מלח הארץ? לא עוד!

Commoner

New member
ההשתמטות החרדית רחבת ההקף לארך השנים

גרמה לשבירת מחסום הבושה מפני השתמטות בצבור החילוני

מי שעזר להם זה החילונים

בן-גוריון יצר את ההסדר מלכתחילה, ובגין, שתאוות השלטון עלתה לראשו, הרחיב אותו לאין-שיעור. לך תלין אצל עצמך על מה שהמפלגות החילוניות לדורותיהן נתנו לחרדים.

רון סי

New member
רק לא ברור מה זה קשור

ל"תורתם אומנותם". עדיין אלה משתמטים מהשירות. חיילים דתיים שירתו בצה"ל מאז ומעולם, ולא איתם הבעיה. הבעיה עם אותם תלמידי ישיבות שלא משרתים.

נכון

לא על טענה זו הצגתי את הקישור למאמר. הוא רלבנטי לפורום חופש שלא מפסיק לטעון ולהתרברב שהוא מייצג את אותה האוכלוסיה בציבור האמורה לשמש חוד החנית בשרות צבאי ובחזית בפרט. מטרתי העיקרית (לא רק) היא להכניס את אוהדי 'חופש' לפרופורציות הנכונות בכל הקשור לשרות צבאי. נכון. אתה יכול לטעון 'מה זה משנה כל עוד הם משרתים בצבא ולא חשוב היכן', זה כן חשוב ברמה העקרונית לשאלה מי הם העושים את העבודה השחורה כלוחמים קרביים.

Commoner

New member
כל עוד לא הצבעת על מחקרים ממקור של אקדמיה,

אלא מפרסומי אמנון יצחוק - לא אמרת דבר

אם אין לך מה לומר

אז פשוט תגיד או אל תגיב כלל. כבר עניתי לך שלא אני הוא זה שעומד מאחורי המאמר ולא מאחורי המחקר עם תואר ד"ר. יש כתובת לבקשות שלך, פנה לד"ר הנכבד.

Commoner

New member
צר לי, אולם לפי שעה המקור היחיד לטענותיך הוא

"שופר" נא הצבע על מקור מן האקדמיה אין מה להגיב על טענות שמקורן היחיד הוא "שופר". אם אינך מוצא מקור מחוץ ל"שופר" - שתהיה בך ההגינות להודות בכך אגב, לאמנון יצחוק שיטה רבת שנים של הסתה ולבוי שנאה כלפי חילוניים, כדרך לגבוש צאן מרעיתו המצוי תדיר בשולי החברה (אסף של דחויים, ו- dropouts מכל התמודדות)

עקשן !

= במחקר חדש שיצא השבוע למדפי החנויות (''מצבא העם לצבא הפריפריה'', הוצאת 'כרמל') מציג ד''ר יגיל לוי מחקר מקורי ומרתק = מה לא ברור?! המקור הוצג במאמר, הוא לא של ארגון שופר ולא של הרב אמנון יצחק. חפש בגוגל (אתה טוב בזה) או קרא את הספר או לא יודע מה.

Commoner

New member
מחקרים מתפרסמים ב- peer-reviewed journals,

ולא בהוצאות לאור פרטיות מחקר אשר הודפס בהוצאה לאור פרטית ובמימון פרטי, ולא הוכפף לבקורת עמיתים - אינו מחקר, אלא סיפורת

Wolverchenus

New member
זה נכון

בשביל שיתייחסו אל מאמר מדעי הוא ח-י-י-ב לעמוד לביקורת עמיתים. (עצם העובדה שהספר כרוך ושחתום עליו אדם בעל דוקטורט לא מקנה לו מספיק אמינות בשביל לשמש מדענים)

בתנאי

שהתוצאות ישביעו את רצונך, אחרת גם אז תמצא את כל הסיבות בעולם כדי שלא לקבל את התוצאות. אגב, אני די בטוח שאילו המחקר הנ"ל היה לשביעות רצונך היית מגן עליו. זה בסדר, רק טבעי שתנהג כך.

Wolverchenus

New member
בעוד שאיני מדען עדיין

אני כבר היום התחנכתי על קבלת המידע הסותר ואני מקווה שאם יבוא הרגע ויפסלו משהו שאמרתי ולא אצליח למצוא בו דופי אודה בזה בפה מלא. יש סיפור מפורסם שדוקינס מספר על פרופסור בתקופה שהוא היה סטודנט לתואר ראשון. הפרופסור הזה תלה את תורתו בתהליך מסוים והגיע מדען אמריקאי (דוקינס בריטי) והראה שהפרופסור טעה. והפרופסור בא אל המדען האמריקאי לפני כולם, לחץ את ידו ואמר לו "תודה רבה לך. טעיתי ב15 שנה האחרונות" והקהל כמובן הריע. הסיפור הזה ממש מחמם לי את הלב. אני מקווה שלא יפריכו אותי, אבל שאם יפריכו אותי, שאגלה כמות כזו של אצילות.

agnus dei

New member
מדוע אתה מיחס גם לזולת את מנהגיך ?

גם אם מחקר מסוים "מחזק" את השקפותי, לא אפטור בזלזול מחקר אחר המסיק מסקנות הפוכות, אם אראה כי נערך אף הוא על פי אמות מידה של חקירה מדעית. פשוט, משום שאין לי הידע הנדרש על מנת להכריע בין מחקרים מקצועיים. אצפה בתגובת הקהיליה המקצועית לשני המחקרים, וכנראה שאאמץ את עמדת ה- mainstream

agnus dei

New member
אין שום בעיה עם מחקרים אחרים, באותו נושא.

מחקר צריך להתפרסם ב- peer-reviewed journal (כתב עת מקצועי של אותו תחום), וצריך לכלול פרקים הדנים בהצגת ההשערה הנבדקת, תאור איסוף החומר ומקורותיו, תאור שיטות הניתוח, תאור המודלים המתמטיים אשר נבחרו לצורך חישוב ולצורך מבחני מובהקות, הערכת שעור השגיאה, מסקנות, ביבליוגרפיה (מקווה שלא שכחתי סעיף נחוץ) מובן שאפשרי כי שני מחקרים באותו נושא יניבו מסקנות מנוגדות. הקהיליה המקצועית בתחום זה תכריע, בדרך של ביקורת-עמיתים

אלוהימת

New member
קשור גם קשור, לא מדובר רק בחרדים

אלא גם בתלמידי ישיבות ההסדר, שמהווים רוב בין הלוחמים הדתיים, ומשרתים שירות מקוצר של 16 חודש. ונגדם יצא בחריפות האלוף שטרן (שהוא אדם דתי), אלא שאתם הדתיים בוחרים לצטט רק את מה שנוח. אם הסטסטיסטיקה תיקח בחשבון את זמן השירות של חיילי החובה, תגיעו למספרים שונים לגמרי ! בעצם, רוב הלוחמים הדתיים המהוללים, משרתים פחות ממחצית הזמן שמשרתים לוחמים חילוניים ! והם בחזקת משתמטים ברשות לגבי 20 חודש נוספים, ממש כמו החרדים. זאת ועוד - מספרם של הדתיים בקרב המערך הלוחם בצהל עלה בגלל הסידור הנוח הזה. כך שברור לגמרי שרבים מגיעים לשירות מקוצר דרך ישיבות ההסדר, מתוך רצון להשתמט משירות מלא, ועדיין להיחשב למי ששירת את כל התקופה (וזה כולל כל התשלומים והזכויות שיש למי ששירתו 36 חודשים, אף שהם משרתים רק 16 חודשים).

ניסיון כושל בלהתעלם

מכלל הדתיים. אין המדובר ועיקר על ישיבות ההסדר, אלא על כלל הדתיים.

אלוהימת

New member
למה לסלף?

כתבתי במפורש שתלמידי ישיבות ההסדר הם רוב הלוחמים הדתיים, לא כתבתי 'כלל הדתיים'. אתה הוא זה שמתייחס לכלל הדתיים, בלי לקחת בחשבון, אותו חלק שהוא הרוב מבין הדתיים במערך הלוחם של צהל. והם משתמטים ברשות (ממש כמו החרדים), לגבי עשרים חודשי שירות, ושהתועלת בשירותם עוד פחותה ביחס ל- 16 החודשים הנותרים שהם משרתים, מהתועלת של לוחם שמשרת 36 חודשים, וזאת בגלל העובדה שהכשרתם לוקחת את אותו הזמן בדיוק ! התירוץ היחיד הוא בגידת חברי הכנסת החופשיים, שמוכרים ללא בושה את בניהם בנזיד עדשים של שלטון וכח, למפלגות הדתיות.

למעלה