מנשא בד ארוך

yoyo10

New member
דעה אישית בלבד

אנשים כאן אוהבים דברים פשוטים לא מסורבלים אינסטנט כאלה
והקשירות של המנשאים האלה מורכבות מאוד

בד ארוך ארוג זה מנשא למתקדמים

וכנראה שכאן בארץ הקודש אנחנו לא כאלה

Manty

New member
כי הוא חם מידי לארץ

לי היה מנשא בד ארוך ארוג עם הקטנה שלי, ילידת פברואר והוא היה נפלא לחודשים הראשונים עד שהתחיל להיות חם (סביבות יוני~יולי). בארץ, עם הקיץ הארוך (מי אמר חמסינים בפברואר
), יש חלון מאד קטן בו אפשר להתלבש במנשא הארוג מבלי להתבשל..

מרינהג

New member
יש מסוגי בד שונים

100% כותנה, או עם משי, או עם פשטן, או צמר (אולי היה לך מצמר?) ועוד ...
עובי חוט שונה, כמויות של חוטים שונה...
יש שיותר מתאימים לקיץ, גם ישראלי(בטוח יותר מבד שבחלקו סינטטי - אני זוכרת שהיתי מוצאה את הבן שלי רטוב ממנשא טריקו) ויש שמתאימים לחורף ברוסיה...
בקיצור עולם שלם...

הוא יותר חם ממנשא כריכות אלסטי?

לא נראה לי...
החכמה בארץ זה ללדת בחורף

כל מנשא שמצמיד אלייך את התינוק חזק חזק בחודשים הראשונים הוא בלתי נסבל בקיץ הישראלי.

אוליב י

New member
גם מנשא כריכות אלסטי חם

ולכן שני ילדי שנולדו בקיץ הפסידו, הם היו בטליה מההתחלה כי לאמא שלהם חםםםם
ושני ילדי שנולדו בחורף הרויחו גם את הבדארוך הארוג וגם את הכריכות האלסטי, ועד הקיץ כבר היו גדולים מספיק ליאמו.

מצטרפת רק לגבי תנוחת הערסול

במרכז אמריקה ראיתי תינוקות (גם פעוטות אגב) שנישאים על הגב ומלפנים בערסול
במנשאי צד הרבה יותר מאשר בתנוחות זקופות.
מצרפת את אחת התמונות - צולמה בטיול בגוואטמלה ב97.

תשובות

1. מנשא צד מתאים בעיני רק לאמהות שאין להן בעיה עם חוסר הסימטריה, ורק לנשיאות קצרות או לשימוש בחודשים הראשונים עם תינוקות קטנים וקלים יחסית. בעיני זה מנשא מעולה כמנשא נוסף ומשלים למנשא סימטרי כלשהו (ילקוט/סיני/ארוג). אם כי מכירה אמהות שגידלו ילדים מלידה ועד גיל גן במנשא צד בהנאה מרובה. באופן אישי נשאתי את הגדול שלי במנשא צד למשך קרוב לשנתיים והיה לשנינו נהדר.
לגבי מנשאי הבד הארוג, אני לא מומחית במנשאים האלה אבל אני מכירה משתמשות כבדות מאד שמעדיפות את הבד הארוג על פני ילקוטים וטוענות חד משמעית שחלוקת המשקל יותר טובה, ומדובר בנשים שיודעות היטב מה זה מנשא נוח וחלוקת משקל נכונה. כל מנשא אפשר לקשור לא נכון, מנשאי בד ארוג דורשים רמה גבוהה של מיומנות כדי להשיג את הנוחות המקסימלית וזו הסיבה העיקרית בעיני לכך שהם לא פופולריים בישראל, כי ישראלים לא אוהבים לעבוד קשה (הסיבה העיקרית השניה היא האקלים).
להגיד על מנשאי בד ארוג שהם טרנד מזיק כמו בייבי ביורן- וואלה, לא ממש מבינה איך הגעת לזה...

2. חסרונות של ערסול- בערסול לא נכון כשהמנשא רפוי מדי יכול להווצר מצב שהסנטר של התינוק שוקע לכיוון החזה וזה מקשה על הנשימה. זה יכול אגב לקרות גם בתנוחת בטן לבטן אם המנשא רפוי מדי. לתינוקות עם ריפלוקס הערסול מחמיר את הצרבת. וחשוב בערסול להקפיד שהרגליים יהיו בפישוק, כמו במעין ישיבה מזרחית, ולא ישרות, כדי שמפרק הירך ישאר בזוית הנכונה.

3. כמו שכתבת בתגובה אחרת בשרשור, הרעיון הוא להשאיר את התינוק בכל מקרה בתנוחה העוברית המכורבלת, מה שמשתנה הוא רק הזוית של הגוף שלו כנגד הגוף של הנושא. הראש אמור כמובן לקבל תמיכה בהתאם לצורך. תנוחת בטן לבטן במנשא דווקא חשובה בעיני כי היא עוזרת לתינוקות לחזק את שרירי הצוואר ונותנת קונטרה לעובדה שבימינו רוב התינוקות שוכבים רוב הזמן על הגב. אבל שוב, אני מאמינה מאד בתחושות בטן של אמא, מי שמרגישה שלא נכון לתינוק שלה להיות זקוף בהחלט יתכן שהיא צודקת.

מרינהג

New member
תודה, אבל

1.
>>מנשא צד מתאים בעיני רק לאמהות שאין להן בעיה עם חוסר הסימטריה
יש כאלה? ואם יש מה סיבה ליצור אי סימטריה בגוף?
בעיני זה ממש מזיק לכל יולדת (יולדת == אישה במשך שנתיים ראשונות מהלידה), במיוחד ישר אחרי לידה כשהורמון גמישות עדיין מאוד גבוה ואיברים פנימים לא חוזרו עדיין למקומם...לזה התכוונתי לגבי טרנד מזייק.

>>מנשאי בד ארוג דורשים רמה גבוהה של מיומנות כדי להשיג את הנוחות המקסימלית וזו הסיבה העיקרית בעיני לכך שהם לא פופולריים בישראל, כי ישראלים לא אוהבים לעבוד קשה (הסיבה העיקרית השניה היא האקלים).
לגבי סיבת אקלים- לא סביר. תראי תגובה למעלה בשירשור.
יש אימהות בארץ שממש נאבקות על הנקה, שלא מחפשות חיים "קלים", קשה לי לאמין שזו הסיבה כשמדובר על מנשא מבד טבעי נושם עם חלוקת משלק טובה...לא ניסיתי, אבל מניחה שהנחיות קשירה לא בהרבה יותר מסובכות מקשירה מנשא בד ארוך מטריקו שהוא מאוד פופולרי בארץ.

2. מה שציינת זה לא חיסרונות עירסול...תוך כדאי הדיון וניסוי פשוט (לתמוך עם כף יד בצוואר...) הבנתי שהבדל בין שני תנוכות עובר הוא בתמיכה בראש, בבטן לבטן, יש קונטרה תמיכה: מאחור ע"י בד, מקדימה על ידי בית חזה של האימא...בעירסול אין תמיכה מקדימה ואז תוך כדי הליכה יכול לקרות מה שציינת גם עם הבד מתוח...
>>חשוב בערסול להקפיד שהרגליים יהיו בפישוק
ברור שלא ישרות - זה לא תנוחת עובר, אבל למה בפישוק?

yoyo10

New member
בד ארוג הרבה יותר מסורבל לקשירה

מהטריקו יש בו גם מגוון גדול יותר של תנוחות
ולגבי הטריקו הרבה נשים גם מפחדות מהקשירות שלו קונות מנשאים כמו שרון דרור צמד לופי לופיקס וכו' על מנת לא להתעסק עם קשירות

קשירה של בד ארוג הרבה יותר מסובכת

מקשירה של בד טריקו, ובשנים האחרונות גם הבדים הארוכים מטריקו הרבה פחות מבוקשים מאז שיש מבחר של מנשאי בד אלסטיים בלי קשירות בכלל, שלהם יש ביקוש ענק. בתור מישהי שמוכרת מנשאים כבר 6 שנים יש לי מושג קלוש על מה שאמהות ישראליות מעדיפות ולא מעדיפות... האמיני לי שזו הסיבה

לגבי הפישוק (בערסול ובכלל), ממש בשתי מילים, זה כדי לשמור על הזוית הנכונה של מפרק הירך ולמנוע מצב של התקבעות של המפרק בזוית לא נכונה במקרה של פריקה.

לא הבנתי, את בעד או נגד בדים ארוגים?...

בכל מקרה, יש היום בארץ לא מעט משווקות של בדים ארוגים שמוכרות אותם ומלמדות להשתמש בהם, כך שהם נגישים למי שזה מה שמתאים לה וזה מה שחשוב.
ודבר נוסף הוא שהחברות שמייצרות בדים ארוגים הן לא חברות ענק עם תקציבי פרסום ושיווק גדולים וזו עוד סיבה שהם פחות מוכרים.

מרינהג

New member
ברור שבעד חוץ מכמובן דברים שאני נגד

:מנשאי צד, קצרים ללא תמיכה אופטימלית...
עבור ילד הבא אני בטוח אקנה, מקוה שרק אחד

מנשאי צד ומנשאי בד ארוג הם 2 דברים שונים

חוץ מזה שיש חברות שמיצרות מאותו אריג גם מנשא ארוך וגם מנשא צד, אין קשר...

אז אני אוסיף עוד משהו לדיון

לגבי מנשאי צד קצרים:
יש להם מקום לנשיאות קצרות של ילד שכבר הולך ורוצה "לבד לבד" עד שהוא מתעייף ומבקש ידיים, ואז שוב מבקש לרדת וכך הלאה.
לי היה לא נוח להעמיס פעוטה בת שנה וחצי כל פעם על הגב ולהוריד ולהחזיר, אז קניתי מנשא טבעות בנוסף. בסה"כ התנוחה היא זהה לתנוחה של ילד שמחזיקים יושב על המותן, ואמהות עושות את זה בלי סוף.
עוד יתרון - המנשא הקצר יכול להשאר תלוי על האמא בזמן שהילדה מסתובבת, להבדיל מרוב הסוגים האחרים.
יש עוד אביזר שמתאים לשימוש הזה והוא מושב מותן (hip-sit) אבל הוא תופס יותר מקום בתיק ומחייב ממך להמשיך להחזיק את הילד ביד אחת, לעומת מנשא צד שמפנה את שתי הידיים.
בקיצור, יש לו את השימושים שלו, הוא לא מחליף (לדעתי) מנשאים אחרים שמתאימים לטיולים ארוכים.
וככה הגעתי לשלושה מנשאים והוכרזתי רשמית כשרוטה

מרינהג

New member
ללא קשר לסיבות שימוש, אני נגד...

תמיד אפשר למצוא פיתרון בריא: אצלנו עגלה וארגו על הגב.

לגבי שרוטה: אם מוסיפים כל פעם עוד מנשא שמתאים לגיל זה הגיוני (גם לי היו 3: 2 בד ארוך וארגו),
בנות שהכרתי, קונות עשרות! מנשאים....

yoyo10

New member
לי יש צד מבד ארוג עם טבעות

הוא שימש אותי עם האמצעית שהייתה בת שנה + לגיחות קצרות מהאוטו
הפעם הגב שלי במצב פחות טוב ניסיתי עם הפיצית ופשוט כאב לי הגב גם בגיחות קצרות מאוד אני מעמיסה על הגב ביאמו

JoIIy Roger

New member
גם לי יש כזה

מנשא של מילגה מבד ארוך כאורך הגלות.

יש לי גם מנשא רינג.

תמיד חוזרת למנשא המערבי וגם זה בקושי.
בסיבוב הנוכחי השתמשתי ברינג המון עד גיל ארבעה חודשים. פעמיים במנשא הארוך ופעם אחת במערבי.
הרינג היה לי הכי נוח מבחינת משקל. אני מקבלת כאבי גב.

למעלה