מנסה לתרגל linux cli

choo

Active member
ראית מה שכתבתי לך למטה? לך לעננים הרגילים כמו אמאזון או גוגל

&nbsp
והתקן שם "מן המוכן". על פניו תוך שעה ומטה תהיה לך מערכת עובדת, שתוכל להתנסות עליה. למה אתה ממשיך עם הראש בקיר, במקום לנסות פתרון פשוט יותר?

dragon201

New member
זה הפתרון הכי קל שעובד

סתם חיפשתי משהו חינמי כי אני ישראלי

choo

Active member
לא. חיפשת עם הראש בקיר כי אינך עובד לפי סדרי העדיפויות שלך

&nbsp
אם היית טורח לקרוא, היית רואה שאתה יכול לקבל אצלם פתרון חינמי, או "במחיר של דולרים בודדים".

dragon201

New member
ניסיתי גם גרסאות לייט

lubuntu / puppy linux והתוצאה כמעט זהה. המסך הראשון של הinstallation עולה ויש לי שנייה של חסד לשחק במקלדת ואז קפוא. נתתי משאבים כמו בטוטוריאלים של vbox עם אותה מערכת הפעלה. יש לי במחשב 6 קורים 24GB זיכרון ו100GB דיסק פנוי. אין לי מושג מה הבעיה ואין שום לוגים.
אני יודע שזה לא פורום טכני - רק מביע את חוויתי כמשתמש. נכון לעכשיו, זה לא פשוט כמו להתקין ווינדוס.

BravoMan

Active member
הייתי מפנה אותך לפורום לינוקס, אבל שם כמעת אין תנועה.

אז לדעתי, כל עוד מנהל הפורום לא מתנגד, אין סיבה שלא ננהל כאן דיון טכני וננסה לעזור לך.
&nbsp
בתור התחלה, ספר לנו איזו גרסת Windows אתה מריץ, איזו גרסת VBOX הורדת, ואיזו גרסת לינוקס הורדת.
תן נתונים מדויקים אפילו ברמה של קישור.
&nbsp
מחשב עם 24 GB RAM צריך להיות מסוגל להרים מספר מכונות ווירטואליות עם לינוקס הכי חדש וממשק גרפי מלא ללא שום בעיה.
&nbsp
החשד שלי בשלב הזה, הוא בעיה עם גרסת ה-VBOX שהורדת.
אולי כדאי לנסות VMWare, יש להם גרסה חינמית לשימוש אישי.

ipv6

Member
אני עם 16GB RAM וCore i5 ישן

מלפני 5-6 שנים מצליח להריץ ללא שום בעיה Ubuntu 16.04 ו-lubuntu במקביל, על VMWare ככה ששתיהן עובדות בצורה חלקה מספיק לעבודת פיתוח (כולל הרצת אקליפס בתוכן! הוא זולל לא מעט זכרון) וגם המחשב הHost שמיש ועובד בצורה טובה..

אני מצטרף להערכה שהמשאבים הפיזיים של המחשב שלך, הם לא הבעיה..

כי זה גם תלוי ב BIOS

אם אתה מגיע למצב שה VirtualBox נתקע, יכול להיות שהוירטואליזציה עצמה לא עובדת.
מציע לך לנסות להתקין ב Virtual Box משהו פשוט כמו Windows 10 (או משהו קדום כמו XP אם אתה יכול להשיג), ולבדוק אם זו בעיה בהתקנה של מערכת ההפעלה עצמה או בעיה ב Virtual Box.
&nbsp
אישית אני דווקא כן ממליץ לך ללכת על Dual Boot עם אובונטו, בהנחה שהמחשב שלך תואם לכל הדרישות. לי, אישית, זה מאוד עזר לעבוד עם מערכת הפעלה ויזואלית כשהתנסיתי עם לינוקס. משם כבר אין בעיה לפתוח טרמינל... אבל לי זה היה ממש כיף לגלות מערכת הפעלה אחרת, עם ממשקים מבוססי חלונות, אבל לא Windows ולא Mac.

HoneyBadger

New member
זה לא חייב להיות רק מחוייבות, זה יכול גם להשתלם :)

מערכות הפעלה לינוקס יכולות להיות ממש גמישות וכיפיות אחרי שלומדים להכיר אותן, אולי תגלה משהו שאתה אוהב

&nbsp
וקשה לי להאמין שתמצא מפתחים שהם לא מפתחי חומרה שממש אוהבים vim, מסתדרים עם הלינוקס למרות הvim זה הסוד ואפשר גם לרמות ולהתקין nano

choo

Active member
הנה, הרגע מצאת מפתח תוכנה שאוהב vi (ולא מפתח דרייברים)

HoneyBadger

New member
שני אפשרויות לפיתרון

להפעיל בביוס את הvt-x (האצת חומרה לוירטואליזציה)
להתקין guest editions של virtualbox באובונטו או מה שהמערכת לא תהיה, בהתאמה.

rontech

New member
קח virtualbox + שנמך גרסה של אובונטו כדי להקל על המחשב שלך

למעלה