הכל עניין של היצע וביקוש
מי שטוב, יבואו אליו גם ככה, ומי שפחות, צריך לפצות על כך באמצעים אחרים על מנת למשוך אנשים איכותיים. הנושא הזה של מלגות לבעלי נתוני קבלה גבוהים הוא לא חדש, ולא מיוחד רק לגבי אונ' חיפה. כמעט לכל מכללה קיים מסלול למצטיינים, ובו מקבלים פטור משכ"ל, מעונות ועוד הטבות נוספות. ברור שכל אחד רוצה למשוך אליו את הטובים ביותר. מכללת אשקלון למשל, מציעה מלגה בגובה של 120,000 ל 3 שנים לכמה סטודנטים מצטיינים בכל שנה. מבחינת הרמה, אונ' חיפה היא לא מן המוסדות הטובים בארץ, אבל צריך להזהר ולא להכליל, שכן ישנם חוגים שדווקא כן טובים יותר מאשר במקומות אחרים או לא קיימים במקומות אחרים. אני חושב שההחלטה תלוייה בעיקר בתחום אותו אתה הולך ללמוד. אם תלמד מדעי המחשב למשל, אז לדעתי עדיף לשלם בעצמך את כל השכ"ל, ואז להרוויח אותו תוך 3 חודשים אחרי שתתחיל לעבוד במקצוע. לעומת זאת, אם אתה הולך ללמוד עבודה סוציאלית או חינוך למשל, אני לא מאמין שלמוסדות השונים יש הבדלים גדולים מדי מבחינת ההשפעה על הקריירה העתידית שלך בתחום זה. אגב, הייתי מברר לעומק את נושא המעונות. לא כתוב שם שזה חינם, אלא שמקבלים מלגה. לא בטוח שזה מלגה על כל הסכום, ואולי בכלל זה תקף למי שיבחר לגור במעונות הזולים יותר(והפחות טובים). אני ממליץ שתברר מול הנהלת המעונות. במקרה הכי טוב, אתה מקבל מהאוניברסיטה מענק של בערך 15,000, על מעונות ושכ"ל בשנה ראשונה, תמורת התנדבות. בהמשך זה תלוי בהיותך מצטיין, וזה כבר דבר קשה מאוד(שוב פעם, אל תניח שאם הפצצת בפסיכומטרי אתה אוטומטית תהיה הכי טוב במחזור שלך) ולכן לא הייתי מכניס סכום אפשרי זה למכלול השיקולים שלך. תעמיד 15K מול יוקרה ואיכות, ותבחר לפי מה שחשוב לך יותר. בהצלחה