ממרח לכריכים

מעתיקה לך תגובה על ממרחים

מרח פסטו [אפשר בקלות להכין בבית], ממרח שעועית או עדשים [גם להכין בקלות בבית], חומוס [כנ"ל], חצילים, כרוב בסויונז, ממרח כרובית, ריבות ביתיות או 100% פרי [או גם אחרות], שוקולד פרווה, שוקולד חרובים, ממרח שקדים [ניתן להכין בקלות בבית], גבינות סויה [ביתיות או קנויות], גבינת שקדים [חפשי הוראות הכנה בthe vlog, ממש קל], שום בשמן זית, ממרח פלפלים חריפים, ממרח פלפלים לא חריפים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, סחוג, צ'או, טחינה אפשר בכמה טעמים [חפשי בגוגל טחינה בשלושה צבעים], חמאת בוטנים טבעית, נוטלה ביתית טבעונית [גם כן יש מתכון ברשת, לא כזה קשה להכנה], ממרח בטעם כבד [איכס, אני לא זוכרת ממה עושים את זה, אבל זה טבעוני]... ואני בטוחה ששכחתי עוד הרבה.

אני ממליצה על דלי השומן שהם גבינות סויה בהכנה ביתית [סופר קל! הנה המתכון: http://thevlog.co.il/גבינה-טבעונית-סויהמתכון-להכנה-ביתית/ ]
ממרח שעועית או עדשים זה פשוט לבשל קטניות ולטחון עם תבלינים, אני אפילו לא מוסיפה שמן וזה יוצא אחלה. מאוד דל שומן.
ממרח חומוס ניתן לעשות בלי הרבה טחינה כמו שאמרת, זה לא קשה להכין בבית, אבל מתקלקל ממש בקלות.
ריבות שהן 100% פרי ללא סוכר נוסף הן דלות שומן בדרך כלל וגם לא מאוד גדושות סוכר.
עמבה? אני אלרגית אבל אומרים שזה טעים ולא משמין מאוד.
חרדל- לא זכור לי שזה מאוד משמין.
סחוג הוא בדרך כלל לא משמין מאוד [אבל כן חריף], ושווה להכין בבית וכך לשלוט במרכיבים ובמידת החריפות. נשמר מעולה במקרר להמון זמן.

shez5

New member
המון תודה

מה זה שוקולד חרובים? האם יש בו גם סוכר? האם זה ממרח או קוביות?....

shez5

New member
לכולןם

הרבה הרבה תודה על התשובות המושקעות.
באמת כל הכבוד לכם על ההשקעה והיסודיות בכל שאלה שעולה כאן

noa555555

New member
זה שוקולד שעשוי מאבקת חרובים במקום קקאו

ויש לו טעם דומה לחרובים . יש בו סוכר וכל השאר כרגיל , יש כמה סוגים לקנות. אני קונה את הסוג של B&D , בקופסת פלסטיק כזאת , במקום של כל הממרחים בסופר, ממרח חרובים בטעם שוקולד. יש כל מיני שילובים וסוגים. יש גם סוגים יוקרתיים יותר וקצת יקרים יותר. נחמד מאוד. הגדולה שלי אוהבת את זה, וגם אני אוהבת להכין מזה טוסטים של לחמניה עם שוקולד חרובים בטוסטר לחיצה, וכו. טעים.

noa555555

New member
שכחתי לציין שדיברתי על ממרח שוקולד חרובים

יש גם שוקולד חרובים בקוביות, (נדמה לי שהמטריות האלה הצבעוניות שמוכרים הן שוקולד חרובים, תבדקי ), אבל אני דיברתי על הממרח .

noa555555

New member
ממרח ניוסף פיקנטי להתרגל אליו - פלפלצ'ומה

תענוג . שמים קצת , זה כמו סחוג אבל לא תימני , פלפלי צ'ילי ושום ויאמי . מוסיף המון לכל כריך . קופסה קטנה מספיקה להמון זמן .

shez5

New member
הרבה תודה נועה

העניין הכה מורכב איתי הוא שמלבד היותי טבעונית אני נמנעת מכל מיני דברים מטעמי בריאות: סוכר, דברים חריפים או חומציים ועוד. אז זה לא בשבילי, אבל טוב לדעת, שאם בכל זאת אחליט יום אחד להתחרע על העולם שיהיה לי על מה:)

pix37

New member
נסיעות / טבעונות ודיאטה

הפתרון הפשוט מבחינתי הוא פשוט שקית גזר לכרסום במהלך הנסיעות
מאוד בריא, מאוד נעים לגוף - והורג את הרעב לתקופות ארוכות

האלזה

New member
גם אצלי לא.. אלא אם כן מגיע עם קוסקוס מתחת

(יום שלישי שמח לכולם!)

ממרח "חלווה"

טחינה גולמית עם קצת סילאן וטיפה מים כדי שיהיה נוח יותר למריחה. יוצא מדהים :)

shez5

New member
זה מדליק

המימרח חלווה
לא לעיתים קרובות אבל כאופציה למתוק

shez5

New member
ושוב מודה מאוד מאוד לכולכן -ם

אם אאמץ עשרה אחוזים ממה שכתבתם לי
וכבר יש לי רושם שכמה דברים אאמץ
ושמחה שגיליתי פתאום בזכותכם שיש לי בכלל מוט בלנדר

אז כאמור - עשרה אחוזים ממה שכתבתם לי וכבר אני מועשרת בהמון המון.

תודה רבה רבה

הכנתי אחלה ממרח חומוס-עדשים ואפשר

להכין אותו בכיף עם בלנדר מוט.
כוס וחצי עדשים ירוקות
2 בצלים סגולים גדולים
מיץ משני לימונים
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
שום כתוש בנדיבות)

לבשל את העדשים בהרבה מים עד שיתרככו לגמרי ולסנן.

לפרוס את הבצלים לחצאי טבעות דקות ולהזהיב במחבת במעט שמן - לא להשחים. לטחון במעבד.
להוסיף בהדרגה את העדשים המסוננות ולטחון יחד. להוסיף מלח, פלפל מיץ לימון ושום ולטחון שוב, למירקם חלק כמעט לגמרי. להוסיף בהדרגה את השמן, בטפטופים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.

זה גם בריא ומשביע ואם תהיי קמצנית עם שמן הזית ונדיבה עם הלימון אז לדעתי לא משמין.

את המתכון מצאתי בבלוג המעולה: מה בלוגריה. הוא לא טבעוני הבלוג, אבל יש לה סלטים מדהימים, מאפים ותוספות מעולים טבעוניים / שלא בעיה לטבען.
http://mablogeria.blogspot.co.il/2011/12/blog-post_10.html

עשיתי את הסלט סלק-אגס-גזר ולדעתי הוא שורד יפה גם בקופסה במהלך היום. אפשר לחתוך בסכין או לגרד אם אין לך מג'מיקס.

shez5

New member
המון המון תודה, זה

נשמע ממש אפשרי גם ללא-בשלנית כמוני, ואכנס גם לבלוג הזה.

יש רק עניין אחד קטן... שמסיבות רפואיות אני אמורה לא לאכול לימון, שום ובצל. וגם פלפל לא כדאי.
עניין קטן, אמרנו?...

אני אמנם חוטאת לפעמים, אבל לא אכין ביוזמתי מאכלים שלא טובים לבריאותי...

יש איזו אלטרנטיבה?.. או שאני מגזימה בחלומותיי הפרועים?....

למעלה