ממרח לכריכים

ladybug6

New member
אבל במיונז משתמשים רק בשכבה דקיקה

ועליה שמים ירקות קלויים או פרוסות טופו צרוב במחבת, ואז זה מתאזן..

l coyote l

New member
הגבתי מנק' ההשקפה המשוערת של פות"ש

כי בגדול אפשר לומר את אותו הדבר על טחינה ואבוקדו, שהם יכולים רק לשמש כממרח בסיס בשכבה דקה שעליו שמים דברים אחרים.
אבל לפי הבנתי מההודעה היא לא מחפשת להחליף ממרח שומני אחד באחר, אלא מחפשת תחליף כולל לממרחים השומניים.

ladybug6

New member
נכון, אבל זה הוצע לה כבסיס

לירקות ודברים אחרים ע"י מצלתיים, לא כתחליף לטחינה.. לכן ציינתי שאם זה רק שכבת בסיס דקה זה לא צריך להיות בעייתי. אבל כן, מיונז יותר משמין מטחינה ואבוקדו וחומוס וצריך להזהר איתו (למרות שRSPA פרסם מתכון למיונז דיאטתי לא מזמן!)

RSPA

New member
יתרה מזאת

פותה"ש ביקשה מענה שישמשה גם בסנדביצ'ים.
אם היה מדובר באחד, אז ניחא. אבל אם מדובר בכמה במשך יום וגם אם מדובר בשכבה דקה - הכמות הקלורית והשומנית הופכת משמעותית יותר ויותר. ומדובר יש לזכור על מיונז (שלי) שהוא רק שליש מכמות השמן שיש במתכונים הסטנדרטיים.
אם משתמשים במיונז למאכלים אחרים (דוגמת סלט תפו"א ששם צריך להוסיף 4 כפות מיונז בממוצע למתכון) ההפרשים הקלוריים והשומניים בולטים עוד יותר.
וכל זה - מנקודת מבטם של אלה שמחשבים כמעט כל קלוריה ולא מנקודת מבטם של הרזים שיכולים להינות מהחיים בכל מצב ועם כל מיונז....

RSPA

New member
ואם כבר הזכרת אז הנה הגרסה הלא-מתוקה למתכון

היות והמתכון המקורי מכיל חל"ס שיש בו מתיקות מסויימת שאינה לטעמם של אנשים שונים, מביא כאן את הגירסה הלא-מתוקה שלו. מדובר בהחלפת החל"ס לייט של תנובה בחל"ס אלפרו אדום ללא סוכר. הערכים הקלוריים והשומנים של שניהם דומים מאוד.

כוס חלב סויה אלפרו אדום ללא סוכר
½ כוס שמן קנולה
¼ 1 כפיות חרדל צרפתי
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון משומר
1/3 כפית קסנטן גאם

לטחון הכל בבלנדר יד עד שמקבל צורה של מיונז. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
לשמור במקרר.

RSPA

New member
"שעה. שעה שאני מחפש את הים. לא למדו לשים

שלט קטן: ים" ?

חבל שלא שמת שלט קטן בהתחלה: בלי מיונז.

הכל בסבבה וברוח טובה.

noa555555

New member
מתגלגלת פה חחחח,

היה הזוי לקרוא את כל השרשור ואז לראות את שתי המילים האלה "שונאת מיונז , תודה " (שלוש בעצם חחחח). גדול הים .

subatoi

New member
הטופו זה מצוין, רק צריך לטחון אותו.

לטחון אותו עם מה שאוהבים. תבלינים, טיפה שמן זית, עגבניות מיובשות, זיתים, פלפלים מטוגנים.
אפשר לעשות מזה מיליון טעמים, וכשזה טחון דק זה לא מתפורר, אפשר למרוח אותו והוא לא בורח מהסנדוויץ'.

shez5

New member
זהו, אבל

אני מבינה שצריך בלנדר, ואין לי....
האם כדאי לקנות?...
זה עניין יקר?...
זה מכשיר עם המון חלקים לשטוף, או שאפשר לקנות גם משהו קטן, שימושי וזול?...

ladybug6

New member
תקני בלנדר מוט

יש אפילו בפחות מ-100 ש"ח, אמנם הם לא הכי מוצלחים (לי יש אחד כזה..הוא סביר לדברים פשוטים, ואין לו כלי ייעודי כך שדברים מסוימים אי אפשר לטחון בלי שזה יתפזר על כל המטבח)
אבל אם תשקיעי באחד קצת יותר איכותי, 300-400 ש"ח, זה ישמש אותך להמון דברים ולטווח הרחוק.

ladybug6

New member
בנוסף להצעות הנ"ל

אפשר להכין לביבות ירק אפויות ולשים אותן בכריכים עם שכבה דקה של מיונז טבעוני, טחינה, חומוס, גבינת סויה או כל ממרח אחר.
יש מלא מתכונים ברשת, תלוי מה חומרי הגלם שלך - אפשר מירקות ואפשר מקטניות או משילוב של הנ"ל.
אפשר גם פרוסת טופו אפוי במרינדה או צרוב במחבת עם תבלינים, ביחד עם ממרח כלשהו (חרדל+מיונז טבעוני, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות.. רק לשים לב שחלק מהממרחים האלה משמינים מאוד אז עדיף להתקמצן איתם).

ladybug6

New member
מרינדה זה רוטב שהטופו מושרה בתוכו

למשל: סויה, סילאן וצ'ילי מתוק, או טריאקי וחרדל, או מה שאוהבים. משרים ברוטב את הטופו כדי שיספוג את הטעמים טוב יותר

למעלה