מלחמה

Lir האחת

New member
מלחמה../images/Emo195.gif

כיצד משפיע עליכם המצב שבו אנו נמצאים בשבועות האחרונים? שתפו בדעות, רגשות, מחשבות...כל מה שעובר עליכם בימים האחרונים לאור המצב.

האמת שזה עדיין לא הוגדר כמלחמה

מתנצל מראש על טעויות כתיב (אני ממש עייף)... קודם כל אני מאחל לכל הפצועים רפואה מלאה ובאמת מקווה שלא יהיו יותר פצועים או הרוגים בארצנו הקטנה. אני אמנם לא דרומי, אבל אני זוכר את הימים בהם הקטיושות נפלו מסביבי בלבנון-2 (האמת שזה לא הלחיץ אותי במיוחד). אני מקווה שהאנשים בעורף (או חזית למעשה) יקחו את המצב פחות קשה ויעמדו איתנים (גם אם זה במקלט) ויתנו לצה"ל את אורך הרוח בשביל שיהיה אפשר לפעול בצורה נחושה. מפריע לי הוא הדיבורים על כך שאסור להכנס לעזה בגלל שהסיכון לחיילים גדול מדי. זה לא שאני שש להקריב אנשים למען המולדת, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה! אנשים יפגעו בכל מקרה ובסופו של דבר ירי ממושך מעזה יגרם לפצועים והרוגים רבים. אם יש צורך מבצעי אמיתי להכנס לעזה אז יש לבצע את הפעולה כנדרש. אני אזכיר ואומר שהצד השני נשען על כך שהעורף הישראלי הראה חולשה בלבנון2 ומאמין שזה הקלף שיגרום לו לעצור את צה"ל (וגם לחץ בינלאומי). בכל מקרה, הרבה הצלחה לכל מי שנוגע בדבר ושלא נדע עוד פצועים או הרוגים! היו חזקים (ותנו לצה"ל לנצח?)

רעוּת

New member
כיף אצלנו באוניברסיטה...

אני לא יכולה עם כל השנאה הזאת. כלפיי. כאילו שאני אשמה. בכיבוש, במבצע הזה, בהרוגים. כאילו שאני מייצגת את כל מקבלי ההחלטות, בלי לשאול אותי אם אני בכלל מסכימה איתם ועם ההחלטות שהם מקבלים. כלפי המדינה שלי. שלהם. שלנו. כן, אני מודה, בויכוחים פוליטים קל מאוד למקם אותי בשמאל, לא פעם אמרתי שאם הייתי ערבייה שחיה פה לא הייתי יכולה להזדהות עם התקוה ועם דגל ישראל. שהייתי מרגישה אזרחית סוג ב'. אבל גם לא הייתי יכולה להזדהות עם קריאות של "מוות ליהודים" ושאר דברי נאצה ששמעתי בימים האחרונים. כאילו שאנחנו לא לומדים ביחד בכל השיעורים, כאילו שלא נצטרך להמשיך ללמוד ולחיות ביחד אחרי שכל זה ייגמר. כלפיהם. כאילו שכל ערבי הוא מחבל בפוטנציה, זה נורא קל לחלק את העולם ל"רעים" ול"טובים". אני לא מבינה את השמחה לאיד הזאת, את הלרקוד על הדם, את כל הדברים שמזכירים לי את הימים הראשונים של לבנון השנייה, כאילו שאף אחד לא זוכר איך זה נגמר בסוף. |סשמאלניתעוכרתישראל| קשה להיות אני
הערבים ירביצו לי כי אני יהודייה ואני מזדהה עם צבא הכיבוש, והיהודים ירביצו לי כי אני שמאלנית עוכרת ישראל

כאן באת"א הם די מיעוט

הייתה הפגנה אחת בינונית וזהו. בפקולטה למדעים מדוייקים בכלל מספרם אפסי, אז כמעט לא מרגישים את המצב אצלנו. בכל מקרה, אל תדאגי, יש עוד שמאלנים בארץ
לא כולם רוצים להרביץ לך (עדיין).

טפו טפו טפו - לא נופלים טילים בירושלים

למרות שהייתה הפגנה באונ' העברית - אבל לא מורגש בהדסה שם עובדים קשה חח

ebi83

New member
משפיעים בלית ברירה...

הלימודים בוטלו, אבל מה שאני עושה לבינתיים זה לשבת בבית.. היום קפצתי לאוני' לספריה כדי לקחת ספרים לעבודה שאני אמור להגיש מתישהו. בנוגע למחשבות- אז בזמן הנפילה הראשונה בב"ש הייתי בעבודה והדבר היחיד מעבר לפעולות המיידיות (להעיף את כולם וללכת למקלט) שעבר לי בראש הוא איך לעזאזל חיים ככה במשך 7+ שנים...

amitk80

New member
הרגשה מחורבנת

מאד קשה לי לראות את תושבי הדרום סובלים ממטחים מדי יום. הנזק שיהיה לילדים שם ילווה אותם הרבה לאורך חייהם. אני ממש מזדהה עם תושבי הדרום מאחר ואני הייתי במצב שלהם בדיוק לפני שנתיים (חיפה הופגזה על ידי חיזבאללה). מאד מכעיס אותי לראות את ערביי ישראל מפגינים נגד המלחמה ומיידים אבנים על כוחות הבטחון ועל מכוניות ישראליות. עוד יותר קומם אותי לראות את ההפגנות של הסטודנטים הערבים באוניברסיטת חיפה כיוון שאני מרגיש שהאוניברסיטה הזאת שמאלנית, מקפחת את היהודים ומאפשרת להם להתנהג בברבריות ולירוק על המדינה הזאת שנותנת להם ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, הנחות בלימודים ומלגות. אני לא בן אדם שאוהב להפגין, אבל מצד שני אני מרגיש שהמנהיגים הערביים רק מתסיסים את ההמון ומובילים את העם שלהם לאבדון. מצד שני אני מבין את הזכות שלהם להפגין.. עמית .

amazone

New member
למרות החשש

התבקשתי לסייע בתגבור מדא בדרום ואני נוטה להענות לכך. מלחיץ אבל אתגבר על זה

IrIsH BaBe

New member
כל הזמן הזה שאני בבית

ולא פתחתי ספר אחד מחומר הלימוד. באמת שאי אפשר להתרכז כשכל היום עפים טילים לערים סמוכות אליך והאזעקות מופעלות על ימין ועל שמאל והטלויזיה בסלון צועקת 24 שעות עדכונים, ועם הכניסה הקרקעית זה בכלל נורא. אין לי בעיה להיות במצב הזה כמה שצריך- רק שלבסוף יכנסו בהם עם תוצאות והשקט יחזור. בהצלחה לסדירים ולמילואימניקים :)

למעלה