מנהלי/חוקתי/בג"צ???

KonichiWa

New member
מנהלי/חוקתי/בג"צ???

סורי על הבורות אבל אני בשנה א' ועדיין לא הצלחתי להבין מה ההבדלי בין סוגי המשפט בציבורי מה ההבדל בין משפט מינהלי לחוקתי, מתי זה נדון בבג"צ לעומת לעניינים מנהליים ואם בכלל תודה לעוזרים :)

KonichiWa

New member
ועל הדרך עוד שאלה קטנה

אני לומדת באוניברסיטת חיפה, שנה א', וכרגע בסמסטר א' המקצועות המשפטיים היחידים שהם לא מבואות הם משפט ציבורי ומשפט פלילי העניין הוא שאני נורא מתקשה במשפט ציבורי וגם לא כל כך מתחברת וזה מעלה בי קצת חששות לגבי קושי כללי שיהיה לי לאורך התואר ומעבר לקושי לרמת העניין, אז רציתי לדעת עד כמה משפט ציבורי בכלל מייצג? אני מוצאת את עצמי מתייאשת מכל העניין ותוהה לגבי הלימודים בכלל ורציתי לדעת עד כמה הקורס הזה מייצג את רמת הקושי והעניין של כל המקצוע הזה?

flutter girl

New member
את יכולה להרגע!!

משפט ציבורי בשנה א' ידוע בתור קורס מאוד קשה וקורע. בתור מישהי שגם סבלה סבל אינסופי במשפט ציבורי, לא הרגשתי ככה בהמשך. שנה א' בחיפה, באופן כללי, לא מהווה דוגמא מייצגת לשאר התואר. אז אני יכולה רק להגיד לך שאת יכולה להיות רגועה, והכל יהיה בסדר. ממרומי שנה ג' בחיפה אני מבטיחה שזה משתפר פלאים.

JaneLame

New member
אני מה-זה לא רגועה.

אני לא הכי מסתדרת עם משפט חוקתי. קורס דיי קשה, המרצה מדבר באופן אסוציאטיבי ולא תמיד אפשר לסכם אותו. אין מחברות משנים קודמות להישען עליהן כי זו פעם ראשונה שהוא מלמד את הקורס הספציפי הזה אצלינו. ואמרו לנו - בצדק כנראה - שהציונים של שנה א' יותר חשובים משל ב' ו-ג', כי אלו הציונים היחידים שמגיעים לידי המשרד שמראיין אותך להתמחות בתחילת שנה ב'. תקנו אותי אם אני טועה.

flutter girl

New member
זה לא שאת טועה,

זה שגם בלי ציונים מטורפים בשנה א' אפשר לסגור אחלה התמחות. אל תשכחי שחוקתי זה כולה 5 נק"ז מכל השנה הזאת. ובלי קשר, אפשר גם לסגור התמחות בשנה ג', ואף מספר חודשים לפני תקופת ההתמחות עצמה.

JaneLame

New member
בשנה ג' עדיין אפשר לסגור התמחות שווה?

זה לא רק שאריות של כל מיני כאלה שפרשו? יש באמת מגוון או שאני רק אסתום חורים? כי לפי הצפי ממיליון ואחת העבודות שקיבלנו בינתיים, מצטיינת דיקאן אני כבר לא אהיה.

למעלה