מנצ'סטר

• פותח הנושא Rpink
  • פורסם בתאריך

Rpink

New member
מנצ'סטר

שלום לכולם, ותודה על הפורום הנפלא הזה. אני ובעלי מתעתדים לעבור למנצ'סטר יחד עם הבת שלנו. יש לי משפחה שם אך אשמח לשמוע מאלו ממכם שעברו וגרים שם על החויות שלכם, מי עבר מטעם עבודה כלשהיא ומי עבר "על חשבונו" ועד כמה זה היה קל/קשה ביחס לחיים בארץ, עלות מחייה ורמת חיים בכלל. ולמה עברתם? אם נעבור, נעשה זאת לבדנו ללא סיוע מעבודה כלשהי ואנו מתלבטים רבות. אני יודעת כי אין טעם לנסוע בשביל "לעשות מכה" כי זה ממש לא כך וההכנסות די דומות לאלו שבארץ (ממה שראיתי) כמו גם ההוצאות שמשתנות. אך זו חוויה ומצד שני אנו מחפשים הזדמנויות לשיפור רמת החיים שלנו. אך זהו צעד גדול ומפחיד ואשמח לשמוע רשמים והתרשמויות. יש לי דרכון בריטי ומשפחה שם, אך אשמור על אזרחות כך שמיסים נמשיך לשלם בארץ וכד' (לפי אמנת המס כמובן). תודה רבה ויום נהדר :)

Woking

New member
ככה

לפי אמנת המס את תשלמי מיסים בבריטניה. אמנת המס מונעת כפל מס, כלומר את לא צריכה לשלם *גם* בישראל. מה שכן, אם המס נמוך יותר בבריטניה, וברור שזה המצב, את אמורה לשלם את ההפרש לממשלת ישראל, אם וכאשר את מחליטה לחזור לישראל. בפועל אף אחד לא עושה את זה. אתם יכולים להמשיך לשלם מינימום לביטוח לאומי בכדי לשמור על הזכויות, אבל אחרי חמש שנים יבעטו אותכם החוצה בכל מקרה. אני יכול להגיד לך שבריטניה בהרבה מובנים הרבה יותר יקרה מישראל, אבל בשיקלול כל הגורמים, לדעתי ההכנסה הפנויה שתשאר לכם תהיה גדולה יותר. זה בגלל שהמיסים נמוכים יותר, המשכורות גבוהות יותר, וגם יש יותר עזרה מהמדינה כשזה מגיע לילדים: למשל אין מע"מ על בגדי ילדים (וזה עושה הבדל גדול), יש קצבה החל מהילד הראשון, חו"ח לא משלים על מרשמים לילדים וכו' וכו'. השאלה הקריטית היא מציאת עבודה. אם יש לך משפחה שם זה כבר טוב, כי הם יכולים לעזור לך קצת בהתמקמות (כמו איפה כדאי לגור, איך מוצאים דירה וכו'). ההתחלה היא קצת קשה, כי הרבה דברים לא מוכרים והמערכת עובדת אחרת, אבל שוב, משפחה כאן יכולה לעזור מאוד בדברים כמו עיצה או אינפורמציה. צריך רק לזכור שלגור במדינה זה אחרת מאשר לעבור למדינה, ולכן אפילו העיצה שבאה מהכוונה הכי טובה יכולה לפעמים לא להיות הכי טובה בפועל. אני הייתי ממליץ לך לפנות גם לקונסוליה ולבקש אינפורמציה. למשל בכל הקשור להסדרת ויזות לבעלך ולבתך (אולי כבר עשית את זה). הנה גם לינק שיכול לעזור: http://www.direct.gov.uk/en/Governmentcitizensandrights/LivingintheUK/DG_4000140 . אחת החוויות המתקנות הכי חזקות שיש לי מהמעבר לבריטניה זה העובדה שהשירות הציבורי כאן באמת עובד בשביל האזרח. זה לא שלא תתקלו בבירוקרטיה, ופה ושם בפרצוץ חמוץ, אבל בגדול, כשאומרים public service, מתכוונים לזה.

Rpink

New member
תודה

הי, תודה על התשובה המהירה והמפורטת. גודל ההכנסה הפנויה חשוב ביותר ואנו סה"כ מעוניינים לשפר את מעמדנו מכל הבחינות למרות שאנו עוזבים את ארץ השמש החמה (כפי שאומרת לי משפחתי כל הזמן - והם לא מבינים למה...). לפי מה שראיתי המשכורות דווקא נמוכות יותר ממה שאנו מרוויחים כעת (בהינתן תשלום הפרש המס לישראל), אך לא באופן משמעותי. כמה זמן אתה שם? מה הניע אותכם לעבור? אתה מתכוון להישאר?

Woking

New member
שוב

אף אחד לא משלם את הפרש המס. לפחות לא מישהו שאני מכיר. אני לא יודע באיזה תחום אתם עוסקים, אז קשה לי לדעת מה המצב בתחום השכר. מנצ'סטר היא עיר גדולה וחשובה, אבל מצד שני עליות המחיה בה נמוכות משמעותית מלונדון למשל, אז המשכורות בהתאם. השאלה היא גם מדוע בחרתם מנצ'סטר. אני מניח שבגלל המשפחה, אבל אולי מקום אחר יציע אפשרויות תעסוקה משתלמות יותר. כמו-כן, אולי אתם רוצים לקחת את איכות מערכת החינוך בתור שיקול איפה לחיות. היתרון שלכם הוא שאתם יכולים לבחור איפה לחיות, כי אתם ממילא עוברים. אני חי בבריטניה כבר מעל 10 שנים. באתי בשביל ההרפתקאה ונשארתי בגלל השירות. לישראל אני לא חוזר, אפילו לא בתוך ארון, אבל זה עניין אישי. מה שבטוח, אף אחד לא חי בבריטניה בגלל מזג האוויר, למרות שקיץ בישראל זה גם לא א-גרוייסע מציאה. השאלה היא מה אתם מחפשים בחיים. יש כאלו שטוב להם בישראל ויש כאלו שטוב להם יותר מחוץ לישראל. אני אישית מעדיף לחיות בחברה קצת יותר מאורגנת ותרבותית, במדינה עם תחזוקה יותר טובה ופחות בעיות פוליטיות. אבל אני זה לא את. השאלה היא מה את, או יותר נכון אתם, מחפשים. אם זה רק לשפר את המצב הכלכלי, אז הייתי מציע לכם לחשוב שוב על כל העניין. לעבור מדינה זה אומר הרבה קשיים והרבה ויתורים, ובטווח הקצר, יכול להיות שגם כלכלית זה לא ישתלם.

Nobilis

New member
וגם בשירות...

בריטניה לא חזקה. בלי להיכנס למגזר הציבורי, במגזר הפרטי השירות מתחת לכל ביקורת, וזה משהו שכמעט כל מי שחי כאן מסכים עליו (לא חסרים שירשורים על זה). כיף כאן, אבל חסרונות לא חסר. זה עניין של בחירה אישית.

jonbaum

New member
איפה בעולם אין חסרונות?

אני לא חושב שיש מקום כזה (כי אם היה כולם היו נוהרים אליו)

זה היה חסרון אם היו נוהרים אליו

ואז לא היה לך מקום ללא חסרונות. אחד הדברים הראשונים שאני אומר למי שחושב על הגירה זה שאין מקום מושלם. ככל שאתה גר יותר זמן במקום מסויים אתה לומד להכיר יותר את החסרונות שלו (חוץ מההורים של רדגאסטה, הם מורידים לי את הראש כל פעם שאני מדבר על פגם בממלכה המאוחדת).

Woking

New member
כנראה שישראל באמת השתפרה בעשור האחרון

כי אין לי דוגמא אחת שבה קיבלתי שירות טוב יותר בישראל. יכול להיות שזה עניין של גישה. מהנסיון שלי למדתי שבבריטניה אם אתה מבקש את מה שמגיע לך, ורק מה שמגיע לך, אז זה בדיוק מה שאתה מקבל. בישראל אתה צריך להלחם גם על מה שמגיע לך. הבונוס זה שאתה יכול להשיג גם דברים שלא מגיעים לך. כמובן שכל האמור לעיל לא חל על חברות שהעבירו את שירות הלקוחות שלהם להודו (מי אמר NTL ולא קיבל). אה, כן, וגם לא על BA. אבל חוץ מזה אין לי תלונות. העניין הוא שאם באמת הייתי מוטרד מ-NTL הייתי יכול לעבור לאחת מהרבה חברות מתחרות. כנ"ל BA. שירות ציבורי יש אחד, ואת זה אי אפשר לקחת מהבריטים, כי על זה הם בנו אימפריה.

באמת יש אלטנטיבה ל-BA?

זה לא ממש נכון. האלטרנטיבה קיימת אם אתה מוכן לשלם הרבה יותר או אם אתה מוכן לטוס בימים ושעות שבהם אף אחד לא טס. יש יתרונות ב-BA, מה שאין ל-BA בכלל זה שירות לקוחות. אגב, היה לי נסיון מאד חיובי עם ביטוח לאומי בישראל. אולי זה היה מקרה פרטי אבל בכל זאת היתה אדיבות ויעילות בלתי צפויה.

Woking

New member
אני חושב שחוויות של שירות טוב בישראל

קשורות בעיקר לציפיות נמוכות. בישראל כשמישהו מתחיל משפט ב"אדוני" אתה היודע שהנה הוא הולך לנזוף בך. באנגליה אנשים שיכולים להיות אבא שלי אומרים לי sir, רק בגלל שאני לקוח. ברור שזה לבדו לא הופך את השירות לטוב יותר (כי גם שירות הלקוחות של NTL מקפיד לקרוא לי sir, אבל זה תמיד בא לפני הסבר פתלתל למה הם לא יכולים לעשות את מה שאני מבקש). העניין הוא שנתינת שירות זרה לתרבות הישראלית (אני לא פראייר של אף אחד!), בעוד שהיא ingrained בתרבות האנגלית.

stevie1

New member
מי אתה ומה עשית עם ווקינג?

אני מופתעת ממה שאתה כותב על השירות, אני דווקא חושבת שתודעת השירות פה, בבריטניה, מזעזעת. שלא לדבר על זה שנקודת המוצא כאן היא שתמיד הלקוח לא צודק - קודם תוכיח שאתה בסדר, אחרי זה יאמינו לך. פפפפפפףףף.... דוגמא מאתמול - אנחנו צריכים שספק הגז שלנו יבצע עבורנו איזו שהיא פעולה. נקבע תור לאתמול אחרי הצהריים, pm. האיש לקח חופש מהעבודה, כי צריך שיהיה שם מישהו להסביר ולהראות. בערך ב-11.30 הוא מגיע (זה בבית החדש) ומוצא פתק מהנל שהם היו ב-9.25. טלפון ארוך לספק (זה כי המתנתי בתור עם מוזיקת מעליות לפחות 5 דקות, ואז הצטרכתי לתת את כל פרטי המזהים, כולל מידת נעליים), מגלה שמישהו עשה פשלה - נציג השרות כתב אצלם ברקורד אחה"צ, ובמחלקה הרלוונטית כתבו בוקר. מי טעה לא ברור כרגע. הם אפילו לא התנצלו, שלא לדבר על להחזיר את עלות יום החופש (אבל את זה הם עוד יחזירו לי, אין להם מושג עם מי הם הסתבכו
)

Woking

New member
נו, מה המסקנה?

לא לגור במנצ'סטר. ברור שיש תקלות, וכתבתי שלפעמים נתקלים בפרצוף חמוץ. אני לא יודע איפה יש "שירות טוב". בטח שלא באמריקה. תנסי לבקש באמריקה משהו שלא כתוב ב-script, ומיד תתקלי בשתי עיני עגל. בסופו של דבר מי שנותן שירות הוא לא בוגר תואר שני, ולא מקבל משכורת של שחקן כדורגל. בכלל לתת שירות זה עבודה לא הכי סימפטית בעולם, ותאמיני לי שלא היית רוצה אותי בתור לקוח שלך (ואני מתרשם שגם לא להיפך). על עבודה בשירות לקוחות בישראל אני בכלל לא רוצה לחשוב. בגדול, הנסיון האישי שלי הוא שהשירות כאן יותר טוב. ואני רוצה לחזור ולומר, שהדבר העיקרי הוא השירות הציבורי, ומי שילכלך על Her Majesty's Public Service יסתבך איתי!

stevie1

New member
טוב נו

השירות הציבורי הוא בסדר אבל זה רק כי כשאתה מגיע למישהו שם, הוא שמח לראות או לשמוע ממך כי סופסוף יש לו מה לעשות

jonbaum

New member
שירות טוב מקבלים ביפן

למשל כשבאו להתקין אצלי בבית מזגן, הבחורצ'יק כיסה את הרצפה באיזה 4 סדינים שחס וחלילה הוא לא ילכלך משהו. כשהוא סיים את העבודה הוא קיפל את הסדינים בזהירות כך שלא נפל פירור אחד של אבק על השטיח, ואז הוא הוציא מארגז הכלים שלו שואב אבק נייד וניקה לי את כל החדר. לזה אני קורא שירות.

גם בבריטניה

אמנם לפני 12 שנים (איך הזמן טס כשנהנים!). בקארדיף באו מ-BT להתקין לנו עוד קו. הטכנאי בא בדיוק בזמן, העביר את החוטים בזהירות כזו שאם לא הייתי יודע שם שם לא הייתי שם לב אליהם, ובסוף ביקש שואב אבק ושאב את כל המדרגות.

jonbaum

New member
האמת היא שגם באירלנד

לפני כמה שנים הפכנו את עליית הגג לחדר (מה שנקרא attic conversion). העבודות נמשכו בערך 10 ימים והיה סיוט מתמשך. כל הבית התמלא בכמויות בלתי נתפסות של אבק וליכלוך, ומה שהדהים אותנו היה שכל ערב, לפני שהפועלים הלכו הביתה הם ביקשו שואב אבק ובילו 45 דקות בנקיונות.

חוצפנים

בפעם הבאה תלמדו שכשמזמינים מישהו הביתה לוקחים 3 ימים חופש רק למקרה שהוא יבוא יום לפני/יום אחרי. בכלל באנגליה רוצים שתיקח חופש כל הזמן. בשביל להגיד לך כמה יעלה לנקות לך את הרדיאטורים רוצים לקבוע פגישה, בשביל חלונות חדשים צריך פגישה וכדי שאיזה גולם מוחלט יראה לי תמונות של קונסרבטורי ואח"כ לא יהיה בטוח מאיזה צד נפתח המטר ואם המחיר שלו כולל בסיס, צריך פגישה.

stevie1

New member
שלא לדבר על זה

שאם יש לך איזה ג'וב למישהו מסקטור הבנייה (על רבדיו), זה כאילו עושים לך טובה ולא משהו שאתה משלם עליו

למעלה