מלגות וכו'

c a m e r o n

New member
מלגות וכו'

היי כולם, ממבט מהיר באתר של האוני' ראיתי שמי שיש לו ציון פסיכו' מעל 730 מקבל מלגת לימודים אוטומטית + מעונות חינם. זה נשמע כמעט מופרך. מישהו יודע אם יש אמת בזה? האם זה למספר מוגבל של אנשים או איזו הגבלה אחרת? תודה ק

stkachov

New member
תשימי קישור למה שראית

ממה שלי ידוע: בעלי 730+ מקבלים אכן מימון מלא של שכ"הל, אבל רק לשנה הראשונה בלבד ! באשר למעונות, מי שבעל 700 פלוס מקבל **זכאות** אוטומטית למעונות למשך כל שנות לימודיו, אבל הוא משלם שכ"ד מלא ורגיל כמו כולם. בנוסף, על מנת לקבל את המלגה בשנה הראשונה, יש צורך לבצע פעילות חברתית בהיקף מסויים של שעות בשנה, אז למעשה זה מאין " פר"ח משודרג " אם את מתעניינת לגבי מלגות הצטיינות, ממליץ לך לבדוק את מלגת רווה-רביד.

c a m e r o n

New member
קישור

למעונות - לפי הפסקה הבאה: שימו לב- תוענק מלגת דיור לסטודנטים שנה א' עם פסיכומטרי מעל 700. המלגה תינתן למשך 3 שנים, בתנאי שהסטודנטים יהיו מצטייני חוגים שציוניהם בין 5% הגבוהים בחוג בו הם לומדים בשנים ב' ו ג'. כמו כן, תוענק מלגה לסטודנטים וותיקים , מצטייני חוגים שציוניהם בין 5% הגבוהים בחוג בו הם לומדים. לשכ"ל - מלגת הישגים אקדמיים לסטודנטים חדשים- תוענק על סמך הציון הפסיכומטרי הגולמי. סטודנטים בעלי ציון 730 ומעלה יהיו זכאים למלגה בגובה שכר הלימוד הבסיסי עד 100% ללא תשלומים נלווים. כן, שמתי לב שזה מותנה בהתנדבות ובלהיות ב-5% העליונים כדי להמשיך לקבל את ההטבות (נשמע כמו תמריץ טוב ללמוד) אבל גם לי זה נראה מופרך שאפילו המעונות חינם, אז תהיתי אם מישהו כאן יודע באופן אישי.

stkachov

New member
טוב אז ככה

בקשר למעונות לא ידעתי, אולי זה משהו חדש. בכל אופן, התנאי של 5% הוא לא תנאי של מה בכך, וקשה מאוד לעמוד בו. מה גם שאין שום הבטחה שמי שיש לו מעל 730 פסיכ' יהיה גם מצטיין באוניברסיטה(ראה מקרה נגדי: אני ! ). באשר לשכ"ל, כמו שכתבתי זה כרוך בשעות התנדבות, אז צריל לקחת פקטור זה בחשבון. אם זו התנדבות לכל השנה, אפילו שזה שעתיים בשבוע, אם זה נופל על יום פנוי שלך באמצע היום(וזה בדרך כלל ככה), זה אומר שאולי לא תוכלי לעבוד ואז יש כאן אובדן הכנסה פוטנציאלית. חשוב גם לציין משהו שלא ציינתי קודם - אין באוניברסיטה כפל מלגות ! כלומר, אם אתה עני מרוד אך במקביל גם בעל פסיכ' 730 ומעלה, תהיה זכאי רק למלגה אחת בלבד. מה שכן, פר"ח אפשר לעשות במקביל. עצה ידידותית שלי - אני יכלתי להתקבל לכל אוניברסיטה עם נתוני הקבלה שלי, ובחרתי בחיפה בדיוק מהסיבה הזאת של המלגה ושל הזכאות למעונות. בדיעבד, אני יכול להגיד לך שמדובר בשיקול שהוא שולי. כמובן שכסף זה חשוב, אבל אחרי הכל אתה בא בשביל לקבל השכלה, ולא להרוויח כסף, את זה תעשה אחרי שתסיים. אם היום הייתי במצב שלפני 3 שנים, לא הייתי מייחס לנושא המלגה חשיבות כה גדולה.

c a m e r o n

New member
מצויין, נראה לי שאתה בדיוק סוג הבנאדם לדיון.

כן, עם נתונים כאלה אפשר להתקבל לכל אוניברסיטה. זאת הסיבה שהעובדה שחיפה מעניקה כאלה הטבות מדליקה לי נורות אדומות מהבהבות לגבי הרמה של הלימודים ואולי גם של הסטודנטים שבוחרים בה. אכן, תואר (ומעונות!) חינם, או לכל הפחות שליש חינם, זה פיתוי, בעיקר אין לי שאיפה גדולה לעבוד יותר מידי בזמן התואר. מצד שני זה 3 שנים של השקעה ותואר \ השכלה של המוסד שישארו איתך לכל החיים. אז אני מניחה שהשאלה שלי היא איך חיפה מבחינת מוסד - רמת הלימודים, רמת הסטודנטים וכו' ? האם אתה מרוצה שבחרת בה חוץ מהמלגה? כי בדירוגי האוניברסיטאות היא לא במקום נפלא.

stkachov

New member
הכל עניין של היצע וביקוש

מי שטוב, יבואו אליו גם ככה, ומי שפחות, צריך לפצות על כך באמצעים אחרים על מנת למשוך אנשים איכותיים. הנושא הזה של מלגות לבעלי נתוני קבלה גבוהים הוא לא חדש, ולא מיוחד רק לגבי אונ' חיפה. כמעט לכל מכללה קיים מסלול למצטיינים, ובו מקבלים פטור משכ"ל, מעונות ועוד הטבות נוספות. ברור שכל אחד רוצה למשוך אליו את הטובים ביותר. מכללת אשקלון למשל, מציעה מלגה בגובה של 120,000 ל 3 שנים לכמה סטודנטים מצטיינים בכל שנה. מבחינת הרמה, אונ' חיפה היא לא מן המוסדות הטובים בארץ, אבל צריך להזהר ולא להכליל, שכן ישנם חוגים שדווקא כן טובים יותר מאשר במקומות אחרים או לא קיימים במקומות אחרים. אני חושב שההחלטה תלוייה בעיקר בתחום אותו אתה הולך ללמוד. אם תלמד מדעי המחשב למשל, אז לדעתי עדיף לשלם בעצמך את כל השכ"ל, ואז להרוויח אותו תוך 3 חודשים אחרי שתתחיל לעבוד במקצוע. לעומת זאת, אם אתה הולך ללמוד עבודה סוציאלית או חינוך למשל, אני לא מאמין שלמוסדות השונים יש הבדלים גדולים מדי מבחינת ההשפעה על הקריירה העתידית שלך בתחום זה. אגב, הייתי מברר לעומק את נושא המעונות. לא כתוב שם שזה חינם, אלא שמקבלים מלגה. לא בטוח שזה מלגה על כל הסכום, ואולי בכלל זה תקף למי שיבחר לגור במעונות הזולים יותר(והפחות טובים). אני ממליץ שתברר מול הנהלת המעונות. במקרה הכי טוב, אתה מקבל מהאוניברסיטה מענק של בערך 15,000, על מעונות ושכ"ל בשנה ראשונה, תמורת התנדבות. בהמשך זה תלוי בהיותך מצטיין, וזה כבר דבר קשה מאוד(שוב פעם, אל תניח שאם הפצצת בפסיכומטרי אתה אוטומטית תהיה הכי טוב במחזור שלך) ולכן לא הייתי מכניס סכום אפשרי זה למכלול השיקולים שלך. תעמיד 15K מול יוקרה ואיכות, ותבחר לפי מה שחשוב לך יותר. בהצלחה

deathcaster

New member
בתוספת למה שויטלי אמר.....

ואכן תגובה מלאה ועניינית... למקבלי ציון גבוה בפסיכומטרי יש אפשרות למלגות נוספות, ונכון שזה כלל אצבע שאין כפל מלגות... אולם לרוב למלגות חיצוניות כלל זה אינו רלוונטי (כמו שויטלי כתב- ראה מקרה נגדי: אני !) אני ממליץ לקראת ספטמבר (עכשיו זה די מיותר, תקציבים למלגות חיצוניות למצטיינים ו/או סוציו אקונומיות נכנסים בערך באוקטובר) לנבור בנכבי הרשת אודות המלגות הללו. מה גם... שלגבי עבודה... לא כל אחד יכול לעשות זאת אך זה בהחלט אפשרי לעשות תואר מלא ולעבוד במשרה מלאה (ראה מקרה פרטי: אני בתואר הראשון).

Presto

New member
זה מחייב אותך ל56 שעות פעילות התנדבותית

בכל סמסטר. וכאמור זה תקף רק לשנה הראשונה, אח"כ מקבלים מלגה אם נמצאים ב5% העליונים בחוג. הייתה לי אפשרות לקבל את המלגה והעדפתי לקבל מלגה ממפעל הפיס משום שהיא תופסת לאורך 3 שנים בלי קשר לציונים. ככה שאם זו המלגה היחידה שאת יכולה לקבל, לכי על זה. אם יש לך אופציות אחרות יכול להיות שהן עדיפות. לגבי תשלום על מעונות אני לא יודע, כנראה זה משהו חדש, אבל לא בטוח שיתחשק לך להעביר 3 שנים במעונות. גם המעונות שמקבלים להם זכאות עם פסיכומטרי מעל 700 (טליה) הם לא לגמרי כמו דירה. למרות שיש חדר לבד עם מקלחת יש לא מעט שותפים (4 או 5 נדמה לי) ולהרבה חבר'ה נמאס מזה אחרי שנה והם מעדיפים לשלם קצת יותר ולשכור דירה.

למעלה