מכתבי לעיתון הארץ:

Geek God

New member
אחרי שהפסקתי את המנוי שלי

היו כמה חודשים עם תסמונת גמילה, אבל התגברתי. מפעם לפעם, אני משתכנע שצדקתי כשביטלתי את המנוי. את מנות האקטואליה שלי, אני מקבל און ליין

גנגי

New member
מצוין.

בזמן האחרון אני בכלל בעד מחאות. מכל סוג שהוא. גם המחואות עוזרות. כמובן רק כאלה שיש להן כיסוי.

גנגי

New member
רק אלוקימה יודעת

איך נשתרבבה לשם המילה "גם". ד"ש למסורתי מאלוקימה, אגב. היא ביקשה במיוחד.

אלי ו.

New member
בקשר לאלוקימה

את יודעת שבעברית יש מילה בלשון נקיבה לקב"ה, השכינה. מבחינה אמונית, הפרובוקציה הקטנה שלך היא חסרת משמעות מכיון שלאל אין גוף ואין דמות הגוף ומכאן שגם אין לו מגדר. (בקבלה יש דימויים מיניים שונים אבל לא נכנס לזה)

אבל כבר נכנסת לזה.

שהרי עיקר השימוש בשם "השכינה" הוא בהקשרים קבליים. ואגב, אם זכרוני אינו מטעני, "הקדוש ברוך הוא" הוא שמה של ספירה אחרת, אחת מתשע הספירות הזיכריות שנמצאות (הפתעה, הפתעה) מעל "השכינה" הנקבית במדרג הקדושה. ובחזרה לאלוקימה, בתור פרובוקציה זה באמת לא גליק גדול, אבל בתור אמצאה לשונית שמאפשרת לחילונים חלופה לביטויים שאי אפשר לדובר עברית בלעדיהם, כמו "אם ירצה השם" ו"אלוהים ישמור", זה פשוט נפלא.

יש לך טעות רצינית

יש עוד שתי ספירות נקביות בתשע שמעל השכינה חכמה ובינה. בינה במיוחד נחשבת כ-אם האלוהית, כך שענין השכינה כנקבה הבלעדית לא מדוייק, ולכן גם המיקום שלה כמצביע על משהו בעייתי. עם זאת, אין ספק שהשכינה היא אחת מול שאר תשע הספירות, ונכון שהיא "מתמלאת" רק בהיותה ב"זיווג" עם שאר הספירות - ואין ספק שמיין דנוקבין = השפע שיורד לעולם . אבל השכינה איננה כיוני נרדף לאלוהים, מעולם לא היתה. היא אוואטר [התגשמות, גישום] של האלוהות היהודית הזכרית, נטולת ההיסטוריה לגמרי.

המשך

אוואטר של אותם יסודות "נשיים" שהמיתוס היהודי בשלל צורותיו מנע מאלוהים הזכרי.

איני אלא חובבן ../images/Emo141.gif

ואפילו יש בפורום גולש, שעשה לו מנהג לתור אחר שגיאות בהודעותיי ולהודיע עליהן ברוב שמחה ועליצות. כחובבן, נתקלתי בהרבה טכסטים שמתארים את השכינה (או בשמה האחר, מלכות) כיסוד הנחדר, המכיל והמתמלא, ובמעט מאד טכסטים שתולים דימויים מגדריים בשלוש הספירות העליונות. אבל אם אתה אומר, אתה בוודאי יודע. אגב, בינתיים בדקתי ומצאתי ש"הקדוש ברוך הוא" הוא אחד השמות של ספירת תפארת.

אלי ו.

New member
הכינוי "שכינה"

נמצא בשימוש הרבה לפני הקבלה, השיח הקבלי אולי מענין אבל הוא לא המציא את הכינוי.

אלי ו.

New member
אצל מי?

מעטים האנשים שמתעסקים בקבלה. ביטויים כמו "מי שמקבל פני רבו כאילו מקבל שכינה" או "מעולם לא סרה שכינה מהכותל המערבי" וכו' אינם מתיחסים לספירה קבלית אלא לאלוקות.

"מעטים האנשים שמתעסקים בקבלה" ../images/Emo35.gif

האם אנחנו חיים באותה מציאות, אתה ואני ?

טופז2

New member
ללמוד מותר לכל אחד, אך עיסוק מעשי אסור

ציטוט: "למי שאינו ראוי לכך"

אלי ו.

New member
כנראה שלא, אני חי בעולם הדתי

אם תכנס לביהכנ"ס הקרוב אליך ותנסה לשאול באקראי מתפללים שאלות על הקבלה תגלה חוסר ידע מוחלט. כנס לבתי ספר דתיים, לישיבות דתיות וחרדיות ותגלה שהעיסוק בקבלה שולי לגמרי. בעולם החילוני מתעסקים בקבלה באקדמיה ולהבדיל בעשרות קורסים בסגנון עדות הניו אייג' שהיום מלמדים קבלה ומחר מדיטציה. בשיח הדתי הקבלה קיימת בעיקר בשוליים. (להוציא הרב אליהו שהוא היוצא מן הכלל המעיד על הכלל)

יוסי ר1

Active member
צר לי שלא להסכים עם חלק מדבריך.

הן בציבור החסידי ובעיקר אצל עדות המזרח מתפללים תפילות קבליות (ראה פתיחת אליהו למשל) ממלמלים טקסים קבליים, ויש גם הלומדים ספרי קבלה. עדיין, חוסר ידע ובלבול יש, אבל גם עיסוק יש...

אלי ו.

New member
לא מצאתי את חוסר ההסכמה

אני בד"כ לא אוהב את השימוש במילה "ממלמלים" אבל במקרה הספציפי הזה, זו בדיוק היתה הנקודה שלי. בשיח הדתי אמוני הקבלה קיימת אבל היא מאוד שולית. כשאדם דתי מדבר על "השכינה" הוא בד"כ לא חושב על הספירות רוב בוגרי הישיבות יוכלו לצטט את רבא ואביי, את רש"י הרמב"ן והרמב"ם, את השו"ע והרמ"א אבל לא יוכלו לצטט ולהסביר טקסט קבלי גם אם הם מדקלמים אותו בתפילה.

טופז2

New member
הגעגוע לשלמות

בקבלה אמנם היסוד הזכרי מגולם בספירת תפארת המכונה גם "הקדוש ברוך הוא". ישנו סיפור של הבעש"ט שחש חסר ומפולג עם מותה של זוגתו, והתיאור להרגשותיו אומרים שמעיד על הדרמה המתחוללת במרומים, כלומר הקב"ה -היסוד הזכרי, הוא המתגעגע לשכינה- היסוד הנקבי שאבדה ו"זנחה" אותו. האל הוא החסר את עצמו והגעגוע של הבעש"ט לזוגתו בה נתגלתה השכינה, הגעגוע לשלמות האבודה, הניגודים הנמשכים זה לזו - לרגע מימוש האחדות (במובן האנושי כמו גם הקוסמי) נראית ברת השגה וברגע שאחרי... מתנפצת לרסיסים אולי מישהו מכיר את הסיפור הזה - מרגש בעיניי

טופז2

New member
ועוד קצת

במפגש היחודי בין שני המינים אפשר לזכך באהבה את תמצית ההויה עד למימוש של הפוטנציאל הטמון בכל אחד מבני הזוג. אבל..המפגש הזה בכוחו להוריד לשאול תחתיות = "ומוצא אני מר ממות את האישה" או לרומם לפסגות "מצא אישה מצא טוב".

כשרק נכנסתי לכאן או לאחל"ה ניהלתי ויכוח

עם HAPAX על היות העברית שפה מיננית ושובניסטית, בכך שצורת הסתמי שלה הוא - זכר, והנה אתה מוסיף נדבך לטענותיי. אלוהים חסר גוף אבל ובהחלט הוא זכר. לא קראתי ולו פעם אחת - כולל אתה - התיחסות לאל בנקבה. השכינה היא כינוי אלוהים בנקבה? ההפכת לעובד אלילים בטעות, אתה מאמין בפיצול "מגדרי" בתוך האל? השכינה זה רק מה שאלוהים הכניס לאוהל מועד ולבית המקדש, לא? אוי לאזניים המימונידיות ששומעות אותך עכשיו. ואלוקימה זה שם נפלא ונהדר שאלוהים יכול להתגאות בו.

למעלה