מנשא בד ארוך

מרינהג

New member
מנשא בד ארוך

הקדמה:
...כשבני נולד (לפני 3.6 שנים) מה שהכרתי היה מנשא בד ארוך מטריקו: דק או עבה, עם אחוזי אלסטיות שונות.
כשהיה קטן + היה קיץ בחרתי באחד דק וכמעט 100% כותנה (עדיין טריקו), בגיל 3 חודשים עברתי לאחר עבה במיוחד וגם מאוד אלסטי והיה נפלא. ולקראת גיל שנה+/- עברנו לארגו.

היום בעיקר בפורומים בחול אבל א רק אני נחשפתי למנשאי בד שהם לא טריקו אלא מחומרים טבעים בלבד: כותנה, משי (אחוז מסוים מבד), פשתן וכו'.
נשים שמשתמשות אומרות שיש הבדל של שמיים וארץ בין אחד מטריקו לאחד שהוא לא. בביטוים מהסוג : "תעשי מתנה לגב שלך..."
ויש ביקורת חריפה על מנשאי בד טריקו.

מישהי כאן מכירה? משתמשת?
מאיפה מזמנים במחירים סבירים (זה מאוד יקר בלהתחשב שמדובר בכמה מטרים של בד בסה"כ)

ועוד שאילה לגבי תנוחות לרך הנולד:
בני ב2-3 חודשים ראשונים בעיקר היה בתנוחת עירסול כפי שהסבירו לי ב"צעד ראשון": ברכים וראש ואותו גובה +/- .: עוזר עם כאבי בטן, מחכה תנוחה עוברית...
באותם פורומים של מנשאי בד...טוענים שתנוחה זו ממש לא מומלצת כי היא סוגרת דרכי נשימה (נשמע לי הגיוני) והתנוחה המומלצת גם לרך הנולד היא אנכית בתנוחת קנגורו.
מדובר בהדבל גישות? או שגם בארץ ההמלצות השתנו ב3 שנים האחרונות? מה הנכון?

אני מוכרת לופי במצב כמו חדש

אם מעניין אותך, פרטים במסר.

אני לא עונה על כל השאלות, כי אני קצרה בזמן (מניקה ביד השניה כמו שכותבים כאן).

כאן נמחקה הודעה

מבקשת לשמור על כתיבה מנומסת ומכבדת.

ניסיתי קצת

גם אני השתמשתי כמוך במנשאי טריקו ואח"כ ילקוט (סאפי).
אח"כ ביקשתי מחברה שמשתמשת שתדגים והשאלתי ממנה מנשא בד ארוג (ככה קוראים להם בעברית) להתנסות.
כיוון שהילדה הייתה כבר מעל גיל שנה והולכת, בדקתי רק נשיאה על הגב.
אין מה להשוות לטריקו מבחינת התמיכה שהבד מעניק לגוף ולתינוק.
מצד שני אני קיבלתי את הרושם שאני ממש מסתרבלת עם הקשירות והילדה מאבדת סבלנות, אז חזרנו לילקוט (סאפי).
לקראת הילד הבא אני אשקול לקנות מנשא בד ארוג או מנשא סיני מאותו סוג בד כי אני בספק אם אני ארצה לחזור לטריקו.

את קוראת ברוסית? מכירה את minsa-ru.livejournal.com?
הבנות שם ממש "בקטע" של המנשאים הארוגים, את יכולה לשאול אם מישהי באיזורך משתמשת במנשא כזה ולבקש הדגמה.
לגבי מחירים, כן זה שערורייתי. אפשר לחפש אולי יד שניה וזה יותר זול ולכאורה אפילו עדיף כי הבד קצת מתרכך בשימוש.
הנושא של התנוחות מאוד לא ברור, אני קוראת המלצות לפה ולפה מגורמים שונים, יש מי שממליצים מאוד על הערסול ויש מי שמתנגדים לזה ממש, לי זה איכשהו אף פעם לא היה נוח אז נשאתי רק בתנוחה אנכית מגיל צעיר מאוד, בהתחלה רגליים בפנים אח"כ בחוץ...

מרינהג

New member
תודה על התשובה,

בדיוק בminsa.ru נחפשתי למנשאי ארוגים.
היתי שמחה לקרוא על זה בעוד מקורות...תוהה אם יש בארץ, מעבר ל10-20 בנות שכולן חברות בminsa.ru, עוד אישה אחת שמשתמשת במנשא ארוג?! ואם אין, למה?!

>>לגבי מחירים, כן זה שערורייתי.
מה שיותר שערורייתי שבנות שמשתמשות בהם ממש לא מסתפקות באחד, לפי פירסומים ביד שניה לכל אחת בין 10 -20 מנשאים בו זמנית!

yoyo10

New member
זה נקרא בד ארוך ארוג

ואכן לא ממולץ ויועצות מנשאים שמוכרות כאלה ממליצות על בטן לבטן עם רגלים בחוץ מהתחלה.
האמת אני בכלל לא מחזיקה מצעד ראשון ומרות שזמני אמרו ערסול הגדולים לא הסכימו ונראה לי אז הכי נכון בטן לבטן מהתחלה התברר שזה מה שלומדים בבית ספר הגרמני ליעוץ מנשאים
אני גם רציתזה מאוד בסופו של דבר קניתי מנשא סיני את הסאפי מאי

מרינהג

New member
תודה, כמה שאילות:

איפה את נחשפת למנשאים ארוגים?
מאיפה שמת על הבה"ס הגרמני ליועצות?
אני גם רציתזה מאוד
איפה התכוונת לרכוש?

<מנסה לאתר מקורות נוספים בנושא>

yoyo10

New member
לראשונה נחשפתי אחרי שהאמצעית נולדה

הייתה אז הדסה במודיעין שהחנות שלה נסגרה

ממנה למדתי וראיתי את המנשאים שם היא קיבלה את הכשרה שלה ביעוץ מנשאים
יש חנויות נספות שמשווקות את זה בארץ
בהריון האחרון הייתי בברלין אני ממש מצטערת שלא קניתי שם
http://www.topa-top.com/catalog/מנשא-בד-ארוך
כאן את יכולה לרכוש את המנשאים האלה לדעתי גם בלעלת האתר יש הסמכה מהבית ספר הגרמני למנשאים

מרינהג

New member
תודה,

אני מכירה את האתר-חנות, בעלת החנות אחת nחברות בminsa.ru.
וגם על הדסה שמעתי...

עדיין מעסיקה אותי שאילה למה הנישה הזו כל כך צרה...
גם ארגו עולה לא מעט כסף אבל אני ולא רק אני אני מניחה, רואים אנשים בארגו מסתובברים ברחובות!
לא כך עם מנשא ארוג. למה?!

מרינהג

New member
מקפיצה: אשמח מאוד לשמוע דעה בנושא מיועצות

מנשאים שכאן, אם יש כאן (פה היו...)?!

regvuv1

New member
נראה לי שלא תמצאי תשובה אחת

כמו בכל נושא אחר, זה עניין של אופנה, האדם המסויים ששואלים וכו'. (גם בקשר לשינה על הבטן/גב/צד התשובה של הרופאים משתנה כל שלוש שנים בערך) ולמה זה משנה לך בעצם? תעשי מה שנוח לך ומה שנוח לתינוק, אם את מפחדת שתנוחה מסויימת לא טובה לו - תשני לתנוחה אחרת, תגווני לו.
די ברור שקראת הרבה לפני ששאלת פה, תרכזי לעצמך את כל המידע שהשגת ותגיעי למסקנה מה נראה לך נכון - לא מה נראה ליועצת מנשאים כלשהי.

מרינהג

New member
מסכימה עם כל מילה,

זה נכון כמעט בהקשר לכל דבר בחיים ...
וכך אני נוהגת ברוב המקרים, גם הפעם.

למה אני שואלת?
כי מעסיקה אותי שאילה למה לרוב מנשאים אלו לא מוכרים בארץ (לא מכירה מצב בעולם..כנראה שגם לא, יש 6-7 חברות שמיצרות בכל העולם)?

בארץ אין המלצות מוגדרות

יש הממליצים על ערסול כתנוחה המועדפת לקטנטנים (אסכולת צעד ראשון ודומיו) ויש היום את האסכולה של בי"ס לנשיאת תינוקות בגרמניה שכפי שכתבת, בעד בטן לבטן מלידה.
הגישה האישית שלי, שמבוססת גם על התיעצות עם מגוון של אנשי מקצוע, היא שאין המלצה שנכונה חד משמעית לכאן או לכאן, שתי התנוחות יכולות להיות נהדרות, וצריך לראות מה נכון לכל תינוק והורה. יש הרבה תינוקות שלא אוהבים ערסול ואין שום טעם להציע ובטח לא להתעקש איתם על ערסול ויש תינוקות שמאד זקוקים לערסול, מאד קשה להם אם לא מערסלים אותם וגם יצא לי לראות תינוקות שהערסול היה מאד חשוב להם ככלי טיפולי.

לגבי הבדים הארוגים, יש להם בהחלט יתרונות רבים, למי שמתחברת לסגנון ומוכנה ללמוד לקשור אותם כמו שצריך. הם יקרים בגלל הבדים האיכותיים שהם עשויים מהם. "רק כמה מטר בד" בימינו זה מוצר מאד יקר ולא מדובר פה על בדים ב 20 ש' למטר מנחת בנימין אלא על בדים ארוגים באופן ייחודי שמקנה להם גמישות וחוזק משמעותיים לנוחות הנשיאה. מנשא בד ארוג יכול לשמש מגיל לידה עד סוף תקופת הנשיאה ולכן מאפשר לוותר על רכישה של מנשאים נוספים, ככזה הוא לא עד כדי כך יקר. ובכל אופן הם לא יקרים יותר ממנשאי הילקוט...

מרינהג

New member
תודה על תשובה

אני אחדד כמה נקודות ..., אשמח אם תוכלי לתרום מהניסיון והידע שלך:

1. לפי אסכילה של בי"ס הגרמני, אחד ממנשאים מומלצים הוא מנשא צד(מכירה?) - לי בתור מתרגלת יוגה מין השורה ברור שזה ממש גרוע ליולדת, וגם לאימא של תינוק/פעוט...זו המלצה לא סבירה למי שמבין טיפה בפיזיולוגיה..
בנוסף מנשאי בד ארוג ארוך לרוב לא ממש ארוכים יש גם 3 מטר, לרוב 4.5 (ולא מדובר במנשאים לנשים קטנות בלבד...), והקשירה בהתאם, אין קשירה כפולה, כלומר אין קונטרה תמיכה בגב. מאחת מבנות הבנתי שזה לא כל כך פיזיבילי עם מנשא ארוג, גם יותר ארוך, לבצע קשירה כפולה.
תוהה אם לא מדובר בטרנד מזיק כמו בייבי ביורן...
מה דעתך?

2. יתרונות תנוחת הערסול למדתי. על חסרונות כמובן שלא :), לפחות לא בשלב שהשתמשתי בה. יש? באמת סוגרת פתח אויר? גב מעוגל לא טוב?

3. תנוחה אנכית קשיחה לתינוק בין 0- חודשיים - מרגיש לי (אנני אשת מקצוע רלוונטי) נגד הטבע ופיזיולוגיה ...קשה לי להסביר את זה במילים..שילוב של ראש כבד, שרירי צווארוגב לא מפותחים ועוד ...מה דעתך?

מראש תודה

yoyo10

New member
כמה תשובות

אנחנו לא המצאנו את הגלגל חברות שבטיות נושאות את התינוקות שלהם דורות על גבי דורות מחקירה באינטרנט לא ראיתי כמעט באף חברה שבטית נשיאה בעירסול ברוב המקרים הנשאיאה היא אנכית לרוב על הגב לפעמים רואים קצת צד גם באפריקה גם באסיה וגם בדרום אמריקה
הבד הארוג מאוד תומך באמא המשקל הוא לא רק על הכתפים או הגב הוא גם על המותן יש חלוקת משקל טובה
כמו שורית כתבה תינוקות רבים אינם מעונינים בתנוחת ערסול זאת אומרת שהם יודעים מה טוב להם ויש תינוקות שרוצים רק להתערסל לדעתי צריך להיות קשובים לתינוק
לגבי שרירי הצאוור המנשא תומך בתינוק ועוטף אותו התינוק לא צריך להחזיק כלום זה מה שפזיולגי במנשאים האלה

מרינהג

New member
מסכימה, לא המצאנו,תנוחת עובר (balasana pose )

אני מניחה שזו התנוחה שכונלו רוצים להשיג עבור תינוקות בגיל בין 0-2/3 חודשים, בין אם בשכיבה על הגב (מעוגל בעירסול..) או אנכית.
וזה מאוד הגיוני... הנקודה היא תמיכה בראש.

במנשא בד ארוך מטריקו בתנוחת אנכית המנשא תומך גם בראש שנמצא בפוזיציה קשיחה על ידי אחת הרצועות.
גם בתנוחת עירסול משיגים את אותה תנוחת עובר רק לא אנכית וגם עם תמיכה לראש. ההבדל רק בכוון של הראש. בעירסול אין צורך וגם אפשרות לכוון את הראש לאחד הצדדים, בתנוחה אנכית כן מכוונית את הראש.

אבל! במנשא ארוג אין תמיכה לראש, רק לצוואר (אין לי מוגש אם מדובר במגבלות בד לא אלסטי או רק עניין של לתנוחות מומלצות/פופולריות).
תוהה אם זה מספיק במיוחד בהליכה טבעית של האם...

<השיחה שלנו (של כולנו) מאוד עוזרת להבנתי, מקוה שזה יתרום לעוד אנשים.>

yoyo10

New member
הצוואר מחזיק את הראש וזה תמוך

האמת ל3 הילדים שלי תנוחה אנכית התאימה אולי בגלל שלא הייתה להם בעית החזקת ראש איך שהם יצאו מהבטן הם החזיקו את הראש לבד יפה אני זוכרת איך הייתי בשוק שהבכור היה בן כמה דקות והחזיק את הראש מצויין עם הגדולים הייתי עם המנשאי טריקו עם הקטנה הייתי עם סיני והיא שאנאה את זה שזה מכסה לה את הראש
בהתחלה זאת הייתה ממש בעיה עד שהראש שלה יצאה

מרינהג

New member
ע"י ניסוי קטן סוף סוף הבנתי את זה, תודה

נשארה רק שאלת סקרנות: למה מנשא בד ארוג ארוך לא מוכר/לא פופולרי בארץ?

למעלה