מסיבת סיום כיתה ו'

מסיבת סיום כיתה ו'

שלום לכולן,
הבנות שלי מסיימות השנה כיתה ו' ואני קצת מבולבלת ואשמח לקבל עזרה.
1. הגבייה לפי חוזר מנכל היא 75 ש"ח. אנחנו נדרשים לשלם עוד 100 ש"ח עבור ספר מחזור לפי 120 ילדים בשכבה עלות הספר מחזור היא 12000ש"ח . זה נראה לי מחיר מוגזם.
2. כדי לאסוף כספים למסיבה שאחרי הטקס, הילדים מבצעים מכירות של עוגות וקולה. אנחנו קונות/מכינות את העוגות והם מוכרים אותם במחיר מופקע.... מה שנראה לי לא חינוכי בעליל ובטח לא ערכי. אשמח לשמוע רעיונות לדרך אחרת לגיוס כספים. משהו שהילדים יהיו שותפים ויתאמצו עבורו.
זהו כרגע מתנצלת שזה ארוך אשמח מאוד לשמוע איך זה אצלכן. תודה מראש לכל העונות

אני יכולה לענות לך לגבי המכירות:

גם אצלנו אספו כספים בדרך זו. בניגוד אלייך, אני דווקא לא רואה בכך משהו לא חינוכי ולא ערכי.
בנוסף, הילדים אספו בקבוקים כדי לגייס כספים.

מירי,

New member
פעם אחרונה כיתה ו.

אנחנו אוספים 250 ש"ח בנוסף ל-75 (אצלנו ה-75 מיועדים לספר מחזור, ספר מחזור הכי זול שנמצא עד עתה 85 ש"ח לילד)
בנוסף לימי מכירה ביום הורים. (תגדירי מחיר מופקע, אצלנו מוכרים בשקל-שניים, שנים שהילדים שלי ביקשו שאגיע עם 'כסף קטן' ליום הורים)
&nbsp
הגברה למסיבת סיום (מדובר ביומיים כי יש חזרה גנרלית), וה"אפטר פרטי", חולצה, צלם לארוע (הורים לא מצלמים בארוע), מתנות למורות/צוות ביה"ס, שי לתלמידים, יום כייף (ביום הלפני אחרון) ועוד דברים שאני לא זוכרת.
&nbsp
ההורים יודעו באסיפת ההורים האחרונה (והיו רובם) שלקראת מסיבת הסיום בד"כ יש הוצאה גדולה, כולם מוזמנים לבוא ולשבת בישיבת ועד שיכבה להחליט.

מירי,

New member
קיבלתי, התחייבתי בפני הוועד לדבר איתה.

טרם הצלחתי (לא ענתה לי, מזכירה לעצמי לנסות שוב).

אצלנו זה ככה. אני לא מאד אוהבת את זה

אבל כבר לפני כמה שנים הבנתי שאם אני לא רוצה ללכת להיות בוועד, המחיר שאני משלמת הוא כמה עשרות שקלים בשנה.

הקטע של "מחיר מופקע" - זה לא רמי לוי. אנשים קונים מהם מתוך ידיעה שזה כדי לממן מסיבה. זה סוג של תרומה.

שקדייה

New member
מחיר הספר אכן מופקע

גם כשרוצים להדפיס ספר בודד בלופה זה עולה 75 ש"ח, אני בטוחה שלהדפיס משהו ב-120 עותקים יכול להוריד את המחיר גם ל-50.

לגבי האיסוף כספים למסיבה, אני חושבת שהבעיה היא לא באופן שבו אוספים את הכסף (שהיא באמת הרע במיעוטו... אגב, ילדים בכיתה ו' יכולים לאפות לבד עוגות ולהכין כדורי שוקולד וכו'... אין שום סיבה שאת תעמדי לאפות). אלא הנורמה הזו שצריך לעשות מסיבה מפוצצת שעולה הון תועפות.
שיקשטו יפה את האולם התעמלות, יביאו מוזיקה, כל אחד יביא קצת כיבוד- והרי מסיבת סיום נהדרת שלא צריך לאסוף בשבילה כספים.

כשהסטנדט והשאיפות הם לא ערכיים ולא חינוכיים, אין לדעתי הרבה דרכים ערכיות וחינוכיות להגיע אליהם.

gpa3

New member
את משלמת לא רק על הדפסה, אלא גם על יום צילום + עריכה

שקדייה

New member
יום צילום?!?

למה? מצלמים קטלוג של אמריקן איגל בבי"ס או משהו?
ולמה אי אפשר לערוך לבד? כל חברה שמדפיסה ספרים מציעה תוכנות עריכה מאוד אינטואיטיביות וידידותיות ואין שום סיבה לקנות את השירות הזה מבחוץ.

אני זוכרת שכשאנחנו עשינו ספרי מחזור- כל אחד הביא תמונה, ביחד כתבנו את התכנים, גזרנו את הראש מהתמונה והדבקנו לציורים שציירנו את הגוף... כל כיתה יצרה את הדפים שלה- וביחד צילמנו את זה וזה הלך להדפסה.

ואני אומרת אם כבר, מה עם לשלם לעורך תוכן שיכתוב על כל ילד משהו נחמד?
בחיי, אין גבול לאימפוטנציה של הילדים היום...

gpa3

New member
הפלאפון הזה....

ברור שאפשר בלי, אבל זה חלק מה"עסקה" כמו גם עריכה וסידור של הספר. אם יש מתנדב ברור שאפשרי, אבל כידוע לך לרוב אין....

שקדייה

New member
איזה מתנדב? הילדים אמורים לעשות את זה....

לא רוצים להתנדב ולעשות? לא חובה. אז לא יהיה ספר מחזור.... לא אסון.

רוצים להיות חינוכיים? בבקשה. זה חינוך. תזיז ת'תחת- יהיה לך. לא תזיז- לא יהיה.

אין שום סיכוי שהייתי מסכימה לשלם על דבר כזה...

מירי,

New member
אז הילד שלך יהיה אחראי לעשות?(או שאחרים יממנו אותו?)

זה כולל את תמונות הפספורט לתמונת מחזור (כן זה היה גם בימינו), נדמה לי שזה כשלעצמו 20 ש"ח בערך, וכולנו חייבים את זה לרישום לחטיבה, כשכמובן גם המורות צריכות תמונת פספורט כזו.
הילדים שלי מסיימים את ביה"ס שאותו אני סיימתי היינו פחות מ-50 תלמידים במחזור, הם כמעט 90 (והם מחזור קטן) כפול ילדים= הרבה יותר מסורבל.
&nbsp

שקדייה

New member
חס וחלילה! שהתכשיט שלי יזיז את התחת?!?! גוועלד!

כן, למה שהילד שלי לא ישתתף בעיצוב ועריכה של ספר מחזור?
אני חושבת שזה משהו שדי כייף ונחמד לעשות (לא חלילה שיתבקשו לעשות משהו שבאמת יגרום למישהו איזו אי נוחות קלה...), אפשר להיפגש כמה חברים ולעשות את זה.
אני זוכרת שאני עצמי עשיתי את זה (כחלק מפיעלותי הענפה בועדת קישוט
), הכל היה ידני, גזרנו , ציירנו , הדבקנו ואפילו נהננו..... מה הבעיה עם זה?

ואם אין אף ילד שמוכן להתנדב , זה כנראה לא מספיק מעניין אף אחד ואפשר לוותר.

אגב, הגישה שנקראת מהכותרת שבחרת לפוסט שלך, לדעתי היא לב הבעיה.... שחס וחלילה הילד שלי לא יצא פראייר, ומי שבמקרה מתנדב הוא בעצם "מממן " אחרים.... ברור שאף ילד לא יתנדב ולא יעשה שום דבר אם זו הגישה שהוא סופג...

מירי,

New member
או הפוך? למה הילד שלך ולא הילד שלי?

לא יודעת מה הניסיון שלך, אבל עבודות משותפות כאלה נוטות להגיע לפיצוץ....
(ואני כאמור לא מדברת על המחיר....כי לפי הדוגמה שלך זול זה לא)

שקדייה

New member
יש לך עוד כמה סיבות למה לא?....

כי מי ירצה להתנדב?
כי צריך צלמים מקצועיים
כי למה שהילד שלך יעשה ולא שלי?
כי הם יריבו...

טוב, שכנעת. הילדים חסרי כל מסוגלות לעשות שום דבר למען עצמם.
בואו נקנה להם הכל, ונניח להם את הכל על מגש של כסף... העיקר שלא יאלצו להזיע קצת, או גרוע מזה- לדבר אחד עם השני ולשתף פעולה..... הכי קל לשלוף פנקס צ'קים.

האמת? אין לי איזה סנטימנט עמוק בתוך הדיון הזה, אבל העמדה שאת מייצגת לאורכו מאוד מייאשת אותי... כי כאמור, זה הכל בסופו של יום ההורים.

מירי,

New member
אצלי את פנקס הצ'קים הכי קשה להוציא.

אבל ההצעות שלך גם לא יותר זולות וגם לא מעשיות.
לפעמים צריך ללמוד (גם) מנסיון של אחרים.
בד"כ בועדי ו אצלנו משתדלים לפחות אחד שפעל בשנים הקודמות, מה הצליח לאחרים ובמה הם נכשלו.

** אצלנו ברשימות יש כמה ספקים עם ביג נו-נו, כמה ספקים שהיו מאוד מרוצים מהם ו- X גדול על טקס והופעה בלי הגברה חיצונית.
לגבי ספר+תמונת מחזור ההצעה שלך "פשוט" יקרה.

gpa3

New member
נכון,

תמיד לעשות לבד יוצא יותר זול. סתם לדוגמא, כבוגרת בית הספר של ילדי זכרתי שמסיבת הסיום היתה בחצר. לשכור כסאות ובמה (ואפילו בלי במה) היה עולה כמה אלפים. אין לי מושג מה היו העלויות בעבר הרחוק ומאיפה התקציב, אבל למרות שזה היה נראה טקס צנוע, אם היינו שוכרים את הכסאות הוא היה יוצא יקר.
* הצלמת שנתתי לך, המחיר לא כולל תמונות פספסורט, אבל שווה לברר.

למעלה