מכתב לשלמה ארצי

כככככa

New member
מכתב לשלמה ארצי

לשלמה שלום, אולי זה בגלל שאתה היחיד בארץ שממש טוב,אולי זה בגלל שאתה במשך שנים שומר על שיגרה מדהימה, אולי זה בגלל שהמילה "שיא" כבר נהפכה אצלך לחלק מהלקסיקון,אבל אני-"המעריץ הקטן" שבא ומשקיע והולך לכל כך הרבה הופעות שלך רוצה להגיד לך משהו אישי מהלב. בתור מעריץ שלך שהיה וחווה את האקסטזה האדירה בכל כך הרבה הופעות וקנה וממשיך לקנות את כל הדיסקים שלך וגם תקליטים ישנים שלך (שעלו מאות שקלים),הנני חושב שיש לי את הזכות לכתוב לך מה אני חושב על ההופעות שלך. הייתי בבכורה בקיסריה של האלבום החדש שלך-"צימאון" ומאוד נהניתי כרגיל,הכישרון שלך לגעת באנשים לטעמי-מתנת אל נדירה שבורכת מלמעלה. השירים היו מרקידים ויפים וכל הקהל,ואני מתכוון כל הקהל (לא רק למטה באורכסטרה) מאוד נהנה. במשך החמש השנים האחרונות הייתי ב-15 הופעות ברחבי הארץ והיה תמיד אבל תמיד מדהים,ללא שום ספק אין אף אומן שמשתווה אליך והייתי בהמון הופעות של אומנים מהארץ ומחו"ל. למרות זאת, יש בי התחושה שאתה מפספס משהו בהופעות שלך,משהו נדיר,משהו קסום שבגללו קוני הדיסקים רצים כל הזמן לקנות כל מה שאתה מוציא לחנויות (אם זה הספר שלך,או החידושים שלך ל-"אנחנו לא צריכים","אהבתיה" ו-"גבר הולך לאיבוד"),אני מתכוון להמון שירים יפים שאתה מחמיץ בהופעה שלך ושגם בצוותא לצערי אתה לא מבצע אותם. אמנם "שניים","אהבתיהם" ו-"צימאון" ,מכרו יותר דיסקים מכל אומן רגיל בכל הקריירה שלו אך אסור לשכוח שחדרת ללבו של הקהל הישראלי בזכות "לילה לא שקט" ואחריו "חום יולי אוגוסט"-שזהו התקליט שמהווה לטעמי את היצירה הישראלית המושלמת בכל הזמנים. אני יודע שיש עוד מאות,ואולי אלפים שמחכים בכיליון עיניים לשמוע את השירים הללו שאתה לא מבצע בהופעותיך,אולי בתחושה של חוסר ביטחון אם הקהל מכיר את השירים הללו, אבל אתה צריך להבין – הם מכירים את השירים כל כך טוב, ואלו הם השירים המרגשים,וזוהי לא רק דעתי. השגתי במקרה עותק של הופעה שלך מ-1988 ודמעות מילאו לי את העיניים כאשר שמעתי אותך שר בפעם ראשונה בחיי את השיר "בגרמניה לפני המלחמה","אני כבר מצטער","באיזשהו מקום", "עבד הממהר" ועוד שירים נפלאים מהתקופה. לאחר ששמעתי את ההופעה הזאת נתמלאתי תחושה שאני חייב לעשות משהו כדי שאולי תבין שאתה חייב לשיר את השירים הללו בהופעותיך אבל אני לא מצליח להבין למה אתה לא שר את השירים הללו. אני רק שואל רק למה? למה?. אני מתכוון לשירים שאתה מחמיץ בהופעות שלך שלדעתי אם שילוב של שירים חדשים אתה יכול להקים מופע ענק ומרגש במיוחד.ואם הסיבה היא שברגע שהפורמט מצליח אז לו לשנות אותו אז אני חושב שאפשר לשנות אותו כי זה מה שהופך אותך ליותר מאדם המחפש תהילה כי אתה לא כזה-אתה אומן. השירים שאני חושב שאתה צריך להכניס להופעה (או לפחות חלק מהם): פתאום קם אדם בשל תפוח השיר על ארץ סיני יום אחד הרדופים סייסטה מקומית אומרים ישנה ארץ עבד הממהר ברית לא מותרת ימים כאלה וביחד נזדקן בגרמניה לפני המלחמה לילה לא שקט נבראתי לך השיר שנולד באיזשהו מקום שדות של אירוסים היית איתי הרי ליד הבית שגרתי בו טלפני , טלפני גם זה לטובה אני כבר מצטער סיפור רומנטי ניקח לנו יום ריקוד סוף המאה אחרת אתה מת נכנסת לחיי חבקי אותי אני בא זיכרון ורוד רומניה פעם תורי ופעם תורך קצת משונה שלא נישארת הסכין הרובה והאבן שיר על כל השאיפות לסיכום, זוהי הפעם השנייה שאני כותב לך, בפעם הקודמת לא התייחסת למכתבי, אני מעריך שככה זה בעולם הבידור אבל אני ניסיתי להשפיע ובוודאי גם כעת לא תגיב על המכתב הזה. אבל אני ימשיך ללכת להופעות שלך ולקנות את הדיסקים שלך, כי מה לעשות? יש בך משהו קסום. ההקשבה לשירים שלך נותנים לי את הסיבה להאמין שיום אחד תשיר את השירים הללו ואולי אני אראה אותך מבצע אותם. שוב תודה.

היי

המכתב אחלה ויש סיכוי שהוא יתייחס אליו, או יקח לתשומת ליבו. לאן תשלח אותו? ואגב, עם רוב השירים אני מסכים איתך. אבל: פתאום קם אדם, בשל תפוח והשיר על ארץ סיני??? ממש לא נראה לי.

כככככa

New member
לפחי

אני אשלח אותו למפיקים שלו לדעתי דווקא ביצועים חדשים לשירים הללו יעשו לו רק טוב. כמו ששלמה שר בשלהי 99 בצוותא את שוטי שוטי ספינתי

כמו אז

New member
איזה צימאון...

כתבי את זה כבר אחרי שחזרתי מקיסריה.. ואתה פשוט חושב כמוני וכמו הרבה אנשים שמחפשים את השירים הקטנים, הפשוטים לא את הלהיטים הגדולים שמרקידים שיר קטן שירגש. אני זוכר במופע המשלש שהוא שר קטע מבואי ונתיר.. אני נכנע נה נה נה לך.. ואת ימים כאלה. אני זוכר את השקט וההקשבה ואיך ששלמה נוגע לו רק פיזית אלא גם במילים ובמנגינה... ימים כאלה.. נדירים עכשיו... אין לי יעד אין לי בית אין לי זיונים...

../images/Emo62.gifיש לי רעיון../images/Emo70.gif חוו דעתכם!

המכתב ממש טוב, ערוך בצורה טובה והכל, באמת. יופי של מכתב ואחלה של יוזמה!
יש לי רעיון שאם לא יוסיף למכתב הוא בהחלט לא יזיק. חשבתי שאולי נוכל לפתוח הודעה חדשה ובה תהיה שורה שלך שאומרת משהו בסגנון "צרפתי רשימה של חבריי לפורום שלך אשר שותפים לדעתי" ומתחת נכתוב את כל שמות חבריי הפורום (כולל הכינויים המקוריים והיפים של כולם פה) שמסכימים איתך בקשר לתוכן המכתב ולכך שהם היו רוצים, בדומה לך, לשמוע את השירים הללו. אתה תדפיס את ההודעה הזאת ותצרף למכתב.. מה אתה אומר?

המהורהר

New member
אני לא רוצה להצטרף למכתב הזה.

תגיד לי,אתה רציני? מה אתה בדיוק מבלבל במוח?? איזה שירים הבאת לנו כאן? בתור מעריץ של שלמה ארצי,אני מעדיף שיהיו כמה שפחות מעריצים כמוך. אתה מנסה להפוך את שלמה ארצי לירמי קפלן?? אתה חושב שאם (חס וחלילה) שלמה ישיר את השירים שציינת הוא יוכל למלא את קיסריה 10 פעמים בקיץ?? מה אתה מקשקש. חסר לך שתנסה להפוך את שלמה ארצי לעוד זמר בארץ שלנו כמו :ירמי קפלן,קורין אלעל,אסף אמדורסקי ועוד כאלה שבקושי יכולים למלא מתנ"ס. אז תעשה לי טובה. זה כמו שתדרוש משרית חדד לשיר שירים שלה מלפני 30 שנה. שירים שהיא שרה במועדונים שלה.ודרך אגב..התקליטים שלה זכו למיליוני עותקים. אבל אין מה לעשות. מופיעים עם השירים הכי הכי הכי יפים.וזהו. גם אני חושב שיש לו שירים מדהימים שהוא לא מבצע כמו "ריקוד סוף המאה" "שדות של אירוסים" וכו´..אבל מכאן ועד שירים ביזאריים אחרים...עשה לי טובה. שלמה --תישאר מדהים ומלך כמו שאתה. תירגע!

שייני

New member
למהורהר

בבקשה תרגע ואל תתבטא ככה בפורום הזה. לכל אחד יש את הזכות לעשות מה שהוא רוצה. זה שאתה חושב אחרת לו נותנת לך זכות לדבר אליו ככה.

כככככa

New member
למהרהר

על תעלב או משהו כזה אבל פניתי לאנשים בפורום שמבינים בשיריו של ארצי ו\או מבינים במוסיקה בכלל אז אני מצטער אם לא שכחתי להוסיף אותך-כעדר שרודף אחרי כולם דרך אגב שרית חדד לא שרה לפני 30 שנה כי היא עוד לא נולדה

לדעתי

חוץ משלושה ארבעה שירים שבאמת לא מתאימים, כולם היו יכולים להיות נפלאים בהופעה, וחלקם שירים שהוא כבר שר פעם בהופעות, ולדעתי זה רעיון נפלא. לצערי, אני לא חושב ששלמה יתייחס לזה, כי הוא קצת פחדן, והולך על בטוח (למרות שהוא שר בהופעה את "הו לעזאזל", לא להיט רדיו, וקהל). עובדה, ההופעה החדשה זה אהבתיהם, פלוס כמה שירים חדשים. הוא לא מעיז כמעט, והלוואי והמכתב שלך יעשה לו משהו. בהצלחה. נ.ב. מהורהר, גם אם אתה לא מסכים, יש דרכים להתבטא

המהורהר

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

היית מת להגיע לרבע מהידע שיש לי במוזיקה. טוב שאתה רק מעריץ של שלמה ארצי ..ולא מנהל האישי שלי או הסוכן שלו. באמת מזל. אבל בעצם זה לא מקרה.תישאר עוד מעריץ עבורי.בלי ממש יכולת השפעה. וכך זה טוב. כי באמת שאין לך מושג

אולי דיי עם ההתנשאות?

בסדר, הבנו, אתה מבין ואנחנו לא. מרוצה? יופי. עכשיו דיי.

המהורהר

New member
לא דיברתי אליך

דיברתי אל ההוא שמנסה להפוך את שלמה ארצי למתי כספי או שלמה גרוניך. הוא כנראה רוצה שיבואו לשלמה 1000 איש כל הופעה.

אני יודע שלא דיברת אלי...

ועדיין.. זכותו לחשוב ככה, ואל תתנשא מעל אף אחד פה. כל אחד רשאי לכתוב מה שהוא רוצה מבלי שיקטלו אותו פה.

כככככa

New member
למהורהר

אני מוריד את הכובע לפניך ומצטער על זה שנעלבת. אתה צודק באמת אתה מבין יותר ממני במוסיקה. באמת קורין "אלעל" היא זמרת לא טובה כמו שלמה. אה,ואני חשבתי שכותבים קורין אלאל

המהורהר

New member
חחחחחחחחחח

קורין אלעל או קורין אלעל זה ממש לא משנה. היא באמת היתה צריכה להיות קורין אלעל ...שתעלה כלפי מעלה. ולא....לא...לא...... זמר שמוכר 1000 עותקים מהאלבום שלו הוא לא זמר מוכשר מבחינתי. את זה גם סבתא שלי וגם סבתא שלך יכולה למכור. אז תעשה לי טובה. ואם עוד פעם תזכיר את שלמה המלך עם קורין אלעל ..אני אדאג שתוחרם כאן. חחח..איך אפשר להשוות בין המלך לבחורה המצחיקה הזו? חחחחחחחחחחח אתה ממש פתאטי

למעלה