מנסה להבין

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא קוראת לה מחמירה, אז לא יכולה להסביר את הכינוי

אני קוראת לה מקצועית ומנוסה.
כן, באסף הרופא ויש לה גם קליניקה פרטית.

לגבי דחוף- כשרצינו איבחון לבכור שהיה אז בן 13,
אמרו לנו במכון באסף הרופא, שקטנים מקבלים עדיפות, אז אנחנו נאלץ לחכות הרבה זמן...
כאילו הוא כבר במילא אבוד, אז אין מה למהר...

אבל פרטי חיכינו הרבה פחות.

3מרגו

New member
אולי יש טעם לקחת תור בינתיים

אם לא יזהו במרכז מראות.
שנדע שעשינו הכל...

3מרגו

New member
בפרטי לא עושים אבחון

רק באסף הרופא.אין תורים.לא חצי שנה ולא שנה.
פשוט אין.למרות הסכום הלא מבוטל.ציבורי זה לא...

schlomitsmile

Member
מנהל
על איבחון באסף הרופא מקבלים החזר חלקי, לא מבוטל
לא זוכרת סכומים, אבל יש השתתפות של קופ"ח.
לגבי פרטי- כאמור, את בני היא איבחנה פרטי,
אבל זה היה לפי כמה שנים, לא יודעת אם היא עדיין עושה איבחונים בפרטי.

dina199

New member
יש אנשים שטוענים שיש איבחון יתר.

וקוראים 'מחמיר' למאבחן שמאבחן בלי להתייחס ל 'איבחון יתר' (זאת אומרת לא מפחד מ'איבחון יתר).
זו דעה שלי בלבד, אין לי מושג איך אחרים מגדירים

3מרגו

New member
אולי בגלל זה לא נותנים תור אפילו בעוד שנה.

צריך לעקוב...

dina199

New member
לדעתי צריך לקבוע תור גם אצל מי שלוקח הרבה זמן

תמיד יש סיכוי לביטול

3מרגו

New member
באסף הרופא לא נותנים תור.בכלל

בבית אחד הכניסו לרשימת המתנה בלי להגיד מתי נזכה.
אז כרגע רק באיכילוב ב-14/04.כבר עוד מעט.

ניאו30

New member
שאלון ה- AQ הוא רק לאנשים בוגרים, לא ?

לילדים / נערים יש משהו אחר שאני לא זוכר כרגע את שמו ( משהו CAR או CAIR או משהו דומה ? ).

schlomitsmile

Member
מנהל
הזכרתי אותו כמשהו שיכול לעזור להבין מה זה א"א
הוא אינו ממש כלי איבחוני.
נכון, מיועד למבוגרים/נוער.
אכן, יש כלי איבחוני לילדים שנקרא CARS

ארנה יש לך ילדה יפיפיה

ממש ילדה מדהימה אני ראיתי אותה בדף בפייסבוק נדהמתי ממנה.
פשוט יפה- וחמודה.

arana1

New member
אולי זה קשור לנושא הדיון

כי היא באמת מחוננת ביופי חריג, כזה שגם אי אפשר ללכוד ולהעביר בצילום, ונדמה לי שלא מעט הורים יודעים לזהות את הילדים האוטיסטים שלהם כמקסימים מאוד, שובי לב, כיצורים עם הילה מיוחדת, אפילו קסומה
בצד כל הבעיות המאוד קשות שגם מאפילות לא פעם על יופיים בדיוק בגלל שהוא כל כך רגיש
אז מצד אחד אין ספק שבהקשר של זוגיות ומשפחה הדברים האלה ממש לא מפריעים, אנשים אוהבים ונמשכים ליופי, אלא שמצד שני אנחנו חיים בחברה שהיא מאוד נרקסיסטית עדיין, מה שמוביל ליחס שיכול להיות מאוד מאוד בעייתי לאנשים יפים, שגם מחפיצים אותם וגם מזלזלים בהם וגם נוטים לשכוח את הגבולות ולהשליך עליהם המון ציפיות מכל הכיוונים
וכל זה קשה במיוחד לאוטיסטים בדיוק בגלל שדווקא אצלם יש משהו שהוא לא נרקסיסטי ולכן במקומות שבהם אחרים חוגגים הם נפגעים מאוד

אבל כאמור, יופי לא אמור להיות מכשול לאפשרות של אהבה, אולי אפילו להפך, ואוטיסטים רבים הם מאוד מאוד ביישנים וסגורים, אני מעולם לא העזתי לפנות לאשה ואני מתאר לעצמי שאם הייתי ממש מכוער אז אף אחת לא הייתה מנסה אפילו ליצור איתי קשר,
למרות שגם זה לא בטוח בכלל,
כי בניגוד למה שמתואר ומסופר כאן אז כל הקשרים שהיו לי עם נשים התפתחו דווקא בגלל שהיה, ויש, בי משהו מוזר
אז אני חושב שהורים לא צריכים לדאוג כל כך בעניין הזה
אחרות כשלעצמה אינה באמת מכשול

אמרו עלי שאני הייתי נראה כמו מלאך

אמא מספרת שהייתי תינוק היו עוצרים אותה ברחוב ואומרים בהתלהבות איזה יפה אני, היום חושבים שאני
נראה כמו בחור צעיר לא מאמינים שאני בן 21 אומרים שיש לי פנים של ילד או כמו של מלאך ואני ראיתי
כמה יפה ביתך, אני גם כמוה הייתי בעל שער בהיר אבל השער שלה כזה נדיר צהוב כל כך בהיר שזה הדהים
אותי.
&nbsp
לא ראיתי שער כזה מימי,מקווה שהיה לה טוב כי יופי לא תמיד מצביע על כך שהחיים היו
קלים יותר ככה לפחות אני חושב.

arana1

New member
מוכר לי מאוד, מדי, גם מילדותי

משער ששערה נובע מכך שגם אני וגם אמה בהירים מאוד
שערה זהה לחלוטין לזה שהיה לי בילדותי וגם בגלל זה כתבתי את מה שכתבתי כי שמתי לב שהיא "זוכה" מדי פעם בדיוק לאותו יחס שעצבן אותי כל מיני דודות היו מממשות אותי ומתפעלות משער המשי הצהוב ומפרצופי המלאכי
מה שאתה כותב זה בדיוק זה שלדעתי זו חוויה שמשותפת להרבה אנשים שגדלו כילדים אוטיסטים
אני זוכר המון התייחסויות לאיך שאני נראה
קצת פחות זוכר איך זה גרם לי להרגיש כי הייתי מנותק לחלוטין כילד אבל אני מתעצבן בדיעבד ומקווה למנוע ממנה את זה

קרה לי כבר יותר מפעם אחת שמישהו עוברכ לידה ומלטף לה את הראש או שאנשים פשוט שוכחים את עצמם ובוהים בה המון והיא ילדה, שכמו הרבה אוטיסטים, מאוד מאוד רגישה למגע ולמבט
לא יודע בדיוק מה זה עושה להתפתחות הזהות אבל אני לא בטוח שזה מאוד חיובי גם כי אוטיסטים לוקחים כל דבר לקצה ומיצובם במרכז תשומת לב לא נעים להם בדרך כלל

נתנאל 147

New member
אני מבין גם למה הם מתפלאים ממנה.

שאני ראית,את התמונה שלה בפעם הראשונה אני מאוד התלהבת גם עכשיו אני מאוד
מתלהב,היא באמת נראיתי כמו בובה מאוד מאוד יפה ונראית-מאוד תמימה וטובה ממש
מדהים,אני ראיתי תמונות שלי בתור ילד יותר בגור בערך בן 4-5 ואני גם מאוד התלהבתי.
&nbsp
הייתי מאוד יפה,לפחות ככה אמרו עלי היו לי פנים משורטטות כאלו ממש מושלמות ככה
אמרו, היו לי עיניים בצבע חום זית ותלתלים,אמא אומרת שהייתי נראה כמו ילד רוסי טוב
זה די ברור היות ומצד סבתא אנחנו רוסים,אבל תמיד אמא אומרת שהיא לא ראתה ילד.
&nbsp
תינוק יפה כמו שהייתי ,זה ברור לי שהיא אומרת את זה כי היא אמא שלי אבל זה עדיין
מחמיא,אני גם כמוך לא התייחסתי לזה כולם ממש היו המומים איך ילד שנראה כזה כמו מלאך.
מדבר כל כך יפה וכזה חכם הוא כזה אלים?,עד היום שרואים אותי מטפלים הם אומרים לי.
&nbsp
"עליך לא הייתי מאמין" פשוט ככה,אני עד היום מקבל מחמאות גם מטפלים שזה לא
ממש מתפקידם אם אתה מבין, אבל גם בי נגעו והרבה ועד היום אני שונא את זה שדודות שי
נוגעות לי בלחים, אני בן 21 והם עדיין עושות לי את זה, הם אומרות שאני נראה כמו ילד בן 15
&nbsp
ואני בן 21, הם לא מאמינות וגם אנשים אחרים שאני בוגר אני שמעתי שכתוב בקבלה או משהוא
עזה שאוטיסטים הם " נשמות גבוהות" או "כמו מלאכים" מה אתה חושב על זה? לפי דעתי זה נכון.
אוטיסטים הם מאוד מאוד טובים,לחפי היכרות שלי אם תפקוד נמוך הם נשמות כל כך תמימים וצמאים לאהבה לתת ולקבל.
&nbsp
וכל כך חבל שהפסיכיאטרים הטיפשים האלו חושבים שהם נטולי רגשות זה כזה שקר.
זה כזה טמטום ורוע, ממש מגעיל אותי ואני יודע שאותך זה לא פחות אם לא יותר0
&nbsp
נקווה לטוב המשך שבת שלום, ובאמת ילדה מקסימה בהצלחה

arana1

New member
פנים שנראות כמו ציור זה מאפיין נפוץ ומובהק

גם המראה הצעיר יחסית

כשהייתי בן חמישים אז כל פעם שהייתי מגיע למקום עבודה היו מבקשים ממני תעודת זהות כי היו בטוחים שאני משקר ואני בן 20-30
הייתי מתערב עם אנשים על כסף כי הם היו בטוחים שאין מצב שאני לא משקר בקשר לגילי והייתי זוכה בסכומים מאוד יפים
לדעתי זה מוכיח שהשעון הפנימי של אוטיסטים הוא באמת אחר ולכן כל האבחונים והגישות המתבססות על חוסר התאמה לגיל הכרונולוגי גורמים נזק ועוול עצום
אבל ממהותה של הנורמה שאינה יכולה להכיל ולהכיר ולהבחין אלא בקצב אחיד
אז מי שנולד עם רגליים ארוכות מדי קוצצים לו אותן
בדיוק כמו בסדום
רק שבסדום לפחות לא קראו לזה טיפול רפואי או התיימרו להציג את זה כאבחון מדעי

נתנאל 147

New member
בקשר עליך זה נכון

אמא שלי אתמול, ראתה תמונה שלך היא חשבה שאתה בן 35-40 אמרתי לה אמא
הוא בן 60+,היא לא האמינה לי ,אמא שלי בגיל 50 נראתה, לפי מה שחבר שלי אמר כבת 30+
לא האמינו עליה,סבתא שלי בת 84 ויש כאלו שחשובים שהיא בת 60+ ,אצלנו זה דבר נפוץ מצד אמא
&nbsp
שאנחנו נראים צעירים, עלי חשבו שאני ילד ולא נתנו לי להיכנס לגיקוזי והייתי בן 20 אמרו שזה רק מעל גיל 18 חשבו שאני בן 14 רק אחרי שנתתי תעודת זהות הם הכניסו אותי אותו דבר אחי הוא היה
בן- 12 חשבו שהוא בן 6 ממש הוא נראה צעיר גם היום.
&nbsp
אתה באמת נראה צעיר, לא הייתי מאמין עליך שאתה בן 60 אני חשבתי בהתחלה שאתה לפי התמונה בין 35-40,אני באמת חושב שזה מאוד אופיני לאוטיסטים להראות צערים ככה לפחות אני
ראית.

arana1

New member
זה בוודאי תורשתי, כמו האוטיזם עצמו

וכנראה מתבטא גם בנטייה לתפישת זמן מרחב מאוד שונה מהממוצע
לאבא שלי גם בגיל 85 לא היו שערות שיבה, וגם לא קרחת, ממה שהבנתי אז האתר הגנטי שבו מזהים שוני בין אוטיסטים לנורמטיבים נמצא בסביבה שאחראית על קידוד השעון הפנימי
מקווה שעם הזמן רופאים וחוקרים ינסו גם לקרוא את המאפיינים הספציפים של הגוף האנושי במקום רק לכפות על כולם גישה אחידה

הייתי רוצה לחשוף לרופאים ולפסיכולוגים ולחוקרים חידוש מדהים, בני אדם הם שונים ומגוונים, גם גופנית, אבל כנראה שזה עוד קצת מוקדם מדי בשבילם אז עדיף לא להטריד אותם בפרט הזניח הזה
משער שיותר קל לסתומים האלה לעבוד בסביבה שבה כל האנשים בנויים לפי סטנדרט אחד, כמו מכונות, וכל מי שמתקתק קצת אחרת מייד נזרק לערימה של הפגומים

למעלה