מנצ'סטר

• פותח הנושא Rpink
  • פורסם בתאריך

Woking

New member
כאילו, ברור!

אבל מה את מעדיפה: בילדר או שיפוצניק? כאילו שלהתעסק עם החברה האלו בישראל זה תענוג גדול. וחוץ מזה, לא מזמן מישהו הניח לי כמה מרצפות בשביל להרחיב את הפטיו. אז שילמתי לו כמו למנתח עינים, אבל הוא עשה עבודה טובה, השאיר את השטח נקי ומסודר, ואפילו אמר תודה כשהגשתי לו תה. אבל תלכי למשל לרופאים, ולא משנה כרגע, שרוב הסיכוי שבבריטניה לא תזכי להגיע למועד שבו נקבע לך התור, אבל אם תגיעי (לא תגיעי, אבל נניח), אז ה-bed side manners של הרופא הישראלי הם פשוט לא קיימים (וזה שוב קשור לזה שבישראל רוב הרופאים מגיעים בעצמם לטיפול במיון אחרי מפגש עם הפציינטים).

חמנמן

New member
For every action, there is an equal and oppos

אני חושב שהכל זה ענין של גישה ויחס, הניסיון שלי מלמד כי כנגד מתן יחס טוב, ברוב המקרים מקבלים יחס זהה חזרה. בשבועיים האחרונים אני עסוק במשהו שקשור להורים ולמשפחה, אני נתקבל ביחס מדהים מצד גורמים ביורקרטים שונים בישראל(מוניציפלים - 2 עיריות שונות, שלטונות מ"ה, ב"ל (היחס שם יותר טוב מבמגזר הפרטי) ומשרדי ממשלה שונים). ואותו יחס טוב אני גם מקבל מ-3 גופים שלטוניים בארה"ב, פדרלי, גוף של המדינה והמחוז, וכן יחס טוב מהשלטנות האנגליים, כאשר התקשורת עם הגורמים מחוץ לישראל התקשורת מתבצעת במייל וטלפונים. ומוסר השכל, בביקורי האחרון בדבלין, בתי הסבה את תשומת לבי כי כל הנוסעים כאשר יורדים מהאוטבוס אומרים תודה לנהג, אימצתי את המנהג הזה בארץ הקודש, והתוצאה ממש מדהימה, ראשית הנהג תמיד משיב בברכה במאור פנים, גם אם חלק מנוסעים שיגעו אותו קודם לכן, ובאותם המקרים בהם אני מגיע בשניה האחרונה לתחנה, הנהגים הקבועים כולל אלו המחמירים יותר מהאחרים לא "בורחים" יותר.

אני חייבת לציין שניסיתי פעם אחת במונית בישראל

לפנות לנהג ב"אדוני" מנומס ושקט והוא פשוט לא הבין (בייחוד כשכל השאר צעקו מסביבי ללא בושה "נהג נהג!!!!!!!") אהההה ישראל וחוץ מזה אני לא מתה על זה שקוראים לי מאדאם בצרפת, אני בכל זאת מעדיפה מדמואזל (ואכן פעם אחת בשדה התעופה שארל דה גול המאבטח התבלבל קרה לי מאדאם ואח"כ מדמואזל והתפתח דיון רציני בינו לבין עוד מאבטחת על הנושא
)

jeshu

New member
תפנים משהו זז פה מאז שנות ה-80 (באתי לראות על מה אתם מקשקשים בפורום הזה, אני לא מבין מה כל כך התעקשת להפריד אותו בזמנו דווקא עושה רושם שאתה נהנה) איני לא יודע מתי עזבת ואין לי נסיון עם שירות בריטי.אבל אני יכול לספר לך ששבוע שעבר באתי לבקר בביטוח לאומי אחרי כ-5 שנים כמעט שלא דיברתי איתם. היה לי חוב להם על כל מני חודשים בלי עבודה ולהם היה חוב לי בנוגע לתשלומי מילואים. בכל אופן - לעניין המילואים לא היה תור כלל. רק למלא טפסים מהר. היה חסר לי אישור על זה שהייתי סטודנט, אז הפקידה שניגשתי אליה לצורך החובות שלי טרחה והדפיסה לי אישור כזה. החוב היה קרוב ל-5000 ש"ח וביני ובין הבירור היה תור של כ-7 דקות (אותו ניצלתי לטפל בתשלומי המילואים). ישבנו שם כמה דקות עם תלושי השכר מעבודות שונות, אישורים אחרים פחות רשמיים והמחשב. סגרנו כמה אני חייב ובלי שביקשתי הוגש לי טופס לחתימה ע"מ שביט"ל יבטלו את ההצמדה והריבית על החובות (כ-1500 ש"ח). שילמתי בכרטיס אשראי ונגמר. כל העניין כרבע שעה. אם באנגליה המוסד המקביל נותן שירות יעיל יותר - אשריך. אבל באמת שאני לא מבין מה יש להתלונן על השירות בישראל.

Woking

New member
אתה לא עוקב

אני עם NTL. אתה מוזמן להתקשר אליהם. זריז זה בטוח לא יהיה. יכול להיות שעוד חודש הם יעשו משהו בקשר לזה, ורוב הסיכויים שבמקום לנתק אותי הם ישדרגו אותי.

Woking

New member
NTL הם חלק מ-Virgin Media

NTL מימשו את הזכות שלהם לרכוש את Virgin Mobile, ובין השאר הם גם מימשו את הזכות לשנות את השם (הרע שהיה להם) למותג של סיר ריצ'רד. לצערי סיר ריצ'רד רץ לבנק להפקיד את הצ'ק השמן, ולא נשאר בכדי לנער קצת את NTL.

Rpink

New member
אני אסביר

מנצ'סטר זו האופציה כרגע מכיוון שיש לנו שם משפחה ואנחנו די אוהבים אותה (ואת המשפחה שלנו שם :) ) אין ספק שהשרות בבריטניה ביחס לישראל הוא פי כמה וכמה אבל לא נורא פה (בישראל) פשוט אין אמון באיש (שזה הפוך מהאנגלים שנותנים אמון בלקוח - עד שיוכח שהוא מפר אותו) - דעה שלי. מטרת הנסיעה היא בהחלט לא "לעשות כסף" כי אני יודעת שזה לא המצב. אם זה היה האינטרס היינו נוסעים למוסקבה או הודו כמו חברים שלנו. מטרתנו היא שיפור רמת החיים והתנסות בחוויה שונה. אני מרגישה שאנחנו די דורכים במקום למרות שמצבנו סביר פה בהחלט. אנו עם תארים אקדמיים והמקצועות שלנו הם תכנות וניהול מוצר בשיווק. לפי מה שראינו ב- Monster וכד' המשכורות הם יותר נמוכות מפה. אך אנו בכל זאת רוצים איכשהוא לנחש את העתיד ולדעת אם בסיכומו של דבר נזכה לאיכות חיים גבוהה יותר (יש למישהו מכונה כזו?). כוונתי היא כמובן לדברים הקטנים: 1) לגור בבית פרטי ולא דירה 2) להנות מחינוך טוב לילדינו 3) לא לרדת ברמת ההכנסה הפנויה - כדי שאולי אפשר יהיה לחסוך קצת אך לאו דווקא 4) להינות מנופים ירוקים ממש ליד הבית בלי להצטרך לנסוע לצפון כמה שעות 5) כמו שאמרת תרבות קצת יותר נעימה ונחמדה כמובן יש חסרונות - בכל מקום יש. אנו פשוט צריכים לעשות סדר בבלאגן ולהחליט בפנים מה נראה לנו שיהיה חשוב. אין לנו הצעת רילוקיישן דרך איזושהיא חברה, כך שלעשות את הצעד לבד זה דורש קצת יותר מאמץ נפשי ופיננסי כמובן.

Woking

New member
יפה

אני מתרשם שבהחלט הקדשתם מחשבה לעניין, והגישה שלכם היא לדעתי טובה. מה שאמרת לגבי השירות הוא בדיוק זה. משפחה, ובפרט קרובה ותומכת, יכולה לעשות הבדל עצום. לגבי מה שאמרת על משכורות אני מופתע, אבל יכול להיות שהמשכורות בישראל עלו מאוד. אל תשכחי שכרגע השקל הוא מאוד חזק, ולכן אם פשוט ממירים לפאונדים פתאום המשכורת בישראל נראית מאוד גבוהה. אני הייתי מסתכל למשל כמה עולה מכונית מסויימת בישראל או בבריטניה. כמה עולה לשכור דירת שני חדרי-שינה וכו'. זה יתן לך מושג טוב יותר לגבי הערך של הכסף. החדשות הטובות הן, שאם הצלחתם לחסוך כמה שקלים הם יגיעו רחוק יותר ברגע שתעברו. חיסכון כזה יכול להיות מאוד משמעותי, כי בהתחלה יהיו לכם הרבה הוצאות, וחלקן לא מתוכננות. לגבי רילוקיישן, הייתי מציע לכם להתחיל לחפש עבודה מישראל. חברות גדולות נוהגות להציע עזרה, ואם תמצאו את העבודה מישראל, בהחלט יכול להיות שהם ישלמו חלק מהעלויות. תסתכלי כמה ימים אחורה בפורום, כי היה שרשור בנושא, ומישהו נתן לינק שיכול לעזור. החדשות הפחות טובות, הן שמנצ'סטר היא לא מרכז של הייטק. כמובן שיש שם, אבל עיקר המשרות הן באיזור לונדון, ומה שנקרא M3-M4 corridor, שזה האיזור ממערב ללונדון. גם המשכורות שם יותר גבוהות, אבל כמובן גם יוקר המחיה. אני מאוד מקווה בשבילכם שזה יסתדר. מהנסיון האישי שלי זאת חוויה אדירה, אפילו אם מחליטים לעשות את זה רק לכמה שנים. השנתיים הראשונות באנגליה זכורות לי כחופשה שלא נגמרת, למרות שהתחלתי לעבוד בבוקר הראשון אחרי שהגעתי. מעבר לירוק ולנופים, יש תחושה שיש הרבה יותר זמן פנוי, והרבה יותר אפשרויות. ברור שגם מישראל אפשר "לקפוץ לפריז", אבל כשחיים בבאירופה זה כמובן יותר קל, וגם אפשר לקפוץ לאדינבורו, ודבלין, מדריד וליסבון, ואפילו ניו-יורק פתאום לא כל-כך רחוקה.

מ ס ח ר ר

New member
בהחלט נתת גם לי חיזוק חיובי

גם אנחנו רוצים להגר ללונדון בגלל השיקולים האלו. תודה :)

stevie1

New member
אני יכולה לעזור לך לגבי מנצ'סטר

אם את בשיווק, יש לי חדשות רעות בשבילך. אבל בואי נדבר לא על גבי הפורום.

Rpink

New member
תודה על החיזוקים

לצערי לא מצאתי חברות שעושות רילוקיישן למנצ'סטר. רק ללונדון וגם זה לא כל כך קל כמובן וחוץ מזה אני לא רוצה את לונדון. טוב נמשיך בחשיבה (כואב לי כבר הראש...) תודה שוב

smaak

New member
חלק מהפעולות שעשינו לפני מעבר

הורכבו מבדיקות של גובה המחייה מול הציפייה למשכורת בגובה מסויים: למשל- נכנסנו לאתרי אינטרנט של חברות תקשורת ובדקנו עלויות טלפוניות, חיבור לאינטרנט ולטלוויזיה, עלות ממוצעת של סל מוצרים בסופרמרקט, דלק ועלות רכב, עלות מעבר- "לקחנו" איתנו את כל הבית באמצעות חברת שילוח, במידה ואינכם מתכניים, אז בדיקה של הצטיידות מחודשת של רהיטים, כלי בית וכו'. העובדה שיש לכם משפחה, כאמור, יכולה מאוד מאוד להקל על החיים. בסופו של דבר, אם אתם מאוד נמשכים למעבר, כדאי לכם לנסות, גם אם בסופו של דבר תחזרו לארץ. יש שורה בשיר שאני אוהבת שאומרת: It's better to regret something you did, than something you didn't do..

Rpink

New member
אכן משפט יפה

ולכן הכוונההיא רצינית. אבל זה מפחיד כ"כ ...

smaak

New member
מפחיד זה בסדר

אם לא הייתם חוששים משהו לא היה תקין אצליכם. אצלי, בדרך כלל, הדרך להתמודדות עם פחד ממשהו היא לדעת עליו כמה שיותר, זה מעלה קצת את הביטחון העצמי באותו ענין. (והשורה אגב, היא מתוך שיר של רד הוט צ'ילי פפרז)

dudy1979

New member
בתור מי שהגיע למנצ'סטר 'במקרה'

די נחמד פה. מרכז העיר קטן ואינטימי ואפשר ללכת בו ברגל לכל מקום. התחבורה הציבורית לא משהו אבל החשמלית (metrolink) בסדר. ןאני עובד בהייטק אבל אין לי כמעט ידע על חברות אחרות כאן. החברה שאני עובד בה כרגע מתעסקת בעיקר ב - symbian וכרגע לא מחפשת עובדים. לגבי השאלות הספציפיות (מה שאני יודע): 1. איך את מגדירה terraced? יותר טוב מדירה ופחות טוב מבית פרטי? בכל מקרה, אני מרוצה. אני גר בפרבר של מנצ'סטר, רבע שעה נסיעה (בחשמלית) ממרכז העיר, ומאוד שקט ונחמד כאן. 3. ההכנסה הפנויה שלי במנצ'סטר יותר גדולה (בהשוואה לתל אביב). עם זאת מאז ההגירה (וההון שזה עלה לי כי כשעברתי הפאונד היה בשיא) הורדתי בהוצאות. 4. זה לא משהו שאני מחפש יותר מדי, אבל בהחלט יש כאן. בשכונות יש הרבה עצים ודשא (במרכז העיר פחות) ואני מניח שאם הייתי רוצה, הייתי הולך לטייל ברחבי cheshire / lancashire / yorkshire / cumbria ורואה הרבה יותר ירוק (מדובר בשעה שעתיים נסיעה לכל היותר) ואני מניח ששכונות שמרוחקות יותר ממרכז העיר יותר 'ירוקות'. אם יש עוד משהו שאני יכול לעזור, את מוזמנת לשלוח מסר. בהצלחה בכל מקרה.

Rpink

New member
נחמד

Symbian זה באמת נחמד. אולי יחפשו עובדים עוד כמה חודשים. עשית רילוקיישן ע"ח העבודה? אם לא. אז כמה זמן לרקח לך לחפש עבודה? וכמה שנים ניסיון יש לך? אמרת שירדת בהוצאות אבל אני מתארת לעצמי שאיכות החיים שלך גבוהה יותר. או שאני טועה? אם אלו שאלות פרטיות מידי אתה מוזמן לא לענות :)

למעלה