ממרח לכריכים

shez5

New member
ממרח לכריכים

שלום לכולן/ם

רציתי לשאול בבקשה:
מאז שעברתי מצמחונות לטבעונות בחודשים האחרונים - בסך הכול נראה לי שהכול ממש לא קשה לי, הולך בקלות מפתיעה.
עם זאת, מכיוון שמחוסר זמן ונסיעות לא מעטות מחוץ לעיר, אני לא מרבה לבשל, וחלק לא מועט ממה שאני אוכלת הוא סדנדויצים.
לפני הטבעונות היו גבינות וביצים, שהם לא ממש משמינים.
אבל מאז הטבעונות נפלתי למלכודת הטחינה והאבוקדו.
ברור לי שאני בדרך כלל אוכלת יותר מדי שומנים ליום.
בנוסף יש ימים שאני אוכלת חומוס, שזה, אני מבינה, לא נורא שמן. (אני קונה בחנות של חומוסיםן, ואמרו לי שם ששלושים אחוז מזה זה טחינה, כך שזה פחות נורא מבחינת שומנים)
פעם אחת עשיתי מין ממרח. לקחתי טופו (רגיל, זה שקונים בגוש לבן), פוררתי במזלג, הוספתי לו קצת שמן זית והרבה פטרוזיליה, יצא לא רע, אבל קצת מתפורר כך שלא כל כך יעיל ללעשות כריכים לנסיעה.
פעמיים ניסיתי לעשות חביתת חומוס לפי מתכון שמצאתי. ויצא טעים אבל קצת דביק, לא נהיה זהוב , ולא היה קל "לגרד" אותו מהמחבת (בלי שמן עשיתי, על מחבת טפלון, וגרדתי באמצעות כף מפלסטיק).
אפשר לקבל עצות?...
הרבה תודה מראש,
ושוב תודה על הפורום המדהים והסבלני והאינטליגנטי הזה.
שז

למען האמת

כבר שנים רבות, עוד כשהייתי צמחונית ובוודאי עכשיו כטבעונית, טחינה זה הממרח האולטימטיבי אצלי ולרוב אני אוכלת בין 4-6 פרוסות לחם כאלה ביום, דבר שממש לא הפריע לי לרדת במשקל כשהתכוונתי לכך. שאר הארוחות פשוט לא נורא משמינות (שילוב של דגנים וקטניות, ירקות וכו') וכמובן משלבת פעילות גופנית מהנה. כך שאני תמיד אומרת שאין אוכל משמין, הכל עניין של כמויות.
אבל אפשר כמובן להכין ממרחי קטניות, הכנתי לא מזמן למשל ממרח אפונה שסוף סוף יצא לי די מוצלח. זה רק להשרות את הקטניות במים למשך לילה, לבשל אותן מעט ולטחון בבלנדר עם מים, קצת ירק ותבלינים ויוצא מעולה. אפשר גם לרכוש קטניות קפואות וזה חוסך את ההשריה והבישול הארוך.
בהצלחה

ימימה

New member
את יכולה להכין גבינה מחל"ס

כאן יש מתכון מאד פשוט. הגבינה יוצאת קצת פירורית, אבל אם תעבירי את מה שיוצא בבלנדר אח"כ, עם תוספת של כל תיבול שתבחרי, תצא גבינה מאד נוחה למריחה.
אני גם קונה/עושה (לפי המרץ) ממרח זיתים (טפנד) - שהולך טוב עם הגבינה הנ"ל אגב- וממרח עגבניות מיובשות, ממרח פלפלים וכו'.
לגבי חביתת החומוס - שימי קצת שמן זית, אין ברירה, אחרת זה נדבק תמיד. עם שמן הזית זה גם מזהיב יפה.

purplegiraff

New member
מסכימה לכל מה שימימה כתבה ומוסיפה

נסי להכין סלטים "מבושלים" ולשים בסנדביצ'ים,
דוגמאות:

סלט קישואים: (פה אתן מתכון- אם תרצים מתכונים לאחרים תגידי)
פרוסות קישואים דקות לטגן במחבת עם בצל קצוץ ומעט שמן זית, כשמתחיל להשחים- להוסיף מעט מיים,
לתת לזה כמה זמן ככה עם מכסה לבעבע להתרכך ולקבל צבע חום יפה, כל כמה זמן להוסיף עוד מעט מיים.
בסוף לתבל במלח, אגוז מוסקט ושמיר קצוץ.

טעים מאד בסנדביץ' עם עלה חסה וירקות טריים ובא טוב גם עם פרוסת טופו בכריך או בולגריטופו.

סלטי חצילים מכל הסוגים (בטחינה, חצלי קלוי שתוכנו מתובל, פרוסות חצילים קלויות קצוצות מעורבבות עם עגבניות או פלפלים בתיבולים שונים וכ"ו).

סלט פלפלים קלויים,

כרובית צלוייה בלימון או בטחינה- כשמועכים אותה בכריך ומוסיפים ירקות זה מעולה!

ממרחי שעועית/ עדשים,
פסטו בזיליקום/ עגבניות מיובשות/ זיתים/ פלפלים....

shez5

New member
תודה:)

קונה את הפרוסות חצילים כי כנראה אפשר לקנות ליד הבית:)

purplegiraff

New member
לקנות? תבדקי אם זה קלוי או מטוגן.

בד"כ מה שנמכר ברוב המקומות מטוגן ומכיוון שחציל סופג המון שמן זה ממש לא דיאטטי.

קליית חצילים בבית לא גוזלת זמן-
1.קליית החציל בשלמותו- להכניס לתנור/ טוסטר אובן חציל שלם ולנקב מעט במזלג. לשים חום גבוה, אחרי כרבע שעה לסובב את החציל,
עוד רבע שעה והוא רך כולו. להוציא- לקרר, ומכאן לרוקן את תוכנו לבלנדר/ מעבד, לתבל, להוסיף ירק מה שאוהבים, אפשר גם טחינה, למון וכ"ו, ולעבד לממרח.

2. פרוסות חצילים קלויות- טיפה יותר עבודה אבל ממש לא נורא- פורסים חציל לפרוסות בעובי כס"מ, מניחים בתבנית טוסטר אובן/ תנור מרוחה בשמן זית,
מורחים/ מפזרים עוד קצת שמן מעל, מלח גס, פלפל גרוס, טימין רוזמרין וכ"ו (בנדיבות, אני שמה את כולם- אבל אפשר לוותר על חלק), קולים בחום גבוה עד שהפרוסות רכות בפנים ושחומות היטב משני צידיהן.
ניתן לאכול ככה, להוסיף לסלט, להוסיף לסנדביץ' עם ממרח אחר, אפשר להכין סנדביץ' סביח- עם טחינה ירוקה, עלי חסה, פטרוזיליה ופרוסת טופו.
ואפשר להכין סלט מעולה:
חוצים את הפרוסות הקלויות, חותכים רצועות דקות מגמבה אדומה טריה, קוצצים הרבה כוסברה, כותשים שום, מתבלים בלימון ומלח, סלט מעולה (כמויות? בערך- 15-20 פרוסות חצילים קלויות לגמבה גדולה אחת, 2-3 שיני שום, מיץ מ2 לימונים, רבע כוס כוסברה) בא טוב בסנדביץ' עם ירקות טריים.

shez5

New member
וואוו, איזה בשלנית את

אחלה. אנסה להכין פרוסות חצילים בטוסטר אובן, זה נראה לי קל יחסית להכנה. תודה רבה

noa555555

New member
צריך לשכפל אותך

ראש כיפי וקליל ויד קלה במטבח, כמו שצריך, כל הכבוד על הראש הכללי של הענינים . אהבתי מאוד. גם את הממרחים למטה . והכל .

shez5

New member
ימימה תודה

הדף של המתכון לא קיים
בלנדר אין לי ואני רואה שרוב ההצעות כאן דורשות בלנדר
זה אומר שכדי לי לקנות בלנדר
ממש לא בא לי על פרוייקטים
אני רוצה כמה שיותר פשוט וכמה שפחות עבודה

לגבי הממרחים שהזכרת - זיתים, עגבניות, פלפלים - איפה קונים אותם? בירקות? במכולת?
והאם הם לא שמנים?....

שמן הזית לחביתת חומוס - עצה טובה

תודה תודה

purplegiraff

New member
שני מכשירי מטבח שהיו לי גם לפני הטבעונות

אבל מאז המעבר לטבעונות הפכו להיות משמעותיים עוד יותר:
מג'ימיקס ואופה לחם.

המג'ימיקס אינו זול והשקעתי בו כי בעבר הייתי מכינה ומוכרת ממרחים ביתיים בשווקים, עם הטבעונות הוא התעורר והחל לעבוד שעות נוספות

אפשר לרכוש מכשירים יקרים פחות, אך בכל מקרה- מציעה מאד מאד להשתחרר מהתפיסה שלהכין משהו בלנדר או במעבד זה "פרוייקט" ( כי צריך לחתוך, לנקות וכ"ו...)
זה הופך את החיים להרבה יותר קלים ומהירים ומאפשר להכין הרבה יותר אוכל ביתי מחומרי גלם בסיסיים ולא מעובדים במעט מאד זמן.

דוגמאות:
פעם בחודשיים- פסטו בזיליקום ביתי- 10 דקות כולל ניקוי הבזיליקום - מספיק ללפחות חודשיים (מנות קטנות במקפיא)
פעם בשבוע חומוס ביתי- החומוסים- בד"כ יש קופסאות של חומוס מבושל מראש במקפיא שלנו
אבל אפשר גם מקפוא או שימורים. 10 דקות כולל ניקוי המכשיר.
כל יומיים שלושה- טחינה ירוקה עם כל שאריות הירק שבבית- 5 דקות הכנה.
המבורגרים/ קציצות/ לביבות- פעם בחודש חודשיים- התערובות מוכנות מאד מהר במג'ימיקס, ורוב העבודה זה ליצור קציצות - אני אופה בתנור אז גוזל פחות זמן מטיגון.

תכנון מראש- קופסאות של חומוס/ קטניות מונבטות או מבושלות במקפיא. מכינים מאגר פעם בחודשיים שלושה
מספק חומרי גלם לחומוס, סלטים, תבשילים/ מרקים וקציצות/בורגרים.
זה אולי נשמע כפרוייקט אבל זה הפך לשגרת חיים ולא גוזל הרבה זמן.

אופה לחם- מאפשר הכנה ביתית של לחמים מכל מיני סוגים, טבעוניים בוודאות, בלי תוספים לא רצויים ובעלות מאד נמוכה יחסית ללחמים מיוחדים בסופר/ מאפייה.
האופה אוטומטי כך שהעבודה פרופר שנדרשת היא בין 5-15 דקות תלוי אם מוסיפים תוספות מורכבות או לא.
באופה יש תוכנית הכנת ריבה שמשמשת אותנו להכנת פודינג טפיוקה/ אורז מלא על בסיס שוקו סויה/ סויה קפוצ'ינו/ חלב אגוזי לוז/ סויה וניל, זה בערך 10-15 דקות ערבוב במכשיר המתחמם, הכנה היחידה שאנחנו צריכים לעשות זה לשפוך פנימה את החומרים.
עולה בין 300-700 ש"ח, מבחינתי השקעה כדאית מאד.

בקשר לממרחים שימימה המליצה עליהם נראה לי שהיא התכוונה לממרחים ביתיים (גם זה לא הרבה עבודה במיוחד אם יהיה לך בלנדר או מעבד מזון)
אבל אניח לה לענות.

purplegiraff

New member
ברור מקפיאה... אין לי יכולת להכין כל פעם טרי

זה לוקח זמן הכנה רב יחסית למרות המג'ימיקס.

הם נשמרים מעולה במקפיא.
המתכונים ממש לא קבועים- כל פעם משהו אחר- בינתיים עשיתי המבורגרים בעיקר על בסיס של קטניות מונבטות כלשהן
(שעועית שחורה, שעועית אדומה, עדשים) בשילוב עם פטריות ואגוזים, לביבות של ירק עם תפו"א מגוררים,

אני גם עושה לביבות משאריות של תבשילים-- נניח אורז/ תפו"א ורוטב כלשהו אני מחברת הכל, מוסיפה חומרים מקשרים/מדביקים ועושה מזה קציצות או לביבות.

למשל אתמול בערב לקחתי חצי סיר תבשיל הודי מאד סמיך שהיו בו עדשים אדומות, כרובית, תפו"א, חלב קוקוס ותיבול הודי מאד בולט,
הוספתי ירק טרי קצוץ, קמח אורז וקוואקר ועשיתי לביבות אפויות בתנור.
יצאו אחלה, והקפאתי שיהיה לשבועיים הקרובים.

shez5

New member
פרפל ג'ירף

את נראית לי סופר וומן, ואני ממש לא מסוגלת להתמודד עם כל זה... אולי פעם, כרגע ממש לא... הרבה תודה

purplegiraff

New member
ממש לא סופר וומן...

פשוט מצאתי לי את השיטות שלי למלא את הבית באוכל ביתי כמה שיותר כי זה מאד חשוב לי (אני מגדלת שני פיצפונים)
ויש לי עזר כנגדי שמשתתף בכל ההכנות וזה מאד עוזר.
חוץ מזה כולנו אוכלים בוקר וצהריים כל השבוע בעבודה (חדרי אוכל) ובגנים וזה חוסך כמויות שצריך להכין
אז זו לא חוכמה.

בקשר אלייך- את לא צריכה להתמודד עם כלום, קחי מכל העצות מה שהכי מתאים לך ומסתדר לך,
תתחילים לשחק עם הבלנדר מוט ולתגלי שיש המון דברים שאת יכולה להכין בפשטות
ואם תרצי עוד רעיונות את תמיד מוזמנת,
שיהיה בכיף!

ימימה

New member
נסיון נוסף למתכון הגבינה

http://tivonim-blog.co.il/גבינת-סויה-ביתית/
אם זה לא עובד חפשי "גבינת סויה ביתית" מהאתר "לא על החסה לבדה". לא חייבים מעבד מזון - אפשר גם עם בלנדר מוט להשיג תוצאות טובות, הוא גם לא ממש יקר והוא יעזור לך גם בטחינת מרקים, וממרחים, אם תחליטי לעשות בבית.
לגבי ממרחים - כשאני לא מכינה (ואני מבינה שאת לא רוצה להכין בבית) - אפאני קונה, יש בסופרים הרגילים. הם לא מאד זולים, אבל אפשר להסתפק בשכבה לא עבה ואז הם מחזיקים יפה. יש במדפים הרגילים את המוצרים של אוליביה (למשל ממרח עגבניות מיובשות עם/בלי אגוזים, 175 קלוריות ל-100 גרם, וממרחי זיתים שונים) ויש במקררים מוצרים של "מוטי שף" וממרחים של חברה שנקראת פרסקו שמצאתי והם ממש מוצלחים.

shez5

New member
ימימה

אני כזאת מעופפת, זה לא יאומן!
טוב שכתבת בלנדר מוט,
ופתאום נזכרתי שלפני כמה שנים קניתי והייתה תקופה שעשיתי בעזרתו מרק בטטות, ובכלל
שכחתי מקיומו. טוב, זה באמת פשוט לתפעול אפילו בשביל גברות שכמוני:)

מצלתיים

New member
מיונז כבר ניסית?

מתכון של ליידיבאג למיונז צ'יק צ'ק
הולך עם פרוסות עגבניה, חסה, נבטים, מלפפון חמוץ, מה שבא.
הולך גם עם פרוסות טופו מעושן, או פרוסות דקיקות של הנקניק של דלי טבע, או פרוסות טופו קפוא מתובל היטב שמייבשים במחבת.

למעלה