מלח הארץ? לא עוד!

הרזבם

New member
חרדים מתגייסים ומתים על הגנת המדינה?

או שהמדובר הוא בכיפות סרוגות, ודתיים ציונים?

הרזבם

New member
כך חשבתי

אם כך על מה הפלא וההשתוממות? שאנשים חובשי כיפה מרהיבים עוז סופסוף להתגייס ולשרת ביחידות קרביות? אגב, עד כמה שידיעתי הגיעה עד עתה (וכנראה שטעיתי) לא חשבתי כי ישנה בעיה עם גיוס אוכלוסיה זו.

פיספסת את העיקר

הבעיה הנוכחית שהיא מאז ומתמיד היא גיוס חרדים ולא עליהם מדובר. חובשי כיפה מתגייסים ומשרתים בהמוניהם ללא תנאים והסתייגות.

שקר וכזב

יש לך מחקר שמראה את המתגיסים לעומת אלה שלאו בחתך האוכלוסיה הנדון?

אלוהימת

New member
הפיספוס הוא שלך

עיקר הכוח הלוחם הדתי, משרת פחות ממחצית התקופה ממה שמשרתים חיילים קרביים חופשיים. במקביל עלה במפתיע מספרם של חובשי ספסלי ישיבות ההסדר. במפתיע? ממש לא, הם פשוט מצאו את הדרך להשתמט מהחלק הארי של השירות הצבאי. חרד, חרדל, ישיבות הסדר עם כיפות סרוגות - המשותף - השתמטות ! אני בטוח שלא באמת פיספסת, פשוט כיוונת למקומות אחרים, וכרגיל - למקומות מוצלים, בהם האמת מנסה להתחבא.

לאונידס

Active member
ואולי בכלל מדובר במקצועיות../images/Emo35.gif

גדוד של בני מיעוטים יצא ללחום במלחמת לבנון השניה, עשה עבודה טובה וחזר בלי נפגעים. אגוז יצאו ללחום, נשלחו למשימה בחוסר מקצועיות וחטפו שלא נדע מצרות. אבל מהסטטיסטיקה המוטה הגיעו למסקנה שבני המיעוטים לא לחמו כלל ולוחמי אגוז הם הם אלו הלוחמים. אי אפשר לעשות סטטיסטיקה מתקופה קצרה ואירוע ספורדי, אחרת אפשר להסיק שרק מי שטס במסוק הוא התורם לצה"ל. בקיצור מה יש לנו? מישהו, בנה תאוריות לא ממש נכונות על נתונים נכונים, נתן כותרת פרובוקטיבית וזה מה שיצא.

כדי לבדוק זאת

יש לקרוא את כל הספר, מכיוון שלא קראתי אותו לא אוכל לאשר ואו להכחיש את טענתך.

לאונידס

Active member
הפוך גוטה, הפוך. אתה באת עם טענה

כאילו הדתיים תורמים יותר. עכשיו פתאום אתה אומר שהדברים לא מוחלטים? שצריך לקרוא את הספר? לא חשבת שאולי כדאי שתקרא את הספר לפני שאתה בא עם טענה שלדעתך איננה מבוססת? אולי תברר איך נהרגו חיילים? באילו נסיבות? האם יש איזושהי מידה של אמת בתאוריה שאתה הגדרת כ"כל מילה מיותרת"? כמובן שכל מידה מיותרת אם לא רוצים לבדוק מהן העובדות.

ממש לא הפוך

אני לא באתי מדעתי מטענות שלי, הבאתי ממה שגלוי. אם בנסתר ישנו מידע הסותר (מצב אבסורד) את הגלוי אז נעשה עויות מצד ארגון שופר. בכל הקשור לארגון שופר, אני יודע בוודאות (מתוך הצהרותיו של הרב) שאין פסע ואמירה פומבית ללא פיקוח של שבע עיניים של יועצים משפטיים וזאת מפני שהוא נרדף בעבר (היום אין לי מושג אם עדיין מחפשים מעידות שלו). לכן, ארים יותר מגבה אם יתברר שהאמת במחקר לא הוצגה במלואה כולל נתונים ועובדות לא נוחות לציבור הדתי/חרדי. הדיון הוא במה שנכתב בגלוי מתוך (חלקים) הספר שם נמצאים הנתונים והעובדות הרלבנטים יותר או פחות. הצגת תיאוריה שאין לי מושג אם היא נכללה במחקרו של ד"ר יגיל, לכן לא אוכל להשיב לך כגורם מוסמך מטעמו. להבדיל, הצגת התיאוריות שלך ושלו מובדלים בכך שלך אין כל סימוכין ואילו הוא ערך מחקר מקיף (עד כמה? אין לי מושג) ונשען על עובדות שלא ניתן לערער עליהן.

Commoner

New member
>מתוך הצהרותיו של הרב<

באיזה רב מדובר ? לבטח לא מדובר באמנון יצחוק. הוא אינו רב כלל

גובנר ידידי, מה זה משנה?

בעיניך הרב אלישיב, הרב עובדיה יוסף, הרב אמנון יצחק וכל הרבנים נמצאים תחת הגדרה אחת לא מחמיאה. אז לצורך העניין והדיון אכתוב רק אמנון יצחק ללא תואר כלשהו. העיקר שתנוח דעתך ותוכל להרפות ולהתרווח.

Commoner

New member
>בעיניך הרב אלישיב, הרב עובדיה יוסף,

הרב אמנון יצחק וכל הרבנים נמצאים תחת הגדרה אחת לא מחמיאה< איני גוברנור, איני ידידך, ואני מבדיל בין האישים שמנית לבין אמנון יצחוק. אמנון יצחוק מחוסר סמיכה לרבנות, ומעולם לא כתב חבור תורני כלשהו

לאונידס

Active member
בקיצור אתה עונה אמן על כל אמירות שופר

למרות שבכל עיתון יומי אתה יכול לקרוא על סיירת אגגוז או גדוד חרב ולראות שאירגון שופר פשוט במקרה הטוב מעוות את האמת ובמקרה הרע פשוט מקשר. אבל אתה מעדיף לא להצליב מקורות מידע. סלח לי שאינני חולק את אמונתך התמימה באירגון הזה, ואין אפשרות לנהל דיון עם מישהו המסתמך על אמונה ולא על עובדות.

מה שאתה מבקש ממני

זהה לבקשה שאסמוך על המידע שמופיע בעיתונות מול לדוגמא 'תיק דבקה' ו'יואב יצחק'. שני האחרונים הוכיחו שהם הרבה יותר אמינים משאר שלושת העיתונים הנפוצים, הארץ, ידיעות, מעריב. זו לא שאלה של אמונה בעיתון זה או אחר, אלא הוכחות עם קבלות על מהימנות ידיעותיהם/כתבותיהם/תחקיריהם.

לכל המלעגים על בני ישיבות ההסדר

א. קצת עובדות: כל שנה מתגיסים 600 בחורי ישיבות הסדר לצה"ל, בניגוד ל"ידען" שטען שרוב הכיפות הסרוגות מתגיסים דרך ההסדר. ב. נכון שהשרות הרצוף בפועל הוא 16 חודשים, אבל בני הישיבות "מחוילים" לצבא בין 5 ל6 שנים, באותן שנים הם לא יכולים להרוויח כסף ללמוד באקדמיה, חו"ל, דמי אבטלה, ביטוח לאומי ועוד. ג. בתקופה שהם בישיבה הם מחויבים לאימון תקופתי כל מספר חודשים, כמו כן מחויבים במה שהיה נקרא פעם הג"א, דוגמא לכך ניתן היה לראות את תלמידי ההסדר בקרית 8 בזמן המלחמה. ד. כל פעם שלצה"ל יש בעית סד"כ כמו למשל בחומת מגן ובמלחמה האחרונה הוא מגייס אותם, ולא מחויב לשלם להם 6000-7000 כמו למילואימניק רגיל אלא 650, כך שהם כוחות זמינים הכי זולים שיש. ה. ויש עוד הרבה, אבל לא נראה לי שאתם אנשים שעובדות מבלבלות אותם. מ"פ (במיל') , צנחן , הסדרניק.

לאונידס

Active member
אתה צריך להחליט

א. אם מדובר במעט חיילים, אז ניתן לבטל את ההסדר הזה, ממילא מיותר. אם חיילים מרובים, אז טענתך לא נכונה. בוא נשווה את הפינוקיים שלך לעתודאים ב. גם עתודאים מוגבלים. אבל הם "משלמים" בשירות ארוך יותר, לא קצר יותר. כמו המיוחסים שלך. ג. גם עתודאים מגויסים כל חופש גדול ומלחמה. ד. גם עתודאים מגוייסים בזמני חירום. כל מה שעושים בני ישיבות ההסדר עושים גם עתודאים, רק במקום לשרת פחות משנה וחצי הם משרתים 6 שנים. בנוסף העתודאים הולכים לאן שאומרים להם, אין להם פינוק של יחידות מיוחדות לפי בחירה. בקיצור נורא רוצים להיות כמו כולם? תהיו כמו כולם. בינתיים אתם פחות. ה. נראה לי שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

יש הרבה "הסדרים" שהם לאוכלוסיות קטנות ועדיין

חשובות כמו מסלולם המקוצר של בני המושבים. ב. העתודאים יוצאים מהצבא עם תואר יוקרתי, ישר אל זרועות המשכורת השמנה בסקטור הפרטי. ג. לא ידעתי ששואלים את ההסדרניקים לאן ללכת, ד. אצל ההסדרניקים יש 75% קרביים בעוד שאצל "האליטה" 15%.

למעלה