מלנת'לפים מחשבות

מתלבט13

New member
זה פשוט

אם נהנים מהזיון שכל הנוכחי יותר מ"הסטייק הלבן הבא" זה די הגיוני להתרכז במשגל מוחי עכשוי. אויש, ההבדל בין תיאוריה למציאות.

דתילוני

New member
מה אוכל להוסיף

מעניין שכל המגיבים כאן (או רוב) מחזיקים בעמדתי לגבי הקיצוניות שדברנו עליה כ"כ הרבה, יכול להיות שזה נותן לך את התשובה שכל עוד תרצה דרך אמצע, לא יהיה לך שקט פנימי, ואז כל החלטה שתעשה, לא תעזור לעצם הבעיה, ויכול להיות באמת שהבעיה נעוצה באיזשהו הנחת יסוד שאמצת לעצמך, ואתה צריך להשתחרר ממנה. ויכול להיות שאני טועה. ובקשר למה שקלמנטינה אמרה, הרי זוהי הסיבה שהיית צריך לבוא ולהכיר אנשים חדשים, ידעתי שזה עלול לסחוף, ולקחתי את הסיכון, (בידיעה כמה חזק אתה) אבל אם אתה מרגיש שאתה נסחף מכדי לחשוב בצלילות ובבהירות, תפסיק לבוא, ותראה מה נהיה. ואז תוכל להחליט כשיש בידך את כל הנתונים הדרושים, מה שלא היה לך לפני כן. בהצלחה

Le Fay

New member
לעניות דעתי הבעיתיות אינה נובעת מן

המעשים שאתה עושה אלא מהגישה שאתה נוקט כלפיהם, ודוקא זה לגמרי בידיך. אם תניח רגע לעמדה של תלמיד חכם, שנדמה לו שהוא יכול לנתח הכל, ובכלל זה שפע מידע חדש, בכלים שכבר יש בידו ובזמן אמיתי, ותחת זה תאמץ לעצמך דרך התבוננות של תייר, שמסייר בטריטוריות לא-נודעות ומצלם את רשמיו לפני שהוא מזדרז לפתח אותם ולתייק אותם באלבום, דומני שהכל יהיה הרבה יותר פשוט. עמדה של תייר היא הרבה פחות מחייבת, הרבה יותר שלווה והרבה יותר מעניינת מזו של יודע-כל. נסה אותה פעם ותיווכח. באשר ל"עם איזה בחורות לצאת" התשובה עוד יותר פשוטה: עם אלה שמסכימות לצאת עם תיירים, בלי לשאול מתי טיסת החזרה שלהם.

מתלבט13

New member
התהליך לא סימטרי

כאשר אתה מתרגל לאורח חיים חילוני (או חילוני בחלקו) קשה עד בלתי אפשרי לחזור לאורח חיים חרדי. מה שאומר שזה תהליך קצת בלתי הפיך. מחסומים פסיכולוגיים שנפרצו. כבר אינם "קירות" בנפשך. ועוד. זה אומר שלנסות את החיים החילוניים זו מידה מסוימת של להפוך לחילוני.

Le Fay

New member
אוףףף. אם תסכים עם כל מילה, אם מי

אתווכח כשאחזור אחר הצהרים, אה? החיים, בכל מקום, פורצים מחסומים פסיכולוגיים. כלומר, כל דבר שתעשה לראשונה יפרוץ איזשהו מחסום פסיכולוגי. זו לא סיבה לנקוט שב ואל תעשה, כי לנקוט ריסון אפשר גם בלי מחסומים פסיכולוגיים, לגמרי מבחירה. למשל: אחרי שהתרגלת להטיל את עצמך לכביש כמקובל בבני ברק, אתה עדיין יכול לבחור לעשות זאת כאדם מהיישוב, להביט קודם שמאלה-ימינה-שמאלה ולהניח רגל על הכביש רק במעבר חציה ורק כשאף כלי רכב (להוציא עגלות תינוק) אינו שועט לעברך. אחרי שהישרת מבט אל ריבה נאה והחלפת איתה שלושה משפטים שלמים בלי למצמץ, אתה עדיין יכול ללכת רחובות שלמים בעפעפיים מושפלים, כי ככה החלטת. ואפילו בלי לדרוך על הקווים בין האריחים, אם ככה אתה רוצה. אחרי שניסית לעשן מריחואנה אתה לגמרי מסוגל להחליט שהסוטול הקל שמתלווה לזה מיותר לגמרי לחייך ולא לגעת לעולם בעוד מהירוק הזה. להבדיל מטבק רגיל, דרך אגב, שאחרי שנה של עישון כבר תתקשה להיגמל ממנו. למעשה, גם מחסומים פסיכולוגיים אינם באמת 'קירות' אם לא הפכת אותם לכאלה. מנקודת מבטי השאלה היא לא אם הם שם או לאו, אלא אם הם שם מבחירתך או לאו. אולי זו בכלל המהות של חילוניות: לבחור בקירות שלך בעצמך. אם או בלי לחצות אותם קודם. מנקודת מבט דתית זה כל כך נורא? חשבתי שהבעש"ט למשל היה מעריך את זה.

מתלבט13

New member
הויכוח שלנו עמוק יותר

את רואה באדם יצור רציונלי ובעל יכולת בחירה רחבה מאד עם הרבה שליטה. אני רואה באדם יצור שהרבה מבחירותיו ותפיסותיו אינן רציונליות ואינן עקביות (מספיק מתוחכם
?) עכשיו לדבריך. את טוענת שאין צורך במחסומים פסיכולוגיים, אם בחירתך היא לנהוג בדרך מסוימת. אני חושב שאנו יכולים לרצות א' ולעשות ב'. ולכן כדאי לנו "לכבול" את עצמנו כדי שבפועל נפעל כפי שאנו באמת רוצים. (בהנחה שאנו יודעים מה אנחנו רוצים)* אם אני חושב שאני רוצה נישואין יציבים ונניח שאני נשוי (אני לא! לתשומת לב כל הבנות באשר הן). אין ספק שאם אני אדע איך "להתחיל" עם בחורות. ובפרט אם אהפוך לכובש לבבות שאין לעמוד בפניו (וכידוע אני כבר כזה
), קטנים יותר הסיכויים שאשאר נאמן לאשתי, כי די ברגע של קריזה כדי שאפרוץ את המחסום הפסיכולוגי לראשונה. ייתכן שעדיף לי לא לדעת איך פונים לגוף שני בנקבה ולהרויח חיי נישואין מאושרים ונאמנים. * אני לא יכול להתאפק, ולציין שיש מודלים בתורת התועלת (utility theory) ובתורת המשחקים שבהם כדאי לאדם לכבול את ידיו לעתיד. אם רצונך אפרט יותר.

גמני לא נשוי!

ואתה דיברת שטויות ואין לי כוח להסביר למה, טוב נו.. משו בסגנון ה - אולי תוריד את כל המכוניות מהכביש ותשים את כולם בכלא... כך לא יהיו מקרי רצח ותאונות דרכים. אל תענה לי תשובה מתחכמת אני לא יענה לך

מתלבט13

New member
תשובה למי שרוצה (לא לנופלח........)

אתה לוקח את הדברים לקיצוניות ורוצה להשליך מזה לדברים לא קיצוניים. נכון, הורדת כל המכוניות מהכבישים תגרום (כנראה) יותר נזק מתועלת. למה זה אומר משהו לגבי הגבלות פחות דרסטיות? הגבלת חופש הבחירה יכולה לפעמים להשתלם. זה שאינטואיטיבית איננו רוצים לכבול את עצמנו, א) האינטואיציה מטעה. ב) זו לא סיבה לומר באופן מאד כולל "לעולם אל תכבול את עצמך". ודרך אגב גם אני לא נשוי ולא רוצה להתחתן. אבל נשואים הם בממוצע יותר מאושרים מרווקים (גם מאלה שיש להם חבר/ה). באחת ממרכזי האיימיש אנשי הכת שחיים כמעט בלי שום טכנולוגיה, מאושרים בממוצע כמו עשירים מופלגים. (יש שתי מרכזים של האיימיש, ובאחד מהם משום מה האנשים מאושרים הרבה יותר מבשני. והנתונים לקוחים ממחקר השוואתי על רמות אושר. מקור רציני. אין לי כוח לחפש את המאמר המקורי.)

אתה כמו האלו

שקוטבים בשגיעות קטיב, ואומרים נו... עדיף ככה... אנשים מתרכזים יותר בדברים שאנחנו כותבים. אתה לא יודע להתחיל עם בחורות.. סבבה, אתה לא צריך לנחם את עצמך שככה עדיף, בתירוצים של נישואים מאושרים. מי שרוצה לבגוד.. יבגוד בין אם הוא יודע "להתחיל" ובין אם לא. מי שלא רוצה לבגוד, יכול להיות דון ז'ואן והוא לא יבגוד. אגב, יש פה אלופים בקטע של ה"להתחיל".. תתייעץ איתם, אולי תקבל טיפים. אבל תיזהר, חלק יודעים לעשות את זה מצוין בפורום, אבל בחיים האמיתים הם מאדימים מסמיקים, שוב מאדימים ואז שואלים "אז כמה זמן את יוצאת?" אני מהאלו שמדלגים את הסמול טוק המסריח וניגשים ישר לעניין, כשהיא יוצאת מהשירותים אני ניגש באלגנטיות ואומר - "מחרבנים הא?" סתכל ולמד

מתלבט13

New member
איזה עיוותים!

חוסר הניסיון שלי עם בנות אינו אידיאולוגי. יש חוסר ניסיון בתור חרדי לשעבר, + קושי רגשי מסוים שאינו קשור לפילסופים (נקווה
). בנוסף לכך, אני לא מחפש את הקטע של "יש הרבה דגים בים" + "חמודה לא חבל". יותר מעניין אותי מישהי שיהיה לי איתה הבנה טובה וקשר איכותי. למרות שבתור בן, אני לפעמים אומר לעזאזל הכל, תביא זיון טוב. וקשרים מהסוג הזה תלויים הרבה פחות בסמול טוק וכו'.

לונכון ולונכון

א. מי אמר אידיאולוגי? ב. תפסיק לראות את שלום אסייג ג. אני בתור בן אומר לעזאזל הכל ומאונן. (יש קשר איכותי ויש זיון טוב)

משפטי התחלה:

"אז מה נופלחו,מה בחור נחמד כמוך עושה במוח מלוכלך כמו שלי?" "אפשר לצלם אותך נופלחו? שאבא ידע מה להביא לי ליומולדת" "תגיד,אבא שלך גנן? לא? טוב,בולע?" "זה מחק בכיס שלך או שאתה פשוט שמח לראות אותי?" שיטות נפוצות בעיר החטאים: "אני במאי סרטים ויש לך פנים מיוחדות שממש מתאימות לסרט החדש שלי,רוצה למצוץ לי?" "אני סוכן דוגמניות ויש לך פנים מיוחדות שממש מתאימות לקמפיין החדש שלי,רוצה למצוץ לי?" "יש לי קוק,רוצה למצוץ לי?" "נופלחו,בוא תמצוץ לי" "בואי הנה מתוקה,בת כמה את? 5? איזה ילדה גדולה! אמא אמרה לך שלא לדבר עם זרים? אנחנו לא זרים! לי קוראים נופלחו! ואת שירן? איזה שם יפה לילדה כל כך יפה! בואי למקלט,יש לי שם המון סוכריות בשבילך! ואחת על מקל שלא נגמרת!"

תרגיע עם הפיוטים

כשאמרתי שאתה צריך להשלים חומר, לא התכוונתי לכל השנה, אבל אני שמח שאתה מרגיש יותר טוב והיא הייתה בת 7 אחותך

מתלבט13

New member
וחוצמזה

אני חושב שהסיכוי לבגוד קטן בהרבה אם אתה גם לא יודע להתחיל. כך אתה פשוט נתקל בפחות מקרים שאתה חושב - לבגוד? בתיאוריה מי שיבגוד יבגוד תמיד וכו'. במציאות זה תלוי מאד בתנאים בשטח.

השאלה צריכה להיות אחרת

איך אתה מגדיר חילוני??? ולא איך אתה מגדיר את עצמך... אני מגדיר חילוני=חופשי ולכן החופש שלך לעשות מה שבא לך כולל לשמור או לא לשמור שבת, לצום או לא לצום, להפלל או לא וכך בכל דבר בחיים. לכן, נדמה לי שאם כל כך חשוב לך להיות מוגדר אתה יכול להגדיר את עצמך כחילוני, שזה אומר- אני עושה מה שבא לי... אגב- אני נגד הגדרות חושב שזה מיותר לחלוטין להגדיר אנשים בקבוצות מאחר וכל אדם הוא הרכב אישי שלו ואם כך שום הגדרה לא תגדיר בצורה אופטימלית (למעט ההגדרה שאני זה אני)

למעלה