מלבושים.

טוב

לי קשה לעשות את השינוי החשיבתי הדרוש.

האמת שחשבתי על זה קצת אתמול, והגעתי למסקנה שאם ה' באמת משקיף היום על כולנו, אני חושב שהוא הכי היה מרוצה מאנשים שמבססים את כל תפיסתם על מדע. זה הכי רחוק מעבודת אלילים שיכול להיות, אתה מאמין רק לתוצאות שניתן לחזור עליהן בכל יום ובכל שעה (עם הציוד המתאים). הוא יודע שאנחנו כבר אלפי שנים בלי התגלות, ושנולדנו למציאות שלא ניתן בשום כלי להוכיח את קיומו, ולכן נראה לי שהוא יעריך את אילו שלא מניחים כלום, ופשוט חוקרים כדי להבין.

KUK NICK

New member
חשיבה יפה !

בכיוון הנכון !

המדע אכן מפרק עבודה זרה לרסיסים, וזה מעולה!, [יש על זה הרבה מקורות ביהדות]

אבל גם היהדות עושה את זה רק בשיטה אחרת.

ולכן המדע והתורה לא מדברים על אותו נושא.

דוגמא שנתתי בעבר:
אם איזה בחור עם בעיה נפשית, יגיע להיבדק אצל שלושה אנשי מקצוע. האחד חוקר נוירונים במוח, השני פסיכיאטר והשלישי רב גדול וחכם, סביר להניח שלשלושתם תהיה הבחנה למצבו של הבחור וייתכן ששלושתם צודקים. - רק שכל אחד מדבר על נושא אחר.

תראה

חוקר הנוירונים והפסיכיאטר באים בגישה מדעית, גישה שמסתמכת על העיקרון שכל שלב בהוכחה ניתן לשיחזור בכל רגע בזמן.

הרב לא יכול להוכיח כלום. הוא מסתמך על כתבים עתיקים ופרשנויות שלהם... בהפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, מה בכלל יש לו לתרום ?

KUK NICK

New member
להוכיח בצורה המדעית הרב אולי לא יכול

אבל בצורה אחרת אולי בכל זאת הוא יודע משהו..

אחרת איך אתה מסביר את זה..

http://www.youtube.com/watch?v=YH8VWbdH6dU

אני חייב לציין שאני מכיר מספר לא מבוטל של מקרים שקרו במשפחה שלי שמבוססים על אותו עקרון , מקרים שראיתי במו עיניי.

LdsPdV

New member
ואני מכיר מספר מקרים דומים

שקרו גם בלי הרבי...

מה שמשותף לאותם המקרים הוא שבן אדם עם יכולות רוחניות גבוהות מצליח להוציא מאנשים שמסביבו הרבה יותר ממה שהם מצליחים להוציא מעצמם אלמלא הוא היה בסביבה.

זאת לפחות דעתי.

KUK NICK

New member
מכיר את זה.

ראיתי את זה בזמנו שזה שודר ועכשיו צפיתי בזה שוב.

כתבה מגמתית, על משפחה שלמה עם ניסיון ליצור מראית עין כאילו הם פועלים ביחד [כמו עקרון משפחות הפשע להבדיל] אבל כל אחד מהם פועל לבד והוא גוף בפני עצמו, מה שאומר שאם אחד הוא אמיתי, אין בעיה ל"סוסים" נוספים לרוץ לצידו כאשר הם נהנים מרוח גבית שהוא מיצר.

למען הסר ספק - אינני יודע אם הרב אפרגן אכן סוג של מחולל ניסים, מעולם פגשתי אותו ואני דיי סולד מרבנים מסטים כאלו ואחרים.

אני רק יכול לומר לך שבעברי הרחוק נפגשתי עם מספר מקרים שמבחינה הסתברותית סטטיסטית קשה לפגוע. דוגמא:

בגיל 17 בערך עבדתי כפועל במה בחברת הגברה, באחת העבודות היינו באירוע עשירים חרדים.
באמצע האירוע הגיע רב שאנשים שם יש אמרו עליו "זה רואה נסתרות, הוא רק נוגע בך הוא יודע עליך הכול".

בתור ילד ספקן חצי אשכנזי ונודניק, נעמדתי בתור של "קילומטר" לקבל ממנו ברכה ולראות אם הוא באמת יודע דברים.
אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול, הגיע תורי, הבן אדם עם עיניים עצומות לא מסתכל עלי בכלל, ואני חצי מזלזל, הוא מחזיק לי את היד מברך ובסוף אומר לי את המשפט הבא במדויק "רפואה שלמה לסבא שלמעלה ולסבא שלמטה".
באותם ימים אכן היה לי סבא אחד "למעלה" וסבא אחד "למטה", שנתיים אחרי זה הסבא שלמטה נפטר ז"ל.
העובד במה השני שהיה איתי, וחיכה גם בתור, היה אז חייל בערך 6 חודשים, והוא אמר לו "אתה לא מסתדר בצבא, בקרוב אתה תצא משם" - חודשיים אחרי זה הבן אדם עף מהצבא.
אני חייב לציין שהרצתי את הקטע הזה בזמנו מאות פעמים בראש ואמרתי לעצמי מה הסיכוי שלו לפגוע בול ?
זה הפעם הראשונה שאני רואה את האדם הזה, הוא הגיע למקום שאני נמצא ולא אני אליו ככה שהוא יכל ללמוד מי מגיע אליו.
הוא לא שאל אותי כלום, אפילו לא מילה, פשוט נתן ברכה קצרה וכשסיים זרק את המשפט.
העיניים שלו היו סגורות על הזמן, ככה שיכול להיות גם שהבחור השני שהיה איתי יכל להיות בן 50 והוא אמר לו את עיניין הצבא.

בקיצור - לקלוע על סבא אחד חי ואחד שנפטר זה 1 ל 3.
לגבי, עניין הצבא והפטירה של הסבא שלי, אין לי מושג איך לחשב את זה.

יש לי סיפורים כאלה נוספים אבל אולי בעתיד..

צריך לבדוק דברים כאלו לעומק

אני לא רוצה לפסול על הסף כל דבר, אבל אי אפשר לבסס מסקנה חד משמעית מהמקרה הזה שלך.

עד היום, בכל פעם שניסו לבדוק מדעית טענה לכוחות על טבעיים, הוכח שאין.

אני חושב שהתחקיר על משפחת איפרגן של אמנון לוי הוא מספיק יסודי וממצה כדי להסיק שמדובר בנוכלים: האבא שהיה איש קשה יום חסר השכלה, ולאחר מותו הפכו אותו לרב גדול שעשה ניסים בכל העולם. הקירבה לביתו של הבאבא סאלי שנטעה ברנטגן את הרעיון להפוך לבאבא ולהרוויח כספים. העובדה שהאחים שהיו עובדי מדינה כל חייהם ופתאום הפכו ל-"עושי ניסים" ורבנים גדולים אחרי שראו את הצלחת אחיהם הצעיר. העובדה שאף אחד מהאחים הללו (כולל הרנטגן) לא היו גדולים בתורה. דפי הברכה שמצידם השני בקשה להוראת קבע (אנשים קשי יום מעבירים להם כספים על בסיס קבוע). העובדה שהרב הראשי לישראל עמאר פירסם אזהרה חמורה לאנשים שרוצים ללכת למשפחה זו (ולא רק לזו), בטענה שמדובר בנוכלים, שאלו נביאי שקר ושאין דבר כזה ביהדות היום.

KUK NICK

New member
דרך אגב..!!!

אתה יכול לראות את מיעוט הצורך לעיסוק במופשט אצל נשים הוא בהעדר בנשים בעולם הפילוסופיה.

מדהים אותי שאתה לא רואה מה נעשה מול עיניך

האישה בדרגה רוחנית יותר מהגבר, כן ?

מי מקבל יותר כבוד מהקהילה הדתית, הרב הגדול, או אישתו ?

מי קובע את חיי הקהילה הדתית, הרב הגדול, או אישתו ?

את מי מדירים מכל מקום בקהילה הדתית, את הרב הגדול, או את אישתו ?

והעיקר, תקעת לי את הציטוט הזה:

" ויאמר אלהים אל אברהם אל ירע בעיניך על הנער ועל אמתך כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקלה כי ביצחק יקרא לך זרע".

מה יש להקשיב לה בדיוק ? הרי "שכל נשים - מלבושים", לא ?

KUK NICK

New member
חחח

שמע אתה ניזון חזק מהתקשורת, אתה לא מכיר את העולם הזה שאתה מדבר עליו ומן הראוי שתכיר בעובדה הזו לפני שאתה כותב.

על איזה "כבוד" אתה מדבר ? הצדיקים האמיתים בורחים מהכבוד כמו מאש ולכן מעולם לא שמעת עליהם ואתה גם לא תשמע עליהם במיוחד מהמיקום שלך על הכיסא של המחשב שלך.
בדיוק מקודם חזרתי משיעור - דברו איזה שני חבר'ה על איזה גאון אחד מבני ברק שיש לו איזה 18 דוקטורטים ורודפים אחריו התקשורת להוציא אותו החוצה לציבור והוא מסרב כבר שנים.

עכשיו דע, שמי שקובע את חיי הקהילה הדתית זו התורה ולא הרב ולא אשתו, על כל פיסיקה/חידוש של הרב עובדיה [לצורך העניין] צופים מאות אלפי עיניים שחלקם רק מחפשים טעות שלו מטעמי אינטרס.
אם היית יודע איזה מוח צריך להיות לך בכדי לפסוק הלכה היית שותק כמו דג ומתמקד בלימודי אוניברסיטה שהם משחק ילדים מבחינת דרגת קושי.
הרב עובדיה זוכר לך עשרות אלפי ספרים בעל פה, הדבר הכי קרוב ששמעתי על אדם בעל זיכרון כזה זה הוא גארי קספרוב שאומרים עליו שהוא זוכר כל מספר טלפון שהוא אי פעם התקשר.
הבעיה עם פסיקת הלכה שהתנאי הוא זיכרון, שהרי מחשב לא יכול לערוך לך חיפושים בנושאים הללו, בנוסף אתה חייב מוח לוגי חריף שהרי אתה חייב ללכת לפי כללים ברורים ומאוד מסובכים.
בוא נאמר ככה : גם אם פסיקת הלכה זה ויכוח על אמת דמיונית - הרי שאחד ל 100 שנה בערך [יש אומרים יותר] קם לך איש הלכה כמו הרב עובדיה יוסף.
במקצועות אחרים ביהדות כמו "אמונה", "מחשבת ישראל", "פילוסופיה יהודית" כו' .. יש רבנים גדולים אחרים נוספים כל אחד בתחומו.

יש לי איזה חבר טוב, שחבר שלו נחשב לעילוי - בחור בן 32.
הוא סיפר לי עליו שהתוכניות שלו זה פסיקת הלכה כלומר קודם כול לא לצאת מבית המדרש בערך30 שנה עם לימודים של 14 שעות ביום.
חבר שלי סיפר לי שאשתו רופאה, והיא רצתה כל חייך תלמיד חכם ברמה הזו שילמד תורה, היא תצא לעבוד תרוויח מספיק בשביל שהוא ילמד כל היום.
עד כדי כך הם חרדים ל"ביטול תורה מיותר" שהיא יצאה יום אחד עם חברה והוא ישב בבית שמר על הילדים, היא אמרה לחברה שלה "אני לא יכולה לשבת כאן ושבעלי מבטל תורה" - חזרה הביתה - והוא יצא ללמוד.

shayCn

New member
אהבתי את התגובה

גורם לי לחשוב על כל הדברים מההתחלה

צלשלספק

New member

יש הרבה פרשנויות על הנושא הזה, אבל איך שלא יסובבו את זה, כדי לא להציג את הנשים כסוג ב' לפי ההלכה. המשפט המשלים המכוון אל הגבר "ברוך שלא עשני (מלשון מעשנת?) אישה" סותר את רובן. המכריע.

שוביניזם!

אני מוחה

shayCn

New member
אוקיי,יש הקשר

ובכל זאת זה מתאים גם לפרשנויות שהצעתי קודם.

שיחליף את ה"מלבושים" ב"כדורגל" או "מכונית"

ואז המשפט יהיה תקף גם לגברים :)-

למעלה