ממ שאלה טיפה דבילית:/

s h u r i k

New member
דבר ראשון

בלי ליפגוע אבל בישבילך זאת אניה, או eMiFrEaK .... דבר שני, היא אחותי הגדולה והאהובה.... ודבר שלישי, אני לא מבין בשיט אל מה שדיברתם פה, אבל אנוטה שלי אמרה שיש את זה לאמא שלה... אז אני דואג שזה יעבור אלייה.. אז אני רוצה לדעת אם אני יכול להפסיק לידאוג, או לא! (למרות שאני גם ככה ידאג)

The Ice Age

New member
הוירוס הנ"ל מאוד שכיח באוכלוסיה

לא יודע אם יש בכך נחמה עבורך. בכל אופן, גם החולים בו וגם הנשאים, יכולים להדביק אנשים בריאים ע"י מעבר של רוק (בין אם קרוב משפחה או אדם זר). ושתי סיבות למה לא כדאי לך לדאוג (לדעתי): 1. דאגה גורמת לסטרס מיותר שודאי לא טוב לאף אחד :) 2. התפוצה הכל כך גדולה של הוירוס באוכלוסיה, לעומת מיעוט הסיבוכים הנגזרים ממנו. כשקוראים מה הוא יכול לגרום, זה בדר"כ גורם לחרדה, אבל חשוב לקחת הכל בפרופורציה ולא כולם מפתחים סימפטומים של מחלה. לעוד מידע: http://www.schneider.org.il/Parents/InfoPage.asp?InfoPagesID=174

l1zard

New member
לא הבנתי כלום... :|

אז רגע.... היה לי הרפס לא שכיח... על העור בין הגב לכתף... אז זה יכול להיות תורשתי?

The Ice Age

New member
לא. זה לא תורשתי

זאת אומרת, שאת לא יכולה להעביר את הוירוס לצאצאים שלך בגנים, משום שה-DNA שלו לא משתלב בחומר התורשתי של הביצית (או זרע אצל גברים). מה הוא כן עושה? במקום בו היה לך הרפס הוא חדר לתאים ושילב את ה-DNA שלו בתוכם (ורק בתוכם, לא בכל הגוף). כשהבראת, הפצעים נעלמו, אבל הוירוס עדיין "מתחבא" בתוך אותם תאים (רדום) ועלול להתפרץ שוב בתנאים המתאימים. וכדי להרגיע, הוא לא מסוכן וקל להבריא מהתופעות הוא גורם להן. לחלק ניכר באוכלוסיה יש הרפס (בדר"כ במצב רדום של נשאות).

The Ice Age

New member
אז אתה חבר מועדון../images/Emo13.gif

דווקא אלה שאין להם, הם מיעוט במקרה זה

wasted years

New member
אני חושב שיש לי:)

בכתה ב' חצי פרצוף שלי היה נפוח, מיובש ושורף.. אני זוכר ששמעתי הרפס :)

The Ice Age

New member
אז יש'ך.

ואם אין, נדאג שמישהי תדביק אותך טוב-טוב
לא יתכן שתהיה יוצא דופן

The Ice Age

New member
וכדי לחדד את ההבדל

מחלות תורשתיות הן כאלה שעוברות דרך תאי המין ומצויות בגנים של העובר מההפריה וימצאו בכל תאי הגוף שלו, כולל תאי מין. מחלות מדבקות (כמו CMV), לא עוברות דרך תאי המין, אלא יש סיכוי מסויים, שהעובר עצמו ידבק בוירוס דרך השיליה או בלידה ויש גם סיכוי שלא. במקרה של הוירוסים הנ"ל, הם אכן משתלבים ב-DNA, אבל רק במקום ההדבקה ומעבר לעובר יהיה, רק אם הוירוס הדביק סמוך לתעלת הלידה - כשמדובר בסוג מסויים של Herpes Simplex המועבר במגע מיני (את נדבקת מסוג אחר: הרפס זוסטר/שלבקת חוגרת, כפי שכתבה אניה, שאינו מדביק עוברים). ה-CMV, עוד בן משפחה, נודד בדם (לעומת ההרפס, שהוא מקומי כאמור), לכן יכול לעבור דרך השיליה מהאם לעובר.

eMiFrEaK

New member
../images/Emo45.gif תודה על הפירוט!!

נחמד לראות מונחים מוכרים בפורום!!

eMiFrEaK

New member
זאת שאלה בכלל לא דבילית..

הרבה לא מכירים את המחלה... השם המלא
קדחת בלוטות (מחלת הנשיקה, מונונוקלאוזיס זיהומית) זאת מחלה זיהומית, כלומר שנגרמת ע"י נגיף, הפוגעת בקשרי הלימפה בצואר, בבתי השחי ובמפשעה =\ ולכן התסמינים של המחלה כוללים התנפחות של קשרי הלימפה, חום, כאב ראש, כאב גרון ואיבוד התאבון. הנפגעים העיקריים הם מתבגרים ומבוגרים צעירים... והיא אכן נקראת מחלת הנשיקה מכיוון שהיא מועברת באמצעות הרוק.. מקווה שעזרתי =)

eMiFrEaK

New member
ממממממש אין על מה!! ../images/Emo8.gif

כל מה שקשור לרפואה... אני תמיד כאן!! חחח

למעלה