ממ שאלה טיפה דבילית:/

bariska

New member
ממ שאלה טיפה דבילית:/

אבל לא לצחוק..:p איזה ילד חלה במחלת הנשיקה ומישום מה כולם ידעו מה זה וגם אני היתי צריך להעמיד פנים שיודע מה זה..מימה שהבנתי זה משו שכל אחד יודע חוצ מימני:/ מה זה לעזעזל ומימה זה נובע

l1zard

New member
הממממ..

מחלת הנשיקה זה משו כמו וירוס.. שאתה חולה בו המווון זמן... יש לי ידיד שהיה חולה חודש... כשבנאדם חולה בזה אז הוא מקיא, יש לו חום גבוה, לעיתים הזיות ועוד כל מיני דברים כאלה.... המממ... היא מועברת באמצעות רוק... ובגלל זה היא ניקראת מחלת הנשיקה... (טוב נו זה די ברור..)

*מפגינה ידע בביולוגיה*

מחלת השניקה- או הקיצור של השם הלועזי- מונו, היא אכן וירוס.. זהו סוג וירוס שנקרא "פרו וירוס" והוא מתיישב לך בתוך התאים, מתרבה ואז מתחבר לדנ"א שלך.. מה שאומר שזה לעולם לא נעלם.. זה מתפרץ מסיבות לא ברורת, ורק בתקופה שזה מתפרץ ניתן להדבק מזה ובכלל יודעים שיש את זה. זה מתבטא (בחלק, באחדים או ברוב בתסמינים הבאים) ב: פצעים בשפתיים, חום, לעתים אפילו בעיות בכבד, חולשה, כאבי ראש וכו'.. למקרה שזה מעניין אותך- מקבלים על זה הרבה גימלים מהצבא, אם אני לא טועה ...

מממ..

אני לא יודעת בדיוק מה זה, אבל מחלת הנשיקה זה כמו שפעת..: בחילות, חום.. ממממ סתם תקעו לזה את השם מחלת הנשיקה כי זה לפעמים עובר כשמתנשקים (מחלה מדבקת). נראה לי שזה ככה. תקנו 'תי אם אני טועה

Love U All

New member
נראה לי ש...

פעם למדנו על זה, ואם אני לא טועה זה נקרא הרפס ויש אותו לרוב בהאוכלוסייה רק שלא אצל כולם זה בא לידי ביטוי. אצל מי שכן, זה מתבטא בחום ופצעים.

eMiFrEaK

New member
הרפס....זה משהו אחר לגמרי..

זאת מחלת עור... היא באמת שכיחה בקרב האוכלוסייה... אבל בינה לביו מחלת הנשיקה אין שום קשר... מלבד דרך ההעברה..(כשמדובר על אזור הפה..)

l1zard

New member
יש שני סוגים של הרפס....

יש את השכיח ויש את מה שהיה לי
פצעים מגעילים על העור שמורכבים משלפוחיות קטנות וכואבות ומעצבנות :) חח... טוב אני לא אגעיל אותכם.. :)

eMiFrEaK

New member
יש הרבה יותר מ2 סוגים =)

והפצעים היו באזור קו החגורה נכון? זה השכיח אחרי ההרפס באזור הפה..

l1zard

New member
לא...

אמרתי כבר שמה שהיה לי זה נדיר ואם כבר אז רוב החולים בזה הם מעל גיל 45...
היה לי על הכתף.. נו יענו על ה lapatka וזה המשיך לכיוון יד ימין... בכיוון העצבים שהיו שם....

l1zard

New member
גמאני...

אבל רוב הסיכויים שזה יקרה שוב מתישהו... זה כמו התקפים...

טוב נו גם אני אפגין קצת ידע...

הרפס הוא נגיף שנשאר בגוף לכל החיים! ולא משנה מאיזה סוג הוא! הוא מתפרץ במקרים מסויימים.. לדוגמא כשחום הגוף עולה... מתפרץ ההרפס השכיח ביותר! ההרפב בשפתיים.. ועוד...

eMiFrEaK

New member
=\

לאמא שלי יש את זה.. כל החיים... אני רק מקווה שזה לא עבר אליי.. בינתיים טפו טפו טפו.. לא הופיע לי שום סימן..

l1zard

New member
וואי זה תורשתי?

אז.. לבת שלי גם יהיה כזה חרא? פאק מסכנה.. זה כל כך כואב.. ועוד ללכת כל יום בארוך...

למעלה