מכללת רמת גן..

מכללת רמת גן..

יש פה אנשים שלומדים משפטים במכללה הזו? מה הרשמים שלכם,או של אנשים שאתם מכירים על המכללה? אני שוקלת ללמוד בה..ורוצה לשמוע חוות דעת מסטודנטים בהווה או בעבר. עוד שאלה,האם המקום בו למדת בתואר באמת משנה כשאתה מחפש סטאז'? אם אכן הציונים האישיים שלי יהיו גבוהים,האם מסתכלים קודם כל על מקום הלימוד או על האדם,קורות חייו וכו'..? (זו היתה התיאוריה שלי,שכן אחותי למדה באוניברסיטת תל אביב משפטים,וזה מה שהבנתי ממנה בעבר...יכול להיות שהיא סתם מתנשאת והכל שטויות?????)

yaari88

New member
צר לי, אך כנראה שיש דברים בגו'

זה ויכוח עם זקן פה בפורום, ברמת הסטטיסטיקה כנראה שמשרדים גדולים ונחשבים אכן מקבלים יותר יוצאי אוניברסיטאות בהפרש ניכר. אם יש לך כח וזמן אולי כדאי לשפר בגרויות ופסיכו, אם אחד ממשאבים אלו חסר לך, ממליצים יותר על הבינתחומית והמכללה למנהל אבל זה כבר בגדר "מה ששמעתי" ותו לא. נ.ב לקבועי הפורום אני יודע שזה מוזר שלא השתתפתי בפורום הרבה זמן ודווקא להודעה הזאת אני בוחר לענות ב2 וחצי בלילה.. כנראה שזה מה שמשפט עברי ועונשין עושים לבנאדם שהם באים במשולב בצורה של שתי עבודות ובוחן בשבוע הבא :)

מממ..

בעיקרון אפשר לומר ש'על הנייר' יש לי זמן,אני מתחילה ללמוד בגיל 22...אבל ממש לא בא לי לעשות פסיכומטרי שוב=/ ובכל זאת,אני אשמח לקבל חוות דעת ממי שלומד שם. יש לי שתי מכרות שלומדות שם,האחת ממש מתלהבת,והשניה אמרה שהחיסרון במכללה הזו הוא שאין חיי חברה לעומת המכללה למנהל. אני לא בגישה שאני צריכה לחפש חיי חברה(הכוונה למסיבות והופעות שהמכללה מארגנת..) דווקא בלימודים,לכן זה פחות קורץ לי. אמרו לי שמכללת רמת גן(במשפטים) היא מעיין שלוחה של האוניברסיטה העברית,ומשום מה לא מפרסמים את העניין,אך המרצים הם גם מרצים מהאוניברסיטה העברית...ידוע לכם משהו על כך?

afiloo

New member
בתור אחד שעובד באחד מהמשרדים הגדולים

(לא בעשיריה הפותחת, אבל במשרד מאוד ידוע) אני יכול לספר מנסיון, שכל תלמידי המכללות שאינן המכללה למנהל והבינתחומי שמעבירים למשרד קורות חיים נדחים אוטומטית, וזאת מבלי שמישהו בודק בכלל את קורות החיים שלהם. אפשר להתווכח עם הדרך בה דברים נעשים, אבל זה מה שקורה בפועל.

רגע של עברית

צריך לומר דברים בגו, לא דברים בגו'. אין לי מושג לגבי התוכן אבל המילה גו באה מהשפה הארמית, ומשמעה תוך, פנים. יש דברים בגו- בתוך מה שאתה אומר יש משהו. כלומר, מן האמת. גו' זה קיצור של גומר. משתמשים בזה לציטוטים הרבה: לא טוב היות האדם וגו'. מתכוונים: אתם יודעים את ההמשך, אין סיבה שאני אתחיל לפרט. אני בד"כ לא עד כדי כך פנאטית של עברית, אבל בזמן האחרון אני רואה את הטעות הזאת ה-מ-ו-ן. לכן החלטתי לעשות מעשה. סליחה אם זה העליב/עצבן או משהו. יום טוב!

yaari88

New member
לא העליב ולא עצבן כלל

לא הכרתי את השימוש השני (וגומר) כך שלא ידעתי עד היום על הבדלים אלו.. מענין לדעת ותודה על ההערה :)

כמי שבדקה בחינות במכללה זו

אני חושבת שזו לא מכללה רצינית ורמת הסטודנטים בה נמוכה. זה לא מתייחס לסטודנט זה או אחר, אלא כנקודת מבט כללית. הסטודנטים עדין מסיימים עם ציונים גבוהים וזה מעורר הרמת גבות וגם המקום בו אני עובדת כיום, עבדתי בעבר והתמחתי, מעדיף שלא קבל מתמחים ממכללות מסוג זה ובכלל זה ממכללה זו.

אם יש ציונים טובים, אולי זה בגלל הנירמול?

הרי לא משנה עד כמה השנתון דפוק, הממוצע שלהם יהיה 79 +/- 2 נק', לכן הציונים לא אומרים הרבה על הרמה, אלא על המצב היחסי. אני לא אומרת שזה לא בסדר, הרי חברה משפיעה וצריך לראות איפה אדם רואה את עצמו ביחסיות - האם הוא שואף להיות מוביל או מובל? אבל - יכול להיות שזו הסיבה לציונים הגבוהים למרות הרמה ה(כביכול, באמת שאין לי מושג) נמוכה

lyla10

New member
יש לך אופציה ללמוד במקום אחר?

אל תחשבי על הטווח הקצר (לימודים יותר קלים) תחשבי על הטווח הארוך- קבלה להתמחות במשרדים מובילים+ מעבר מבחני הלישכה. מבחינה סטטיסטית- בוגרי אוניברסיטאות עוברים את מבחני הלישכה כמעט ב-100%, הבאים בתור אחריהם אלו 2 המכללות המובילות בתחום- המכללה למינהל והבינתחומי. זהו שיקול מאוד גדול שצריך לקחת- העתיד!! ולא רק ההווה...

הייבי

New member
קחי עצה מאחותך...

כמו שאמרו לך מעלי, יש תפיסות מקובלות לגבי מכללות עדיפות יותר ועדיפות פחות במשפטים. מבלי להיכנס לויכוח האם התפיסות האלה מוצדקות או לא, מה שברור הוא שהתואר הוא רק אמצעי להשגת מטרה שהיא להיות עו"ד ולמצוא עבודה בתחום ולכן כדאי שבדרך למטרה הזו תצברי לעצמך כמה שיותר יתרונות על פני מועמדים מתחרים. מכיוון שאף אחד לא נולד עו"ד או עם ידע משפטי שופע רוב הסינון הראשוני, במיוחד בקבלה לסטאז', הוא על בסיס מוסד לימודים וציונים (אח"כ יש גורמים נוספים כמו: איך עברת ראיון, יתרונות בקו"ח שלך על פני אחרים, ניסיון תעסוקתי, צבא, התנדבות וכו') לכן, כדאי לך להגיע מהמוסד "הנכון" ועם ממוצע הציונים הנכון. אלא אם בכלל לא מעניין אותך להתמחות במשרד עו"ד, מספיק לך משרד קטן עד קטן מאוד ואז אולי אם את לא חלק מהמירוץ ליוקרה, זה פחות חשוב (ועדיין יש את סטטיסטיקות העוברים וכו'). לפי דעתי, לא כדאי לך לסגור דלתות עוד לפני שהתחלת ללמוד. אם יש לך אפשרות תנסי להתקבל לאוניברסיטה או אחת המכללות הנחשבות יותר. כתבת שאת רק בת 22 אז זמן בהחלט משחק לטובתך ושיהיה בהצלחה.

Yaniv_r

New member
אגב, מה זה ממוצע ציונים נכון ?

על כמה הוא עומד ? בהנחה שאני לומד באוניברסיטה ורוצה להתקבל לאחד המשרדים הגדולים. (אגב, אני לומד חשבונאות בנוסף אם זה עוזר בכך שדורשים ממוצע יותר נמוך). תודה ! .

Yaniv_r

New member
תגובה

מספיק 80 בכדי להיות מועמד לגיטימי לכל משרד מסחרי שאחפוץ בו ?? משום מה חשבתי שזה עומד מינימום על 85 ואולי אף יותר מכך..

sacrament

New member
כמה שיותר- יותר טוב

בעיקרון מעל 89-90 זה מצטיין דיקאן. וציונים של מעל 85 זה ממש גבוה. ממש לא רק כאלה מתקבלים למשרדים גדולים. חלק יתקבלו גם עם ציונים נמוכים יחסית אבל עם קורות חיים מרשימים, ומי שהרזומה שלו לא משהו- יצטרך להשקיע בלימודים.

aaronc76

New member
למה הכוונה "רזומהלא משהו"?

אם אני סטודנט למשפטים, איזה רזומה כבר יש לי? את יכולה לחדד את הנקודה הזו?

הייבי

New member
דברים שיכולים לייחד את הקו"ח שלך על פני אחרים

תואר נוסף קשה, שירות צבאי מעניין, ניסיון תעסוקתי רלוונטי (או לא רלוונטי אבל מרשים באופן חריג), פעילות התנדבות משפטיות שונות וכו'.

המשרד שמבקש ציון סף לקבלה לראיון הכי גבוה הוא

תדמור, והם מבקשים 86, רק בשביל להגיע לראיון (זה כמובן לא מבטיח שהם יקבלו אותך, אבל מתחת לזה, הם אפילו לא יסכימו לדבר איתך). שאר המשרדים המבוקשים שמבצעים סינון ראיונות על פי ציונים יסתפקו ב-85, 82 או 80, תלוי במשרד. לא נראה לי שאפשר להתראיין בהרצוג פוקס נאמן למשל עם 80, אבל - לך תדע. אגב, יש עכשיו הצעה שלא יהיה אפשר לראיין סטודנטים לסטאז' בשנה ב', אלא רק ג' והלאה. כך שהחרישה לא תסתכם בשנה א' בלבד. אז צריך גם לעשות שיקולי השקעה-תועלת (האם שווה לי לא לחיות 2 וחצי כדי להתקבל למשרד קצת יותר גדול?)

הייבי

New member
בעקרון מעל 80, עדיף מעל 85

ממה שאני יודעת, יש משרדים שבסיבובים הראשונים מזמנים מעל 85 ואח"כ גם מעל 80, יש כאלה שישר מעל 80. חוץ מזה, חשבונאות יכול לשחק לטובתך כי זה נחשב לשילוב קשה ומאוד פופלרי לזימונים לראיונות במחלקות מיסים (כשאני התראיינתי ראיתי משרות במחלקות מסים שהיו פתוחות רק לתלמידי חשבונאות+משפטים). בכל מקרה, קח בחשבון שאתה בשנה א' ובסה"כ ציון אחד לא יעשה לך בסוף כזה הבדל וכנראה שגם עם ממוצע 84 תסגור סטאז' טוב ותמיד יש את סמסטר א' שנה ב' לשפר קצת.

Yaniv_r

New member
שאלה נוספת, יותר אינבידואלית

האם הייתם ניגשים למועד ב' בכדי לשפר ציון של 83 בנזיקין ? מצד אחד, זה קורס עם 6 נ"ז, ככה שהוא די משפיע על הממוצע והציון הוא ציון סביר ולא יותר מזה. מצד שני, מה הסיכוי באמת לשפר במועד ב' (שמעתם על מישהו שלא שיפר? כל האנשים שאני מכיר שניגשו למועד ב' תמיד שיפרו, לאו דווקא במשפטים) והאם אפשר להסתפק בציון שכזה ? אני יודע שזה לא ציון רע, אבל מצד שני אם אתם בעצמכם אומרים שכדאי ממוצע של 85 בכדי לפתוח את כל האופציות, הרי שציון 83 עם 6 נ"ז די מוריד את הממוצע. אשמח לשמוע דעות.. תודה. .

למעלה