מלגות

ortalaf

New member
מלגות

שלום לכולם אנ מתחילהללמוד באוק' משפטים וכלכלה ואני ממש בדיכאון מהשכר לימוד אנ לא יודעת איך לאכול את זה(מכללה פרטית) חסכתי במהלך השנה את רוב הסכום אבל שוב קשה לי המחשבה שכל הכסף יילך עלשכר לימוד וזה לא כולל הוצאות של נסיעות (חישבתי וזה יוצא 700 לחודש) הוצאות יומיומיות, מחייה וכד' בקיצור השאלה שלי איפה להתחיל לחפש מלגות כבר מעשיו אין לי בעיה לפעול ולשלוח מאות מכתבים אבל אני חייבת עזרה!! תודה לעונים

dingost

New member
קודם כל תפני למכללה בה את עתידה ללמוד

יתכן מאוד שהם מעניקים מלגות על-פי קריטריונים מסוימים ובסכומים שונים לסטודנטים שלהם. אפשרויות נוספות: פר"ח - ישנה אופציה לעשות פר"ח-משפטים: לימוד והדרכת משפטים (או מעין אזרחות) לתלמידי בתי ספר יסודיים. זה יוצא פחות שעות מפר"ח "רגיל" אבל הסכום שמקבלים זהה (בסביבות 4500 לכל השנה). מלגת משרד החינוך - הסכום משתנה אבל הוא בסביבות 2000-3000. את צריכה לעקוב אחרי הפרסומים (באינטרנט או במכללה) בנוגע לתחילת ההרשמה ואז למלא טפסים, לצרף אישורים, לשלוח ולקוות. מלגות עירוניות - חלק מהרשויות מעניקות מלגות לסטודנטים בני העיר. זה משתנה מעיר לעיר. תבררי שם. מלגות ללוחמים וחיילים משוחררים - אם את עונה לקריטריונים האלה, אז גם זו אופציה. תבדקי עם היחידה להכוונת חיילים משוחררים ו/או האגודה למען החייל. מלגות דלק/מפעל הפיס - אם אני לא טועה מדובר בסכום של 10,000 ש"ח לכל שנת לימוד. קחי בחשבון שדורשים בתמורה לא מעט שעות התנדבות בכל שנה. תנסי לראות אם את מסוגלת לעמוד בזה כי אם עוזבים באמצע, צריך (אם אני לא טועה...) להחזיר את הסכומים שכבר קיבלת. ויש עוד הרבה. צריך רק לחפש. איפה? עיתונים, אינטרנט, לוחות מודעות במכללה, אגודת הסטודנטים וכד'. זה אפשרי: אני מסיים שנה שניה במכללה פרטית (הבינתחומי) וכמעט 3/4 משכ"ל הלימוד השנתי שלי ממומן באמצעות מלגות. יש לזה מחיר לא קטן בדמות התנדבויות רבות, אבל לי אישית זה משתלם. בהצלחה.

ortalaf

New member
תודה על התשובה

נרשמתי לכמה וביניהם אימפקט זומנתי לראיון עכשיו,חסכתי לא מעט כסף בתקופה שעבדתי האם זה יכול להוות גורם לפסילתי למלגות על בסיס סוציו אקנומי?

dingost

New member
ואיפה הכסף הזה נמצא?

אם הוא בחשבון הבנק האישי שלך (בכל דרך שהיא: בעו"ש, בקופת חיסכון, מניות וכד') יכולים לעשות לך בעיות. הכוונה היא שברוב המקרים זה לא יביא לפסילה אוטומטית של זכאותך למלגה, אבל באופן תיאורטי אם תתחרי על המלגה אל מול מישהו שאין לו את הסכומים הללו - את תפסידי. כפי שבטח כבר הספקת להבין, חלק מנותני המלגות מבקשים פירוט מלא של כל החשבונות האישיים (חלקם גם של ההורים ובן/בת הזוג) כולל תדפיסיי תנועות, הוצאות כרטיסי אשראי, ניירות ערך וכיו"ב (כיד הדמיון עד אינסוף). כל סכום בולט בחשבון יכול להוריד מסיכוייך למלגה. עכשיו, אם הסכום הזה נמצא אצלך בבית מתחת לבלטות. לא עניינם שהוא ברשותך. הם גם לא אמורים לדעת עליו באופן ישיר ממך. הדרך היחידה שניתן להסיק שחסכת סכומים כאלו היא הדרישה (שקיימת מדי פעם) להצהיר על הכנסות בשנה האחרונה (או כל תקופה רלוונטית אחרת) כולל צירוף תלושי שכר. מזה אי אפשר להתחמק. אבל עזבי אותך ממחשבות על פסילה וכד'. את מה שעשית והרווחת עד עכשיו לא תוכלי לשנות, ואם הם ירצו לדעת פרטים על כך - תימצא הדרך שלהם לעלות על זה. מבחינתך תירשמי לכמה שיותר מלגות. תשיגי כמה שיותר אישורים רלוונטיים שמעידים על הסיבות לזכאותך למלגה ותחזיקי אצבעות.

sacrament

New member
נדיר שמבקשים ריכוז יתרות מחשבון בנק במלגות...

כדאי לבדוק מה מבקשים במלגה ואז לדעת אם להיכנס ללחץ או לא.

ortalaf

New member
האגודה לחיילים משוחררים ביקשה ממני

ביקשו חסכונות ופקדונות חשבתי להעביראת הכסף לחשבון אחר אך הם דורשים גם עובר ושב טוב כנראה שאני סתם מבזבזת את הזמן שלי ברוב המלגות למרות שאני ממש לא ממשפחה שיושבת טוב ועבדתי על כל שקל ושקל שחסכתי

sacrament

New member
שלחי לכל מי שאת יכולה...

מקסימום בסוף לא תקבלי כלום וביזבזת כמה שקלים על צילומים וקצת עצבים. חלק נכבד מהסטודנטים מקבל מלגות. אין סיבה שגם את לא תקבלי. את יכולה לצרף מכתב ולהראות גם איך בעובר ושב הכסף הצטבר ממשכורת ולא כי יש לך אבא/אמא עשירים ומניות בגוגל או משהו...

למעלה