מלבושים.

shayCn

New member
ברוך שעשני כרצונו

לדעתי נאמר בהקשר אחר וגם כאן הפרשנות לשוביניזם מוטלת בספק.
כרצונו = התאמה אליו.זה לא שגבר ביקש אישה כזאת וכזאת ואלוהים יצר לו
אותה לפי דרישה..אישה אומרת ברוך אלוהים שיצר אותי כמתאימה לו גופנית ואישיותית.
זה בדיוק כמו שיש זוגות שאחד מבני הזוג אומר שמצא את החצי השני שלו/ה.

shayCn

New member
פרשנות שנייה לדעתי

ברוך שעשני כרצונו..
כרצונו=כרצון האל.
אלוהים יצר את האישה כמו שהוא רואה לנכון ולכן ברוך הוא.

פרשנות נהדרת

הבעיה היחידה היא, שהגבר לא אומר במקביל "ברוך שעשני כרצונו" עמו האישה, אלא "ברוך שלא עשני אישה" (כשם שאומר "ברוך שלא עשני גוי, וברוך שלא עשני עבד).

shayCn

New member
נו,נכון

קצת גיוון לא מזיק.
זה היה משעמם אם היו אומרים הכל פעמיים.

מה זאת אומרת "הכל פעמיים" ?

נראה לך שהאישה אומרת "ברוך שלא עשני אישה" ?? יא מצחיק אחד.

הגבר אומר "ברוך שלא עשני אישה", והאישה אומרת "ברוך שעשני כרצונו".

shayCn

New member
התכוונתי פעמיים

שהגבר אומר ברוך שלא עשני אישה והאישה :ברוך שלא עשני גבר..
בכל אופן,התחבא שם גם קורטוב של הומור..

אבל מדוע הצורך הלירי לגוון

בא דווקא על חשבון האישה ?

השוביניזם מושרש כל כך חזק בטקסטים היהודיים, שהדברים הללו תמיד באים על חשבון האישה, בעוד הרבנים תמיד יתפלפלו ויסבירו מדוע המלך אינו עירום.

shayCn

New member
להזכירך

אלו משפטים שמגיעים מרבנים.זה לא התנ"ך.
המלך=אלוהים הוא אף פעם לא עירום

גם בתנ"ך יש שוביניזם

הנקבה נבראה מצלעו של הזכר.

תאר לך שהיה כתוב שקודם נבראה הנקבה, ולאחר מכן נברא הזכר מצלעה (שזה דרך אגב היה תיאור המדמה בצורה מדויקת יותר את התהליך בטבע, שהאם היא היולדת את הזכר ולא הזכר את הנקבה).

אתה יכול לתאר לעצמך מצב כזה ? כלומר כבר מפסוקים ראשונים של התורה, אתה מבין לאן נושבת הרוח בנושא המגדרי.

shayCn

New member
אולי לפני מיליוני שנים זה אכן קרה

זאת אומרת שבמהלך הרבה שנים האבולוציה שינתה את
המערכת המינית של הגבר?

KUK NICK

New member
השטויות שאתה כותב

זוהי הסיבה שלומדים תורה מרב ולא מקריאה.

ביהדות אדם למד תורה בעצמו, אין לו שום ערך כי מפרש את התורה כרואות עיניו ולא לפי תורת ישראל שהיא התורה שבעל פה.

משמעות התורה שבעל פה היא לקחת את הטקסט ה"סתום" והלא ברור ולהאיר אותו באור היהודי הנכון.

ועכשיו לשטויות שכתבת שלמדת כמוני בבית הספר החילוני.

לפי היהדות המילה "אדם" זה אומר גבר ואישה נשואים, אני בטוח ששמעת את זה בחתונות שנכחת בהן. גבר בלבד = בן אדם, אישה בלבד = בת אדם.

אם היית קורא נכון היית או קצת בודק את עצמך לפני שאתה כותב היית מבחין שאלוהים ברא את הגבר והאישה כחתיכה אחת, כמו שכתוב:
"זָכָר וּנְקֵבָה בְּרָאָם, וַיְבָרֶךְ אֹתָם, וַיִּקְרָא אֶת שְׁמָם 'אָדָם' " - סוג של תאומים סיאמים.

כאשר כתוב שהוא לקח צלע מהאדם ויצר את האישה, הכוונה היא "צלע" = צד, כמו שיש למשולש, ולא צלע כמו צלעות כבש..

בלי שום קשר רק שתדע שכל פרשת הבריאה מדברת על עיניינים רוחנים נטו, אחרת המשפט בפרק ג' פסוק כ"א שמספר על הסיטואציה לאחר הגירוש מגן העדן סתום לגמרי במיוחד לאחר שהם כבר "לבשו" בגדים : "וַיַּעַשׂ יְהוָה אֱלֹהִים לְאָדָם וּלְאִשְׁתּוֹ כָּתְנוֹת עוֹר, וַיַּלְבִּשֵׁם."
כותנות "עור" - הוא לבוש הגוף הגשמי.

אתה יכול לקרוא לדברי "שטויות"

אך אני עדיין לא מבין, מדוע בקריאה של פשט (בלי שרב יחזיק לי את היד וילווה אותי לאורך כל הטקסט) בכל הפעמים שיש אפליה מגדרית, היא תמיד תמיד נגד הנשים. מה זה סתם יצא ככה במזל ?

למה נשים לא עולות לתורה ?

למה נשים יושבות בעזרת נשים המרוחקת ?

למה *כמעט* כל התנ"ך זה מנהיגים יהודים גברים ולא נשים ?

אני מתפלא עליך קוק, אתה אדם חכם, ולא מסוגל לחבר כמה נקודות בעצמך ?

KUK NICK

New member
טעויות

1. קרא בתורה, על נביאות ישראל.

2. קרא בתורה על שלושת האבות שהבורא אומר להם להקשיב לאמהות : " ויאמר אלהים אל אברהם אל ירע בעיניך על הנער ועל אמתך כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקלה כי ביצחק יקרא לך זרע".

3. הסברתי את זה פעמים רבות ללא הועיל, אבל לפי היהדות, הנשמה של האישה גדולה יותר ומושלמת יותר משל האיש, לכן היא לא זקוקה ללמוד תורה, ולא מחויבת בתפילות, עזרת נשים אף פעם לא מרוחקת באף בית כנסת אלא או נמצאת למעלה או נמצאת לצד הגברים עם הפרדה. הסיבה שבתי כנסת בנויים יותר עבור גברים מאשר עבור נשים היא מאותה הסיבה שבמגרשי כדורגל על כל 30 תאי שרותים של גברים יש 1 של נשים - פשוט זאת סביבה של גברים שנובעת כמו שאמרתי מקודם שנשים לא מצוות להתפלל ולכן הן לא מגיעות חוץ מהנשים שאוהבות להתפלל שהן מעט.

4. הרב קוק מדמה את לימוד התורה לתרופה, שהרי אם האדם בריא, הוא לא זקוק לתרופה כי הכול תקין אצלו, אבל אצל הגברים ברמה הרוחנית אנחנו לא מתוקנים ולכן אנחנו זקוקים ללימוד התורה מה שאישה לא זקוקה לו.

5. אם נשאר בצנצנת סוכריה אחת וגם אדם בוגר וגם ילד קטן רוצים אותה - סביר להניח שהמבוגר יוותר על הסוכרייה לילד - בגלל שהוא מבוגר.
הדברים שלכאורה האישה "נדפקת" מהן הם "סוכריות" של העולם הזה, אין לזה שום משמעות בנצח, ובגלל שהיא גדולה יותר רוחנית, ובגלל שהיא מלאה ענווה ["ברוך שעשני כרצונו" - הרצון האלוקי הנשגב] היא מוותרת על הסוכרייה לילד הקטן.

6. בכל הספרים שמתעסקים בנשמות - [אני לא לומד את זה אבל ככה שמעתי לא פעם], האישה יורדת לעולם בשביל הגבר, בכדי לרומם אותו, היא לא צריכה להיות פה. [כמובן שנושא מאוד מורכב ונתתי רק נגיעה קלה במה שאומרים שכתוב].

7. כמעט כל התנ"ך זה יהודים גברים מאחר ואולי נשים לא רצו בתפקידים הללו.
יהודיות הושפעו מהאופנה של אומות העולם בכל הדורות. אם היום תגיד לאישה "אני רוצה אותך בבית, מטפלת בילדים" - היא תגיד לך "לך לעזאזל" - כי זאת האופנה בעולם כרגע.
אם היית אומר ליהודיה לפני 500 שנה "אני רוצה שתנהיגי את עם ישראל ולא תהי עם הילדים" היא הייתה עונה לך "השתגעת, שאישה תתמודד להנהגה עם כל השחיתות והפוליטיקה הזולה - זה לא נאה בכלל לאישה" - מאחר וזאת האופנה בעולם באותו הזמן.

כל הנימוק שלך מסתמך על כך

שהאישה גדולה יותר רוחנית מהגבר.

איפה כתוב בתורה במפורש שהאישה גדולה יותר רוחנית מהגבר ?

בגלל שהאישה יותר גדולה רוחנית מהגבר, אז "שכל נשים - מלבושים" ?

לי זה נשמע יותר: נגיד להן את זה כדי שיסתמו, יקבלו מרות, ויחזרו למטבח.

KUK NICK

New member
עכשיו כבר אתה אומר דברים קשים

להאשים את חכמי ישראל בשקרים כלפי נשותיהן, בנותיהן ואמהותהן זה כבר לא לעניין.

זה פשוט מה שאני רואה מהצד

יש פה מקרה ברור של העדפת הגבר על האישה, בכל תחום ותחום.

הדבר היחידי שעומד לזכות הנשים, זה שמישהו פירש שהן גבוהות יותר מבחינה רוחנית (שזה לגמרי לגמרי לא מסתדר עם הגישה המזלזלת ושטחית של הרב עובדיה כלפי נשים ועיסוקיהן. אישה בדרגה רוחנית גבוהה מתעסקת כל היום עם מלבושים וטבעות ? זה הגיון זה ?).

ראיתי את נסיונות ההתפלפלות

אני לא קונה את זה.

כשהיהדות רוצה שלא ליצור "מראית עין", היא יכולה יפה מאוד (למשל האיסור על אכילת עוף עם חלב), אבל משום מה, כל מראית העין שיש שוביניזם מובהק ביהדות, זה לא עניין לפתור, השאירו את הפשט כמו שהוא, למרות שבקלי קלות היו יכולים לשנות אם באמת היה מפריע שם למישהו.

KUK NICK

New member
אתה לא חייב לקנות

כי אני לא מוכר כלום.

היהדות זה לא מוצר מדף, מי שרוצה תשובות, משקיע זמן ולומד ולא שואל שאלות פישר שכמוני דרך פורום.

בכדי להבין את היהדות [לא אומר להסכים איתה אלא רק להבין אותה] , אתה חייב לעשות שינוי חשיבתי של 180 מעלות ולהיות ממש פתוח לקלוט היגיון אחר לחלוטין ממה שאי פעם חשבת עליו.
בנוסף אתה חייב לדעת היכן החולשות של היהדות בכדי לקבל אותן בהבנה ו"לסלוח להן".

למעלה