מלי גרין -מה דעתכם?

אימם

New member
מלי גרין -מה דעתכם?

מלי גרין, עיתונאית בעלת טור ואם ל-11 ילדים,
מרגישה חובה לעם היהודי ומצטרפת להפגנות החרדים נגד גיוס תלמידי הישיבות.

לאונידס

Active member
אני כבר אמרתי, שלוש מדינות לשלושה עמים

לא רוצה להמשיך להטריד אותם עם השטויות החילוניות המטופשות שלי כמו שוויון זכויות לנשים, שווײַון בפני החוק, עבודה בתור ערך ושאר ערכים דבילים.
אני גם לא מוכן להמשיך להיות החמור שנושא בעול.

אני מציע בתור ניסוי לסגת בהסכמה או חד צדדית מישובים כמו עמנואל, בית״ר עילית או מודיעין עילית.
יחיו להם החרדים שם את חייהם לפי בחירתם כמו שהם אוהבים, יחליטו שהם לא עובדים ולא מגינים על עצמם, מוציאים להורג (בסקילה) מי שקטף פרח בשבת ומי שנאנסה בעיר אבל לא צרחה וכל חוק הלכתי שבא להם לקיים.
למה להתעקש לריב איתם?

נומלה

New member
מלי גרין אולי עוסקת בייצור המוני (של..)

אבל לא מבינה כלום בכלכלה בסיסית. כל ישות צריכה להחליט מה רמת המותרות שהיא יכולה לחיות איתה. גם מלי עצמה איננה יכולה לבזבז כסף ללא סוף על מותרות. נניח שאקבל את גישתה שהמדינה צריכה להחזיק את לומדי התורה לשם מותרות. היא תגיד למען (מחק את המיותר....) אבל אנחנו גם למדנו קצת ויודעים שאם אין לחם אין תורה ולכן, קודם לחם ואחר כך המותרות. אז המדינה צריכה להחליט כמה כסף היא מוציאה על המותרות האלה. מה שקרה זה שכשההוצאה על מותרות עוברת גבול מסויים מגיעים לפת לחם.

motior

Member
נניח לרגע שבלי תורה אין לנו מדינה

וללמוד תורה זו עבודה קשה.

האם באמת תלמידי הישיבות חייבים ללמוד כל חייהם ברצף? האם הם לא יכולים לתרום שלוש שנים (או אפילו נתפשר על פחות - כמו בישיבות ההסדר) שבמהלכן חלק מהזמן הן ילמדו וחלק מהמזן ישרתו - אם בצבא ואם בשרות לאומי?

אני חושב שגם היא לא תחלוק על כך שחקלאות לדוגמא היא עבודה קשה ובלעידה אין לנו מדינה - האם זה נותן פטור לחקלאים משרות בצבא?

נומלה

New member
בעצם המדינה עושה להם טובה

ומאפשרת להם שבתון ממלאכת הלימוד הקשה...

לאונידס

Active member
בדקתי, היקום התקיים מיליארדי שנים בלי התורה

ואפילו לאלו שלשיטתם היקום נברא לפני חמשת אלפים שבע מאות ומשהו שנים, אולי דוגלים בשיטה הגאוצנטרית בה כדור הארץ הוא מרכז מערכת השמש והנקודה הסינגולרית של היקום בירושלים ואולי הכדור בעצם שטוח עדיין העולם התקיים אלפי שנים לפני שלמדו תורה.
ממש קשה לשכנע אותי שתרח ישב בפתח האוהל ולמד על עשרת הדיברות או על חורבן בית המקדש השני.

אפשר להמשיך לשחק בנדמה לי, ברור לכולם שהסיבה האמתית אצל חלק עצום מהאוכלוסייה הזו איננו לימוד תורה. זוהי רטוריקה ריקה.

רוני810

New member
הסיבה: נותנים לך -תיקח. מרביצים לך-תיברח.

נותנים להם אפשרות. אז הם התרגלו, ועכשיו כשרוצים לקחת להם מתנהגים כאילו לקחו להם נחלת אבות. משהו ששייך להם בזכות.
הרעה בתנאים.
גם עובדי חברת החשמל מאיימים לשבות אם יקחו להם חשמל חינם, אפילו שזו הטבה לא הוגנת.
והחרדים גם נגד הרעה בתנאים. בדיוק כמו עובדי חברת החשמל. התרגלו לטוב, ולא רוצים לרדת ברמה.

אין מה לחפש הוגנות, היגיון או צדק. זה בכלל לא השיקול שלהם.
וכמובן שעושים רציונליזציה - למה אסור להם לשרת בצבא. אבל השיקול הוא: שהם יכולים. והתרגלו לזה.

ואני מאמינה שגם חסר להם אקשן, כי לא משרתים בצבא. אז הפגנות זה כיף ואקשן. קצת לשבור את השיגרה המשעממת.

אימם

New member
הסיבה האמיתית היא שהם פוחדים

הם פוחדים שהגיוס יחשוף אותם לחיים החילוניים
הם פוחדים שבקבות זאת האברכים שלהם יעזבו את הקהילה הסגורה שלהם ויחזרו בשאלה
(יאכלו מעץ הדעת)
הם פוחדים שייקחו מהם את הכוח ואת השליטה בציבור שלהם
חלק ניכר מהשליטה זה הסחיטה מהמדינה. סחיטה של כספי הציבור החילוני והדתי הלא חרדי.
סחיטה פוליטית של כל ממשלה שהייתה ושתבוא.
הם פשוט פוחדים.
ואנחנו צריכים לצאת מנגד להפגנה נגד כניעה של כל ממשלה
ובעד חוק השוויו בנטל.

אני בעד שוויון בנטל---אבל לא רק בצבא

הבעיה שהשיויון בנטל הפך להיות סוג של סיסמה לגיוס חרדים.
בעיניי שיוויון בנטל הגיוס לצבא תקף גם לגבי אוכלוסיות אחרות שלא משרתות/שירות מקוצר.

בעיניי שיויון בנטל הוא גם בתשלום מיסים, בעבודה, ביצרנות,בתפוקה.

אני לא רוצה להמשיך לממן את מי שיושב בפתח אוהלו, או בספסלי ישיבתו.

משום מה מתייחסים רק לשירות הצבאי.
ויתר התעוקה של מגזרים מסוימים על כלכלת המדינה -לא רלוונטית?

אימם

New member
איך אמר ארמסטרונג?

"צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות"...
צריך להתחיל ממשהו ולהצליח בזה.

חושבת אחרת--

כי שכממזערים את הנטל
רק
לשירות הצבאי
זה לא כל הנטל.
זה אפילו לא חלקיק ממנו.

אני לא חושבת שזה צעד קטן (למרות שפוליטית ברור לי שגם הצעד הזה יתמסמס בשורות של הסכמים והבטחות).
אני חושבת שזה מסיט את תשומת הלב מהעיקר
קבוצת אוכלוסיה גדולה שבוחרת להיות טפילה
ונגד זה יש לפעול ב כל המישורים.

לאונידס

Active member
אני מתכבד גם כן לא מסכים, לא אוהב למזער

מזכיר לי את ההתנצחויות על כן עומד בצפירה או לא עומד בצפירה, כאילו בזה מסתכם כל העניין ואם אלי ישי יעמוד בצפירה הכל פתאום בסדר ואם איזה צלם מצלם כמה חרדים בצומת בר אילן ממשיכים בעיסוקיהם בזמן הצפירה (כולל אותו צלם - שמצלם) אז אסון גדול.

אסור שבארץ החוקים יהיו מפלים.
אסור שאכיפת החוק תהיה מפלה.
זו צריכה להיות המטרה.
אפשר להתחיל למשל עם מגילת העצמאות. ליברמן רצה שבועת נאמנות למדינה? אני מציע להחליף, כמו בארה"ב, שבועת נאמנות למגילת העצמאות שתשמש בסיס לחוקה.
"...שוויון מלא בלי הבדל דת גזע מין...", נראה את הפטריוט הגדול והחברים שלו חותמים על נאמנות.

מותר לאדם להיות לא ציוני, מותר לאדם לא לעבוד (אם הוא יכול להרשות לעצמו), מותר לאדם להאמין במה שבא לו להאמין.
אבל הדיון לא צריך להיות על עוד או פחות 100 חרדים בצבא, הדיון צריך לדבר על דמות החברה שלטעמי צריכה לתת זכויות שוות לכל אזרחיה.

אימם

New member
הדיון הוא על כסף ומימון לטעמי

לטעמי הדיון בכלל צריך להיות על כסף לאזרחים שתורמים למדינה, עושים צבא, משלמים מיסים.
שוויון בנטל = שוויון כל האזרחים בחובות וזכויות.
זה יקרה רק כשיקחו מהם את המימונים והכספים

לאונידס

Active member
מדובר על הרבה יותר מכסף

זוג חרדי שרוצה להתחתן הולך לרב שלו ומתחתן בדרך שבה הוא רוצה להתחתן.
אחרי כן הרב או מי מטעמו הולך לרבנות לסדר את הניירת.

תנסי את לחתן מי מהילדים שלך בלי ללכת לרבנות, אפילו חתונה אורטודוקסית. אין מצב ובטח אם תרצי חתונה לא אורטודוקסית.

אם מי מהילדים שלך ירצה לאמץ ילד או תינוק ואותו תינוק לא נולד ליהודים.
לדתיים אורטודוקסים אין בעיה, לזוגות שאינם אורטודוקסים יש ויש.

לדתיים וחרדים יש רשתות חינוך משלהם, כמעט כל התלמידים לומדים שם.
חילונים צריכים ללכת לחינוך הממלכתי בו דתיים קובעים את תכני הלימוד (חילוני לא יכול להתקבל אפילו כמורה לבית ספר ממלכתי דתי).

הומוסקסואל שעובד לפרנסתו, משלם מיסים, תורם לקהילה, שירת בצבא והולך למילואים הוא אזרח סוג ג', לא סוג ב', לעומת חרדי (להלן אזרח סוג א') שלא תורם כלום מהתרומות האלה והקיפוח שלו ממש לא רק בתחום הפיננסי.
למה??????

ברור לי שכסף יכול ללחוץ לכיוון הנכון.
נתניהו כשר אוצר קיצץ בקצבאות הילדים וכמעט מייד נרשמה ירידה בילודה במגזר החרדי ואם אני זוכר נכון גם בערבי ובבדואי.
אבל אני לא רוצה לבלבל אמצעי עם המטרה והמטרה שלי נורא פשוטה, שוויון זכויות.

אימם

New member
בגדול אנחנו מסכימים על שוויון חובות וזכויות

לכ-ו-ל-ם

BrightEye

New member
לראות את ההפגנה הזו, זה לא יאמן מבחינת

ההתבדלות של הציבור הזה.
הם נגד הישראליות, מבחינתם כולם "ספורטאים" מצטיינים ולכן מגיע להם ללמוד תורה כי כולם מצטיינים.
אני בעד לפגוע להם רק בכיס, לא לכלא ולא כלום.
זכויות יתר למתגייסים ולמשרתים את המדינה- במיסוי, בדירות, ובכל מה שאפשר.
ולגבי מלי גרין היא הפגינה טפשות גדולה בכתבה שלה.
בן גוריון דיבר על מס' קטן של מצטייני תורה, אבל מלי, כמו החוצפן הזה מהכתבה בטלויזיה- החליטה שכולם מצטיינים ולכן לכולם מגיע לא לשרת.

למעלה