מנסה לתרגל linux cli

dragon201

New member
מנסה לתרגל linux cli

היי.
מנסה לתרגל בבית עבודה על shell. אני בא מרקע של windows ו99% עם gui ומתחיל עבודה חדשה בקרוב, לראשונה עם linux. רוצה להגיע לשם לא לגמרי קלולס והתחלתי ללמוד basics בבית מקורסים של pluralsight. הבעייה שאין לי מכונת לינוקס לעבוד מולה.

מה הברירה הכי קלה שלי (לצרכי תרגול בלבד!)
1. VMware
2. Virtual box
3. Docker (ניסיתי כבר אבל מנוון ולא מכיל הרבה פקודות)
4. להתקין מכונה Dual boot
5. אולי יש משהו מהיר online מכונה בענן (בהגבלת מחיר של דולרים בודדים לשבוע)

BravoMan

Active member
2 הראשונות הכי קלות, ויש עוד אחת שאתה לא מכיר:

להרים מכונה ווירטואלית זה עניין של דקות.
יש אפילו applience או image מוכנים ברשת, כך שתוכל לחסוך לך התקנה (אם כי אם אתה כבר מתרגל, אז למה שלא תתרגל גם איך מתקינים לינוקס?)
&nbsp
Docker לא רלוונטי כי המטרה שלו אינה לדמות מחשב שלם, אלא להריץ יישום ספציפי רק עם הרכיבים שאותו יישום צריך.
זו הסיבה שהוא נראה לך "מנוון" - הוא לא, פשוט כנראה לקחת קונטיינר בסיסי, שלא מכיל את מה שרצית לתרגל.
&nbsp
להתקין dual boot זה טוב באופן כללי, כדי שתתרגל לעבוד על המערכת, אבל תלוי בקונפיגורציית המחשב שלך זה יכול להיות בעייתי.
התקנות Windows 7 למשל אוהבות להתפרס על הרבה מחיצות primary מיותרות, ואז צריך להתחיל לשחק עם מחיצות הכונן.
היות ואתה ממהר, תשאיר את התרגיל הזה לשלב המתקדם.
&nbsp
האופציה שלא רשמת כאן, היא הרצה ב-Live:
אתה צורב CD או DOK כמו שאתה עושה בשביל התקנה, ואז בוחר "להתנסות בלי להתקין", והמערכת רצה מ-ram בלי לגעת באמת המחשב שלך.
&nbsp
מצד אחד, זה לא ישמור שינויים שתעשה, וזמן העליה יהיה אטי, מצד שני, לא תצטרך להתקין או לשנות כלום במחשב.
&nbsp
ואחרי שאמרנו את כל זה:
בניגוד ל-Windows, אין באמת מערכת הפעלה "לינוקס" שהיא מערכת אחת.
יש הרבה הפצות שונות שחלק מהדברים זהים בניהם, וחלק לא.
&nbsp
למשל, ספציפית בתחום שרתים, שאני מניח שזה מה שאתה רוצה לתרגל (אחרת לא ברור למה אתה צריך CLI), יש שוני במיקום קבצי קונפיגורציה בין הפצות מבוססות debian \ ubuntu לבין CentOS \ Red Hat.
&nbsp
יש גם שוני במנהל החבילות (אחד הדברים החשובים ביותר ללמוד אותו).
&nbsp
סיפרת בצורה מאוד כללית מה אתה רוצה ללמוד, אז אם אתה מעוניין בהכוונה יותר מדויקת, כדאי שתספר לנו קצת יותר מה בדיוק אתה מעוניין ללמוד, או מה אתה הולך לעשות, כדי שנוכל להפנות אותך לחומרים הרלוונטיים.

HoneyBadger

New member
אפשר לעשות usb ששומר שינויים יש הגדרה כזו וזה רעיון חביב

BravoMan

Active member
אכן שכחתי, יש live persistant

אם כי היית תקופה שכלי הצריבה (לפחות אלה שהגיעו עם ubuntu) הורידו אותה מהממשק והיה צריך להתאמץ קצת כדי ליצור כזה.

dragon201

New member
אין לי כונן CD

אני מגיע כמתכנת פולסטאק מנוסה (10+ שנים) ולא בא לי להראות דביל לגמרי שאני לא יודע איך עושים פעולות בסיסיות של סטודנט בלינוקס. לא הייתי סטודנט למדמ"ח, כך שהידע שלי בתחום של "לא ווינדוס" מסתכם ב CD וLS. רוצה להגיע למצב שמישהו מסביר לי הסבר בסיסי לשאלה בסיסית ואני לא עושה אהה עם הראש ומגגל אח"כ מה שהוא אמר.

בינתיים ניסיתי את אחת ה"קלות" virtual box עם opensuse ו ubuntu ואני דופק את הראש כבר כמה שעות למה המסך קפוא בהרמה של VM (עברתי כבר על כל הפתרונות המוצעים אונליין)

BravoMan

Active member
זה עובד גם ב-usb...

אני לא כ"כ מבין מה הקשר בין פיתוח full stack לבין CLI בלינוקס.
&nbsp
לא יותר חשוב לך ללמוד PHP או Python, או Node או מה שלא יהיה שמפתחים שם את ה-backend במקום ה-NET.?
&nbsp
זה נכון ששרתי לינוקס לרוב עובדים בלי GUI, אבל מכונת הפיתוח שלך תהיה מן הסתם שולחן עבודה רגיל, ולא בטוח שתזדקק ל-CLI במהלך הפיתוח...
&nbsp

dragon201

New member
הלוואי ואתה צודק

עם לימוד שפות יש לי פחות בעיה. זה בעקרון או שטאנצ בכל השפות וגם אפשר לדבג את זה. אני גם מניח שיהיו סלחניים יותר לגבי ידע מוקדם שלי בשפה או טכנולוגיה. מצד שני נתקלתי פעם במצב שהיה לי רק vim. זה היה זוועה לעבוד איתו ועשיתי הכל כדי לעקוף את זה.

ipv6

Member
אני לא מהתחום שלך

אבל מהנדס ממוצע מינוס מינוס עם 10 שנות ניסיון אמור להסתדר עם התקנה של הפצת לינוקס סטנדרטית על Vmware / Virtual Box ולימוד עצמי של פקודות shell לפחות לרמה שזה לא יגביל את העבודה שלך.

זה לא אמור להיות אתגר.

BravoMan

Active member
הייתי מרחם עליך, לולא...

גיליתי לא מזמן, שפריימוורק מאוד מפורסם של MS להקמת Web Services ב-NET. לא תומך בפרמטרים אופציונליים.
&nbsp
כלומר, רוצה להוסיף פרמטר לפונקציה ב-API שלך?
אתה שובר אחורה את כל האפליקציות שמשתמשות ב-API הזה, כי אם לא שולחים את הפרמטר, אפילו ריק, צד שרת מקבל exception.
אי אפשר אפילו לקבוע ערך ברירת מחדל.
&nbsp
לא שאני ממש מתחבר ל-VIM, אבל זוועה הוא לא.
צריך פשוט להכיר אותו. מן הסתם, איש Windows שנתקל בו ללא אזהרה לא ממש יבין מה קורה לו

rontech

New member
יכול להיות שהגרסה של לינוקס כבדה למחשב שלך

נסה לעבור לגרסה ישנה יותר של אובונטו
אובונטו גרסה 18 זה ISO בגודל של כמעט 2 ג"ב
אובונטו 12 זה בערך שליש

BravoMan

Active member
ממש לא מומלץ לגעת ב-12!

הגרסה הזו כ"כ ישנה, שהמאגרים שלה כבר לא יעבדו.
וגם אם ניתן להתקין אותה, היא תכלול גרסאות תוכנה ישנות.
&nbsp
אני בספק שמה שהוא מתאר זו תוצאה של חוסר RAM, היו סימנים אחרים במחשב אם זה היה המצב.
&nbsp
אבל גם אם כן, יש הפצות מעודכנות שקלות יותר, כגון Xubuntu, Lubuntu Linux Lite ועוד.
&nbsp
ודרך אגב, אין שום קשר בין גודל ISO להתקנה, לבין צריכת RAM של המערכת.
זה נכון ש-Ubuntu מודרנית אינה מערכת קלה, וכשמריצים מערכת הפעלה במכונה ווירטואלית בכלל מומלץ מחשב עם 8GB RAM לפחות, אבל גדילת ה-ISO היא רק צירוף מקרים ואינה משקפת דרישת RAM.

rontech

New member
בראבו, גרסה 12 בסדר גמור

א. התקנתי אותה על המחשב הישן שלי - עובד בסדר
ב. לא חסרים שום מאגרים
ג. התוכנות אכן קצת ישנות, אבל הוא רוצה לתרגל את הטרמינל
ד. לא טענתי שום דבר על קשר בין גודל ISO לבין זכרון RAM, באופן כללי, ככל שהמערכות מתקדמות בזמן הן נוטות לגדול ולהתנפח ולדרוש יותר משאבים (זכרון, CPU ואחסון). זה נכון לאפלקציות וגם למערכות הפעלה כולל לינוקס וכולל חלונות.

כותב הפוסט התלונן על מסך קפוא אז המלצתי לנסות להתקין גרסה ישנה יותר.

BravoMan

Active member
מתי התקנת אותה בדיוק?

בדיקה מהירה מראה שאתה צודק, ו-Canonical לא מחקה את המאגרים האלה מהשרתים שלה. בינתיים.
&nbsp
אבל זו גרסת מערכת מלפני 7 שנים.
מי שינסה להריץ אותה על מחשב מודרני יחסית, עשוי להיתקל בבעיות דרייברים.
בעצם, הוא עלול להיתקל בזה גם עם מכונה ווירטואלית, כי גם מחשב מדומה צריך דרייברים.
&nbsp
אם ממש רוצים לתרגל טרמינל, אפשר להתקין גרסת שרת ללא GUI, שתהיה מאוד חסכונית מבחינת משאבים.
&nbsp
אני שמח שהגרסה עבדה לך, אבל זה ממש לא רעיון טוב להמליץ על תוכנה עתיקה כ"כ למישהו שלא מכיר את המערכת לחלוטין, כי ברגע שהוא יתקל בבעיה, ויש סבירות גבוהה שהוא יתקל בבעיה, יהיה לו קשה יותר למצוא תשובות ברשת שרלוונטיות לגרסה שלו.
&nbsp
בטח שבטח כאשר יש בחוץ מספיק חלופות מודרניות שפותרות את בעיית הנפח.
&nbsp
אגב, השואל כותב שהוא מפתח full stack.
תוכל בבקשה לבדוק איזו גרסת LAMP זמינה ב-Ubuntu 12?
כי PHP 7 למשל, שוחררה רק ב-2015, אז אני בספק שאפשר להתקין אותה מהמאגרים של Ubuntu 12.
&nbsp
בדקתי עכשיו, ולפי ה-Wiki של Ubuntu זו מערכת שלא רק סיימה את מחזור החיים שלה, אלא אפילו תמיכה מורחבת בתשלום כבר לא ניתנת עבורה (נגמרה באפריל):
https://wiki.ubuntu.com/Releases
&nbsp
באמת שהייתי נמנע מלהמליץ עליה.

rontech

New member
ההמלצה שלי מתאימה לשואל

התקנתי את אובונטו לפני מספר שבועות. הכל עבד בלי בעיה.
גם אני בלי הרבה רקע בלינוקס. השואל לא חייב את LAMP בגלל שבחלונות יש את XAMPP. אתר שפותח ע"כ האחרון ירוץ ע"ג הראשון (רק לשים לב להבדל שבין חלונות ללינוקס בשמות של קצבים ותיקיות / לעומת \.... )

יריץ עם מכונה וירטואלית ולא יתקבל בשום בעיה עם שום דרייברים....
אני לפחות לא נתקלתי בשום בעיה עם שום דרייברים...

BravoMan

Active member
"עצלי זה עובד" זו תשובה מספר אחד של מתכנתים

השתמשתי בה לא פעם בעצמי, ובוא נהיה כנים: היא מעצבנת את שני הצדדים, ובסוף לא מועילה לאף אחד.
&nbsp
למעשה, אני עכשיו צריך להתמודד עם מצב שיש מערכת שעובדת באופן מושלם אצלי, אבל שבורה בצורה רצינית אצל נסיין שעושה פיילוט, ולכן אני צריך לעסוק בצייד של ההבדלים הכי קטנים בתצורה בשביל להבין היכן התקלה.
&nbsp
אני עוסק בלינוקס קצת יותר מעשור.
הקמתי מכונות ווירטואליות, עשיתי התקנות dual boot, התגלגלתי לנהל שרת פרודקשין ב-SSH למרות שזה לא התחום שלי, ואני אפילו מתעסק מידי פעם עם SBC למיניהם שעולים מכרטיסי זיכרון.
&nbsp
לא ראיתי מצב כמו שהשואל מתאר - מכונה ווירטואלית שנתקעת בעליה, וגם אין מספיק פרטים כרגע להבין לעומק.
&nbsp
אז, בניגוד אליך, אני לא מתיימר לטעון בוודאות שגרסת מערכת ישנה ולא נתמכת תהווה פתרון קסם עבורו, רק בגלל שהיא עבדה למישהו אחר תחת תנאים שונים לחלוטין.

dragon201

New member
פרטים

VBOX :Version 6.0.8 r130520

Tried Linux verions:
bionicpup64-8.0-uefi.iso
lubuntu-18.04.2-desktop-i386.iso
openSUSE-Leap-15.1-NET-x86_64.iso
ubuntu-16.04.6-desktop-i386.iso

System params:
OS Name Microsoft Windows 10 Pro
Version 10.0.17763 Build 17763
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name DESKTOP-I1HIE7J
System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model Z370M DS3H
System Type x64-based PC
System SKU Default string
Processor Intel(R) Core(TM) i5-8600 CPU @ 3.10GHz, 3096 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. F3, 01/03/2018
SMBIOS Version 3.0
Embedded Controller Version 255.255
BIOS Mode UEFI
BaseBoard Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
BaseBoard Product Z370M DS3H-CF
BaseBoard Version x.x
Platform Role Desktop
Secure Boot State Off
PCR7 Configuration Binding Not Possible
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume6
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "10.0.17763.503"
User Name DESKTOP-I1HIE7J\T
Time Zone Jerusalem Daylight Time
Installed Physical Memory (RAM) 24.0 GB
Total Physical Memory 23.9 GB
Available Physical Memory 21.6 GB
Total Virtual Memory 27.4 GB
Available Virtual Memory 24.9 GB
Page File Space 3.50 GB
Page File C:\pagefile.sys
Kernel DMA Protection Off
Virtualization-based security Running
Virtualization-based security Required Security Properties
Virtualization-based security Available Security Properties Base Virtualization Support, DMA Protection, UEFI Code Readonly, SMM Security Mitigations 1.0, Mode Based Execution Control
Virtualization-based security Services Configured
Virtualization-based security Services Running
Device Encryption Support Reasons for failed automatic device encryption: TPM is not usable, PCR7 binding is not supported, Hardware Security Test Interface failed and device is not InstantGo, TPM is not usable
A hypervisor has been detected. Features required for Hyper-V will not be displayed.

BravoMan

Active member
שמתי לב ש-2 מתוך 4 גרסאות ISO שניסית

הן 32 ביט.
&nbsp
אם אני מבין נכון, התקיעה היא כרגע בכולן, אז כנראה שזו לא הבעיה, אבל אני תוהה למה?
&nbsp
בכל מקרה, לפי הפרטים, לא היית צריכה להיות לך בעיה להריץ אף אחד מה-ISO.
אז נראה לי שבכל זאת הבעיה היא ב-VirtualBox.
בייתי מנסה VMWare.

dragon201

New member
אני פשוט מנסה הכל כי אין לי מושג

גם 32 ביט.
תשובות שאני רואה ברשת לגבי בעיות דומות, חלק אומרים "סמן צ'ק בוקס מסויים" חלק אומרים "בטל את אותו הצ'קבוקס" "תגביר ביצועי וידאו" "תוריד ביצועי וידאו". מרגיש כמו הרבה נפנופי ידיים - אז נכנעתי וניסיתי גם דברים בלי לחשוב.

לגבי vmware גם ניסיתי, נופל לי על בעיית סקיוריטי "VMware Workstation and Device/Credential Guard are not compatible". מעדיף לא להתעסק עם הפיירוול כי אני לא מבין בזה ולא שווה לי להתעסק עם האבטחה של המחשב בשביל תרגול CLI של linux.

עוד שבוע אני כבר מתחיל לעבוד שם פיזית. בינתיים רואה טוטוריאלים ולא מתרגל רק רושם טיפים. כשיהיה לי MAC אוכל לתרגל בבית.

BravoMan

Active member
אוקיי, נשמע כמו צרות של Windows, קטונתי...

מה שכן, אם אתה הולך לעבוד על Mac, בהנחה כמובן שאתה נשאר עם Mac OS שמגיע איתו, אז ה-shell שם הוא אומנם אותו BASH שנפוץ ברוב הפצות לינוקס, אבל במנה המערכת עצמה שונה מאוד, Mac OS אינה לינוקס, כך שייתכן מאוד שהטיוטוריאלים שאתה רואה לא יהיו רלוונטיים.

למעלה