מכללת רמת גן..

Kiru

New member
ממוצע של 85

מורכב גם מציונים נמוכים מ-85...

Yaniv_r

New member
ובכל זאת

עדיף שאלה יהיו קורסים עם 2\3\4 נ"ז ולא קורס כבד של 6 נ"ז, כי זה דורש ממני יותר קורסים זניחים עם ציונים גבוהים מ85 (לדעתי עדיף ההפך).

הייבי

New member
אישית, לא הייתי ניגשת

תמיד יש סיכוי לא לשפר (ואני מכירה מישהו שניגש בקורס מסויים בתקווה לשפר אבל בסוף הוציא פחות ממה שהיה לו במועד א'). אפשר להרכיב ממוצע של 85 גם מקורסים של 6 ש"ס עם פחות מ-85. כדאי לך לבדוק את ההתפלגות, לנסות לבדוק את הטעויות שלך במבחן (טעויות על שטויות של חוסר ריכוז והלחץ שזה מבחן ראשון, טעויות של הבנת החומר שאפשר לשפר או שמדובר על פרטים שהחמצת ואין לך הסבר טוב למה לא עלית עליהם- כלומר, יותר מזל משכל).כמו כן, תנסה לשאול את עצמך במה אתה רוצה להתמחות- אם בנזיקין במשרד גדול אולי כדאי לך לשקול לשפר, אם לא אז זה בהחלט פחות משמעותי. אני עמדתי בדילמה שלך בשנה א' עם 81 בעונשין שאכל לי את הלב, אבל בסוף החלטתי שהמבחן היה קשה, הסתכלתי על הטעויות שלי וידעתי שאני יכולה לחזור עליהן באותה מידה שלא וחבל על המאמץ והזמן. היום ממרומי שנה ג', אני יכולה לומר לך שזה בטל בשישים לעומת ה-85 נק' האחרות שכבר הספקתי לעשות ויוצרות לי את הממוצע המלא.

flutter girl

New member
אני סקרנית לגבי זה

אנשים אצלנו מקבלים ציונים מאוד גבוהים (אונ' חיפה), וחלק לא כמובן - אבל הרבה מקבלים 90+ בהרבה מבחנים. מה זה אומר...? וזה לא שהרמה נמוכה, אלא באמת שאנשים די חריפים.

Kiru

New member
אולי התקנון הוא סביב מספר אחר

למרות שזה לא אמור להיות ככה.

הייבי

New member
יש לזה הסבר

בד"כ שומעים על האנשים שמקבלים 90 ולא על אלה שמקבלים 70-80 וזה יוצר תחושה שהרבה אנשים מקבלים ציונים גבוהים. כמו כן, קחי בחשבון שבהרבה מקומות ככל שמדובר בעבודות לא ממש מתקננים ואף נוטים לתת ציונים טובים כדי שזה יתאזן עם המבחן ויאפשר לאנשים ממוצע סביר בקורס.

flutter girl

New member
"שומעים"

אני מדברת גם מהסתכלות על הציונים בדף תוצאות, אבל בעיקר משווה את עצמי לחברים שלי ואנשים שאני יודעת כמה ואיך הם לומדים במהלך השנה...

Amie

New member
התקנון הוא של ממוצע הקורס

כולל עבודות. בעברית לפחות.

ממוצע סופי! אבל העבודות עצמן לרוב לא מתוקננות

(למרות שיש אצלנו כאלה שמתעקשים שיהיה בהן ממוצע 80
. תודה)

flutter girl

New member
יש

אבל זה לא אפקטיבי כי אני לא משווה את זה לאנשים שקיבלו 40 כי הם נכחו בשיעור וחצי כל הסמסטר ולא למדו למבחן באמת.

אז זה מוזר

שאת אומרת שגם אחרי שאת רואה את הציונים של כולם יש הרבה 90+ והממוצע עדיין על 80 .......

flutter girl

New member
כי גם יש אנשים שלא מגיעים לשיעורים

ולא לומדים למבחן, ומקבלים 40. זה מתאזן.

הייבי

New member
את כן צריכה להשוות לכל ההתפלגות הזו

את לא יכולה לדעת מי קיבל 40 (ודרך אגב, זה ממש לא רק מי שהיה נוכח שיעור וחצי). הרבה פעמים, במיוחד בשנה א', 40 זה תוצר של תכנון זמן לקוי מאוד במבחן, בלאק אאוט שגורם לאנשים להגיש טופס ריק וללכת, התכוננות לא נכונה למבחן שמביאה אנשים לדפדוף היסטרי במחברות בחינה בלי להגיע לשורה התחתונה. חלק מהאנשים שנראה לך שלא מגיעים לשיעור ולכן הציונים שלהם נמוכים יכולים להיות אנשים שיושבים יציב מאוד על ה-80-85, שזה הממוצע שהם שואפים אליו. אם תשווי את עצמך תמיד רק למי שקיבל 90 (אותם 10-12 איש) אז באמת זה מתסכל. אם תסתכלי על כל ההתפלגות שיוצרת את הממוצע, תראי שיש בד"כ את כל ספקטרום הציונים.

למעלה