תשובות
1. מנשא צד מתאים בעיני רק לאמהות שאין להן בעיה עם חוסר הסימטריה, ורק לנשיאות קצרות או לשימוש בחודשים הראשונים עם תינוקות קטנים וקלים יחסית. בעיני זה מנשא מעולה כמנשא נוסף ומשלים למנשא סימטרי כלשהו (ילקוט/סיני/ארוג). אם כי מכירה אמהות שגידלו ילדים מלידה ועד גיל גן במנשא צד בהנאה מרובה. באופן אישי נשאתי את הגדול שלי במנשא צד למשך קרוב לשנתיים והיה לשנינו נהדר.
לגבי מנשאי הבד הארוג, אני לא מומחית במנשאים האלה אבל אני מכירה משתמשות כבדות מאד שמעדיפות את הבד הארוג על פני ילקוטים וטוענות חד משמעית שחלוקת המשקל יותר טובה, ומדובר בנשים שיודעות היטב מה זה מנשא נוח וחלוקת משקל נכונה. כל מנשא אפשר לקשור לא נכון, מנשאי בד ארוג דורשים רמה גבוהה של מיומנות כדי להשיג את הנוחות המקסימלית וזו הסיבה העיקרית בעיני לכך שהם לא פופולריים בישראל, כי ישראלים לא אוהבים לעבוד קשה (הסיבה העיקרית השניה היא האקלים).
להגיד על מנשאי בד ארוג שהם טרנד מזיק כמו בייבי ביורן- וואלה, לא ממש מבינה איך הגעת לזה...
2. חסרונות של ערסול- בערסול לא נכון כשהמנשא רפוי מדי יכול להווצר מצב שהסנטר של התינוק שוקע לכיוון החזה וזה מקשה על הנשימה. זה יכול אגב לקרות גם בתנוחת בטן לבטן אם המנשא רפוי מדי. לתינוקות עם ריפלוקס הערסול מחמיר את הצרבת. וחשוב בערסול להקפיד שהרגליים יהיו בפישוק, כמו במעין ישיבה מזרחית, ולא ישרות, כדי שמפרק הירך ישאר בזוית הנכונה.
3. כמו שכתבת בתגובה אחרת בשרשור, הרעיון הוא להשאיר את התינוק בכל מקרה בתנוחה העוברית המכורבלת, מה שמשתנה הוא רק הזוית של הגוף שלו כנגד הגוף של הנושא. הראש אמור כמובן לקבל תמיכה בהתאם לצורך. תנוחת בטן לבטן במנשא דווקא חשובה בעיני כי היא עוזרת לתינוקות לחזק את שרירי הצוואר ונותנת קונטרה לעובדה שבימינו רוב התינוקות שוכבים רוב הזמן על הגב. אבל שוב, אני מאמינה מאד בתחושות בטן של אמא, מי שמרגישה שלא נכון לתינוק שלה להיות זקוף בהחלט יתכן שהיא צודקת.