ברור שאני לא מבינה על מה אני מדברת...
הניסיון שלי כתלמידה בכיתה ו' ואח"כ ט' ואח"כ יב', הבנתי שגם הוא לא רלוונטי כי מאז שסיימתי יב' העולם התהפך פעמיים והאנושות שינתה את פניה....

אבל אם את מצדיקה אותי , וממה שאני זוכרת יש לך ילדים גדולים (ומקסימים! את זה אני זוכרת בוודאות
) משלי- אז אולי בכל זאת יש בזה משהו..

אגוזים1

New member
את לגמרי לא לבד

לא יודעת אם תצליחי לשנות משהו ״כשתגיעי לגיל״... אבל את לא לבד!

gpa3

New member
נדבר שוב בכיתה ו'

ולא שיש לי בעיה אם הגישה שלך, אבל את יודעת,לא פעם הגישה מגיעה מההורים....

שקדייה

New member
במקרה שלנו זה בכיתה ח', אבל לא צריך לחכות עד אז...

את יכולה לפגוש בי כבר היום בועדה להתנגדות לפסטיבל מסיבת הסיום... ולכל המכירות ההזויות האלו, וההפסקות המתוקות שדוחפות זבל לילדים בכיתה א' כדי לממן את הפנטזיות הדביליות של ילדי כיתות ח' והוריהם.

אצלנו בביה"ס זה עומד להיפסק. ועל החתום של המבצע הזה: אני.

מירי,

New member
90-100 ילדים לצלם בתמונות פספורט

ועוד כמה עשרות תמונות משותפות- בהחלט יום צילום ארוווווווווווך.
&nbsp
נסי ילדות בנות 12 לפני צילומים

שקדייה

New member
די נו מירי....

כל ילד מביא תמונת פספורט, לא צריך להביא צלם מקצועי בשביל זה.. מי שפרימדונה יכולה להביא צילומים מבוק הבת מצווש המפואר שלה....
מביאים קצת תמונות משותפות מטיולים, ימי הולדת, ארועים שהיו- באמת שלא חסר בעידן שלנו שכל חיוך של ילד הופך למסיבת עיתונאים מתוקשרת.

ובמידה וחסרים, אפשר לעשות משהו מהפכני לגמרי, להיפגש אחה"צ ולהצטלם עצמאית כמה תמונות משעשעות .
לא צריך איש מקצוע ולשלם על זה.

אני ממש בשוק מהגישה התבוסתנית והחידלונית הזו....

לא זכור לי שאי פעם היה נהוג דבר כזה ולכולנו, גם לגולשות העתיקות ביותר פה- יש ספרי מחזור.

מירי,

New member
צריך תמונות פספורט!

צריך אותה לתמונת מחזור (אחת לכל ילד- אצלנו היא סוף הספר) ואחת על קיר ביה"ס, זה לבדו יעלה לכל אחד 20 ש"ח (ומי יממן למורות, או שאולי תמונת המחזור תהיה ללא המורות?) ומה עם תמונת המחזור עצמה? מכאן שספר מחזור עולה פחות מ 65 ש"ח. (וכאמור תמונת הפספורט נדרשת באפריל לרישום לחט"ב)
יש לך הצעה שתשווה?

בפעם היחידה שבה ניסו אצלנו בלי הגברה הייתה (כאמור) זוועתית וזכורה לדיראון המחזורים, אני לא חושבת שקורה כלום אם הורי וילד המחזור נותנים שי צנוע לצוות ולמורות שליוו אותם בשנים הללו (התקציב אצלנו הוא עד 15 ש"ח לכ"א, קצת יותר למחנכות כיתות ו), הילדים מקבלים שי שהוא מחשבון מדעי (בדיוק זה שהם נזקקים לו בשנה הבאה), נכון לא חייבים חולצה (אבל משום מה שלי-והוא לא היחיד-שומר עליה בקנאות יחד עם זו שכולם חתמו עליה) וגם לא חייבים יום כייף.

ולמרות שהישיבה הייתה שלשום לא זוכרת מה עוד היה שם

שקדייה

New member
הכסף הוא לא הבעיה המרכזית.. ולחסוך 2 שקל הם לא המהות.

אבל נראה לי שהדיון מיצה את עצמו. שלפתי את פנקס הצ'קים.

אגוזים1

New member
אני לא מבינה

את צריכה תמונות פספורט למשהו אחר? נניח לרישום לבית ספר אחר? מה הקשר למסיבת הסיום? זה אמור לחסוך תמונות פספורט להורים?
&nbsp
תכלס, לספר מחזור *לא חייבים* דווקא תמונת מחזור. אם זה סוג של חיסכון שבו מנצלים את תמונות הפספורט שכל ההורים ממילא צריכים לעשות לילדים בגלל המעבר לבית ספר אחר, זה אמור רק להוריד עלויות מספר המחזור. לא להוסיף לו.

מירי,

New member
זה לא מוסיף זה כלול

נניח שעושים רק תמונת מחזור וכזו שתלויה על קיר ביה"ס- כל ילד צריך תמונת פספורט, זה עולה 20 ש"ח.
נניח שכן רוצים ספר מחזור, אפילו לא מודפס, שלי מהתיכון (פנימיה) הוא תמונות (ש"דווקא" כן צילמה צלמת) עם כיתובים בכתב יד בתוך אלבום עם ניילון נצמד 20-30 ש"ח לאלבום ובמקרה הטוב חסכת 20-30 'ש-קלים'. (בהנחה שמצאת אלבום עם לפחות 30 עמודים במחיר הזה, אני אפילו לא יודעת אם הם נימכרים).
ואפשר לוותר, בלי ספר מחזור ובלי תמונת מחזור ובלי הגברה בטקס, אפשר בכלל מסיבה בלי ההורים, יבואו עם טייפ ויירקדו קצת בחצר ביה"ס כי זה כו-לה כיתה ו.

אגוזים1

New member
כמו ששקדייה כתבה

הכסף הוא *לא* הדיון המרכזי. גם אם ההבדל הוא ״רק 20-30 שקלים שבמקרה הטוב חוסכים״ החיסכון הזה מתווסף לערך המוסף, והלא יסולא בפז, שבו הילדים הם אלו שעושים לעצמם את הספר הזה.
&nbsp
&nbsp

אגוזים1

New member
זה התחיל ממחיר...

ברגע שהסבירו את הסיבה למחיר זה עלה מדרגה...
&nbsp
את בעצמך כתבת שזה אכן עולה *קצת יותר* (20-30 שקלים) כאשר הספר מיוצר על ידי עורך וצלם.
אם עצם העשייה של הספר אצל עורך וצלם מקצועיים ניראית לי מיותרת ואפילו פוגעת בכל הרעיון והאותנטיות של ספר המחזור, לא נראה לך שעכשיו המחיר (הנה חזרתי ללב הדיון) יראה לי עוד יותר יקר ומיותר)?
&nbsp
ועוד משהו, אין הרבה דברים שהם יותר חינוכיים מאשר לאפשר לילדים ״עשייה לבד״...
&nbsp

מירי,

New member
הכנה עצמאית יותר יקרה...........

שקדייה הביאה הצעה זולה לכאורה בהכנה עצמית שהיא יותר יקרה מהצעה שיש לנו.....
אז אחרי שנחליט שהעיקר הוא הכנה עצמית, בואי נשלוף פנקס שקים בשם העשייה?
אצלנו מעולם לא נדרשנו למפיק/במאי, אבל אם לאורך שנים הייתי שומעת שהורים מתלוננים על מה שקורה בהכנות כשהמורות הן הבמאיות סביר להניח שהייתי תומכת בחיצוני.
&nbsp

gpa3

New member
מירי ציינה שמקבלים גם תמונות פספורט שעולות כ 20 - 30 ש"ח.

שנה שעברה ספר המחזור עלה לנו 50 ש"ח, ללא תמונות מחזור. אצל הבת עלה 80 ש"ח, עם תמונות מחזור. בספר מחזור יש 50 עמודים בממוצע, ולא 35 עמודים. כתבתי שחלק מהעלות זה יום צילומים. לא בוק, אלא יום עבודה של העורך/הצלם. אם תכניסי פנימה שעות עבודה, זה גם חלק מהעלות.
נכון שהילדים יכולים להכין, אבל ה"פירוט" הוא על מה משלמים. על זמן עבודה. וזאת ההשוואה שהתכוונתי לשאלה של "אניאורחת". חלק מהתמחור הוא זמן עבודה, גם אם הוא לא נראה לעין.

למעלה