מסיבת בריתה

ogrecs

New member
מסיבת בריתה

שלום ביום חמישי אנחנו מקיימים מסיבת בריתה לבתנו, ניצן. היינו רוצים לקיים טקס לציון האירוע, לא בעל אופי דתי. יש למשהו רעיונות? ורוניקה

יש כבר שם, ואפילו בעברית רהוטה:

מסיבה לרגל הולדת תינוקת חדשה, נקראת בעברית (זו שפה שפעם השתמשו בה. היום היא הוחלפה בשפת ה"סבבה"): * זבד הבת. * אני מניחה שהרבה לא שמעו את השם הזה, כי הרי בארץ אשכנז אנחנו חיים, ופה לא נוהגים כמנהגי עדות המזרח (חס וכרפס).

כן רציתי לומר, אבל

לא ידעתי איפה לשרשר. זבד הבת, מזכיר לי את זבולון, "עתה יזבלני אישי".. משמע, אנחנו מסכימים גם עם הבת. לפחות זה. במשטק פטריאכלי בנות זה היה כמעט בושה, שלא לומר בושה נוראית . אם כי זבד שהוא מתנה כמדומני, מתאים לבת, שהיא מתנה בפני עצמה ומרמזת על המתנות בעתיד |רמז קריצה| אם כי, שנו רבותינו "בת תחילה סימן לבנים"... וגו' ואם מחפשים סיבה למסיבה, אפשר לחגוג, ולקרוא לזה ברידה , או זבד הבת, או סבב הבעת, מה שלא יהי שיהיה במזל טוב! לגופו של עצם הענין, אם כבר יש סיבה למסיבה, אפשר לעשות הכל, ותלוי מי קהל היעד: אם זה קהל נשים בוגרות וגברים מעשני סיגר, יש לערוך סדנת טיפוח ויופי בשילוב פילאטיס למחילים. אם מדובר בקהל צעיר, אפשר פשוט לעשן בסבבה, כשיש סיבה למסיבה, ויש בנות בסביבה, אני לא מוצא צורך בטקסים. ומי שרוצה טקסים, יש באמתחתי כמה דגלים, אפשר למרוח עליהם צבע ורוד ולצייר מוצץ ורוד באמצע, ויאלה בלאגן!

מובחרת

New member
"בת תחילה, סימן י פ ה לבנים".

למה סימן "יפה"? משום, שאחים שיש להם אחות גדולה, זוכים ל"טיפול עשרת אלפים", ומקילים על עצמם, מונעים כל עול, ופנויים בשלווה ללימוד התורה.

מובחרת

New member
את יודעת מה?

אולי תנסי לברר ב"בית דניאל" לגבי טקס שהם עורכים? ( זו תנועה ל"יהדות מתקדמת". רפורמים יעני. ) הרי "בריתה" איננה טקס דתי... בדת לא קיים טקס כזה. כך שלא יהיה לו "אופי דתי". מזל טוב !!

מסיבת "בריתה" עצמה היא איננה ארוע דתי

לפחות לא לפי המקורות היהודיים הקדומים (אם כי ב"ספרים הקדושים" כתוב שלא אחת מחמירים בדינם של אלו שאינם מודים לאלוהיהם על הולדת הבת). לכן, לא כל כך ברור לי מה אפשר לעשות ב"בריתה" שלא יהיה דתי. להלן כמה רעיונות:
למנה ראשונה יוגש קרפצ'יו חזיר על מצע ביביי שרימפס מוקרם קלות בסורבה חלב-נאקות.
אם הארוע בשבת אפשר שאבי הבת יעמוד ליד המתג ויכבה וידליק ללא הפסקה את האורות.
את הכלה הקטנה המתוקה רצוי להלביש בבגדים העשויים צמר ופשתים יחדיו. אם בכל זאת בגלל תנאי מזג האוויר תאלצו להשתמש בבגדי כותנה, ראוי לבחור כותנה שגדלה בשדה שנחרש על ידי שור וחמור ו"לתפוס" שעטנז בהפוכה.
בדרשה המסורתית אפשר לשלב דברי כפירה בתחיית המתים (למשל: "מקובל לומר שתהיה תחיית המתים. איפה? שטויות. אין תחיית המתים ולית דין ולית דיין").
אחד האורחים יבוא באורח ספונטני על העריות (אחות אשת אביו, כלתו, אשת אמו, או בת גיסתו). נא להקפיד שתתבצע ההרעה בנוכחות עדים כשרים דווקא, ולהחמיר שההרעה היא "נשיקת איבר" לכל הפחות.
בברכת המזון לא! לכוון בשם הוי"ה - היה הוה ויהיה בשום אופן.
אם עד הארוע יבנה בית המקדש במהרה בימינו - המלצה שלי, הקטרת חלבים ואיברים מחוץ למקומם וזמנם! בהצלחה. המון אושר מן הבת ובכלל.

barr1969

New member
אסופה אישית שלך,

או שיש לך שותפים? שבעה כוכבים בסולם חוסר טעם.

uri80

New member
הקטע של אבי הבת שמכבה ומדליק את האור, דווקא

חביב ביותר. "שוב הדיסקו כאן"... תכל'ס, זו לא ברית אלא בריתה. לא חותכים שום דבר, אפשר להיות רגועים. זה לא ממש טקס דתי אלא יותר ארוע משפחתי.

מזכיר לי

את חבר שלי בישיבה, שהיה עושה לנו דיסקו.. עצם הרעיון מאד מצחיק וכשאתה מדמייןאותו , זה עוד יותר מצחיק

אבזץ

New member
סליחה? מה את מזיינת ת'שכל?

אהבתי כל מילה שלו. נקרעתי מצחוק, וזו מצווה גדולה להיות בשמחה, מצווה הבאה בעבירה. מספיק להיות נחמדים, בכל מחיר, לכל זב-חוטם שלא יותיר כאן חותם, ולא בשום מקום אחר... קצת הומור - רצוי ומומלץ. והערות דידקטיות אינן במקומן - אם התחלנו לסדר מקומות. תודה.

דפקא אני מסכים אתה הפעם

במקום לשים איקונין של |מלך| ולכתוב מלך! מלך! ולהשתעל אחר כך, רצוי לקרוא, ולהבין שהשד אמנם אינו נורא כל כך, אבל הוא הוצא מקברו, שלא לומר הועלה באוב חזור והעלה. הניחו לשרימפס ולחזיר, זה לא מסחיק (כמו שאמר ההוא)

למעלה